Nesto novo
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sencobih
#15352 Re: BHTelecom All About
vecina ovih analiticara zamisljaju budzet kao kofer pun para i onda uzmi koliko hoces, ne znaju da je to virtualna cifra i da ako ne dolazi lova nema ni odlaza, a svak ziv zna ko sve zivi na budzetuiceman2010 wrote:Ista ideja, slican komentar u skoro pa istoj minuti. Da mi ne citas misli mozda?sencobih wrote:ako se sve gleda kao punjenje sda-ovskog budzeta, onda ne treba placati nista, ne kupovati nista,a ako nesto i kupis nemoj traziti racun da ne bi napunio budzet, jer zaboga odatle se finansiraju sda lopovi da kupuju vile, vikendice itd.
bht je uvijek punio budzet i punice ga dok se ne privatizuje a ko je praznio budzet i ko ce ga prazniti odlucuju oni sa pravom glasa
-
iceman2010
#15353 Re: BHTelecom All About
Znaci placanje racuna BHT je porez, a nekom privatnom ISP nesto drugo (valjda imas dobar osjecaj sto ce on zaraditi na taj nacin)? Cak i ako je usluga kod BHT jeftinija? haha. Da ponovim sljedeci komentar koji je zakljucak tvog razmisljanja: Budzet je smece koje su neki ljudi nekada davno u ko zna kojoj drzavi izmislili (pazi ima ga slucajno svaka drzava) i potpuno je nebitna stavka u uredjenu drzave. Prakticno on nam i ne treba. hahahahaha. Pa razumijes li ti covjece sta pises?????dede merdzane wrote:
Naravno. Zato i placanje racuna BHT-u smatram vrstom poreza. Ali je raspolaganje tim novcem netransparentno. Znamo samo za jedan poziv za koji je dodijeljeno nesto vise od milion KM.
Da ide u autoput, super! Ali ne ide.
Da ide u sponzorstva, super, ali ne ide dovoljno. A i to vecinom po Sarajevskom kantonu, ali da u to ne ulazimo.
Sto se tice penzija, mislim da to PIO za sad drzi pod kontrolom, tako da sumnjam da BHT isplacuje penzije. Trebalo bi mi vise podataka da bi donio misljenje.
U sta se trosi taj profit onda, ako ne u penzije, autoputeve, sponzorstva? Da ne ganjam sad usvojene budzete, ali mislim da skoro sav ide u javnu potrosnju, od cega na plate ode 60%. Dakle, od svih tih dobrih stvari koje BHT moze da uradi, on daje pare kako bi se zaposlenicima u javnoj upravi, ionako ogromne plate u odnosu na realni sektor, povecale isplatama ucesca u komisijama, radnim grupama i slicno. Nesto ne vidim ni da Vlada FBiH ima razvojne projekte, ne finansiraju autoput iz budzeta, ne dijele penzije iz budzeta (osim povlastenih)), rijetko daju donacije.
Dakle osnovni problem BHT-a je lose (negospodarsko) raspolaganje novcem gradjana BiH pod kontrolom Armije BiH.
- escobar__
#15354 Re: BHTelecom All About
Kasniš. Ovdje se već zahuktalo oko toga.
-
iceman2010
#15355 Re: BHTelecom All About
Jesi procitao unazad koji komentar?
- escobar__
#15356 Re: BHTelecom All About
Sumnjam da je ova vijest tačna, Telekom se još ne oglašava po ovom pitanju. Ne znam ni odakle teve.ba izvuče informaciju, nije valjda sa one Facebook stranice?
-
dede merdzane
#15357 Re: BHTelecom All About
Mislio sam da se razliku od ostalih BHT zaposlenika s tobom moze normalno razgovarati. Necu se vise javljati.iceman2010 wrote: Znaci placanje racuna BHT je porez, a nekom privatnom ISP nesto drugo (valjda imas dobar osjecaj sto ce on zaraditi na taj nacin)? Cak i ako je usluga kod BHT jeftinija? haha. Da ponovim sljedeci komentar koji je zakljucak tvog razmisljanja: Budzet je smece koje su neki ljudi nekada davno u ko zna kojoj drzavi izmislili (pazi ima ga slucajno svaka drzava) i potpuno je nebitna stavka u uredjenu drzave. Prakticno on nam i ne treba. hahahahaha. Pa razumijes li ti covjece sta pises?????
