BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
studiorum_tuzlaensis

#38576 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

pepeljara wrote:Zasto nema loyality programa u BH Telecomu za fizicka lica ?
Kad ce popraviti ove skorousrane M pakete?

Hvala
Možda da pošalješ neki mail ili uputiš tel. poziv nekom od rukovodećih umjesto beskorisnih pitanja ovdje? Siguran sam da bi imao više šanse da dobiješ odgovor, i da bi svaki od navedenih cijenio tvoju kritiku kao korisnika dobronamjernom.

https://www.bhtelecom.ba/5804.html

Nema na čemu.
pepeljara

#38577 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Mirza hvala.
smartXL

#38578 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:
Ako ti dam tablet za 1 KM za potpis na dvije godine sta je to?
Ako ti dam uslugu 20% jeftinije sa kupovinom TV aparata u BH telecomu sta je to?
Nije valjda da se mora zvati bas kao kod telemacha :mrgreen:
Sta cemo mi koji imamo i tv i tablet?
made_in_sarajevo

#38579 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Mustafapasa wrote:made_in_sarajevo i ElRe e svašta pročitah od vas... prvi opalio žalopojku, ma nema telecom kriv za sve, a drugi se provali sa ulogom komapnija u društvenom uređenju i stimulisanju društva...
:lol: :lol:
Neko vozi Mercedes, neko Fiata a neko i Dacia logan...svako sebi, al nijedan pravi argument niko da navede, jak, snažan osim da je za par KM nešto jeftinije...nejse
ti kazes telemach kriv za bandere,nelegalne korisnike bla bla bla, mene kao korisnika to ne zanima,dakle i ti si se zalio, ja sam napisao kako je meni i to isto tako ni telekoma ne zanima jel tako? boli briga telekoma sto se stimaju tenderi i sto se vara na poslovima, telecom isporuci racun i plati,nemas platiti ugasi ti i zavrsena prica. ja nisam rekao da je telekom kriv nego sam tvoju pricu o banderama okrenuo na svoje, pa mi kazes da je to zalopojka eto telekom kriv. telekom je kriv sto svoje tendere dopusta da se stimaju i tako direktno osteti sebe i druge firme, za ostalo nije telekom kriv niti sam ja gdje rekao da je telekom kriv.

argumente si od mene uvijek imao, pitaj i sefa i njemu sam ih obrazlozio neki dan,a nek ti kaze sta mi je odgovorio. cak sam ti postavio link od paketa na moja tv i da ja takav paket placam 36KM, nabrojao sta sve imam,a sta dobijam od moja tv. kakav to jos argument treba,sto nema na tv-u kome zove i da igram igrica preko STB-a? bas to svako sebi sto se ovdje milijardu puta reklo, svako sebi bira i placa, bez price nase,njihovo,budjet,zdravstvo. da ti napisem opet argumente bez zalopojki, ja znam gdje i kome mogu pricati zalopojke,a to nisam radio na forumu.

HS KID 8:
- 20/2mbita internet - imam uvijek 18-21/1,5-2mbita
- 155 kanala na digitalnoj televiziji, CI modul
- 15 HD kanala ukljucenih u cijenu paketa
- kablovska TV na drugom TV-u ukljucena u cijenu
- ubacim USB ili HDD u smart TV i snimam od kanala sta hocu da poslije gledam, nemam time shift jedino.
- imam i web pristup na tv-u
ukupno: 36,30KM sa PDV-om.

moja tv net (cijenom isto kao KID 8 )
- 5mbita/512kbps
- 140 kanala SD rezolucije na STB-u
- TimeShift TV
EPG (elektronski programski vodič)
MojaTV igrice
web pristup putem TV prijemnika
ukupno: 36,27KM + dodatni HD kanali kojih ima do 10 kanala, 4.68KM + dodatni STB za drugi TV 4.10KM = 45.05KM.

paket u kojem bi imao isti internet kao na KID 8, pisao sam vec skuplji je 26KM, dok ovdje na moja tv net placam 8,75KM vise,a imam troduplo manji internet i osim arene HD koja jedino valja od HD ponude koju moja tv ima.

