Bar iscitaj stranicu ...tipler wrote:http://shop.imtec.ba/smart-televizori/2 ... s520e.html Ali zato su svi tv u telekomu skuplji za najmanje sto maraka u odnosu na trgovine tako da te poklone mogu mačku o rep okačiti,jadni oni kojima je telekom nešto poklonio
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- zateznistub
#39801 Re: BHTelecom All About
- Amazonka27
#39802 Re: BHTelecom All About
sve super, ali evo ja da kupim tv, bacila bi karticu...sta ce mi? Morala bi se snaci za novi aparat i to ne neki prastari...zbog pristupa internetu...Steta broja
-
klej
#39803 Re: BHTelecom All About
da, stoji da se dobije ta mikrovalna, ali je uslov da se tv iskesira odmah, u iznosu cca 1.300,00 KM. sa 1.300,00 KM u dzepu, namjenjenih za kupovinu tv-a, otvaraju se razne mogucnosti u pogledu marke, modela i specifikacija istog. ovdje izbor pada na jedan model.mirza_15 wrote:1.Pogledaj pod placanje na rate na toj istoj stranici.tipler wrote:http://shop.imtec.ba/smart-televizori/2 ... s520e.html Ali zato su svi tv u telekomu skuplji za najmanje sto maraka u odnosu na trgovine tako da te poklone mogu mačku o rep okačiti,jadni oni kojima je telekom nešto poklonio
2. Mikrovalna 150 KM, popust na full+ 219 KM = 369 KM.
druga stvar je vezanje ugovorom na 24 mjeseca sa bht-om. moja, licna, odluka je da se vise nikada i ni za jednog operatera necu vezati vremenskim ugovorima, jer sam sebe dovedem u situaciju da nemam mogucnost izbora "boljeg" u datom momentu. koliko god bio nezadovoljan pruzenom uslugom, vremenski ugovor me veze i sve sto mogu je lajati na zvijezde, ujedno, uredno placati racune. ne mora se nuzno raditi o promjeni operatera, jer se maksimalno smanji i mogucnost promjene paketa usluge kod trenutnog.
opet kazem, ovo je moje, licno, razmisljanje. nikome ne sporim pravo na njegovo, koliko god se ne slagao sa istim.
-
mirza_15
#39804 Re: BHTelecom All About
Ne mora taj model. Ima ovaj od 777 KM. Uz njega dodje mikrovalna, garancija na 5 godina i popust od 20% na pretplatu uz vezivanje na dvije godine. Razumijem tvoje razloge, samo kazem da je ponuda dobra.klej wrote:da, stoji da se dobije ta mikrovalna, ali je uslov da se tv iskesira odmah, u iznosu cca 1.300,00 KM. sa 1.300,00 KM u dzepu, namjenjenih za kupovinu tv-a, otvaraju se razne mogucnosti u pogledu marke, modela i specifikacija istog. ovdje izbor pada na jedan model.mirza_15 wrote:1.Pogledaj pod placanje na rate na toj istoj stranici.tipler wrote:http://shop.imtec.ba/smart-televizori/2 ... s520e.html Ali zato su svi tv u telekomu skuplji za najmanje sto maraka u odnosu na trgovine tako da te poklone mogu mačku o rep okačiti,jadni oni kojima je telekom nešto poklonio
2. Mikrovalna 150 KM, popust na full+ 219 KM = 369 KM.
druga stvar je vezanje ugovorom na 24 mjeseca sa bht-om. moja, licna, odluka je da se vise nikada i ni za jednog operatera necu vezati vremenskim ugovorima, jer sam sebe dovedem u situaciju da nemam mogucnost izbora "boljeg" u datom momentu. koliko god bio nezadovoljan pruzenom uslugom, vremenski ugovor me veze i sve sto mogu je lajati na zvijezde, ujedno, uredno placati racune. ne mora se nuzno raditi o promjeni operatera, jer se maksimalno smanji i mogucnost promjene paketa usluge kod trenutnog.
opet kazem, ovo je moje, licno, razmisljanje. nikome ne sporim pravo na njegovo, koliko god se ne slagao sa istim.
P.S. Kod tog od 1300 je mikrovalna i 3D naocale (ove 3D naocale su u comtradu 60 KM) ukoliko placas odmah, a samo 3D naocale ako uzimas na rate. Popust na pretplatu ostaje.
P.S.2
-
klej
#39805 Re: BHTelecom All About
da, stoji da se dobije ta mikrovalna, ali je uslov da se tv iskesira odmah, u iznosu cca 1.300,00 KM. sa 1.300,00 KM u dzepu, namjenjenih za kupovinu tv-a, otvaraju se razne mogucnosti u pogledu marke, modela i specifikacija istog. ovdje izbor pada na jedan model.
