Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
belami1111 wrote:
Jesili imao 29 sec i 99 stitinki ili možda 30 sec i 01 stotinku?
De bolan popusti nas više sa tim trolanjem, baci tu ultru pa da dihnemo i ti i svi ostali na forumu.
Tacno 30 sec, deseti a ni stoti dijelovi sekunde se ne gledaju, cak ni na pretplati O cemu cemo onda pricat na forumu ako ne o ovim stvarima? Ti bi da cujes sta tebi odgovara
Pa dobro, to je i logično. Znači 1-29 (uključujući 29) ti se računa kao 30 sec, a 30-59 (uključujući 59) se računa minuta. 29 punih sekundi je uzeta 30-ta sekunda. Navršenih 30 sekundi znači uzeta 31-a.
Ali sa tim obračunskim su usrali big time, to se slažem. Ja sam se zato vratio na Ultru (običnu) sa MojMini 15 jer je na pretplati obračunska podignuta sa 10 na 30 sec a na Ultri je i dalje 15 sec. Da ne pričam o skupljem gigabajtu na post-paidu nego na pre-paidu, ukidanjem flat interneta na MojMini 15, 200% itd. I onda ti vrijeđaju inteligenciju kako su napravili povoljnije pakete, a ono ustvari pogoršali i poskupili za ogroman broj korisnika.
porobljeni wrote:Hajde PrintScreen zaslona da se uvjerimo
Saka wrote:Pa dobro, to je i logično. Znači 1-29 (uključujući 29) ti se računa kao 30 sec, a 30-59 (uključujući 59) se računa minuta. 29 punih sekundi je uzeta 30-ta sekunda. Navršenih 30 sekundi znači uzeta 31-a.
Ali sa tim obračunskim su usrali big time, to se slažem. Ja sam se zato vratio na Ultru (običnu) sa MojMini 15 jer je na pretplati obračunska podignuta sa 10 na 30 sec a na Ultri je i dalje 15 sec. Da ne pričam o skupljem gigabajtu na post-paidu nego na pre-paidu, ukidanjem flat interneta na MojMini 15, 200% itd. I onda ti vrijeđaju inteligenciju kako su napravili povoljnije pakete, a ono ustvari pogoršali i poskupili za ogroman broj korisnika.
Ovo nikad nije bilo, evo ti sa bratovog listinga, pa mi objasni kako onda tamo obracunava 10,15,30 sec... Midi30, 24pf 1min 10+10sec
porobljeni wrote:Hajde PrintScreen zaslona da se uvjerimo
Saka wrote:Pa dobro, to je i logično. Znači 1-29 (uključujući 29) ti se računa kao 30 sec, a 30-59 (uključujući 59) se računa minuta. 29 punih sekundi je uzeta 30-ta sekunda. Navršenih 30 sekundi znači uzeta 31-a.
Ovo nikad nije bilo, evo ti sa bratovog listinga, pa mi objasni kako onda tamo obracunava 10,15,30 sec... Midi30, 24pf 1min 10+10sec
Izgleda da ti brojač na mobitelu nije baš najtačniji.
Ja koliko ovo shvatam je da je to zaokruživanje. Npr. u prvoj stavki je možda pričao 9 sekundi, ali oni mu zaokružuju na 10.
Da je pričao tačno 10 (tj. ušao u 11-tu) tu bi mi stajalo 0:00:20 i naplatili bi mu 0.08+PDV.
BTW zar nije sad i na Midi 30 obračunska 30 sec?
Mama uzela sestri telefon prije pet dana na rate u BHT,medjutim telefon nije ispravan(non stop se resetuje).Hoce li joj dati drugi ispravan telefon ako ga odnese u poslovnicu gdje ga je kupila?
Cyclops5 wrote:Mama uzela sestri telefon prije pet dana na rate u BHT,medjutim telefon nije ispravan(non stop se resetuje).Hoce li joj dati drugi ispravan telefon ako ga odnese u poslovnicu gdje ga je kupila?
Prvo ide u servis i ako ne uspiju otkloniti kvar dobiće novi. Tako sam i ja imao problem bio na servisu 7 dana nisu mogli napraviti dali mi novi i garanciju ponovo novu na dvije godine..
Cyclops5 wrote:Mama uzela sestri telefon prije pet dana na rate u BHT,medjutim telefon nije ispravan(non stop se resetuje).Hoce li joj dati drugi ispravan telefon ako ga odnese u poslovnicu gdje ga je kupila?
Mislim da imaš fore oko tjedan dana od kupovine, (točnije osam dana, takva sam barem iskustva imao) da ti odmah zamjene telefon, bez prethodnog servisa.
Prvo ide u servis i ako ne uspiju otkloniti kvar dobiće novi. Tako sam i ja imao problem bio na servisu 7 dana nisu mogli napraviti dali mi novi i garanciju ponovo novu na dvije godine..
Nije ni dan radio kako treba i odma se poceo resetovat.Izvali se covjek pet glava i dobije neispravan telefon i sad se jos treba ganjati sa njima i zivce svoje kidati dok ne dobije ispravan telefon
Mislim da imaš fore oko tjedan dana od kupovine, (točnije osam dana, takva sam barem iskustva imao) da ti odmah zamjene telefon, bez prethodnog servisa.
Ne možeš odmah dobit novi telefon, on mora prvo u servis i ako se tamo ustanovi da ima problem onda dobivaš novi ukoliko je poslan za servis u roku od 7 dana.
Negdje sam nabasao na ovaj info ili mi je neko pricao i mislim d bi bilo relno posteno, da ako se nesto desi sa novim uređajem koj god to bio, da bude zamjenjen novim u tih prvih 7 do 8 dana.
Negdje sam nabasao na ovaj info ili mi je neko pricao i mislim d bi bilo relno posteno, da ako se nesto desi sa novim uređajem koj god to bio, da bude zamjenjen novim u tih prvih 7 do 8 dana.
zateznistub wrote:
To piše u garantnom listu. Rok je 7 kaledarskih dana od dana kupovine. Napisani su i uslovi pod kojim je omogućeno da se dobije novi uređaj, da nema razgovora duže od 30 min, da nema fizičkih oštećenja... I to sve nakon što ovlašteni servis provjeri i utvrdi da li ima osnova da ne servisira taj uređaj nego da izda novi.
zateznistub wrote:
To piše u garantnom listu. Rok je 7 kaledarskih dana od dana kupovine. Napisani su i uslovi pod kojim je omogućeno da se dobije novi uređaj, da nema razgovora duže od 30 min, da nema fizičkih oštećenja... I to sve nakon što ovlašteni servis provjeri i utvrdi da li ima osnova da ne servisira taj uređaj nego da izda novi.
Ima li neko aktuelnu listu kanala moja tv i koji sve kanali ulaze u hd paket? Nema n1 na stranici telekoma, kont regionalni kanal kao al jezira,a.nema ga,a ne znam jel ga ima u stvarnosti.