bjezi ba mustafa svadjali smo se 100 puta oko ovoga i ne pada mi napamet vise. ti svoje,ja svoje, kad moja tv ponudi za pare uslugu koja meni odgovara ja cu otici i podnjeti zahtjev za prikljucenje moja tv. ja sam svoje zavrsio na ovu temu s tobom i sa bilo kim.

kako rekoh, dosao,pricao, ne isplati se vise raspravljati jer "nemam" argumenata, doci cu da pohvalim kad treba,pljunem kad treba i citam nako temu :run: :bih:
Last edited by made_in_sarajevo on 24/12/2015 13:06, edited 2 times in total.
forumasmahalas

#38580 Re: BHTelecom All About

Post by forumasmahalas »

mirza_15 wrote:
forumasmahalas wrote:Za odliv korisnika kriv je jedino i iskljucivo sam BH Telecom i njegova Uprava. Godinama se prica o ogromnim dobicima na kraju godine a nikad docekati neko veliko ulaganje istog u mrezu. Sada kada dodju drugi i ponude vise onda se spominje nacionalni interes. Slazem se da treba sto je vise moguce koristiti domace, ali, ja prvi necu uzeti domace ako je jedini razlog da to kupujem taj sto je domace, ocekujem i neki kvalitet. Evo slucaj sa mojim naseljem, nitko nije radio na infrastrukturi od kraja devedesetih. Pa ne moze bakar vise, 2016-a godina je na pragu. Ulozite tu dobit u infrastrukturu, dizite i kredit, daj da se radi nesto, krajnje je vrijeme.
Ako iko investira u infrastrukturu onda investira BH Telecom.

Osim fiksne telefonije, mozes li mi navesti primjer tog odliva korisnika?
Ma, mozemo mi ovdje raspravljati da li odlaze korisnici ili ne, ali, ja ti govorim situaciju sa terena, ljudi Vas napustaju. Vi mozda i radite nesto po Sarajevu, ali, ostalo ste zaboravili. Pa, evo, u mom mjestu u TK jedna firma koja je pocela sa dva radnika nekad 2007. danas je kroz jednu opcinu provukla malte ne kompletnu optiku i rade i dalje, a, sa radovima poceli u oktobru. I, planiraju dosta toga te ako ovako nastane izgubiti cete jedno mjesto u kojem ste dominirali. Mozda nismo dovoljno veliki pa Vas to i ne zanima, ali, opcina po opcina, tako to ide.
mirza_15

#38581 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
Nije radi BH Telecoma ali je standard bio daleko bolji tada nego sada. Onda sam mogao ko od sale potrositi 3.500 KM na kompjuter. Danas ne mogu ni u ludilu.
Kako kome, vecina raje sad moze sebi priustit sto prije nije mogla... Valjda kontas sta hocu reci, da ne razvlacim. Mozda si ti bolje zivio, mozda tad nisi bio ozenjen, djeca ovo ono... Sve ima svoje. Banalan primjer al kolko raje, maldjr populacije je prije imalo mob a koliko dannas, drugi modeli ali cijene tu i tamo...[/quote]

Pa mobitel i usluga je danas neuporedivo jeftinija nego prije 10 godina. Nije to do rasta standarda vec do tehnoloskog napretka. Ali zato je hljeb duplo skuplji nego sto je bio, plin je skuplji, grijanje je skuplje, ulje je skuplje, struja je skuplja itd. puno vise nego sto je porasla prosjecna plata plus se povecao procenat nezaposlenih. Jedino sektor telekomunikacija biljezi stalni pad cijena, ali se na njega najvise kuka. Hebi ga, bez vode se ipak nekako moze :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#38582 Re: BHTelecom All About

forumasmahalas wrote:
Ma, mozemo mi ovdje raspravljati da li odlaze korisnici ili ne, ali, ja ti govorim situaciju sa terena, ljudi Vas napustaju. Vi mozda i radite nesto po Sarajevu, ali, ostalo ste zaboravili. Pa, evo, u mom mjestu u TK jedna firma koja je pocela sa dva radnika nekad 2007. danas je kroz jednu opcinu provukla malte ne kompletnu optiku i rade i dalje, a, sa radovima poceli u oktobru. I, planiraju dosta toga te ako ovako nastane izgubiti cete jedno mjesto u kojem ste dominirali. Mozda nismo dovoljno veliki pa Vas to i ne zanima, ali, opcina po opcina, tako to ide.
Koja općina to ima optiku ako nije tajna da nam kažeš?