-
GaRGa
#15358 Re: BHTelecom All About
Stani, stani. Logika je sljedeca: "Kada ne bude budzeta nece oni imati sta da kradu i bice nam med i mlijeko" Kako jednostavno. Kako ja to nisam ranije skonto. Dakle ne treba puniti budzet. Super ideja.[/quote]iceman2010 wrote:Nema to prozivanje veze s profitom, već je to klasična indoktrinirana SDA-ovska šuplja 'patriotska' - ako nama ne punite džepove za novi audi, vikendice itd. - dušmani ste - umrite.Maharadza wrote:
Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?
Ako profit nije jedino bitan, kao sto nije, onda se vracamo ovim sponzorstvima, kao i tezama koje sam izlozio maloprije.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
cuj maharadza i lokiga.. nidze veze
-
gidra
#15359 Re: BHTelecom All About
daj ba Iceman ti ko dijete, i kao da živiš u Njemačkoj a ne u Bosni.iceman2010 wrote:Znaci placanje racuna BHT je porez, a nekom privatnom ISP nesto drugo (valjda imas dobar osjecaj sto ce on zaraditi na taj nacin)? Cak i ako je usluga kod BHT jeftinija? haha. Da ponovim sljedeci komentar koji je zakljucak tvog razmisljanja: Budzet je smece koje su neki ljudi nekada davno u ko zna kojoj drzavi izmislili (pazi ima ga slucajno svaka drzava) i potpuno je nebitna stavka u uredjenu drzave. Prakticno on nam i ne treba. hahahahaha. Pa razumijes li ti covjece sta pises?????dede merdzane wrote:
Naravno. Zato i placanje racuna BHT-u smatram vrstom poreza. Ali je raspolaganje tim novcem netransparentno. Znamo samo za jedan poziv za koji je dodijeljeno nesto vise od milion KM.
Da ide u sponzorstva, super, ali ne ide dovoljno. A i to vecinom po Sarajevskom kantonu, ali da u to ne ulazimo.
Sto se tice penzija, mislim da to PIO za sad drzi pod kontrolom, tako da sumnjam da BHT isplacuje penzije. Trebalo bi mi vise podataka da bi donio misljenje.
U sta se trosi taj profit onda, ako ne u penzije, autoputeve, sponzorstva? Da ne ganjam sad usvojene budzete, ali mislim da skoro sav ide u javnu potrosnju, od cega na plate ode 60%. Dakle, od svih tih dobrih stvari koje BHT moze da uradi, on daje pare kako bi se zaposlenicima u javnoj upravi, ionako ogromne plate u odnosu na realni sektor, povecale isplatama ucesca u komisijama, radnim grupama i slicno. Nesto ne vidim ni da Vlada FBiH ima razvojne projekte, ne finansiraju autoput iz budzeta, ne dijele penzije iz budzeta (osim povlastenih)), rijetko daju donacije.
Dakle osnovni problem BHT-a je lose (negospodarsko) raspolaganje novcem gradjana BiH pod kontrolom Armije BiH.
Čovjek ti želi reći da para ima(logično vi 100 miliona godišnje uplatite u budžet Federacije) ali se pare ne troše u prave svrhe. I to je tako 100 %.
Ja nigdje oko sebe ne vidim te silne Telekomove pare a koliko se para provrtilo u posljednjih 20 godina mogli smo biti Švicarska.
-
ing-ecc
#15360 Re: BHTelecom All About
ne vidiš zato što nisi (vjerovatno) u penziji i ne hrani te federalni zavod PIO/MIOgidra wrote: Ja nigdje oko sebe ne vidim te silne Telekomove pare ....
-
gidra
#15361 Re: BHTelecom All About
jest, jest. Samo BHTelekom puni kešom taj zavod, kako da ne.ing-ecc wrote:ne vidiš zato što nisi (vjerovatno) u penziji i ne hrani te federalni zavod PIO/MIOgidra wrote: Ja nigdje oko sebe ne vidim te silne Telekomove pare ....
