BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Casual's
#15401 Re: BHTelecom All About
Sto se tice TEVE portala to je par budala koji prodaju muda pod bubrege,ti isti su najavljivali HBO i Cinemax prije 1-2 godine.Sto se tice te FB stranice ja sam prije dosta vremena poslao upit koje su oficijelne stranice BHTa i dobio sam link od 2 među kojima se nalazi i ta,odnosno imaju stranicu BHT podrške,i Moja TV zasebno.Možda se sada ograđuju od nje,ali cu se potruditi i pronaci mail. 
- escobar__
#15402 Re: BHTelecom All About
Ne sumnjam da si od njih dobio takav e-mail, ne bi bilo prvi put da njihovi uposlenici ne znaju šta je zvanično, a šta ne. Samo, dovoljno je bilo posjetiti www.bhtelecom.ba i kliknuti na Facebook logo, što te odvede na zvaničnu Facebook stranicu. Lahko se zaključi da je sve ostalo šuplja, a ova vijest je dokaz tome (pa ću, usput, iskoristit Facebook profil da prijavim mojatv.ba Facebook stranicu kao lažnu). 
-
gidra
#15403 Re: BHTelecom All About
Reci da se zajebavaš?hube wrote:Ma Sport Klub neće nikad dozvoliti BH Telecomu emitovanje SK kanala ni pod kojim uslovima. Ipak Telemach je lokalni provajder kojem je jedino BH Telecom konkurencija dok obratno nije tako i SK kanali su jedina prednost koju Telemach ima. U svim ostalim segmentima, BH Telecom je dosta dosta ispred (cijena, pokrivenost, stabilnost, profesionalnost, kvaliteta kanala, broj kanala,...) i ukoliko bi BH Telecom uveo još i SK kanale, to bi bila smrtna presuda za Telemach.
Ostaje jedino da sudovi odrade svoje i da monopolistima oduzmu prava za emitovanje sportskih sadržaja.
Jedina prednost Telekoma je pokrivenost, cijena u 5 deka zavisi kako kome šta odgovara.
Ali ovu smo temu prečešljali milion puta ne bih da se ponavljamo.
- Maharadza
#15404 Re: BHTelecom All About
Nemoj zaboraviti na "patriotsku stavku" jer nOrod znO!gidra wrote:Reci da se zajebavaš?hube wrote:Ma Sport Klub neće nikad dozvoliti BH Telecomu emitovanje SK kanala ni pod kojim uslovima. Ipak Telemach je lokalni provajder kojem je jedino BH Telecom konkurencija dok obratno nije tako i SK kanali su jedina prednost koju Telemach ima. U svim ostalim segmentima, BH Telecom je dosta dosta ispred (cijena, pokrivenost, stabilnost, profesionalnost, kvaliteta kanala, broj kanala,...) i ukoliko bi BH Telecom uveo još i SK kanale, to bi bila smrtna presuda za Telemach.
Ostaje jedino da sudovi odrade svoje i da monopolistima oduzmu prava za emitovanje sportskih sadržaja.
Jedina prednost Telekoma je pokrivenost, cijena u 5 deka zavisi kako kome šta odgovara.
- Maharadza
#15405 Re: BHTelecom All About
Ajd' kad' me već vučeš za jezik i iako znam da će biti uzalud - ispunit' ću ti želju! Samo ću citirati kolegu "gidra" koji je to već jedne prilike fino obrazložio i naveo argumente a na koje si btw. mogao i sam' naći da si malo pregledao temu prije nego li glumiš uvrijeđenu mladu! Izvoli:hube wrote:Argumenti?Maharadza wrote:Nemoj zaboraviti na "patriotsku stavku" jer nOrod znO!gidra wrote: Reci da se zajebavaš?
