BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#39626 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

undefined007 wrote:Pozz svima. ;)

Danas sam odnio svoj HTC u BH Telecom jer ima garancije još 3-4 mjeseca pošto neće da se upali ne znam šta mu je. Ona žena mi reče da ide sad na servis (koliko se ja razumijem ovlašteni servis mu je Agram servis). Sad me zanima slijedeće, telefon nije ispadao, nije ni u vodi bio, odlično očuvan (tako mi reče i napisa na protokol ona žena na šalteru), nije otvaran jer ima onu void naljepnicu na šarafima zaljepljenu, najviše me strah šta će mi ovi iz servisa reći. Telefon se ne može upaliti, tačnije može al do pozadine i loga HTC i tu kao da zaledi i ne može se ugasiti bez vađenja baterije, ne reaguje na power tipku. Kakva su vaša iskustva sa Agram servisom?

PS. Rodica ima isti telefon, isti problem i dobila je novi telefon HTC 620, nosila par puta na servis i nisu mogli da naprave ...
Ja sa agramom imam dobro iskustvo, uvažili garanciju i dali novi uređaj, također HTC 620. Koji imaš HTC, 500?
Maharadza

#39627 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

doff wrote:
kakaljin wrote:
Dobra navlakusa, dok drugi operateri ne daju besplatno HBO kanale :)
Koji to ne da? Ja od svog operatera dobio po jednom na oba STB u različitim intervalima
Ma daju oni svi mjesec ili dva kao telecom samo da navuku, mada u ovoj anarhiji od države gdje niko ne poštuje zakon niti postoji isti protiv piraterije, HBO ispada bacanje para naspram torrenata! :mrgreen:
escobar__

#39628 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Maharadza wrote:
doff wrote:
kakaljin wrote:
Dobra navlakusa, dok drugi operateri ne daju besplatno HBO kanale :)
Koji to ne da? Ja od svog operatera dobio po jednom na oba STB u različitim intervalima
Ma daju oni svi mjesec ili dva kao telecom samo da navuku, mada u ovoj anarhiji od države gdje niko ne poštuje zakon niti postoji isti protiv piraterije, HBO ispada bacanje para naspram torrenata! :mrgreen:
Ovakvi kakvi su HBO i Cinemax ne vrijede ni 1 KM.
undefined007

#39629 Re: BHTelecom All About

Post by undefined007 »

doff wrote:
undefined007 wrote:Pozz svima. ;)

Danas sam odnio svoj HTC u BH Telecom jer ima garancije još 3-4 mjeseca pošto neće da se upali ne znam šta mu je. Ona žena mi reče da ide sad na servis (koliko se ja razumijem ovlašteni servis mu je Agram servis). Sad me zanima slijedeće, telefon nije ispadao, nije ni u vodi bio, odlično očuvan (tako mi reče i napisa na protokol ona žena na šalteru), nije otvaran jer ima onu void naljepnicu na šarafima zaljepljenu, najviše me strah šta će mi ovi iz servisa reći. Telefon se ne može upaliti, tačnije može al do pozadine i loga HTC i tu kao da zaledi i ne može se ugasiti bez vađenja baterije, ne reaguje na power tipku. Kakva su vaša iskustva sa Agram servisom?

PS. Rodica ima isti telefon, isti problem i dobila je novi telefon HTC 620, nosila par puta na servis i nisu mogli da naprave ...
Ja sa agramom imam dobro iskustvo, uvažili garanciju i dali novi uređaj, također HTC 620. Koji imaš HTC, 500?
Jeste drug HTC desire 500, šta je tvom bilo?
doff

#39630 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

undefined007 wrote:Jeste drug HTC desire 500, šta je tvom bilo?
Nije mogao punit bateriju, kratko vrijeme samo mogao samo iz safe mod-a a poslije ni na taj način nije moglo.
Ali_G

#39631 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

S januarom mi istice mini15 200%. Planiram preci na midi30, al ne mogu prije 03eg februara. Racun ce doci za midi30 bez obzira na datum prelaska?
Vidal89

#39632 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Kako da aktiviram HD paket bez poziva 1444, je li moguce?
Del_Boy1

#39633 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Nije, ustvari možeš i na šalterima BH Telecoma.
Astrix

#39634 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

Planiram da pređem na MojaTV, izabrao sam jedan paket koji mi je ok, sad me zanima da li mi je isplativije uzeti taj paket i ostaviti fiksni prikljucak bh telecom ili da izaberem jedan paket koji ukljucuje i fiksnu telefoniju?
ing-ecc

#39635 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Astrix wrote:Planiram da pređem na MojaTV, izabrao sam jedan paket koji mi je ok, sad me zanima da li mi je isplativije uzeti taj paket i ostaviti fiksni prikljucak bh telecom ili da izaberem jedan paket koji ukljucuje i fiksnu telefoniju?
Fixnu komponentu u MojaTV paketu sa dodatkom + isplati se uzeti ako se stvarno neko bavi telefoniranjem sa fixnog broja, znači neko ko može naći dobro u 1500 min. prema svim fixnim mrežama u BiH. :)
Ili ako nekome trebaju samo fixni brojevi BH Telecoma, al više i od 1500 min. onda i paketi bez +.
Astrix

#39636 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

Meni ne treba, starci ga uglavnom koriste i to nista pretjerano, nekad dođe više pretplate nego što oni potroše pa ne znam da li bi bilo jefitnije uzeti paket sa telefonijom...
mirza_15

