BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#39876 Re: BHTelecom All About
Nije mi jasna ova praksa nekog vazda čekanja prvog u mjesecu da se bilo šta objavi. Znam da se pominjalo da postoji neki imbecilni zakon koji to reguliše ali eno Eronet (isto tako državni operater) mislim da taj zakon ne poštuje... Ljudi uvedu uslugu i objave isti dan na portalu da je uvedena. Nema najave, nema čekanja, odmah se ide u realizaciju.
Šta ovi vazda petljaju?
Šta ovi vazda petljaju?
-
bumerangss
#39877 Re: BHTelecom All About
Sutra je prvi februar! Da vidimo sta nam to lijepo donosi nas BHTelecom
" Februar u BHTelecomu " Vam donosi povecanje brzine interneta u paketima Moja TV na 15 Mb
Idemo prvi, dajemo vise!
Vas BHTelecom
Ponuda stupa na snagu 01.02.2017.god.
" Februar u BHTelecomu " Vam donosi povecanje brzine interneta u paketima Moja TV na 15 Mb
Idemo prvi, dajemo vise!
Ponuda stupa na snagu 01.02.2017.god.
- ala7
#39878 Re: BHTelecom All About
Hahahha koji si ti car. Al baš je tako.smartXL wrote:U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto vas vise loze
Vama gore biti ne moze
![]()
![]()
-
made_in_sarajevo
#39879 Re: BHTelecom All About
Pitao neki dan jarana za ovo, kaze rak trazi da se 8 dana prije pustanja smije objaviti. Haj reko dobro. Ali to sto vazda nesto cekaju ne znam. Kazu ova za nove korisnike u februaru je spremna akcija ali sto se vazda nesto ceka ne znam. Ja opet kazem,njima se telemach sam namjestio, telekom.nista nije uradio nego telemach se sam naguzio da im ga ovi zabiju, ali izgleda da ne znaju pa se sve ceka. Bit ce ali cekaj, samo da im ne bude kasno to jer bruku raje ce se na kraju pomiriti sa telemachom,a onda ce telekom promjene ubaciti. Dzaba to ako prodje voz. Mislim da je ovo oko kad ce se sta pustiti vise do glavonja u vrhu koji se prave pametni.escobar__ wrote:Nije mi jasna ova praksa nekog vazda čekanja prvog u mjesecu da se bilo šta objavi. Znam da se pominjalo da postoji neki imbecilni zakon koji to reguliše ali eno Eronet (isto tako državni operater) mislim da taj zakon ne poštuje... Ljudi uvedu uslugu i objave isti dan na portalu da je uvedena. Nema najave, nema čekanja, odmah se ide u realizaciju.
Šta ovi vazda petljaju?
-
doff
#39880 Re: BHTelecom All About
Ako se radi o promjeni cjenovnika, mora ga objavit najmanje mjesec dana prije stupanja na snagu. To je regulativa. Sve ostalo može kad hoće.escobar__ wrote:Nije mi jasna ova praksa nekog vazda čekanja prvog u mjesecu da se bilo šta objavi. Znam da se pominjalo da postoji neki imbecilni zakon koji to reguliše ali eno Eronet (isto tako državni operater) mislim da taj zakon ne poštuje... Ljudi uvedu uslugu i objave isti dan na portalu da je uvedena. Nema najave, nema čekanja, odmah se ide u realizaciju.
Šta ovi vazda petljaju?
-
bumerangss
#39881 Re: BHTelecom All About
made_in_sarajevo wrote:Pitao neki dan jarana za ovo, kaze rak trazi da se 8 dana prije pustanja smije objaviti. Haj reko dobro. Ali to sto vazda nesto cekaju ne znam. Kazu ova za nove korisnike u februaru je spremna akcija ali sto se vazda nesto ceka ne znam. Ja opet kazem,njima se telemach sam namjestio, telekom.nista nije uradio nego telemach se sam naguzio da im ga ovi zabiju, ali izgleda da ne znaju pa se sve ceka. Bit ce ali cekaj, samo da im ne bude kasno to jer bruku raje ce se na kraju pomiriti sa telemachom,a onda ce telekom promjene ubaciti. Dzaba to ako prodje voz. Mislim da je ovo oko kad ce se sta pustiti vise do glavonja u vrhu koji se prave pametni.escobar__ wrote:Nije mi jasna ova praksa nekog vazda čekanja prvog u mjesecu da se bilo šta objavi. Znam da se pominjalo da postoji neki imbecilni zakon koji to reguliše ali eno Eronet (isto tako državni operater) mislim da taj zakon ne poštuje... Ljudi uvedu uslugu i objave isti dan na portalu da je uvedena. Nema najave, nema čekanja, odmah se ide u realizaciju.
Šta ovi vazda petljaju?