edit: može li i ime firme usput?
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 24/12/2015 12:46, edited 1 time in total.
mirza_15

#38583 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

forumasmahalas wrote:
Opet fulas. BH Telecom nije zapostavio ni jedno mjesto. Tuzlanski kanton nije ni najmanje zapostavljen kada je u pitanju fttx infrastruktura. Ima li potrebe da ti navodim samo neka mjesta do kojih je dosla optika? I da, optika ne mora biti u stanu. VDSL standard daje sasvim dovoljno da se moze uraditi i neko od fttx rjesenja a da to nije ftth.
mirza_15

#38584 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:
Ako ti dam tablet za 1 KM za potpis na dvije godine sta je to?
Ako ti dam uslugu 20% jeftinije sa kupovinom TV aparata u BH telecomu sta je to?
Nije valjda da se mora zvati bas kao kod telemacha :mrgreen:
Sta cemo mi koji imamo i tv i tablet?
Mozda ti treba laptop npr., mozda treba nekom tvom......
forumasmahalas

#38585 Re: BHTelecom All About

Post by forumasmahalas »

mirza_15 wrote:Opet fulas. BH Telecom nije zapostavio ni jedno mjesto. Tuzlanski kanton nije ni najmanje zapostavljen kada je u pitanju fttx infrastruktura. Ima li potrebe da ti navodim samo neka mjesta do kojih je dosla optika? I da, optika ne mora biti u stanu. VDSL standard daje sasvim dovoljno da se moze uraditi i neko od fttx rjesenja a da to nije ftth.
Da su normalni uslovi i da krajnji korisnici nemaju po 2-3 km kabla do lokacije mozda bi VDSL i bio dovoljan. Ovako imamo infrastrukturu koja ne moze prebaciti 15 Mbps a i to je moguce ostvariti jedino u ranim jutarnjim satima radnim danima. Vikendom je jedino moguce dohvatiti sumove.
smartXL

#38586 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:
Pa mobitel i usluga je danas neuporedivo jeftinija nego prije 10 godina. Nije to do rasta standarda vec do tehnoloskog napretka. Ali zato je hljeb duplo skuplji nego sto je bio, plin je skuplji, grijanje je skuplje, ulje je skuplje, struja je skuplja itd. puno vise nego sto je porasla prosjecna plata plus se povecao procenat nezaposlenih. Jedino sektor telekomunikacija biljezi stalni pad cijena, ali se na njega najvise kuka. Hebi ga, bez vode se ipak nekako moze :mrgreen:
Kojih bolan 10 godina, cijene skoro iste, samo digli obracunske jedinice. spustili 10kf al obracunsku digli sa 5 sec na min 15. Ja svoj prvi mob platio 50-tak KM + start paket 50KM. Danas djeca furaju telefone od par stoja, meni tad to bilo nezamislivo imat skup stroj. Ne kazem da je dobar standard, al se bolje zivi nego prije, dokas su silni luksuzi koje koristimo, i ti i ja i ostali
smartXL

#38587 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:
Ne treba mi ni laptop ni mob, i to imam. Mozda bi neko HD dzaba koji mjesec
studiorum_tuzlaensis

#38588 Re: BHTelecom All About

Koliko sam upućen, radi se na projektu povećanja brzine za Moju TV i net Flat, valjda će to zadovoljiti i ove što im je brzina download-a najvažniji faktor kad uzimaju uslugu. To je rekao i generalni direktor u onom intervjuu na FTV prije 2-3 mjeseca.

