BHTelecom All About
Moderator: Benq
- _Reds_
#15601 Re: BHTelecom All About
Moze li mi neko reci da li u paketu mojatv full ima kakvog internet hosting, ona com.ba domena, i u kojim to paketima uopce ima ?
- munja.ba
#15602 Re: BHTelecom All About
ima u full paketu g-hosting kao i u svakom koji ima adsl_Reds_ wrote:Moze li mi neko reci da li u paketu mojatv full ima kakvog internet hosting, ona com.ba domena, i u kojim to paketima uopce ima ?
-
semir1988
#15603 Re: BHTelecom All About
imas li sve odreske..ako imas sve da si platio...otidji i opali ih po usima...mogu da ti traze za unazad godinu dana..da nisi platio...Sanchez22 wrote:Dodje mi prosli mjesec obracun i pise da imam neke neizmirene dugove.Danas iskljucise telefon i moja tv(valjda).Sad problem je u tome sto ni u jednom ranijem obracunu nije pisalo da dugujem,vec da sam ostao duzan u 2012.
Svaki racun je placen uredno,lako je sad to moguce?
a ako si platio..slobodno ti njih opali po usima...
- _Reds_
#15604 Re: BHTelecom All About
He4he, i sad jos kad bi nasao negdje pass od adsl-a. Znaci ja ga nikad promjenio nisam, ona nekakva slova i brojeve, negdej sam ti imao zapisano, ali Bog zna gdje. Moze li se kako na portal registrovati bez pass od ADSL ?KvaziExpert wrote:Ima G hosting_Reds_ wrote:Moze li mi neko reci da li u paketu mojatv full ima kakvog internet hosting, ona com.ba domena, i u kojim to paketima uopce ima ?
http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html
- van helsing
#15605 Re: BHTelecom All About
Obično je na ugovoru napisan od strane montera pass.
- escobar__
#15606 Re: BHTelecom All About
Pozovi 1444, neće ti reći stari pass ali će ti napraviti novi, po tvojoj želji. Naravno, morat ćeš im dati neke podatke (tipa JMB i sl.)._Reds_ wrote:He4he, i sad jos kad bi nasao negdje pass od adsl-a. Znaci ja ga nikad promjenio nisam, ona nekakva slova i brojeve, negdej sam ti imao zapisano, ali Bog zna gdje. Moze li se kako na portal registrovati bez pass od ADSL ?KvaziExpert wrote:Ima G hosting_Reds_ wrote:Moze li mi neko reci da li u paketu mojatv full ima kakvog internet hosting, ona com.ba domena, i u kojim to paketima uopce ima ?
http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html
-
iceman2010
#15607 Re: BHTelecom All About
Tacno. Ako imas ugovor, pozadi, rukom ti je napisan pass. Posto pass mozes promjeniti (sto je i preporuka) nema potrebe za nekom dodatnom zastitom. Na kraju krajeva nece ga monter zloupotrijebiti. Ovo sto escobar kaze je tacno. Samo ih nazovi sa tog broja na koji se vodi mojatv (ako ima) i vjerovatno ce ti trebati broj lk ili jmbg onoga na koga se vodi mojatv. Mozda ti promjene u nesto tipa 10203040, pa tebi ostave da poslije promjenis sam u sta zelis.van helsing wrote:Obično je na ugovoru napisan od strane montera pass.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
motorola01
#15608 Re: BHTelecom All About
Evo dobio sam nove postavke putem mail-a i naravno ne valjaju ni one. Nazovem ponovo i javi se neki momak koji je "uredno" tamo prijavio da mi se neko od njih javi i rijesi problem. Trebalo bi sad ovdje otvoriti kladionicu na to hoce li me iko nazvati i kadun1ted wrote:Nazovi ih i zatrazi da te prebace tehnickoj sluzbi. Tu ce ti sej aviit neki momak koji ce ti objasniti. Evo, pobrisao sam postavke na s2, infuse 4g i huawei neki i uneo RUCNO samo APN i internet radi urednokod tebe APN VJEROVATNO nije active jer koristis neki surf paket.