opet kazem, ovo je moje, licno, razmisljanje. nikome ne sporim pravo na njegovo, koliko god se ne slagao sa istim.[/quote]
Ne mora taj model. Ima ovaj od 777 KM. Uz njega dodje mikrovalna, garancija na 5 godina i popust od 20% na pretplatu uz vezivanje na dvije godine. Razumijem tvoje razloge, samo kazem da je ponuda dobra.
P.S. Kod tog od 1300 je mikrovalna i 3D naocale (ove 3D naocale su u comtradu 60 KM) ukoliko placas odmah, a samo 3D naocale ako uzimas na rate. Popust na pretplatu ostaje.
P.S.2
Moze i obaveza na 12 mjeseci, ali je onda pretplata 10% manja.[/quote]
i sa 777,00 KM u dzepu, namjenjenih za kupovinu tv-a, stojim iza stava da sam ogranicen na samo taj model.
ne bih vise o tome.
nego, gdje da pogledam one podatke o prolaznosti moje parice? imam namjeru mjenjati paket, jer mi mojatv premi apsolutno ne treba i bacam pare. ako teh. uslovi dozvoljavaju uzeo bih i dodatni stb, a odjavio analognu telemacha.naravno, postavio bih ovdje kopirane podatke, da mi kazete je li sve ok za 2 stb. malo mi se i zuri oko toga, imam namjeru podnijeti zahtjev za drugi paket do kraja januara.
opet kazem, ovo je moje, licno, razmisljanje. nikome ne sporim pravo na njegovo, koliko god se ne slagao sa istim.[/quote]
Ne mora taj model. Ima ovaj od 777 KM. Uz njega dodje mikrovalna, garancija na 5 godina i popust od 20% na pretplatu uz vezivanje na dvije godine. Razumijem tvoje razloge, samo kazem da je ponuda dobra.
P.S.2
i sa 777,00 KM u dzepu, namjenjenih za kupovinu tv-a, stojim iza stava da sam ogranicen na samo taj model.
ne bih vise o tome.
nego, gdje da pogledam one podatke o prolaznosti moje parice? imam namjeru mjenjati paket, jer mi mojatv premi apsolutno ne treba i bacam pare. ako teh. uslovi dozvoljavaju uzeo bih i dodatni stb, a odjavio analognu telemacha.naravno, postavio bih ovdje kopirane podatke, da mi kazete je li sve ok za 2 stb. malo mi se i zuri oko toga, imam namjeru podnijeti zahtjev za drugi paket do kraja januara.
-
mirza_15
#39806 Re: BHTelecom All About
Moj ti je prijedlog da sacekas jos malo
A sto se tice parice:
Ukucas u browser: 192.168.1.1
E sad' username i password.....
Probaj user/user. Ako ne prodje javi mi se na pp pa cemo provjeriti.
A sto se tice parice:
-
klej
#39807 Re: BHTelecom All About
imas ppmirza_15 wrote:Moj ti je prijedlog da sacekas jos malo![]()
A sto se tice parice:
-
made_in_sarajevo
#39808 Re: BHTelecom All About
napisite javno od koliko do koliko valja za 2 stb-a, hd paket i tako to,a od koliko do koliko da se moze sjesti i plakati
.
-
mirza_15
#39809 Re: BHTelecom All About
Zavisi. Za dva STB-a i internet treba oko 13 Mbps. Ukoliko slabljenje nije vece od 15-tak dB onda moze i VDSL pa su moguce brzine vece od onih koje trenutno pokazuje ADSL modem (preko VDSL-a bi se pustila 2 STB-a sa internetom npr). Za HD treba otprilike oko 7 Mbps po STB-u.made_in_sarajevo wrote:napisite javno od koliko do koliko valja za 2 stb-a, hd paket i tako to,a od koliko do koliko da se moze sjesti i plakati.
- shiljak
#39810 Re: BHTelecom All About
Može li neko postaviti emisiju iz BHT-a od danas oko 2 što bude - Pogled preko granice? Može i samo slika od prvog kadra (nakon onog iz studija) pa mogu naći koja je epizoda na internetu. 
- Tabhana
#39811 Re: BHTelecom All About
I dalje ne mogu otvoriti milion stranica na netu.
Ušao sam napokon u ruter, username i password bili user, user
http://prntscr.com/9v4x2m
Išao na LAN, DHC Server, dns server 1 stavio 8.8.8.8 i dalje ne mogu otvoriti stranice tipa: Wikipedia, instagram, microsoft, ne vidim pola slika na piku itd.
Probao na IE, Chrome, Safati, Mozilla, na svakom browseru isti problem.
Evo jedan primjer, ukucam Supernatural, izbaci me sve, kliknem na supernatural wikipedia i neće otvoriti stranicu, samo se "puni":