#39637 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Astrix wrote:Meni ne treba, starci ga uglavnom koriste i to nista pretjerano, nekad dođe više pretplate nego što oni potroše pa ne znam da li bi bilo jefitnije uzeti paket sa telefonijom...
U svakom slucaju se isplati vec postojeci broj "uvuci" u mojaTV nego ga ostaviti solo pored mojaTV paketa.
ibrahimaga

#39638 Re: BHTelecom All About

Post by ibrahimaga »

Zna li neko zašto je bh telecom sklonio sa svoje web stranice iphone i Samsungove mobitele? Hoće li biti uskoro novih modela u ponudi?
Officer Crabtree

#39639 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree »

konvertuju ih

(ban teaser :D )
krakatoa

#39640 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Officer Crabtree wrote:konvertuju ih

(ban teaser :D )
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
BarbaDue

#39641 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

escobar__ wrote: Ovakvi kakvi su HBO i Cinemax ne vrijede ni 1 KM.
Vrijede 1km po komadu, više ne!
Jbo to kad mora proć jedno 4-5 dana za dobar film. Više puta se desi da na sva četiri nema ništa spešl.
zateznistub

#39642 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:
Jbo to kad mora proć jedno 4-5 dana za dobar film. Više puta se desi da na sva četiri nema ništa spešl.
:thumbup:
sencobih

#39643 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

BarbaDue wrote:
Ko nema drugog načina za gledanje filmova onda vrijede 3-4 marke najviše. Ali 10-11 je baš puno
Adi-g

#39644 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Ali_G wrote:S januarom mi istice mini15 200%. Planiram preci na midi30, al ne mogu prije 03eg februara. Racun ce doci za midi30 bez obzira na datum prelaska?
Npr. ako predjes 03.feb na midi 30 onda ce ti od 1-2.feb tarifirati mini 15 a od 3.2. midi 30
made_in_sarajevo

#39645 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Evo dosao lik i skopcali moja tv, sad za sad vala ci modul od hs je bolja slika, svjetlija. Sad jel to do hdmi kabla i kartica ili je svakako tako ne znam :mrgreen: . jel ima negdje da se zte resiver procacka u opcijama da se prrbaci na 1080, mozda i slika bude bolja? :mrgreen:
krakatoa

#39646 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

made_in_sarajevo wrote:Evo dosao lik i skopcali moja tv, sad za sad vala ci modul od hs je bolja slika, svjetlija. Sad jel to do hdmi kabla i kartica ili je svakako tako ne znam :mrgreen: . jel ima negdje da se zte resiver procacka u opcijama da se prrbaci na 1080, mozda i slika bude bolja? :mrgreen:
Koji je STB?
porobljeni

#39647 Re: BHTelecom All About

Post by porobljeni »

made_in_sarajevo wrote:Evo dosao lik i skopcali moja tv, sad za sad vala ci modul od hs je bolja slika, svjetlija. Sad jel to do hdmi kabla i kartica ili je svakako tako ne znam :mrgreen: . jel ima negdje da se zte resiver procacka u opcijama da se prrbaci na 1080, mozda i slika bude bolja? :mrgreen:
Ima. Ideš na opcije, zatim podešavanje prijemnika i tu možeš podesiti izlaznu rezoluciju. Mada mislim da su svi STB uređaji sa HDMI portom automatski podešeni na 1080p.
krakatoa

#39648 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

porobljeni wrote:
Ima. Ideš na opcije, zatim podešavanje prijemnika i tu možeš podesiti izlaznu rezoluciju. Mada mislim da su svi STB uređaji sa HDMI portom automatski podešeni na 1080p.
Nisu, motorola recimo nije kao ni stari Albis. Zato sam i pitao koji STB ima.
made_in_sarajevo

#39649 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Zte zxv10 pise na njemu na naljepnici. Tv mi kaze da je signal 720p,a fox na ci modulu pise 526i ali bolja slika nego na moja tv, svjjetlija,ostrija.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#39650 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Meni je zaista žalosno , kako vidim na raznim forumima teme gdje se namjerno pljuje po domaćem proizvodu.Nema veze sve će doći na svoje , našem čovjeku je bolje Alpsko mlijeko ( trend, cool) nego naš npr Milkos. Sve je bolje nego svoje. i stvarno nam je žalosno,

BHTelecom jeste naša kompanija i ostat će . Moj priključak radi na optici . i bio mi je potreban novi password za wi-fi. nazvao sam 1444 i u roku od 5 minuta dobio sam povratni poziv. Da ne kazem tehnička podrška montera u roku od 14h (navečer zvao ujutro odmah došli)

U svakoj kompaniji ima crnih ovaca, ne kažem i u Telecomu. ali , možda je spam ali kada ćemo shvatiti da od kritikovanja nemamo ništa.Vodim se ovim primjerom , ako nekog kritikuješ i daješ pridike onda ti lično uradi nešto na tome. eh pa evo ovo je moj komentar i zaista ne želim ulaziti u dublje rasprave.

BHTelecom je u zadnjih godinu dana napravio veliki udar na našem tržistu a evo vidim i sa HBO kanalima, ako Bog da i sa Sportklub . ide i napreduje se . i ja ću to da podržavam. Ne vjerujem da za bilo koji problem nema rješenje,ima samo treba jedan fin dogovor i plan.
Hvala
Locked