Čekam i dalje na argumente.
gidra wrote:Sve što si naveo je laž, ali tebe HDMI ne uzimam ozbiljno u razgovoru već odavno, ali na laž moram odgovoriti, i ne znam kako te raja na ovom podforumu uzima zaozbiljno.Asiklar wrote:Supermix vise ne postoji. Koristi ga jos jako mali broj ljudi i taj paket ne moze dobiti novi korisnik.gidra wrote:@Iceman
Zašto Iceman ne porediš ponudu sa supermix S+ paketom, uhvatio si se tria i njegovih 70 kanala.
Supermix s+ koji je na snazi od prošlog ljeta ima sve kanale osim HBO uključene pa čak i bezobrazne, net 10/1 i prema inostranstvu besplatno 100 minuta razgovora, Sportklubove i Fox kanale u Hd-u, jedino je kao i Trio skuplji 4 KM.
Uz ovaj paket se dobije još i TPlink ruter i kućni telefon marke Panasonic besplatno, a paket od prošlog ljeta, eto koliko tvoja firma kaska za ostalima.
EDIT: sada prebrojah 144 kanala i zaboravih na d3GO.
1.Super mix nema flat telefoniju dok BHT ima, Supermix ima manji broj kanala od BHT-a, 2.Supermix nema HD kanala a BHT ima itd itd... Jedina prednost je brzi internet ali to ne igra presudnu ulogu ako pogledamo spomenuto.
3.Na kraju Supermix kosta 50 KM + 15KM analogije tako da porediti tlemach i BHT je smijesno. Jedino su u brzinama bolji ali prosjecnom korisniku i ovo je previse jer prosjecan korisnik nikad nece imati potrebu za vecom brzinom od 1-2 Mb/s koliko god vi uvjeravali ljude u suprotno, realnost je ovakva.
Paket košta 50 KM i ko god može izdvojiti 46 KM za ove usluge može i 50 KM sigurno, tako da ljudima koji daju već toliki novac 4 marke ne predstavlja veliko ulaganje.
1. Ima prema Telamach mreži + 100 minuta prema inostranstvu + može se i doplatiti flat prema susjedima i flat prema BIH i to košta 10 KM. Ja sam korisnik supermix paketa tako da znam sta pricam.
2. Supermix ima HD kanale u ovom paketu dobiješ sve Sportklubove u HD-u plus Sportklub premium i naravno FOX(Crime, life, movies, obični) kanale zatim Face HD i neki kulinarski program
3. Ovaj supermix košta tačno 50 KM, i tih 15 maraka je ukljuceno u tih 50. Znači paket je okruglo 50 KM
4. Ovaj paket sadrzi i najbolje regonalne kanale koje Bhtelecom nema, Telemach nema pink paket
5. Internet je duplo brzi 10 naprema 5. I čuj prosječan korisnik neće imati veće potrebe od 1 ili 2 mb/s, ako ćemo tako onda prosječnom korisniku uopće ne treba fixni telefon u doba Viber-a, Whatsapp-a, Skypea, Nimbuzza, Hangout-a.
6. Telemach ima 144 kanala u ovom paketu, a Bhtelecom 130.
7. D3GO je puno puno bolja stvar od smijesnog web playera Bhtelecom-a
8. Besplatan ruter i Panasonicov kucni telefon
I opet ponavljam ponuda od prošlog ljeta, halo prošlog ljeta Turčine.
Evo čak sam ti boldirao konkretno ono što tražiš! Zadovoljan?gidra wrote: Za telefon si u pravu nema šta, zato ima trio paket u kojem opet korisnici imaju flat telefoniju prema ostalim operaterima.
Košta 50 KM, telefonija je jednaka kao kod telecoma, ima manje kanala ali ima 3x brži net (15/1,2 Mb/s) + d3GO. Ovdje glavnu ulogu igra sam pojedinac, i to dal' više voli da ima brži net ili više kanala, tako da je ova ponuda tu negdje.
Eh vraćamo se na Supermix s+ programsku šemu gdje Telemach ima 144 kanala a BHtelecom 130. Ako izuzmemo ekskluzivne kanale kao što su Sportklub i Arena, Telemach ima siguran bolji i kvalitetniji tv sadržaj.