Bravo
-
howdy
#39882 Re: BHTelecom All About
smijesni su. podnio zahtjev za netflat10 u sklopu akcije -30% i dobijem odbijenicu. zovnem tehnicara, momak dodje ''otkloni kvar'' premjerimo, kaze moze sad netflat10 opusteno. opet podnesem zahtjev i jos kazem gospodji, bio tehnicar, izmjerio i rekao da moze, gospodja to i navede u novom zahtjevu. mogu samo rec da nisam dobio ni odbijenicu a ni povecanje.
-
uvijekIInikadI
#39883 Re: BHTelecom All About
A zar moraju s 15 20 Mb na 5 Mb??bumerangss wrote:made_in_sarajevo wrote: Pitao neki dan jarana za ovo, kaze rak trazi da se 8 dana prije pustanja smije objaviti. Haj reko dobro. Ali to sto vazda nesto cekaju ne znam. Kazu ova za nove korisnike u februaru je spremna akcija ali sto se vazda nesto ceka ne znam. Ja opet kazem,njima se telemach sam namjestio, telekom.nista nije uradio nego telemach se sam naguzio da im ga ovi zabiju, ali izgleda da ne znaju pa se sve ceka. Bit ce ali cekaj, samo da im ne bude kasno to jer bruku raje ce se na kraju pomiriti sa telemachom,a onda ce telekom promjene ubaciti. Dzaba to ako prodje voz. Mislim da je ovo oko kad ce se sta pustiti vise do glavonja u vrhu koji se prave pametni.
Bravou mom komsiluku vecina koristi (la) HS i sad kad ih je Telemah poklopio nastalo je dosta problema i negodovanja i mnogi se dvoume da predju na Moja TV ali nece "s konja na mgarca" tj s 15 20 Mb na 5 Mb
Zasto ne ostanu na 15? Zasto ne skoce na (jos veceg konja) 25 Mb? Ili 50, ili 60 Mb?
- escobar__
#39884 Re: BHTelecom All About
Pa realno ako će BIHnet ići na 15 Mbit/s "standard" onda će onim s IPTV uslugom vjerovatno trebat postavljat VDSL opremu, a samim tim onda može i 20, 25 Mbit/s.
S takvim razvojem događaja mi ni na kraj pameti ne bi palo mijenjat operatera pošto sam trenutno ionako zadovoljan onim šta njihov IPTV nudi. Još da net pojačaju i milina. 
-
mirza_15
#39885 Re: BHTelecom All About
Tacno tako. Bilo je objava koje su izasle na dan pocetka primjene. Promjene cjenovnika moraju mjesec dana ranije da se objave.doff wrote:
Ako se radi o promjeni cjenovnika, mora ga objavit najmanje mjesec dana prije stupanja na snagu. To je regulativa. Sve ostalo može kad hoće.
-
bumerangss
#39886 Re: BHTelecom All About
uvijekIInikadI wrote:A zar moraju s 15 20 Mb na 5 Mb??bumerangss wrote:made_in_sarajevo wrote: Pitao neki dan jarana za ovo, kaze rak trazi da se 8 dana prije pustanja smije objaviti. Haj reko dobro. Ali to sto vazda nesto cekaju ne znam. Kazu ova za nove korisnike u februaru je spremna akcija ali sto se vazda nesto ceka ne znam. Ja opet kazem,njima se telemach sam namjestio, telekom.nista nije uradio nego telemach se sam naguzio da im ga ovi zabiju, ali izgleda da ne znaju pa se sve ceka. Bit ce ali cekaj, samo da im ne bude kasno to jer bruku raje ce se na kraju pomiriti sa telemachom,a onda ce telekom promjene ubaciti. Dzaba to ako prodje voz. Mislim da je ovo oko kad ce se sta pustiti vise do glavonja u vrhu koji se prave pametni.
Bravou mom komsiluku vecina koristi (la) HS i sad kad ih je Telemah poklopio nastalo je dosta problema i negodovanja i mnogi se dvoume da predju na Moja TV ali nece "s konja na mgarca" tj s 15 20 Mb na 5 Mb
Zasto ne ostanu na 15? Zasto ne skoce na (jos veceg konja) 25 Mb? Ili 50, ili 60 Mb?
Zato sto ue isti konj u BHTelecomu tri puta skuplji od onog u HS-a
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#39887 Re: BHTelecom All About
Postoje li paketi bh mobile samo sa internetom, a da mi poruke i razgovori ostaju prepaid?
https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
Jel to taj paket?
https://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
Jel to taj paket?
- Del_Boy1
#39888 Re: BHTelecom All About
Za prepaid korisnike je ovaj paket.
-
uvijekIInikadI
#39889 Re: BHTelecom All About
Aha, onda ipak na magarca.A zar moraju s 15 20 Mb na 5 Mb??
-
bumerangss
#39890 Re: BHTelecom All About
Ne, nego ce ostati na konju 15 HS a ja ostajem na magarcu 5 Mb BHT za iste pare!uvijekIInikadI wrote:Aha, onda ipak na magarca.A zar moraju s 15 20 Mb na 5 Mb??
