BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#39376 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Radujem se, uhljebi na aparatina uskoro, umjesto da ste napravili giganta i očuvali ugled firme koja toliko uloži novca u državu vi ste je doveli na nivo da se mora prodati, isti taj glasački aparat SDA je izdan od "patriotske" stranke, stranke SDA, vjerovali ste lažnom patriotizmu, vjerovali u bosanskohercegovačke mitove od 100 000 radnih mjesta.

Treba da platite cijenu vašeg vjerovanja u porodicu Izetbegović.
Žao mi je što se mora prodati bh gigant kao BHTelecom ali sami su zaslužni za to.

#narodzna #idemoprvi :bih:
kakaljin

#39377 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

erotica wrote:Da li mi sa starim M paketima mozemo birati najbrojeve iz ostalih mreza ili samo BHT, posto ne mogu da nađem vise na njihovoj stranici?
Samo sa ovim novim mojmini, moj midi itd paketi mozes birati najbroj iz druge mreze.
escobar__

#39378 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

ala7 wrote:Radujem se, uhljebi na aparatina uskoro, umjesto da ste napravili giganta i očuvali ugled firme koja toliko uloži novca u državu vi ste je doveli na nivo da se mora prodati, isti taj glasački aparat SDA je izdan od "patriotske" stranke, stranke SDA, vjerovali ste lažnom patriotizmu, vjerovali u bosanskohercegovačke mitove od 100 000 radnih mjesta.

Žao mi je što se mora prodati bh gigant kao BHTelecom ali sami su zaslužni za to.

Šta god da su oni napravili išao bi na prodaju, tu oni ne odlučuju ni najmanje. Oni jedino mogu uticat na cijenu firme.
ing-ecc

#39379 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

erotica wrote:Da li mi sa starim M paketima mozemo birati najbrojeve iz ostalih mreza ili samo BHT, posto ne mogu da nađem vise na njihovoj stranici?
Bilo kakav zahtjev da iniciraš po starim paketima prvo što će biti jeste: morate promjeniti paket na Moj M...
Jedino te stari ugovor (200% ili asemblirana) veže za stari paket a možeš ga promjeniti na lični zahtjev.
erotica

#39380 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

ok hvala, na starom sam M15 paketu po osnovu kupovine telefona jos 18 mjeseci tako da ostajem na njemu sto mi je realno i bolje
made_in_sarajevo

#39381 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

escobar__ wrote:
made_in_sarajevo wrote:
pih kad je meni dajdzinca ( radi posao gdje cesto prica sa jakim ljudima), da ce sve biti privatizovano i da to stranci traze. ostat ce elektroprivreda, rudnici i namjenska industrija. drzava ima pravo 3 firme ostaviti kao svoje i ove tri ce ostati. ostalo sve ode u privatne ruke samo je pitanje vremena. ja koliko sam izmedju redova pohvato i prica raznih, t-mobile bi mogao poklopiti telekom. tako bi i t-mobile balkan poklopio, dosle svabe opet :mrgreen:
Ako DT preuzme Telekom srbije neće moći kupiti i BH Telekom (jer će postati i vlasnikom Telekoma srpske), a morat će prodat i udio kojeg trenutno posjeduje u HT-u. Mislim da će Telekom ići ili slovenskim govnima ili Turcima, HT će DT-u (pod uslovom da ne kupe Telekom srbije).
Dodju li slovenci ili turci 1000 ociju otvoriti onda. Nemam dobra iskustva pogotovo sa turcima, pogan samo takva i prevariti u sekundi
Dozer

#39382 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

r_faruk wrote:za paket ''moj mini 15'', pise - 100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini, ne pise sta bude kada se potrosi ovi megabajtovi...
Desi se da nemas vise net i da ga, ako zelis, moras dokupiti iz mSurf ponude gdje je najjeftinija opcija 500 MB za 7KM. Naravno, nema prenosa neiskoristenih MB u naredni mjesec.
Ja sve ljudi sto znam, niko ne potrosi vise od 300-400 MB mjesecno. Dakle, ovo je nesuvislo.

Da li neko moze objasniti zasto su ukinuli onaj mComplete15?
Previse ljudi preslo na njega, a ovima zinula guzica...?
ing-ecc

#39383 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

erotica wrote:ok hvala, na starom sam M15 paketu po osnovu kupovine telefona jos 18 mjeseci tako da ostajem na njemu sto mi je realno i bolje
... uz 200% više Da, a inače ti i nije bolje. :D
Dozer

#39384 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

escobar__ wrote:
ala7 wrote:Radujem se, uhljebi na aparatina uskoro, umjesto da ste napravili giganta i očuvali ugled firme koja toliko uloži novca u državu vi ste je doveli na nivo da se mora prodati, isti taj glasački aparat SDA je izdan od "patriotske" stranke, stranke SDA, vjerovali ste lažnom patriotizmu, vjerovali u bosanskohercegovačke mitove od 100 000 radnih mjesta.

