BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
van helsing

#17176 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Plus imas opciju da te naknadno pozovu ako se ne jave. Sto se tice podrske preko FB stranice,meni su ok,par problema koje sam imao su rijesili veoma brzo. Sto se tice ljubaznosti na salterima,neka se ugledaju na kolege u poslovnici Ilidza.

Tapatalk 2
holowey

#17177 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

ja sam djelomicno zadovoljan sa podrskom koja se javlja na 1444... ne cekam dugo da se jave, ljubazni su, nakon prijave problema opet nazovu (valjda ovi iz tehnickog dijela), ali problem jos nije rijesen... znaci zadovoljan podrskom, ali samo djelomicno... ponasaju se otprilike kao i ljekari na odjelima sa pacijentima na samrti... fino se jave, pruze moralnu podrsku ali ne mogu stvarno pomoci
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17178 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

van helsing wrote:Plus imas opciju da te naknadno pozovu ako se ne jave. Sto se tice podrske preko FB stranice,meni su ok,par problema koje sam imao su rijesili veoma brzo. Sto se tice ljubaznosti na salterima,neka se ugledaju na kolege u poslovnici Ilidza.

Tapatalk 2
Opcija naknadnog poziva ne radi. Barem ne meni.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
IlijaLadin

#17179 Re: BHTelecom All About

Post by IlijaLadin »

TZ, belaj sa konekcijom. Jedva otvara, pa 'pročepi', pa opet...
ramiz1980

#17180 Re: BHTelecom All About

Post by ramiz1980 »

http://imageshack.com/a/img163/7490/s4c2.jpg zdravo,da nema tko ovakkav modem adsl moja tv i telefon,ja imam samo moju tv ovo dvoje nema monter se mucio i nije napravio.neznam kako da unijdem i napravim rucne postavke kad neznam username i pasword..da nezna ko sta od toga unaprijed hvala..
Janjicar

#17181 Re: BHTelecom All About

Post by Janjicar »

Neki dan prikljucio MOJA TV
dva stb uredjaja drugi funkcionise normalno ali ovaj prvi od sinoc nece
kada upalim tv kaze proverava dostupnost nove verzije, nema nove verzije
i onda udje i slike zamrznute ??
Zvao njih kaze da ce proslijediti gresku
ing-ecc

#17182 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Janjicar wrote:Neki dan prikljucio MOJA TV
1. jesi li provjerio kabal? je li pravilno uključen na 2. ili 3. port? i ima li indikacija na modemu za LAN 2 i lAN 3?
2. svjetlucaju li diode na leđnoj strani STB-a, tamo gdje se kabal povezuje sa STB-om?
3. jesi li probao zamjeniti ta dva STB-a, prvi i drugi?

I uopšte jesi li išta probao ili samo pali/gasi?
Janjicar

#17183 Re: BHTelecom All About

Post by Janjicar »

ing-ecc wrote:
Janjicar wrote:Neki dan prikljucio MOJA TV
1. jesi li provjerio kabal? je li pravilno uključen na 2. ili 3. port? i ima li indikacija na modemu za LAN 2 i lAN 3?
2. svjetlucaju li diode na leđnoj strani STB-a, tamo gdje se kabal povezuje sa STB-om?
3. jesi li probao zamjeniti ta dva STB-a, prvi i drugi?

I uopšte jesi li išta probao ili samo pali/gasi?
Prije tri dana dosao covjek spojio.
Dva dana radilo sve normalno niko nista nije dirao, sinoc gledam normalno kad podje slika stekati i zastopa. Ugasim upalim pise "Provjerava dostupnost nove verzij" nakon par sekundi "Nema nove verzije". Iskljucim iz struje STB uredjaj i ponovo upalim opet isto.
Provjereni kablovi svi ok.

Tamo u postavkama-Sistem-MojaTv prijemnik u GraphicalEngineVersion stoji oct 5 2012. Da ne bi trebao tu biti noviji softwer ?
EDIT: I sto je najgore samo Hayat radi normalno
Janjicar

#17184 Re: BHTelecom All About

Post by Janjicar »

KvaziExpert wrote: Ako bilo šta radi normalno (u tvom slučaju Hayat), onda je sve spojeno i funkcioniše kako treba, problem je na njihovoj strani. Ili možda do stb-a, nije ga dobro restartovati dok učitava program. Jesi li probao zamijeniti stb-ove, tada ćeš znati je li do stb-a ili linije?
Evo krenuo da zamijenim i prije nego sam to uspio doslo je samo od sebe.
Ako je moguce onda kada sam prijavio kvar da su samo sad restartovali oni.
EDIT: Ponovo isto, dodje pa nestadne tj prekida ccc
Del_Boy1

#17185 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Janjicar wrote:
KvaziExpert wrote: Ako bilo šta radi normalno (u tvom slučaju Hayat), onda je sve spojeno i funkcioniše kako treba, problem je na njihovoj strani. Ili možda do stb-a, nije ga dobro restartovati dok učitava program. Jesi li probao zamijeniti stb-ove, tada ćeš znati je li do stb-a ili linije?
Evo krenuo da zamijenim i prije nego sam to uspio doslo je samo od sebe.
Ako je moguce onda kada sam prijavio kvar da su samo sad restartovali oni.
EDIT: Ponovo isto, dodje pa nestadne tj prekida ccc
Pokušaj sve iskljucit iz struje(ako već nisi), ruter i oba STB-a, onda prvo uključi ruter pa za 2-3 minute i STB-ove.
Guestes

#17186 Re: BHTelecom All About

Post by Guestes »

U mom mjestu tokom dana nije bilo struje zbog nekih radova i kad je dosla struja, internet radi i telefon ali tv pokazuje Error loading page, Unknown error. Sta znaci ovo?
Del_Boy1

