BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Kiki_Musampa
#39076 Re: BHTelecom All About
Jest lijepo u BH Telekomu,05.01.2016,a još uvijek se drijema:)-nikakvih novosti,januar u BH Telekomu

-
made_in_sarajevo
#39077 Re: BHTelecom All About
kako ide naplacivanje prikljucka, jel to ono sto pise na kraju nekog paketa 11,70 i 23KM + troskovi razvlacenja kablova itd. ili je nesto drugo? jos jedno pitanje,sta podrazumjevaju sa akcijom prikljucak za 1KM, sve sto odrade platis 1KM ili sta?
-
mirza_15
#39078 Re: BHTelecom All About
Skoro stalno je akcija prikljucka za 1KM. Nema dodatnih troskova. To je to.made_in_sarajevo wrote:kako ide naplacivanje prikljucka, jel to ono sto pise na kraju nekog paketa 11,70 i 23KM + troskovi razvlacenja kablova itd. ili je nesto drugo? jos jedno pitanje,sta podrazumjevaju sa akcijom prikljucak za 1KM, sve sto odrade platis 1KM ili sta?
- pepeljara
#39079 Re: BHTelecom All About
Meni je to nevidjena glupost da prostis, ne samo telecoma, nego i svih prodavnica u BIH 
Konstatno je fola neka akcija, konstatno snizenje 20% do 50% (ako je bajram, bozic, praznik, dan rada, udala se fata) samo mjenjaju razlog kroz cijelu godinu, a ono ustvari je to stalna cijena
if u know what i mean
Konstatno je fola neka akcija, konstatno snizenje 20% do 50% (ako je bajram, bozic, praznik, dan rada, udala se fata) samo mjenjaju razlog kroz cijelu godinu, a ono ustvari je to stalna cijena
if u know what i mean
-
sabanss
#39080 Re: BHTelecom All About
Kapitalizampepeljara wrote:Meni je to nevidjena glupost da prostis, ne samo telecoma, nego i svih prodavnica u BIH
if u know what i mean
-
Mustafapasa
#39081 Re: BHTelecom All About
ne djelim mišljenje s vama, akcije su itekako različite od onog što je u redovnoj ponudi, da pogledate Cjenovnik uočili bi da je to tako...
-
sabanss
#39082 Re: BHTelecom All About
Mozemo se i tu sloziti ali ako akcija traje kalendarskih 10 mjeseci u godini onda i nije akcija. Konkretno akcija "prikljucak za 1 KM" je toliko dugo na snazi da mozemo reci da treba uci u cjenovnik.Mustafapasa wrote:ne djelim mišljenje s vama, akcije su itekako različite od onog što je u redovnoj ponudi, da pogledate Cjenovnik uočili bi da je to tako...
-
ing-ecc
#39083 Re: BHTelecom All About
Možemo se i tu složiti da je Akcija za 1 KM u cjenovniku al za period kada važi akcija a to nije constantno.sabanss wrote:Mozemo se i tu sloziti ali ako akcija traje kalendarskih 10 mjeseci u godini onda i nije akcija. Konkretno akcija "prikljucak za 1 KM" je toliko dugo na snazi da mozemo reci da treba uci u cjenovnik.Mustafapasa wrote:ne djelim mišljenje s vama, akcije su itekako različite od onog što je u redovnoj ponudi, da pogledate Cjenovnik uočili bi da je to tako...
Ima akcija koje traju 1 dan, neke akcije su 7-o dnevne, mjesečne,...
-
Mustafapasa
#39084 Re: BHTelecom All About
Akcije u Telecomu su povodom svake prilike (puštanja optike u naselju, dana telekomunikacija, nova godina itd) i onda se to nakupi
tako da nije baš deset mjeseci ali haman je pola godine...Djelim mišljenje da treba biti stalna...Isto je i sa mobilnim telefonima, prave se akcije sa nižim cjenama s ciljem kvalitetnijeg snadbjevanja tržišta - https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5f146e696e5.html , a neko je pitao u postovima prije "ima li neki jeftin telefon": moj savjet:
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 1926c.html
ili
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aed6.html
Ovu bih priliku da iskoristim da dam odgovor na još jednu dilemu i jednu krivu konstatciju:
dilema: kupiti telefon u univerzalno za cca 200KM jeftinije ili kupiti u BH Telecomu:
Kupovina telefona kod prodavača koji nisu u direktnom zastupničkom odnosu sa proizvođačem nosi sa sobom sljedeće rizike:
- porijeklo telefona,
- ko daje garanciju,
- dostupnost garantnih djelova iza isteka garantnog roka,
- sadržaj garancije,
- nastavak garancije nakon servisiranja u garantnom roku,
- dužina garancije.