Internet je opet duplo brži (10/1 Mb/s) + d3GO, ali nema flat prema ostalim operaterima. Po mom subjektivnom mišljenju je opet ova ponuda bolja od telekomove ako se ne koristi pretjerano fiksna telefonija.
Kao što sam rekao koristim Supermixa s+. U odabiru operatera i najpristupačnijeg paketa u mom slučaju su presudili Sportklubovi, jer više volim Engleze i Špance od Talijana i Francuza. Pitao si me za račun ev', u mojoj kući u doba moderne telefonije se uopće ne koristim fiksni osim po potrebi ali naravno isti se mora posjedovati:
P.S. nemoj zaboraviti da nakon ovog poteza BHT-a sigurno ćemo opet imati korigovanu ponudu i mi na Telemachu i ostala raja na HS-u i Lol-u, i neka je tako i pozdravljam zdravu konkurenciju.
-
bosniamaj
#15406 Re: BHTelecom All About
Nije mi tako bilo, blinka na početku pa se onda upali, bude ono "Loading Module, Loading Application..." i onda bijel screen na kojem stoji i ne mrda.KvaziExpert wrote:Mene zovu od kuće, na stb samo blinka crvena lampica, i ne radi, jel' i kod tebe tako?bosniamaj wrote:Evo, vec danas, 20 puta restartujem ovaj HubTech al nista, dodje do nekog bijelog screena i tu zaglavi...
Sent from my Nexus 4
Sad je proradilo nakon milion restartovanja STB-a i modema
- van helsing
#15407 Re: BHTelecom All About
Treba sacekat,ne moze za minutu,najmanje 5 min. Nema nista gore za stb kad mu prekines proces ucitavanja sw-a ,vrlo lako mozete "ubiti" stb.bosniamaj wrote:Nije mi tako bilo, blinka na početku pa se onda upali, bude ono "Loading Module, Loading Application..." i onda bijel screen na kojem stoji i ne mrda.KvaziExpert wrote:Mene zovu od kuće, na stb samo blinka crvena lampica, i ne radi, jel' i kod tebe tako?bosniamaj wrote:Evo, vec danas, 20 puta restartujem ovaj HubTech al nista, dodje do nekog bijelog screena i tu zaglavi...
Sent from my Nexus 4
Sad je proradilo nakon milion restartovanja STB-a i modema
-
rizibizi
#15408 Re: BHTelecom All About
Meni nije bilo bijelog ekrana uopste, kad sam upalio stb vidio poruku ugasio iz struje ponovo upalio proletio crni progres bar na crnoj podlozi i pojavila se slika i to je to.
- escobar__
#15409 Re: BHTelecom All About
A gdje je cijena? 

-
radiostar
#15410 Re: BHTelecom All About
escobar__ wrote:A gdje je cijena?
70,20 KM sa PDV-om
- TheWatcher
#15411 Re: BHTelecom All About
ja sad zovem 1444 da pitam za cijenu covjek se sjeba nema pojma o tome 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15412 Re: BHTelecom All About
To je prikljucak70,20 KM sa PDV-om
-
radiostar
#15413 Re: BHTelecom All About
un1ted wrote:To je prikljucak70,20 KM sa PDV-om
Danasnje Oslobodjenje, strana 15, donji lijevi ugao, citko pise :"Cijena mjesečne naknade: 70,20 KM sa PDV-om", ako laže oglas, lazem i ja
- escobar__
#15414 Re: BHTelecom All About
Moguće. Ako je netFlat 50 oko 93 KM s porezom, onda je ovaj vjerovatno oko 70.