Šta god da su oni napravili išao bi na prodaju, tu oni ne odlučuju ni najmanje. Oni jedino mogu uticat na cijenu firme.
Totalno netacno...
Ne znam odakle crpite ovakve gluposti...

Ovo je isto kao da tebi dodje neko i kaze da moras prodati svoj privatni stan. Zasto moras? Pa eto, moras. Rek'o neko.
Nidje veze...

Ne, nego ce ga prodati, bar dijelom, kako bi se namakle pare u budzete koje su oni sami pokrali. Da bi ih opet molgi pokrasti.
Identicna stvar koju je i Dodik uradio.
Razduzio telekom, rafinerije, spicko i poklep'o pare, i sad moze sam sebi cuclat. AKo se moze dovoljno saviti. A ne moze...

Mislim, ko nekoga moze natjerati da proda svoju privatnu imovinu ba...o cemu pricate...
Last edited by Dozer on 14/01/2016 16:30, edited 1 time in total.
escobar__

#39385 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Dozer wrote:
escobar__ wrote:

Totalno netacno...
Ne znam odakle crpite ovakve gluposti...

Ovo je isto kao da tebi dodje neko i kaze da moras prodati svoj privatni stan. Zasto moras? Pa eto, moras. Rek'o neko.
Nidje veze...

Ne, nego ce ga prodati, bar dijelom, kako bi se namakle pare u budzete koje su oni sami pokrali. Da bi ih opet molgi pokrasti.
Identicna stvar koju je i Dodik uradio.
Razduzio telekom, rafinerije, spicko i poklep'o pare, i sad moze sam sebi cuclat. AKo se moze dovoljno saviti. A ne moze...
Ne neko, onaj ko ti redovno daje kredite. Neće te ni pitat. Al' teško je to tebi svarit. :thumbup:
Dozer

#39386 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

escobar__ wrote:Ne neko, onaj ko ti redovno daje kredite. Neće te ni pitat. Al' teško je to tebi svarit. :thumbup:
Opet lupetanje...
Jel' to mozda BH Telekom nekakav zalog za neki kredit? Meni to nije poznato.
Samim tim, sve dok ova maloumna vlast moze vracati kredite, nema potrebe da prodaje bilo sta, a ponajmanje Telekom. E, ali tu dolazimo u realnost u kojoj vlasti sve teze i teze vracaju kredite. I onda, da bi dosli do para kojima ce servisirati dugove, oni moraju prodati neko svoje vlasnistvo.

Identicno situaciji kada kockar izgubi vise kesa nego sto ima, zaduzi se, i onda proda auto, pa stan, pa kucu, pa zenu...pa djecu... Sve da bi vratio dug.

I, zasto ja to nesto (sta god bilo po tebi) ne bih mogao svariti?
Last edited by Dozer on 14/01/2016 16:35, edited 1 time in total.
ing-ecc

#39387 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

A šta će nama penzioneri jesti?
Dozer

#39388 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

Tajpi Bakira. On je "zlatni decko"...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#39389 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Dozer wrote:
r_faruk wrote:za paket ''moj mini 15'', pise - 100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini, ne pise sta bude kada se potrosi ovi megabajtovi...
Desi se da nemas vise net i da ga, ako zelis, moras dokupiti iz mSurf ponude gdje je najjeftinija opcija 500 MB za 7KM. Naravno, nema prenosa neiskoristenih MB u naredni mjesec.
Ja sve ljudi sto znam, niko ne potrosi vise od 300-400 MB mjesecno. Dakle, ovo je nesuvislo.
Korisnik sam mini 15 paketa sa msurf50 od 2.5 KM gdje naravno 100 MB ide po punoj brzini a poslije se brzina smanji na mislim 64kbps. Dokaz da se i na manjim brzinama može nagurati giga i više. :D :izet:
Image
erotica

#39390 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

ing-ecc wrote:
erotica wrote:ok hvala, na starom sam M15 paketu po osnovu kupovine telefona jos 18 mjeseci tako da ostajem na njemu sto mi je realno i bolje
isteklo mi je 200% ali i sada mi je bolji obicni stari M15 nego novi zato sto i dalje plaćam 6KM za 250MB neta + flat po smanjenoj brzini koji mi ulazi u pretplatu od 17,50 a ostatak potrosim na razgovore, dok bi mi sa novim M15 takva kombinacija bila oko 23,5KM ;-) tako neka mene jos na starom dok ne izbace kakvu bolju ponudu
ElRe

