Dramatizujem sa razlomcima? Ok, ali nije bas daleko od istine.
Sta fali da dodaju konacnu cijenu sa PDV?
Sta fali da se taksativno nabroji za paket sve sto se placa, a na da kopam po cjenovniku da vidm gdje ce me jos zaklati kad potpisem ugovor.
prvo otvoris ovo, pa onda trazis da vidis sta si ti ovdje i ima li negdje "sitnih slova":
A onda nadjes opsti cjneovnik i prelistas 200 strana da nadjes sta se odnosi na tebe.
Ili je lakse bilo razdvojiti: mobilna telefonija - ultra pa toliko i toliko, postpaid, toliko i toliko, da jednu, eventualno dvije strane.
Ovako se covjek boji bilo sta potpisati jer ne zna sta ce ga snaci.
Ja govorim o njihovoj nonsalanciji u odnosu prema klijentu jer su svjesni da nemamo gdje otici, ne zato sto su oni dobri, nego su drugi ocajni...
Hiljadu bih primjera mogao dati kako popraviti odnos sa klijentima, uciniti brend atraktivnijim, popraviti imidz.
Ovako se samo pojacava utisak da te neko hoce prevariti tamo. Predlagao sam negdje ranije kako bi mogli uciniti da mi koji jako malo trosimo na mobitel, pocnemo trositi vise, ali je to bahatluk samo takav da je bilo "jeblo te tvojih 7 maraka"...
Jedva cekam da dodje dan, a doci ce, kad uleti novi vlasnik i pocne nogama nabijati, a onda ce klijent biti kralj, pa i kad hoce samo marku da potrosi.