-
ing-ecc
#15362 Re: BHTelecom All About
a zamisli da igraš sjedeću odbojkugidra wrote:jest, jest. Samo BHTelekom puni kešom taj zavod, kako da ne.ing-ecc wrote:ne vidiš zato što nisi (vjerovatno) u penziji i ne hrani te federalni zavod PIO/MIOgidra wrote: Ja nigdje oko sebe ne vidim te silne Telekomove pare ....
ili tenis na nekom turniru kao što je open sarajevo
itd
-
gidra
#15363 Re: BHTelecom All About
Šta sad ispade BH Telecom Indoors k'o Wimbledoning-ecc wrote:a zamisli da igraš sjedeću odbojkugidra wrote:jest, jest. Samo BHTelekom puni kešom taj zavod, kako da ne.ing-ecc wrote: ne vidiš zato što nisi (vjerovatno) u penziji i ne hrani te federalni zavod PIO/MIO
ili tenis na nekom turniru kao što je open sarajevo
itd
To su bolan mizerne cifre u odnosu na dobit koju ostvari Telekom.
- Maharadza
#15364 Re: BHTelecom All About
cuj maharadza i lokiga.. nidze vezeGaRGa wrote:Stani, stani. Logika je sljedeca: "Kada ne bude budzeta nece oni imati sta da kradu i bice nam med i mlijeko" Kako jednostavno. Kako ja to nisam ranije skonto. Dakle ne treba puniti budzet. Super ideja.iceman2010 wrote:Nema to prozivanje veze s profitom, već je to klasična indoktrinirana SDA-ovska šuplja 'patriotska' - ako nama ne punite džepove za novi audi, vikendice itd. - dušmani ste - umrite.Maharadza wrote:
Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?
Ako profit nije jedino bitan, kao sto nije, onda se vracamo ovim sponzorstvima, kao i tezama koje sam izlozio maloprije.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
I tako pokušava biti sarkastičan lik koji u svega par riječi uspije napraviti 4 greške:
1. Rečenica UVIJEK počinje se velikim slovom!
2. "logika" a ne "lokiga"
3. ispravno je "niđe veze" a ne "niDZe veze"
4. Interpunkcija!
Strašno!
Last edited by Maharadza on 30/07/2013 16:13, edited 2 times in total.
-
lelooo
#15365 Re: BHTelecom All About
Složio bih se sa ovim, ali ovo nije problem bhta nego federalne vlade, koja se opet jel bira na izborima i raspolaze sa tih stotinak miliona...dede merdzane wrote: Dakle osnovni problem BHT-a je lose (negospodarsko) raspolaganje novcem gradjana BiH pod kontrolom Armije BiH.
A autoput je krenuo sa tim parama, ali mrsko mi sa mobitela tražiti
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
-
iceman2010
#15366 Re: BHTelecom All About
Ne sporim ja nenamjensko trosenje budzetskih sredstava, ali prvo niti se sve trose nenamjenski niti to ima veze sa punjenjem budzeta. Iz budzeta se finansira stosta. Ovde se kao alternativa nenamjenskom trosenju budzeta zagovara njegovo ne punjenje. Hocemo li onda prestati i poreze da placamo? To ti je kao rjesenje da ubijes bolesnog pacijenta umjesto da ga lijecis. Totalno bezveze prica.gidra wrote:daj ba Iceman ti ko dijete, i kao da živiš u Njemačkoj a ne u Bosni.iceman2010 wrote:Znaci placanje racuna BHT je porez, a nekom privatnom ISP nesto drugo (valjda imas dobar osjecaj sto ce on zaraditi na taj nacin)? Cak i ako je usluga kod BHT jeftinija? haha. Da ponovim sljedeci komentar koji je zakljucak tvog razmisljanja: Budzet je smece koje su neki ljudi nekada davno u ko zna kojoj drzavi izmislili (pazi ima ga slucajno svaka drzava) i potpuno je nebitna stavka u uredjenu drzave. Prakticno on nam i ne treba. hahahahaha. Pa razumijes li ti covjece sta pises?????dede merdzane wrote:
Čovjek ti želi reći da para ima(logično vi 100 miliona godišnje uplatite u budžet Federacije) ali se pare ne troše u prave svrhe. I to je tako 100 %.