Kada se kupi telefon u Univerzalno, garanciju dobijete od univerzalno i traje max 1 god te je ista data od samog prodavača, ne i od samog proizvođača kao što je slučaj u BH Telecomu. Da univerzalno propadne u 3 mjesecu garancije, propala bi i garancija. Eto u prethodnim postovima je neko spomenuo da mu je telefon zamjenjen novim jer servis nije u roku uspio otkloniti kvar, to kod Univerzalno ili FonTele ne bi bio slučaj. Garancija za sve uređaje u BH Telecomu je 2 god., a od nedavno na neke modele i 3 god. Garanciju daje direktno proizvođač, sa ovlaštenom servisnom mrežom u BiH, sa certificiranim i obučenim servisnim kadrom dok kod svih ostalih su to samouki serviseri...Duga je lista razloga zbog čega treba izbjegavati kupovinu kod nelicenciranih prodavača (onih koji nemaju direkan odnos s proizvođačem), prvenstveno što se porijeklo telefona ne zna...
konstatacija: Telecom je odogvoran za servis telefona: nije, Telecom je samo prodavač istih koji ima potpisan ugovor sa ovlaštenim dobavljačima...
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 1926c.html
ili
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 5aed6.html
Ovu bih priliku da iskoristim da dam odgovor na još jednu dilemu i jednu krivu konstatciju:
dilema: kupiti telefon u univerzalno za cca 200KM jeftinije ili kupiti u BH Telecomu:
Kupovina telefona kod prodavača koji nisu u direktnom zastupničkom odnosu sa proizvođačem nosi sa sobom sljedeće rizike:
- porijeklo telefona,
- ko daje garanciju,
- dostupnost garantnih djelova iza isteka garantnog roka,
- sadržaj garancije,
- nastavak garancije nakon servisiranja u garantnom roku,
- dužina garancije.
Kada se kupi telefon u Univerzalno, garanciju dobijete od univerzalno i traje max 1 god te je ista data od samog prodavača, ne i od samog proizvođača kao što je slučaj u BH Telecomu. Da univerzalno propadne u 3 mjesecu garancije, propala bi i garancija. Eto u prethodnim postovima je neko spomenuo da mu je telefon zamjenjen novim jer servis nije u roku uspio otkloniti kvar, to kod Univerzalno ili FonTele ne bi bio slučaj. Garancija za sve uređaje u BH Telecomu je 2 god., a od nedavno na neke modele i 3 god. Garanciju daje direktno proizvođač, sa ovlaštenom servisnom mrežom u BiH, sa certificiranim i obučenim servisnim kadrom dok kod svih ostalih su to samouki serviseri...Duga je lista razloga zbog čega treba izbjegavati kupovinu kod nelicenciranih prodavača (onih koji nemaju direkan odnos s proizvođačem), prvenstveno što se porijeklo telefona ne zna...
konstatacija: Telecom je odogvoran za servis telefona: nije, Telecom je samo prodavač istih koji ima potpisan ugovor sa ovlaštenim dobavljačima...
- jao_situacije
#39085 Re: BHTelecom All About
ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
-
Mustafapasa
#39086 Re: BHTelecom All About
...
Last edited by Mustafapasa on 05/01/2016 12:45, edited 1 time in total.