Podešavanje GPRS profila version 2.xxx
Postavke – GPRS
*
Klikinite na Menu opciju
*
Izabrati Settings
*
Izabrati Wireless & networks
*
Izabrati Mobile networks
*
Aktivirati opciju Use packet data tj aktivirati prijenos podataka
*
Izabrati Access Point Names
*
Kliknuti na Menu opciju
*
Izabrati New APN
*
Izabrati Name te ukucati BHMobileInternet i pritisnuti OK
*
Izabrati APN te ukucati active.bhmobile.ba i pritisnuti OK
*
Izabrati Proxy te ukucati ( ostaviti prazno ) i pritisnuti OK
*
Izabrati Port te ukucati ( ostaviti prazno ) i pritisnuti OK
*
Izabrati Username > ostaviti prazno > OK
*
Izabrati Password > ostaviti prazno > OK
*
Preskociti opciju past Server
*
Preskociti MMSC
*
Preskociti MMS proxy
*
Preskociti MMS port
*
Preskociti MMS protocol
*
Izabrati MCC i ukucati 218
*
Izabrati MNC i ukucati 90
*
Preskociti opciju Authentication type tj ostaviti none
*
Izabratti APN type i ukucati default,supl
*
Kliknuti na Menu opciju
*
Izabrati Save
*
Izabrati vas novi account tako da zelena tačka se pojavi pored naziva
*
Nakon svega potrebno je da se iskljuci pa ukljuci uređaj
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
-
motorola01
#15610 Re: BHTelecom All About
Koristim jedino onih 200Mb sto imam free unutar midi 30. Da li je to jedan od paketa, ne znam, ali mislim da nije. Kako god, nazvali su me danas( i to ubrzo nakon mog drugog poziva-mozda nakon nekih sat vremena) i dogovorili smo se da im se javim za dva dana( na moje insistiranje) jer sam bio vani i nisam znao kad cu doci kuci.
Jedina razlika izmedju ovih postavki sto se trebaju unijeti i unesenih postavki je kod MMS protokola gdje u postavkama pise da ga treba preskociti( none), dok ja u telefonu mogu podesiti samo na wap 2.0 ili wap 1.2( nemam opciju none). Uglavnom rijesit ce se u utorak.
Jedina razlika izmedju ovih postavki sto se trebaju unijeti i unesenih postavki je kod MMS protokola gdje u postavkama pise da ga treba preskociti( none), dok ja u telefonu mogu podesiti samo na wap 2.0 ili wap 1.2( nemam opciju none). Uglavnom rijesit ce se u utorak.
-
Foxx
#15611 Re: BHTelecom All About
Imam ADSL, onaj paket od 20 maraka, i obicno mi je download oko 400-500 kb/s, ali u zadnja 2 dana ne prelazi 50 i prakticno mi onemogucava koristenje interneta na normalan nacin. Sta bi mogao biti problem?
- Herr Flick
#15612 Re: BHTelecom All About
Imam isti problem..Kod mene je netflat 10(30 km placam).Download mi ne prelazi 100 kb/s..Nazovi onaj broj 1444 pa nek ti provjere ili ce ti eventualno nekog tehnicara poslat da provjeri.Ja sam zvao pa mi onaj kaze da je izdao nalog da mi tehnicar dodje kuci da provjeri..Inace meni treba 10 minuta da se konektujem na net i to sve poslije j.... grmljavine..Foxx wrote:Imam ADSL, onaj paket od 20 maraka, i obicno mi je download oko 400-500 kb/s, ali u zadnja 2 dana ne prelazi 50 i prakticno mi onemogucava koristenje interneta na normalan nacin. Sta bi mogao biti problem?