PS: I manualno sam promijenio u contral panelu dns na 8.8.8.8 i dalje neće.
Ušao sam napokon u ruter, username i password bili user, user
http://prntscr.com/9v4x2m
Išao na LAN, DHC Server, dns server 1 stavio 8.8.8.8 i dalje ne mogu otvoriti stranice tipa: Wikipedia, instagram, microsoft, ne vidim pola slika na piku itd.
Probao na IE, Chrome, Safati, Mozilla, na svakom browseru isti problem.
Evo jedan primjer, ukucam Supernatural, izbaci me sve, kliknem na supernatural wikipedia i neće otvoriti stranicu, samo se "puni":

PS: I manualno sam promijenio u contral panelu dns na 8.8.8.8 i dalje neće.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#39812 Re: BHTelecom All About
De ti probaj na nekom drugom kompjuteru.
- Tabhana
#39813 Re: BHTelecom All About
Laptop kupljen u septembru prošle godine. Prestalo 20 dana i moglo je mjesec, pa sada opet. I brat je na drugom laptopu, isto je i kod njega.
Prije nego što sam prodao pc, ni na njemu nije moglo.
Ne može niti na mobitel kada uđem preko wi-fi.
Nije do toga.
Prije nego što sam prodao pc, ni na njemu nije moglo.
Ne može niti na mobitel kada uđem preko wi-fi.
Nije do toga.
- Del_Boy1
#39814 Re: BHTelecom All About
Kad već možeš pristupit ruteru isključi IPv6 protokol pa probaj možda ti on pravi problem, znam da facebook teško otvara kad je on uključen, ili samo onemogući na kompjuteu pa ako pomogne onda isključi i u ruteru.
- Tabhana
#39815 Re: BHTelecom All About
Ne mogu vjerovati, gdje bila tačnica, nema je više i sve radi
Koliko problema radi toga.

Hvala.

Hvala.
- Del_Boy1
#39816 Re: BHTelecom All About
Drago mi je da sam pomogao, to ti vrijedi samo za kompjuter, uđi u postavke rutera i isključi skroz IPv6.Tabhana wrote:Ne mogu vjerovati, gdje bila tačnica, nema je više i sve radi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala.
-
boltstream
#39817 Re: BHTelecom All About
Može li i meni neko u PP objasniti kako da dodjem do ovoga da isključim ovo
Apsolutno je isti problem u pitanju..samo ne znam doći na kompjuteru do ovog vražijeg IPv6
Apsolutno je isti problem u pitanju..samo ne znam doći na kompjuteru do ovog vražijeg IPv6
- Del_Boy1
#39818 Re: BHTelecom All About
Imaš PP.boltstream wrote:Može li i meni neko u PP objasniti kako da dodjem do ovoga da isključim ovo![]()
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#39819 Re: BHTelecom All About
Trenutna cijena Microsoft Lumie 640 XL DS uz paket No Limit M je 216,50 KM a rata 7,71. Eh, sad. Koja je cijena ukoliko već otplaćujem jedan uređaj? Hvala.
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 3293f.html
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 3293f.html
- Del_Boy1
#39820 Re: BHTelecom All About
440,50 KM ili 15,69 KM mjesečno na 24 rate.
Last edited by Del_Boy1 on 27/01/2016 19:25, edited 1 time in total.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#39821 Re: BHTelecom All About
Dakle, duplo skuplje. Hvala.
- pepeljara
#39822 Re: BHTelecom All About
Evo vec 7 dana nema samsung telefona na stanju (izvor: stranica officijelna).
E sad cemo vidjet kad dodje nova tura dal ce biti iste lihvaroske cijene il ce telecom ipak prodavati po cijeni ekvivalentno trzistu

E sad cemo vidjet kad dodje nova tura dal ce biti iste lihvaroske cijene il ce telecom ipak prodavati po cijeni ekvivalentno trzistu
- Quaresma
#39823 Re: BHTelecom All About
kako sam čuo, neće biti promjena cijena, takođe trenutni aktuelni Samsung telefoni ce biti dostupni, nema više Galaxy S5 niti Note 4.pepeljara wrote:Evo vec 7 dana nema samsung telefona na stanju (izvor: stranica officijelna).
Cijena ostaje ista, do dolaska S7 nekad u maju
- pepeljara
#39824 Re: BHTelecom All About
Quaresma wrote:kako sam čuo, neće biti promjena cijena, takođe trenutni aktuelni Samsung telefoni ce biti dostupni, nema više Galaxy S5 niti Note 4.pepeljara wrote:Evo vec 7 dana nema samsung telefona na stanju (izvor: stranica officijelna).
Cijena ostaje ista, do dolaska S7 nekad u maju
Znaci nesto slicno kao i lihvari gorivo
- irac300
#39825 Re: BHTelecom All About
@Mirza, možeš li mi reći kakvo je kod mene stanje, pošto se ne razumijem u postavke modema?mirza_15 wrote:Zavisi. Za dva STB-a i internet treba oko 13 Mbps. Ukoliko slabljenje nije vece od 15-tak dB onda moze i VDSL pa su moguce brzine vece od onih koje trenutno pokazuje ADSL modem (preko VDSL-a bi se pustila 2 STB-a sa internetom npr). Za HD treba otprilike oko 7 Mbps po STB-u.made_in_sarajevo wrote:napisite javno od koliko do koliko valja za 2 stb-a, hd paket i tako to,a od koliko do koliko da se moze sjesti i plakati.