-
Mustafapasa
#39087 Re: BHTelecom All About
Potraži na njihovoj stranici: možda ovdje...
https://www.bhtelecom.ba/bht_stanje_mreze.html
https://www.bhtelecom.ba/bht_stanje_mreze.html
- jao_situacije
#39088 Re: BHTelecom All About
ja ne znam ko vama pravi te poslovne planove, ali mobiteli trebaju biti jeftini da privuku korisnike
i kad vam dođu dobri telefoni treba štela da se nabavi uređaj
furate seljačko piljarsku politiku
-
ing-ecc
#39089 Re: BHTelecom All About
Za sada karte samo za internu upotrebu tj. sa tačno ucrtanim kablovima i dosta bitnim podacima.jao_situacije wrote:ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
A kako se radi o (strogo
(šta bi tek onda bilo sa diverzijama na podzemnim kablovima u vlasništvu BH T
-
Mustafapasa
#39090 Re: BHTelecom All About
pa ako je seljačka politika što ti treba štela da se nabavi uređaj - zato što sve pukne odmah po dolasku, a djelim mišljenje da treba biti više...jao_situacije wrote:ja ne znam ko vama pravi te poslovne planove, ali mobiteli trebaju biti jeftini da privuku korisnike
- jao_situacije
#39091 Re: BHTelecom All About
pa kako nije seljačka politika da se mora zivkati raju iz telekoma da mi ostave uređaj koji je pritom još i skuplji nego na tržištu umjesto da ima par hiljada telefona na stanjuMustafapasa wrote:pa ako je seljačka politika što ti treba štela da se nabavi uređaj - zato što sve pukne odmah po dolasku, a djelim mišljenje da treba biti više...jao_situacije wrote:ja ne znam ko vama pravi te poslovne planove, ali mobiteli trebaju biti jeftini da privuku korisnike
ko je tu lud i ja ovo govorim kao dugogodišnji korisnik svih telekomovih usluga osim tv-a, a i to bih koristio da napokon dođete sa optikom do zgrade jer preko bakra nema smisla
- jao_situacije
#39092 Re: BHTelecom All About
znači da zovem jarana ako je baš strogo povjerljivoing-ecc wrote:Za sada karte samo za internu upotrebu tj. sa tačno ucrtanim kablovima i dosta bitnim podacima.jao_situacije wrote:ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
A kako se radi o (strogo) povjerljivim podacima teško da će karte biti dostupne i široj javnosti.
(šta bi tek onda bilo sa diverzijama na podzemnim kablovima u vlasništvu BH T; na Ilidži vec nekoliko puta sjeku dio kabla i izvlače nastavke)
šalu na stranu, iskopali ste šahtove ima 5 godina minimalno i evo još uvijek niđe ništa
ja ću provući kroz zgradu samo dovedite do šahta
-
Mustafapasa
#39093 Re: BHTelecom All About
koje je naselje u pitanju...?jao_situacije wrote:znači da zovem jarana ako je baš strogo povjerljivoing-ecc wrote:Za sada karte samo za internu upotrebu tj. sa tačno ucrtanim kablovima i dosta bitnim podacima.jao_situacije wrote:ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
A kako se radi o (strogo) povjerljivim podacima teško da će karte biti dostupne i široj javnosti.
(šta bi tek onda bilo sa diverzijama na podzemnim kablovima u vlasništvu BH T; na Ilidži vec nekoliko puta sjeku dio kabla i izvlače nastavke)
![]()
šalu na stranu, iskopali ste šahtove ima 5 godina minimalno i evo još uvijek niđe ništa
-
arelinho
#39094 Re: BHTelecom All About
Sad kad je telemach preuzeo hs uzecu njihov duo net paket. Eh zelim da imam i moju tv zbog arena sport kanala. Sutra cu ih zvati da prijavim moju tv pa ovom prilikom zelim da vas pitam koliko treba dana cekati da dodju ljudi iz bh telekoma da prikljuce moju tv ?? Unaprijed hvala na odgovoru

-
ing-ecc
#39095 Re: BHTelecom All About
Ako si na podrucju 033 onda ces dobiti uslugu u roku 7 dana. Podatke mozes poslati na PM ako zelis.arelinho wrote:Sad kad je telemach preuzeo hs uzecu njihov duo net paket. Eh zelim da imam i moju tv zbog arena sport kanala. Sutra cu ih zvati da prijavim moju tv pa ovom prilikom zelim da vas pitam koliko treba dana cekati da dodju ljudi iz bh telekoma da prikljuce moju tv ?? Unaprijed hvala na odgovoru![]()
-
ing-ecc
#39096 Re: BHTelecom All About
Ako pricamo o novim zgradama (4-5 god) na Kromolju, na desnoj strani prema golf terenima, onda mozemo odmah u bussinnes.jao_situacije wrote:znači da zovem jarana ako je baš strogo povjerljivoing-ecc wrote:Za sada karte samo za internu upotrebu tj. sa tačno ucrtanim kablovima i dosta bitnim podacima.jao_situacije wrote:ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
![]()
U toj zgradi su povuceni koaksijalni kablovi koji se ne koriste za triple play, nema bakarnih instalacija, nema prostora za provlacenje optike. Ako imas 'zicu' onda pravi instalacije u zgradi a BH T do zgrada bez problema. Navodim primjer a ima ih jos gdje je investitor is'o sa sto manje ulozenih para a sad korisnici mole za MojaTV. Veliki broj HS korisnika ne zeli drugog nametnutog vlasnika pa se snalaze na razne nacine.