- Tiger 033
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15614 Re: BHTelecom All About
Je li vama radi net preko moba kako treba !? Ma bruka, sad otvara sad ne ovara, i to obicni tapatalk i fb :S
- escobar__
#15615 Re: BHTelecom All About
I kod mene je odron.
- zateznistub
#15616 Re: BHTelecom All About
Meni fercera...un1ted wrote:Je li vama radi net preko moba kako treba !? Ma bruka, sad otvara sad ne ovara, i to obicni tapatalk i fb :S
- anonimnaosoba
#15617 Re: BHTelecom All About
Ni meni FB neće, Tapatalk nisam ni pokušavao... (sad svakako ne mogu, istek'o paketun1ted wrote:Je li vama radi net preko moba kako treba !? Ma bruka, sad otvara sad ne ovara, i to obicni tapatalk i fb :S
-
Phobius
#15618 Re: BHTelecom All About
Kod mene je isti slucaj.almir1011 wrote:Hmm... Meni je bila 10 Mbps, kad je bilo povećanje. Javio se preko facebooka, završili za sat. Samo me obavjestili da ponovo provjerim brzinu, i stvarno bila desetka. Kad sam primjetio da je pala, prijavio sam im, čuo se sa serviserom jučer. I njima je praznik, bezze mi je da sad zivkam i to. Valjda se nešto uspije rješiti naredne sedmice.BadBoy wrote:Pf sta pala, ja nikada nisam ni dobio punih 10 vec samo 8 mbps od kada je povecanje bilo. Zvao jednom, lafo nesto pravili al nikakve fajde i ja se pomirio s tim jer nemam zivaca da se ganjam i da molim nekoga da mi pusti ono sto sam platio. Objasnjenje su gubici na parici.almir1011 wrote:Da nekom slučajno nije pala konekcija sa 10 Mbps???
Meni već mjesec dana ovako. Prijavio - nemaju rješenje.
Iskreno, nikad nisam imao problema sa ADSL-om.
Nakon martovskog povecanja, imao sam oko 8,7 Mbps, i nakon prijave Facebook BH Telecom podrsci, dobio sam 10 Mbps (zavrsili su to za 10 minuta). Zadovoljno sam koristio net negdje do sredine juna, kada sam primjetio da mi je brzina pala na nekih maksimalnih 8,7 Mbps. Zvao sam podrsku vise puta i objasnjavao im da je moja parica mogla bez problema podnijeti deklarisanu brzinu i da ne razumijem zasto odjednom ne moze, medjutim nisam nista postigao. Cak je i lik iz lokalne BH Telecom poslovnice bezobrazno povisivao ton na mene preko telefona, kao da sam neki idiot koji nista ne razumije, na sta sam mu opet ljubazno rekao da ne zelim vise pricati sa njim i spustio slusalicu.
Kasnije, nakon ponovne prijave, dobio sam poziv iz Tuzlanske poslovnice (inace, moja lokacija je Srebrenik) i neka zena mi je rekla da su kao njihovi radnici izlazili na teren i da su zakljucili da brzina jednostavno ne moze biti veca. Mislim da nisu izlazili na teren, jer me je nazvala isti dan nakon prijave smetnje.
Inace,moji sadasnji podaci na routeru su:
SNR Margin (dB) 12.1 18.0
Attenuation (dB) 10.0 8.5
Output Power (dBm) 15.5 9.5
Attainable Rate (Kbps) 13948 588
Rate (Kbps) 10243 509
Vidim da mi je sada Attainable Rate drasticno smanjen, jer znam da je u vremenu u kojem sam imao deklarisanih 10 Mbps iznosio oko 21 Mbps.
Sve me ovo najvise nervira, jer sam bas uskoro planirao da uzmem Moja TV uslugu, a sada sam jako skeptican na mogucnost kvalitetnog snadbijevanja iste. Oni pricaju o xDSL usluzi (cak na njihovoj stranici na provjeri mogucnosti xDSL usluge za moj broj pise da je ona za isti dostupna), a usluga je sve gora.