- Quaresma
#15415 Re: BHTelecom All About
posto sam cistio malo oko tv-a prasinu, istekao sam sve kablove od moja tv, i znam da sam sve dobro vratio ali telefon ne radi, kad podignem slusalicu kaze nesto 'is not registered'
uvijek me je nerviralo oko telefona, ruter je zte, stobse tice portova s desna na lijevo ide prvi za net, 3. za tv a 4. inaj plavi kabal sto ide u onaj mali router od telefona, a skroz prva rupica je ustekan tanki kabal sto ide od telefona preko onog adaptera
gdje sam pogrijesio?
uvijek me je nerviralo oko telefona, ruter je zte, stobse tice portova s desna na lijevo ide prvi za net, 3. za tv a 4. inaj plavi kabal sto ide u onaj mali router od telefona, a skroz prva rupica je ustekan tanki kabal sto ide od telefona preko onog adaptera
gdje sam pogrijesio?
-
iceman2010
#15416 Re: BHTelecom All About
Ako je grandstream taj mali VoIP adapter imas malu rupicu na njemu. Pritisni iglom i prati one led diode na njemu. Drzi 5-6 sec. i onda pusti. Sacekaj minutu pa probaj radi li. Ako ne bude radio, probaj jos jednom da ga iskljucis iz struje pa ponovo ukljucis. Ako ni tada ne bude radio zovi i prijavi.Quaresma wrote:posto sam cistio malo oko tv-a prasinu, istekao sam sve kablove od moja tv, i znam da sam sve dobro vratio ali telefon ne radi, kad podignem slusalicu kaze nesto 'is not registered'
gdje sam pogrijesio?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Quaresma
#15417 Re: BHTelecom All About
a jebem im, koliko sam muje imao sa ovim telefonom, nista idem to probati pa javim
- escobar__
#15418 Re: BHTelecom All About
Uzmi geografsku numeraciju, mani se VoIP-a.
- Quaresma
#15419 Re: BHTelecom All About
nakon reseta cuje se samo kako grci, nekako 'ttttttttttttttt' kad zovem sa mobitela na telefon i suprotno samo izbaci
-
ing-ecc
#15420 Re: BHTelecom All About
escobar__ wrote:Uzmi geografsku numeraciju, mani se VoIP-a.
ni slučajno!
IP tehnologije su za 21.-og vijeka.
- escobar__
#15421 Re: BHTelecom All About
Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.
-
ing-ecc
#15422 Re: BHTelecom All About
A kakav je problem s VoIP-om?escobar__ wrote:Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.
- TheWatcher
#15423 Re: BHTelecom All About
mSurf 250 MB
U cijenu mjesečne naknade uključeno je 250 MB mobilnog internet saobraćaja unutar BH Mobile mreže uz maksimalne brzine protoka podataka do 3,6 Mbit/s, nakon kojih pretplatnik neograničeno i bez dodatnih troškova koristi mobilni internet putem BH Mobile mreže uz sniženu maksimalnu brzinu protoka podataka od 64 Kbit/s.
mjesečno
6,00
imam ovaj paket ali mi brzina na speed testu nije ni blizu 3.6 mbit
dali je do mene ili do njih
imam sg3
U cijenu mjesečne naknade uključeno je 250 MB mobilnog internet saobraćaja unutar BH Mobile mreže uz maksimalne brzine protoka podataka do 3,6 Mbit/s, nakon kojih pretplatnik neograničeno i bez dodatnih troškova koristi mobilni internet putem BH Mobile mreže uz sniženu maksimalnu brzinu protoka podataka od 64 Kbit/s.
mjesečno
6,00
imam ovaj paket ali mi brzina na speed testu nije ni blizu 3.6 mbit
- van helsing
#15424 Re: BHTelecom All About
Isplati li se ovo , jel ga neko ima, utisci, i sl? Thx.
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... b8948.html
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... b8948.html
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15425 Re: BHTelecom All About
Taj koji je prisustan kod svih na VoIP koje ja znam. Barem 3-4 puta sedmicno se mora resetovati da dodje sebi i da proradi, inace aparat ne radi i nikoga ne mozes nazvati (telefon sam od njih kupio), te ovo moze potviridit 95% na forumu koji korsite opciju VoIP. Ozbiljno razmisljam da se vratim na stari telefon koji nikada problem pravio nijeing-ecc wrote:A kakav je problem s VoIP-om?escobar__ wrote:Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.