BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kecher II
#39926 Re: BHTelecom All About
jedno pitanje pa ako neko ima da zna neka odgovori,
interesuje me koja je najniza cijena interneta i sta to podrazumijeva jer ja trenutno placam 29.25KM i uveo sam ga prije mozda 10ak god ADSL 3G mescini da se tako taj paket tad zvao, sad sam na ovom nekom speedtest-u provjerio brzinu download-a 6,5mbps a upload 0,5 mescini.
usput koristim i njihov mini 15 paket za telefon tako da me internet i telefon izadju gotovo 50km, ustvari nekad i vise ako potrosim vise od tih 15 tj. 17.55, pa kontam da li bih mogao tu cijenu malo smanjiti?
hvala
interesuje me koja je najniza cijena interneta i sta to podrazumijeva jer ja trenutno placam 29.25KM i uveo sam ga prije mozda 10ak god ADSL 3G mescini da se tako taj paket tad zvao, sad sam na ovom nekom speedtest-u provjerio brzinu download-a 6,5mbps a upload 0,5 mescini.
usput koristim i njihov mini 15 paket za telefon tako da me internet i telefon izadju gotovo 50km, ustvari nekad i vise ako potrosim vise od tih 15 tj. 17.55, pa kontam da li bih mogao tu cijenu malo smanjiti?
hvala
-
mirza_15
#39927 Re: BHTelecom All About
Ako si uveo kada je bio 3G onda vjerovatno imas neki stari modem koji bi trebalo zamjeniti kako bi imao 10 Mbps u download-u. Mozes uzeti i 5 Mbps:kecher II wrote:jedno pitanje pa ako neko ima da zna neka odgovori,
hvala
https://www.bhtelecom.ba/4779.html
19,89.
-
The BEN10
#39928 Re: BHTelecom All About
Pa ja, ovo će definitivno značiti izmjenu POSTOJEĆIH paketa.operateri telekomunikacijskih usluga dužni su da izmijene cjenovnike tako da iznos mjesečne pretplate za sve postojeće postpaid tarifne pakete mobilne telefonije izražen bez PDV-a primijene kao iznos mjesečne pretplate sa uključenim PDV-om.
Mene i dalje žulja mobilni internet, kojeg je premalo u postojećim paketima pretplate...
- pink floydd
#39929 Re: BHTelecom All About
nije govno nego se ker posroElRe wrote:Kakva je ovo glupost. Osnovne cijene su vec na nivou regije, cak i nize. Problem je sto mi nemamo paketske usluge kakve nude operatori u regiji.pink floydd wrote:Regulatorna agencija za komunikacije danas će održati sastanak sa predstavnicima telekom operatora u vezi smanjenja cijena u mobilnoj telefoniji.
RAK na osnovu zaključaka sa sjednice Predstavničkog doma od 12. januara, kao i zahtjeva Vijeća ministara BiH, ima obavezu da u roku od 120 dana preduzme aktivnosti na prilagođavanju cijene u mobilnoj telefoniji sa cijenama u regiji.
Jedna od novosti bi trebala biti i uvrštavanje u ponudu mjesečnog paketa sa pretplatom u iznosu od 10 KM sa PDV-om, a u kojem će biti uključeno 50 besplatnih minuta razgovora i 50 SMS poruka.
- Quaresma
#39930 Re: BHTelecom All About
zasto ne mogu uci u postavke routera, zte zxv10w300
morao sam resetovati postavke, kad se resetuje router, preko standardne sifre i usera udjem u postavke, ali nakon 5 sekundi router se restartuje i nakon toga ne mogu nikako pristupiti postavkama, sifra admin/vr10vr10tajn1pa55 ne radi više
morao sam resetovati postavke, kad se resetuje router, preko standardne sifre i usera udjem u postavke, ali nakon 5 sekundi router se restartuje i nakon toga ne mogu nikako pristupiti postavkama, sifra admin/vr10vr10tajn1pa55 ne radi više
- Del_Boy1
#39931 Re: BHTelecom All About
Isključi telefonski kabal iz rutera, pa ga onda resetuj, ne vraćaj kabal nazad dok ne deaktiviraš CWMP koji se nalazi u Access Management kartici, nakon toga ruter neće automatski povući postavke.