Vjerovatno se čeka dovoljan procenat odrađene mrežne infrastrukture i da se većina korisnika prebaci sa ovih ADSL 1 portova na ADSL 2+, SHDSL, VDSL, VDSL2 i FTTH. Dakle prema ITU G.992.5 pa na dalje, i onda će se dignuti brzina.
Mustafapasa

#38589 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

made in sarajevo uozbilji se, napises 5 metara dug post i ništa konkretno ne napišeš, samo nešto suhoparno i što si već napisao, ti kruške a ja jabuke zaboravljajući sve dodatne benefite i prednosti koje ima MojaTV usluga koje ako bih pretvorio u pare jasno vidio da za cijenu koju ti plaćaš za svoje i ja za svoje - ja dobijam mnogo više...Po tebi a i ostalima, sve osim cijene, ali sve je nebitno i to je minimalistički pristup i pristup egoiste koji gleda samo sebe, a ne i društvo i koji pri kupovini auta dodatnu opremu istog i sve što je vlasnik ulagao i održavao bacate pod noge :D
Ovim što ti i drugi pišete, pokazujete zapravo svoje (ne)znanje, al evo da ti prevedem na tvoj jezik: tvoj je zaključak da tebi nije važno čiji su proizvodi i usluge, bitno je da je to jeftinije pa makar za pola marke. e vidiš meni jeste, a kako si ti domaći proizvođač ja ti od srca želim da tvoja proizvodnja kao domaćeg proizvođača propadne što prije samo jer je par KM skuplja u odnosu na kinesku koja je nelegalna, nelojalna ovoj državi i stvorena na jedan upitan način.
Ja sebe i svoju raju ne prodajem za pola marke kao vi, ja bih između kineskog i tvog proizvoda izabrao ipak tvoj jer si ti made in bih pa makar bio "skuplji"...e u tome je velika razlika između nas...
i šta će biti kad se uskoro povećaju brzine i kada dobijemo SK?
Telemach će dići brzine za još 5MB i ???
Šta ćeš ti od toga imati?
Dokle će ići povećanje brzina??? Dok se bandere ne istope :-)
mirza_15

#38590 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:
Ne treba mi ni laptop ni mob, i to imam. Mozda bi neko HD dzaba koji mjesec
Bolje jos jedan tablet nego HD dzaba. To eto nudi TM pa je ko biva bolje HD nego tablet besplatno. Nego nudi li telemach sta na rate, da malo okrenemo pricu u drugom pravcu :mrgreen:
smartXL

#38591 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote: Bolje jos jedan tablet nego HD dzaba. To eto nudi TM pa je ko biva bolje HD nego tablet besplatno. Nego nudi li telemach sta na rate, da malo okrenemo pricu u drugom pravcu :mrgreen:
Sta ce mi tablet pored smarta? Hoces da ti ovaj svoj poklonim, nisam ga upalio ima bruka vremena. Bolje nesto sto je korisno nego sto je beskorisno. Sto ne umanje pretplatu koji mjesec, bolje i to nego tablet, kad im svejedno nevaljaju, znas i sam
Mustafapasa

#38592 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote: Bolje jos jedan tablet nego HD dzaba. To eto nudi TM pa je ko biva bolje HD nego tablet besplatno. Nego nudi li telemach sta na rate, da malo okrenemo pricu u drugom pravcu :mrgreen:
Sta ce mi tablet pored smarta? Hoces da ti ovaj svoj poklonim, nisam ga upalio ima bruka vremena. Bolje nesto sto je korisno nego sto je beskorisno. Sto ne umanje pretplatu koji mjesec, bolje i to nego tablet, kad im svejedno nevaljaju, znas i sam
Treba li ti TV, u Telecmu dobiješ i do 500KM popusta pri kupovini TV uređaja na paket...
mirza_15

#38593 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

forumasmahalas wrote:
mirza_15 wrote:Opet fulas. BH Telecom nije zapostavio ni jedno mjesto. Tuzlanski kanton nije ni najmanje zapostavljen kada je u pitanju fttx infrastruktura. Ima li potrebe da ti navodim samo neka mjesta do kojih je dosla optika? I da, optika ne mora biti u stanu. VDSL standard daje sasvim dovoljno da se moze uraditi i neko od fttx rjesenja a da to nije ftth.
Da su normalni uslovi i da krajnji korisnici nemaju po 2-3 km kabla do lokacije mozda bi VDSL i bio dovoljan. Ovako imamo infrastrukturu koja ne moze prebaciti 15 Mbps a i to je moguce ostvariti jedino u ranim jutarnjim satima radnim danima. Vikendom je jedino moguce dohvatiti sumove.
BH telecom ima na hiljade fttx (FTTN, FTTC, FTTB) rjesenja. Ja znam hrpu mjesta gdje je BH Telecom napravio kvalitetno fttx rjesenje a gdje drugi nisu ni dosli jer im se ne isplati. Dakle, BH telecom je mislio i na te korisnike.
mirza_15