-
r_faruk
#39891 Re: BHTelecom All About
Probao sam multiscreen, 3,5 KM mjesecno.
Slika je dobra' ali pomalo stopa, ne znam koja je brzina dovoljna da ide glatko kao i na tv-u, a mozda je i do njih.
Ovaj code koji sam dobio, da li sa njim aktiviram i drugi uredjaj ili za drugi uredjaj ide drugi code.
I moze li se ova usluga prebaciti sa uredjaja na uredjaj... sa tableta na tel itd
'Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na smart aplikaciji za mobilne uređaje.'
Nisam skontao kako se prijavljuje uredjaj, dobio sam code i ukucao i radi.... a st mu dodje ovo "nakon sto ste prijavili"
Slika je dobra' ali pomalo stopa, ne znam koja je brzina dovoljna da ide glatko kao i na tv-u, a mozda je i do njih.
Ovaj code koji sam dobio, da li sa njim aktiviram i drugi uredjaj ili za drugi uredjaj ide drugi code.
I moze li se ova usluga prebaciti sa uredjaja na uredjaj... sa tableta na tel itd
'Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na smart aplikaciji za mobilne uređaje.'
Nisam skontao kako se prijavljuje uredjaj, dobio sam code i ukucao i radi.... a st mu dodje ovo "nakon sto ste prijavili"
- Del_Boy1
#39892 Re: BHTelecom All About
Za svaki aktivirani uređaj plaćaš 3,5 KM, 3 uređaja mogu biti aktivirana u isto vrijeme, vjerovatno je za svaki uređaj drugi kod (nisam siguran), tu gdje si našao kod za taj uređaj imaš i opciju deaktiviranja uređaja.
-
r_faruk
#39893 Re: BHTelecom All About
Ovaj multiscreen malo radi, malo ne.
Kako je kod vas
Kako je kod vas
- pepeljara
#39894 Re: BHTelecom All About
Daj prenesite ovim sto odrzavaju web bhtelecoma, da promjene na meniu sa strane naziv iphone = Apple 
-
made_in_sarajevo
#39895 Re: BHTelecom All About
dodje mi odbijenica za HD paket, nema se mogucnosti kazu. jel ovo mogu nekako povuci liniju da meni ni internet nece biti nesto pretjerano brz kad se dignu te brzine, jos kad dodam jos jedan STB za drugi tv?
- escobar__
#39896 Re: BHTelecom All About
Ma nije ni to sigurno da li može ili ne, meni su prvobitno slali odbijenicu zbog neispunjenja tehničkih preduslova ali sam poslije ponovnog podnošenja zahtjeva izganjao štelu pa su napravili i HD paket i to ništa paricu nisu dirali, samo modem novi dobio.made_in_sarajevo wrote:dodje mi odbijenica za HD paket, nema se mogucnosti kazu. jel ovo mogu nekako povuci liniju da meni ni internet nece biti nesto pretjerano brz kad se dignu te brzine, jos kad dodam jos jedan STB za drugi tv?
-
ing-ecc
#39897 Re: BHTelecom All About
Tvoj modem ide na max. 19 Mb a trenutno je na 9,5 Mb, (dovoljno za Full sa 1 STB), ja sam ti i rekao da bi mogla dva STB-a a za HD sam bio i ja skeptičanmade_in_sarajevo wrote:dodje mi odbijenica za HD paket, nema se mogucnosti kazu. jel ovo mogu nekako povuci liniju da meni ni internet nece biti nesto pretjerano brz kad se dignu te brzine, jos kad dodam jos jedan STB za drugi tv?
-
mirza_15
#39898 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno moze ako se prebaci na VDSL.ing-ecc wrote:Tvoj modem ide na max. 19 Mb a trenutno je na 9,5 Mb, (dovoljno za Full sa 1 STB), ja sam ti i rekao da bi mogla dva STB-a a za HD sam bio i ja skeptičanmade_in_sarajevo wrote:dodje mi odbijenica za HD paket, nema se mogucnosti kazu. jel ovo mogu nekako povuci liniju da meni ni internet nece biti nesto pretjerano brz kad se dignu te brzine, jos kad dodam jos jedan STB za drugi tv?
-
made_in_sarajevo
#39899 Re: BHTelecom All About
fale HD kanali, juce pokusao tenis gledat na eurosportu ma tesko, na kraju presalto HS i u HD gledao
. doduse na kraju februara ce mi isto biti jer ce mi ukinuti ove HD kanale sto gledam i na HS.
ing dobro si pogodio za HD. drugi STB bi se svakako navece samo koristio i malo ujutro. tv je kod staraca u spavacoj pa to stari koristi da ga uspava
ing dobro si pogodio za HD. drugi STB bi se svakako navece samo koristio i malo ujutro. tv je kod staraca u spavacoj pa to stari koristi da ga uspava
-
klej
#39900 Re: BHTelecom All About
koliko vremenski traje proces od podnosenja zahtjeva, do postavljanja drugog stb-a?