-
doff
#39932 Re: BHTelecom All About
Isključi wan kabel, resetuj, udji u postavke, podesi i vrati kabelQuaresma wrote:zasto ne mogu uci u postavke routera, zte zxv10w300
-
senturk
#39933 Re: BHTelecom All About
Molim vas za odgovor na pitanje koliko kosta prikljucivanje na adsl internet i za koliko vremena dodju da to zavrse nakon prijave. Btw imam router i sve to jer sam koristio neku drugu opciju. Lijep pozdrav.
- zateznistub
#39934 Re: BHTelecom All About
Mozda ti je najsigurnije da pozoves 1444 i pitas njih jer imaju tacnije informacije nego forumasi. A i da odes na njuihov portal pa pogledas sta nudesenturk wrote:Molim vas za odgovor na pitanje koliko kosta prikljucivanje na adsl internet i za koliko vremena dodju da to zavrse nakon prijave. Btw imam router i sve to jer sam koristio neku drugu opciju. Lijep pozdrav.
-
ibrahimaga
#39935 Re: BHTelecom All About
Na stranici bh telecoma piše da je za Full+ paket (45 KM) "neograničeni govorni saobraćaj na fer osnovi za pozive prema brojevima fiksnih telefonskih mreža u BiH". Jučer mi na informacijama kažu da to važi samo za 1500 min i da se uspostava poziva plaća 0,03 KM. Ne bi loše bilo kada bi malo osvježili stranicu i cijene malo prilagodili posebno za ove najveće pakete.
- Quaresma
#39936 Re: BHTelecom All About
Živiodoff wrote:Isključi wan kabel, resetuj, udji u postavke, podesi i vrati kabelQuaresma wrote:zasto ne mogu uci u postavke routera, zte zxv10w300
-
Pacifistaa
#39937 Re: BHTelecom All About
doff wrote:Isključi wan kabel, resetuj, udji u postavke, podesi i vrati kabelQuaresma wrote:zasto ne mogu uci u postavke routera, zte zxv10w300
Da li si siguran, ja sam uradio sve kako si rekao i nisam mogao upasti u postavke rutera. Namjera mi je bila da promjenim ime Wifi konekcije.Uglavnom to sam uspio tako sto sam ih zovnuo sa fiksnog.
-
doff
#39938 Re: BHTelecom All About
Siguran sam 100% Vjerovatno ne upisuješ ispravno username i pass, jer nakon reseta mora uspjet. Nađi na netu za taj model koji su ti podaci potrebni
- Quaresma
#39939 Re: BHTelecom All About
iskljuciti kabal od telefona, ja sam sve poiskljucivao, i proradilo je
mada ovo vamo mi nije bilo prije, al mojima internet bio nesto prestao raditi, ja nisam bio kod kuce, pa su onda oni morali zvati telekom da im oni štimaju postavke.
mada ovo vamo mi nije bilo prije, al mojima internet bio nesto prestao raditi, ja nisam bio kod kuce, pa su onda oni morali zvati telekom da im oni štimaju postavke.
- ala7
#39940 Re: BHTelecom All About
Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!
Sramota!
-
neki
#39941 Re: BHTelecom All About
Pa predji kod tih sto promjene na bolje tri puta godišnje...u čemu je problem??ala7 wrote:Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!
- BarbaDue
#39942 Re: BHTelecom All About
Ima stvarno svakakvih likova!??neki wrote:Pa predji kod tih sto promjene na bolje tri puta godišnje...u čemu je problem??ala7 wrote:Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!
Mozda je momak potpisao ugovor na 24 mj. jesi li o tome razmisljao? Ili mu je ostalo 9-10 mj. koji dok prodju i huja çe ga proç. Pa ce potpisati sljedecih 24 mj. Kao sto i ja radim decenijama. Medjutim, da te neko popazi sa malom manjom cijenom paketa i sl...Utopija!!!
-
prcnet
#39943 Re: BHTelecom All About
Problem je sto tamo rade magarcine kao sto si ti pa laju ovako ko psine.neki wrote:Pa predji kod tih sto promjene na bolje tri puta godišnje...u čemu je problem??ala7 wrote:Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!
Samo upamti da od ovih sto im govoris da "predju kod nekih drugih" dobijas platu!