- van helsing
#15619 Re: BHTelecom All About
Koliko su samo mene puta uvjeravali da je do mene,da je sa njihove strane sve ok....
Ma jednostavno sam sada rahat sto se toga tice, otisao i odjavio adsl.
Mislim, to nije rjesenje, al bar se ja bolje osjecam.
Tapatalk 4 Beta
Ma jednostavno sam sada rahat sto se toga tice, otisao i odjavio adsl.
Mislim, to nije rjesenje, al bar se ja bolje osjecam.
Tapatalk 4 Beta
-
ing-ecc
#15620 Re: BHTelecom All About
kb ili kB??Foxx wrote:... 400-500 kb/s ... ?
kb ili kB??Herr Flick wrote: 100 kb/s...
- un1ted
#15621 Re: BHTelecom All About
ing-ecc wrote:kb ili kB??Foxx wrote:... 400-500 kb/s ... ?Ako je kB onda je iole prihvatljivo a u kb je baš malo.
kb ili kB??Herr Flick wrote: 100 kb/s...
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#15622 Re: BHTelecom All About
Jel vi skidate torrente ili šta? Meni često zbog kvaliteta torrenta brzina bude poprilično mala, a youtube frca ekstra. Kad gledam na speedtest sve OK. Imao sam problem sa brzinom kad ukljucim TV ali su mi to riješili za čas posla, došao čovjek iz službe ubacio postavke u ruter i doviđenja prijatno.Herr Flick wrote:Imam isti problem..Kod mene je netflat 10(30 km placam).Download mi ne prelazi 100 kb/s..Nazovi onaj broj 1444 pa nek ti provjere ili ce ti eventualno nekog tehnicara poslat da provjeri.Ja sam zvao pa mi onaj kaze da je izdao nalog da mi tehnicar dodje kuci da provjeri..Inace meni treba 10 minuta da se konektujem na net i to sve poslije j.... grmljavine..Foxx wrote:Imam ADSL, onaj paket od 20 maraka, i obicno mi je download oko 400-500 kb/s, ali u zadnja 2 dana ne prelazi 50 i prakticno mi onemogucava koristenje interneta na normalan nacin. Sta bi mogao biti problem?
Pitanje za iceman-a:
Kako napreduje implementacija FTTx usluge na području Sarajeva? Dolazili su mi u neboder, ugradili uređaj, ali ne vidim daljeg pomaka. Mislim da kad dođe optika u ulaz, da će to biti havarija
- Herr Flick
#15623 Re: BHTelecom All About
Kod mene je poslije grmljavine u subotu ujutro doslo do pada downloada sa 10 na 1 mbps.Sad ocekujem da mi dodje momak iz telecoma da vidi sta je..Neki je problem bio na drugoj opstini uslijed udara groma,otislo opticko kablo pa moguce da je i meni uslijed toga pao download
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#15624 Re: BHTelecom All About
Vrlo moguće, inače danas ljudi slabo vode računa o mjerama zaštita od el. udara, gromobranskih instalacija, javašluk živi. Pa prije 2 mjeseca je udario grom na Dobrinji u sred parkinga, spržio pola parica po naselju, matičnu ploču koja kontroliše semafore (pa se pojebo zeleni val kod RTV Doma i na Nedžarićima), ko ima kablovsku i do rutera u stan dolazilo.
Valjda će ti to brzo riješiti...
- Herr Flick
#15625 Re: BHTelecom All About
Grmljavina je bila horor.Kao Berlin 45UltrasNaBaterije wrote:Vrlo moguće, inače danas ljudi slabo vode računa o mjerama zaštita od el. udara, gromobranskih instalacija, javašluk živi. Pa prije 2 mjeseca je udario grom na Dobrinji u sred parkinga, spržio pola parica po naselju, matičnu ploču koja kontroliše semafore (pa se pojebo zeleni val kod RTV Doma i na Nedžarićima), ko ima kablovsku i do rutera u stan dolazilo.![]()