Ja nigdje oko sebe ne vidim te silne Telekomove pare a koliko se para provrtilo u posljednjih 20 godina mogli smo biti Švicarska.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Last edited by iceman2010 on 30/07/2013 16:25, edited 1 time in total.
-
lelooo
#15367 Re: BHTelecom All About
A što se telekoma kao nekakvog društvenog faktora tiče mislim da je efekat ipak puno više pozitivan nego negativan:
Od telekoma živi jedan čitav ekosistem telekomunikacijskih i informatickih firmi, istina SDA uvezanih, ali ljudi tamo rade, primaju platu, žive.
Pare za sponzorstva, donacije su socijalno bitne, vidjeti stavku telemach i nista od toga.
Primjer recimo negativan je Unicredit banke, koja okrene gomilu para, država od toga nema skoro pa nista, a banka zapošljava slovom i brojem 4 informaticara... Sva pamet je u zagrebu. Zato ja zagovaram domaće firme pa kakve god bile
Ova država se mora boriti protiv kolonijalizma i pristupa da je "pamet" u zagrebu i beogradu. A jedini je način gurati domace. I iskreno mislim da se telekom sasvim solidno nosa sa stranim telemach parama, kao neki trening sutra za vip ili vodafon u mobilnoj, jer doce i to za par godina...a da bi moglo bolje moglo bi, ali dok se ne ukine u ovoj državi stranacko zapošljavanje teško da cemo to vidjeti. Sve u svemu ko u telekomu radi i kako je došao tu, telekom je zlatan
Od telekoma živi jedan čitav ekosistem telekomunikacijskih i informatickih firmi, istina SDA uvezanih, ali ljudi tamo rade, primaju platu, žive.
Pare za sponzorstva, donacije su socijalno bitne, vidjeti stavku telemach i nista od toga.
Primjer recimo negativan je Unicredit banke, koja okrene gomilu para, država od toga nema skoro pa nista, a banka zapošljava slovom i brojem 4 informaticara... Sva pamet je u zagrebu. Zato ja zagovaram domaće firme pa kakve god bile
Ova država se mora boriti protiv kolonijalizma i pristupa da je "pamet" u zagrebu i beogradu. A jedini je način gurati domace. I iskreno mislim da se telekom sasvim solidno nosa sa stranim telemach parama, kao neki trening sutra za vip ili vodafon u mobilnoj, jer doce i to za par godina...a da bi moglo bolje moglo bi, ali dok se ne ukine u ovoj državi stranacko zapošljavanje teško da cemo to vidjeti. Sve u svemu ko u telekomu radi i kako je došao tu, telekom je zlatan
Last edited by lelooo on 30/07/2013 16:30, edited 1 time in total.
-
prelivoda
#15368 Re: BHTelecom All About
Ja sam BH Telecom hvalio gdje god sam stigao, jer stvano uvijek nude nešto novo povećavaju brzine, prave nove pakete i i sve u svemu nastoje obogatiti ponudu.
Međutim na podršci i održavanju infrastrukture padaju i još će padati.
Firma u kojoj radim mjesečno izdvaja oko 1.000KM za telekom troškove (GSM, BH Line, ADSL), i moglo bi se reći da nismo baš mali korisnik.
U martu je došlo do povećanja brzina ADSL-a, i mi bi trebali biti na paketu 15Mbita, međutim do dan danas nam brzina nije povećana. Od aprila do danas smo zvali 1444 preko dvadeset puta, i tete u korisničkoj službi su uredno zaprimale prijavu kvara, međutim problem nije riješen, niti se, čini mi se itko u BH Telecomu potrudio da ga riješi.
I dalje imamo 7Mbita brzinu, i pravo da vam kažem, sve ovo postaje frustrirajuće. Pojavom bilo kakve ozbiljnije konkurencije, koja bude bila u mogućnosti da nudi komplet uslugu, mislim da će BH Telekom izgubiti mnogo korisnika, i to vjerovatno sa razlogom.