- vesela_sveska
#39097 Re: BHTelecom All About
jao,ako ti treba stela mozes se meni obratitijao_situacije wrote:znači da zovem jarana ako je baš strogo povjerljivoing-ecc wrote:Za sada karte samo za internu upotrebu tj. sa tačno ucrtanim kablovima i dosta bitnim podacima.jao_situacije wrote:ima li neka karta gdje je postavljena optika, gdje se postavlja itd.
![]()
-
arelinho
#39098 Re: BHTelecom All About
Ne moze bolje podrucje za 033 nego Grbavicaing-ecc wrote:Ako si na podrucju 033 onda ces dobiti uslugu u roku 7 dana. Podatke mozes poslati na PM ako zelis.arelinho wrote:Sad kad je telemach preuzeo hs uzecu njihov duo net paket. Eh zelim da imam i moju tv zbog arena sport kanala. Sutra cu ih zvati da prijavim moju tv pa ovom prilikom zelim da vas pitam koliko treba dana cekati da dodju ljudi iz bh telekoma da prikljuce moju tv ?? Unaprijed hvala na odgovoru![]()
-
made_in_sarajevo
#39099 Re: BHTelecom All About
Ing-ecc pola stambenih objekata rade ljudi na elektro instalacijama koji pojma nemaju. Radi se na fazon da ima 5 ljudi koji znaju posao ostalo je pokupljeno sa ulice i rade sta im ovi kazu. Opet ima firmi za instalacije gdje imaju zaposlene ljude sa strukom ali kad se rade ponude u 100KM cicaju i broje, slabo koji investitor je rekao daj kako treba odradite.
Daj sto jeftinije kupio sam dzipa pa da ga isplatim
Hjoj sad kad uzmem probno mjesec dana moja tv,a ne bude li valjalo kod kampusa, krvi cu se napiti pogotovo mustafapasa
Daj sto jeftinije kupio sam dzipa pa da ga isplatim
Hjoj sad kad uzmem probno mjesec dana moja tv,a ne bude li valjalo kod kampusa, krvi cu se napiti pogotovo mustafapasa
- zateznistub
#39100 Re: BHTelecom All About
Da si rekao Koševo, sredio bi ti sutra priključak, ovako...arelinho wrote:Ne moze bolje podrucje za 033 nego Grbavicaing-ecc wrote:Ako si na podrucju 033 onda ces dobiti uslugu u roku 7 dana. Podatke mozes poslati na PM ako zelis.arelinho wrote:Sad kad je telemach preuzeo hs uzecu njihov duo net paket. Eh zelim da imam i moju tv zbog arena sport kanala. Sutra cu ih zvati da prijavim moju tv pa ovom prilikom zelim da vas pitam koliko treba dana cekati da dodju ljudi iz bh telekoma da prikljuce moju tv ?? Unaprijed hvala na odgovoru![]()
![]()
A ovo za podatke hajde na pm da vidimo.
![]()
Nego Mirza i ing, koja je procedura za promjenu sa 070 na 033 telefoniju? I koliko se plaća?