- ala7
#39944 Re: BHTelecom All About
Objasnio je momak iznad, pod ugovorom sam. Ako ne može da se dižu brzine interneta, ako ne može da ubace free HD kanale neke onda nek smanje cijene paketa. Ako ne može tu dodati onda stvori balans pa smanji cijenu a ne da se mutavi prave.
Dobro ti je rekao, upravo zbog ovakvih kao ja ti imaš platu. Kupio sam kućni telefon, mobitel, laptop, tablet, sve preko BHTelecoma, jel ti dovoljno to da ti kažem samo na tome koliko sam ostavio državi indirektno. Veći sam ja patriota, i svi kao ja, od vas u toj firmi i poganoj stranci SDA.
Ne želim to patriotizmom nazvati ali želim da pare koliko toliko ostanu u državi ali niste svjesni koliko tjerate korisnike od sebe.
Dobro ti je rekao, upravo zbog ovakvih kao ja ti imaš platu. Kupio sam kućni telefon, mobitel, laptop, tablet, sve preko BHTelecoma, jel ti dovoljno to da ti kažem samo na tome koliko sam ostavio državi indirektno. Veći sam ja patriota, i svi kao ja, od vas u toj firmi i poganoj stranci SDA.
Ne želim to patriotizmom nazvati ali želim da pare koliko toliko ostanu u državi ali niste svjesni koliko tjerate korisnike od sebe.
-
Saka
#39945 Re: BHTelecom All About
Raja imam jedno pitanje (iz struke) za vas BH Telecom geekove.
Koji brojevi BH Telecoma mogu imati 10 cifri? Znam za 060, da li postoje još neki kao 070 i sl?
U slučaju prenesenog broja može li biti i recimo 064 ili neki mtelovi?
Hvala.
Koji brojevi BH Telecoma mogu imati 10 cifri? Znam za 060, da li postoje još neki kao 070 i sl?
Hvala.
-
Saka
#39946 Re: BHTelecom All About
Odlično, hvala!KvaziExpert wrote:nisam geek, ali mogu pogledatiSaka wrote:Raja imam jedno pitanje (iz struke) za vas BH Telecom geekove.
Hvala.
jesi li gledao ovdje?
http://www.rak.ba/bos/index.php?uid=1267334519
-
neki
#39947 Re: BHTelecom All About
Ako je uspio izbrojati da promjene cjenovnik jednom u tri godine očigledno je znao za to i prije nego je potpisao ugovor...sam pao sam se ubio...BarbaDue wrote:Ima stvarno svakakvih likova!??neki wrote:Pa predji kod tih sto promjene na bolje tri puta godišnje...u čemu je problem??ala7 wrote:Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!![]()
Mozda je momak potpisao ugovor na 24 mj. jesi li o tome razmisljao? Ili mu je ostalo 9-10 mj. koji dok prodju i huja çe ga proç. Pa ce potpisati sljedecih 24 mj. Kao sto i ja radim decenijama. Medjutim, da te neko popazi sa malom manjom cijenom paketa i sl...Utopija!!!
I za ovog cobana sto mu je jedina argumentacija u raspravi etiketiranje mene da radim tamo...vjeruj ne bi sebi dozvolio da me finansiraju osobe kojima je dnevna zanimacija naprdjivanje po forumima i kukanje oko internet ponude...i tako već godinama
- BarbaDue
#39948 Re: BHTelecom All About
Moja naveća frustracija od telekoma vjerujem i @ali7 i ostalim, dolazi od toga što uvijek imaju pogodnosti za nove korisnike, nikad za stare. Znači bitno je samo te mi privučemo a poslije ko te *ebe, bukvalno!
-
Officer Crabtree
#39949 Re: BHTelecom All About
kako ljudi uvijek cjelokupnu mogućnost usluga vide pod sarajevo
ima mjesta, mjesta sa većim brojem stanovnika ukupno od sarajeva, u kojima je bh telecom jedina alternativa zbog drugih stvari, takvi ne mogu preći na druge i da hoće
ima mjesta, mjesta sa većim brojem stanovnika ukupno od sarajeva, u kojima je bh telecom jedina alternativa zbog drugih stvari, takvi ne mogu preći na druge i da hoće
- krakatoa
#39950 Re: BHTelecom All About
Pravom patrioti BHT nema alternativeOfficer Crabtree wrote:kako ljudi uvijek cjelokupnu mogućnost usluga vide pod sarajevo![]()