#39391 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

escobar__ wrote:
made_in_sarajevo wrote:
pih kad je meni dajdzinca ( radi posao gdje cesto prica sa jakim ljudima), da ce sve biti privatizovano i da to stranci traze. ostat ce elektroprivreda, rudnici i namjenska industrija. drzava ima pravo 3 firme ostaviti kao svoje i ove tri ce ostati. ostalo sve ode u privatne ruke samo je pitanje vremena. ja koliko sam izmedju redova pohvato i prica raznih, t-mobile bi mogao poklopiti telekom. tako bi i t-mobile balkan poklopio, dosle svabe opet :mrgreen:
Ako DT preuzme Telekom srbije neće moći kupiti i BH Telekom (jer će postati i vlasnikom Telekoma srpske), a morat će prodat i udio kojeg trenutno posjeduje u HT-u. Mislim da će Telekom ići ili slovenskim govnima ili Turcima, HT će DT-u (pod uslovom da ne kupe Telekom srbije).
Velikih kupovina telekom operatora na Balkanu vise nema. DT nije uspio da kupi ni Telekom Slovenije ni Srbije, tj nije htio ni blizu da ponudi koliko su drzave trazile. Najozbiljniji su bili americki fondovi, ali su i njihove ponude odbijene. Turci i nemaju svoj drzavni telekom tako da se tom pricom ne treba zanositi. Turk Telekom je u vlasnistvu Saudijaca (Saudi Oger). Uglavnom period do 2007/2008 je bio najbolji za privatizaciju telekom kompanija, to je proslo i sada se moze dobiti maksimalno 70% tadasnje vrijednosti.
zateznistub

#39392 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Haj ne mlati bez veze. Kakav god da je bio BHT bi išao na prodaju prije ili kasnije. I ne smatrajte više sa uhljebi ma jer ne znam firmu (a znam ih podosta) i gdje te fele i nema. Lično mi je zao sto ce ići na prodaju jer onda pare odoše vani...
Naslovnica

#39393 Re: BHTelecom All About

Post by Naslovnica »

Ovaj mjesec mi ističe ugovor sa BHT, onaj od 15km + internet za 2,5km.

Ide uredno promjena operatera, prelazim na mtel.

MOJMIXNET (29km)
100
minuta
100
poruka
4GB
interneta

+ dobijem Sony Xperia M4 Aqua za ravno 1km ako potpišem na 24mj.
Mjera.
Ako ima ko kakvu sugestiju šta mogu bolje dobiti za 29km+ telefon rad sam saslušati.
:)
ing-ecc

#39394 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Dozer wrote:Tajpi Bakira. On je "zlatni decko"...
Zar zna Bakir ... ?
A narod zna, to znam i ja.
Maharadza

#39395 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

#pray4sanela :cry:
sencobih

#39396 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Ko o čemu ti o sda, to te nogirali iz stranke pa se razočarao ?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#39397 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Naslovnica wrote:Ovaj mjesec mi ističe ugovor sa BHT, onaj od 15km + internet za 2,5km.

MOJMIXNET (29km)
100
minuta
100
poruka
4GB
interneta

Mjera.
Ako ima ko kakvu sugestiju šta mogu bolje dobiti za 29km+ telefon rad sam saslušati.
U navedene cijene nije uključen porez na dodatu vrijednost (PDV). Dođe ti to 34 KM.
channel10

#39398 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Naslovnica wrote:Ovaj mjesec mi ističe ugovor sa BHT, onaj od 15km + internet za 2,5km.

MOJMIXNET (29km)
100
minuta
100
poruka
4GB
interneta

Mjera.
Mislim da ćeš samim prijenosom broja dobiti 10 posto nizu pretplatu naredna 24 mjeseca.
Last edited by channel10 on 14/01/2016 18:53, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#39399 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree »

erotica wrote:
ing-ecc wrote:
isteklo mi je 200% ali i sada mi je bolji obicni stari M15 nego novi zato sto i dalje plaćam 6KM za 250MB neta + flat po smanjenoj brzini koji mi ulazi u pretplatu od 17,50 a ostatak potrosim na razgovore, dok bi mi sa novim M15 takva kombinacija bila oko 23,5KM ;-) tako neka mene jos na starom dok ne izbace kakvu bolju ponudu

kako mozes biti na starom ako ti je isteklo 200%
erotica

#39400 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Zato što mi je 200% isteklo u septembru a telefon sam kupio u oktobru dok su još bili stari paketi i tako sam ostao na starom M15.

Inače konekcija užas jedva sam forum otvorio, netflat 10,tuzla, i to nakon resetovanja modema i više uzastopnih mjerenja

http://www.speedtest.net/my-result/a/1676795292
Locked