#38594 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
Kada uzmem nesto od opreme imam nesto i kada mi isteknu dvije godine na koliko sam se obavezao npr. Kada uzmem HD paket imam samo dok koristim. Znam ja da se D3 go koristi samo od dnevnog boravka do WC-a. Ja mojaTV web ipak koristim i kada odem negdje drugo, pa i preko 3G mreze BH Telecom-a. Ima sada i ova mojaTV multiscreen pa mogu koristiti i kod drugih provajdera. Tako ti ja tablet prenem i preko kucnog praga da izvines, a nekada i pogledam nesto na njemu jer pijem kafu sa zenom, a ona gleda shoping kraljicu :mrgreen:
smartXL

#38595 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Mustafapasa wrote:Treba li ti TV, u Telecmu dobiješ i do 500KM popusta pri kupovini TV uređaja na paket...
smartXL wrote:Sta cemo mi koji imamo i tv i tablet?
Vec sam se izjasnio, necu nista nazor da kupujem, imal sta konkretno, umanjit pretplatu koji mjesec, dat besplatno HD...Imam 2 tv, ne treba mi treci, necu da se rasipam, imam tablet ne koristim ni ovaj, imam mob. Gdje je loyalty za takve korisnike
mirza_15 wrote: Kada uzmem nesto od opreme imam nesto i kada mi isteknu dvije godine na koliko sam se obavezao npr. Kada uzmem HD paket imam samo dok koristim. Znam ja da se D3 go koristi samo od dnevnog boravka do WC-a. Ja mojaTV web ipak koristim i kada odem negdje drugo, pa i preko 3G mreze BH Telecom-a. Ima sada i ova mojaTV multiscreen pa mogu koristiti i kod drugih provajdera. Tako ti ja tablet prenem i preko kucnog praga da izvines, a nekada i pogledam nesto na njemu jer pijem kafu sa zenom, a ona gleda shoping kraljicu :mrgreen:
Ja D3GO koristio u susjednoj zemlji, unifi imao u hostelu. Nije bas beskoristan. A vezano za multiscreen, kolko cujem, ne radi kako treba od samog pocetka, tako da ga jos nema u ponudi cim je beskoristan

EDIT: bas kad mozes koristit mojatv web gledat na 3G, sa 32kbps?
Pirija

#38596 Re: BHTelecom All About

Post by Pirija »

krajnje sarkastican nick...
smartXL

#38597 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Pirija wrote:krajnje sarkastican nick...
Samo argumenti, nista supljak :thumbup:
mirza_15

#38598 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
Ja D3GO koristio u susjednoj zemlji, unifi imao u hostelu. Nije bas beskoristan. A vezano za multiscreen, kolko cujem, ne radi kako treba od samog pocetka, tako da ga jos nema u ponudi cim je beskoristan

EDIT: bas kad mozes koristit mojatv web gledat na 3G, sa 32kbps?
Ima interneta i 4 GB za 10 KM+PDV.

Vidis da ti treba tablet :mrgreen: A pokriva taj unifi jedno 0,00001% i BiH i te zemlje gdje si bio :mrgreen:
smartXL

#38599 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:

Vidis da ti treba tablet :mrgreen: A pokriva taj unifi jedno 0,00001% i BiH i te zemlje gdje si bio :mrgreen:
Pa meni ne treba da gledam tv kad odem do grada. Al eto igrom slucaja bio van BiH pa imao mogucnost da gledam D3GO. Al opet ti kazem da tablet imam, ne treba mi drugi, a sta je sa loyalty za takve korisnike?
mirza_15

#38600 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:

Pa meni ne treba da gledam tv kad odem do grada. Al eto igrom slucaja bio van BiH pa imao mogucnost da gledam D3GO. Al opet ti kazem da tablet imam, ne treba mi drugi, a sta je sa loyalty za takve korisnike?
Ima li terminalne opreme kod Telemach-a?
Locked