#17187 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Guestes wrote:U mom mjestu tokom dana nije bilo struje zbog nekih radova i kad je dosla struja, internet radi i telefon ali tv pokazuje Error loading page, Unknown error. Sta znaci ovo?
Iskljuci STB iz struje 30-tak sekundi i ponovo ukljuci
trebalo bi da proradi, ako nece ponovi postupak ponovo.
Djubre_

#17188 Re: BHTelecom All About

Post by Djubre_ »

Je li ovaj telecom opet bio cucnuo maloprije.. morao sam router resetovati zabijem im

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Darko12

#17189 Re: BHTelecom All About

Post by Darko12 »

U utorak ujutro po nalogu telekoma, ispred dvorista su mi neki momci poceli kopati oko bandere, i dok je stara izisla vani da ih upozori da je tu telefonski kabal, oni ga vec prekinuli. Taj isti dan pokupili svu mehanizaciju i nestali, znaci dosli pokidali instalaciju i otisli. Ne bi meni nista bilo cudno da su nastavili s radovima u mojoj ulici, pa hajde mozda trebaju postaviti instalacije ili slicno, pa ce kasnije nakon odradjenog posla pustiti sve u rad, medjutim nista se ne desava. Zovem 1444 prijavljujem kvar, gospoda uvijek daje objasnjenje da su kolege na terenu, a zapravo nikoga u mahali nema, nema ni traga telekomu. I napokon danas ujutro se pojavise, nakon upucenog "poziva" roditelja prijatelju u telekomu. Ja stvarno ne poznajem bahatiju kompaniju na svijetu i obecao sam sam sebi da cu promijeniti provajdera cim se pojavi bilo ko s pribliznom kvalitetom BHT, bez obzira da li je skuplji ili ne.

Da i ovdje podijelim svoje negativno iskustvo, koje nazalost nije jedino.
drug_profi

#17190 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Da su bahati, bahati su, ali to je do pojedinaca. Isto tako imam i dobra iskustva sa pojedincima na 1444. A imam i jedno jako, jako ruzno sa nekim krkanom, qurcevim monterom koji je klinac, dosao na poziv da je ADSL u banani i toliko mi majku (sad vec pokojnu) izvrjedjao i iznervirao da je zena trebala ljekarsku pomoc. Prituzbe i zalbe su ostale bez odogovora. Kao da si u bunar bacio.
Janjicar

#17191 Re: BHTelecom All About

Post by Janjicar »

delboy zar smijem router iskljucivati iz struje i gasiti ?
Da se nece zeznuti postavke ?

Sad malo dodje pa nestane odnosno ono mrzne slika :S

Da li ja mogu ne platiti odredjeni dio dana koje nisam imao programe ?
Ja sam prijavio kvar i sada ako dodju za 10 dana to je pola mjeseca ja mogu traziti da mi se izracuna da platim samo pola jer nisam imao, u ugovoru ne pise nista za to?
Janjicar

#17192 Re: BHTelecom All About

Post by Janjicar »

KvaziExpert wrote:
Janjicar wrote:delboy zar smijem router iskljucivati iz struje i gasiti ?

Ja sam prijavio kvar i sada ako dodju za 10 dana to je pola mjeseca ja mogu traziti da mi se izracuna da platim samo pola jer nisam imao, u ugovoru ne pise nista za to?
Pitao si delboja, al' mogu ti i ja odgovoriti, nece modem iskljucivanjem izgubiti postavke. Kako je vec napisano, fazon je da sacekas da modem zavrsi "podizanje", pa onda ukljucis stb-ove.

A imas pravo na reklamaciju, na 1444 ce ti dati broj na koji ces nazvati i podnijeti zahtjev, oni provjere sa tehnickom sluzbom i dobijes Rjesenje i novi umanjeni racun. Zapisi negdje kad su poceli problemi, i onda ih nazovi kad poprave, ako bude iole znacajan period.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Eh hvala ti na odg. a izgleda da sada radi, barem za sada a dokle ce vidjet cemo :)
Mislio sam da ne smijem router iskljucivati iz struje zato i nisam to probao :mrgreen: Hvala
ing-ecc

#17193 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Janjicar wrote:delboy zar smijem router iskljucivati iz struje i gasiti ?

Pravilno konfigurisan modem/router neće izgubiti postavke u toku prestanka napajanja, bilo zbog samostalnog restarta (off/on) bilo zbog problema u EEM.
Žalbom na nepravilno funkcionisanje II STB uređaja možeš dobiti max.oslobađanje računa za 3,5 KM (toliko je mjesečna naknada) a po danima onda sam izračunaj.
van helsing

#17194 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

@ing-ecc
Imas li info hoce li se moci na ovim novim stb koristiti usb port ili e-sata port da spojim externi hdd pa da mogu snimat,pustat medije i sl?
Ili hoce li biti neki update za postojeci Albis stb,kojim bi se to omogucilo?
Ovako samo punim mobitel preko usb.
Foxx

#17195 Re: BHTelecom All About

Post by Foxx »

Je li jos nekom Moja TV na netu ne prihvaca ime i sifru?
EasyWay

#17196 Re: BHTelecom All About

Post by EasyWay »

TV 7 ????????????? :-) :-)
escobar__

#17197 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

TV kanal iz Tuzle. Ništa posebno, u rangu ostalih domaćih kanala. :D
escobar__

#17198 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Na području TK (ili dijelovima kantona, nisam siguran) im trenutno ne radi IPTV. Pa šta je ovo hebo te, svakih pet dana neki problem?
StupskaBitanga

#17199 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

Jučer im je i mobilni internet štekao na 3G
anonimnaosoba

#17200 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

Je l' se ovo Moja webTV naplaćuje po uređajima na kojim se koristi?
Locked