Firma u kojoj radim mjesečno izdvaja oko 1.000KM za telekom troškove (GSM, BH Line, ADSL), i moglo bi se reći da nismo baš mali korisnik.
U martu je došlo do povećanja brzina ADSL-a, i mi bi trebali biti na paketu 15Mbita, međutim do dan danas nam brzina nije povećana. Od aprila do danas smo zvali 1444 preko dvadeset puta, i tete u korisničkoj službi su uredno zaprimale prijavu kvara, međutim problem nije riješen, niti se, čini mi se itko u BH Telecomu potrudio da ga riješi.
I dalje imamo 7Mbita brzinu, i pravo da vam kažem, sve ovo postaje frustrirajuće. Pojavom bilo kakve ozbiljnije konkurencije, koja bude bila u mogućnosti da nudi komplet uslugu, mislim da će BH Telekom izgubiti mnogo korisnika, i to vjerovatno sa razlogom.
-
iceman2010
#15369 Re: BHTelecom All About
Moze li print screen parametara sa modema? Moze na pp i username.prelivoda wrote:Ja sam BH Telecom hvalio gdje god sam stigao, jer stvano uvijek nude nešto novo povećavaju brzine, prave nove pakete i i sve u svemu nastoje obogatiti ponudu.
-
iceman2010
#15370 Re: BHTelecom All About
Sada se vozim u autu, slusam Stari Grad kad najavljuju intervju sa nekim momkom koji je ucesnik na BH Telecom sportskim igrama mladih. Sjetih se i one djece fks koji su negdje vani osvojili neki turnir (neko je postavio taj clanak ovde). Kazem vam ja ko coca-cola. Sveprisutni, svakodnevno. Ali hajde, vijest je kada neko drugi pokrije jedan park ili kafic sa wi-fi signalom.
-
GaRGa
#15371 Re: BHTelecom All About
iceman2010 wrote:Sada se vozim u autu, slusam Stari Grad kad najavljuju intervju sa nekim momkom koji je ucesnik na BH Telecom sportskim igrama mladih. Sjetih se i one djece fks koji su negdje vani osvojili neki turnir (neko je postavio taj clanak ovde). Kazem vam ja ko coca-cola. Sveprisutni, svakodnevno. Ali hajde, vijest je kada neko drugi pokrije jedan park ili kafic sa wi-fi signalom.
pusti budale ba..
-
prelivoda
#15372 Re: BHTelecom All About
iceman2010 wrote:Moze li print screen parametara sa modema? Moze na pp i username.prelivoda wrote:Ja sam BH Telecom hvalio gdje god sam stigao, jer stvano uvijek nude nešto novo povećavaju brzine, prave nove pakete i i sve u svemu nastoje obogatiti ponudu.

- Del_Boy1
#15373 Re: BHTelecom All About
A da probas prebacit modem na ADSL2+ modulaciju umjesto G.DMTprelivoda wrote:iceman2010 wrote:Moze li print screen parametara sa modema? Moze na pp i username.prelivoda wrote:Ja sam BH Telecom hvalio gdje god sam stigao, jer stvano uvijek nude nešto novo povećavaju brzine, prave nove pakete i i sve u svemu nastoje obogatiti ponudu.
- ČičineBrčine
#15374 Re: BHTelecom All About
Savrseno ispravno nema dalje, 'bem ti nastavnicu Bosanskog (Sh/Hs) jezika.Maharadza wrote:
I tako pokušava biti sarkastičan lik koji u svega par riječi uspije napraviti 4 greške:
4. Interpunkcija!
Strašno!
Nemoj ispravljat kad ni ti ne znas
- Maharadza
#15375 Re: BHTelecom All About
Ti očito nisi čuo za žargonski riječnik?!ČičineBrčine wrote:Savrseno ispravno nema dalje, 'bem ti nastavnicu Bosanskog (Sh/Hs) jezika.Maharadza wrote:
4. Interpunkcija!
Strašno!
Nemoj ispravljat kad ni ti ne znas