BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
quarterback
#15326 Re: BHTelecom All About
moze li mi neko objasniti prikljucenje hdmi kabla na motorola STB, navodno je hdmi po defaultu iskljucen te se mora rebootovati stb i potom drzati dugme menu na daljinskom da se udje u taj neki posebni meni gdje se hdmi enablira
hvala
hvala
- sema911s
#15327 Re: BHTelecom All About
sory na ot al moramm
definitivo u bh telecom rade najbolje fukse,,., najlakse i najjeftinijeee,.,.. nema nijedne da nevalja,.,
definitivo u bh telecom rade najbolje fukse,,., najlakse i najjeftinijeee,.,.. nema nijedne da nevalja,.,
-
iceman2010
#15328 Re: BHTelecom All About
quarterback wrote:moze li mi neko objasniti prikljucenje hdmi kabla na motorola STB, navodno je hdmi po defaultu iskljucen te se mora rebootovati stb i potom drzati dugme menu na daljinskom da se udje u taj neki posebni meni gdje se hdmi enablira
hvala
http://vestitel.bg/files/Motorola_manua ... 0-1920.pdf
Strana 14 i 15
Evo i ovde ( na nasem. sluzbeno upustvo BH Telecom-a)
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... MojaTV.pdf
Strane 16,17,18 i 19
Last edited by iceman2010 on 30/07/2013 13:53, edited 1 time in total.
-
sencobih
#15329 Re: BHTelecom All About
nije to nista posebno, kad telemah instalira wifi u neki kafic da bi raja mogla pratiti rezultate na netu reprezemtacije u sjedecoj odbojci, to je već nestoiceman2010 wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5322b582799.html
Miralem Zubović je zahvalio BH Telecomu na dugogodišnjoj podršci koju pruža Savezu sjedeće odbojke i brojnim klubovima sjedeće odbojke. „Jako smo sretni da kao i uvijek nailazimo na veliko razumijevanje BH Telecoma. Iskreno se zahvaljujemo menadžmentu kompanije i svim zaposlenicima koji nas prate u našim nastojanjima da dostojno predstavljamo BiH. Do sada smo ostvarili velike uspjehe te smo uvjereni da će se uspjesi nastaviti i dalje“ rekao je Miralem Zubović prilikom potpisivanja.
-
iceman2010
#15330 Re: BHTelecom All About
Ma ovakve informacije su skoro pa svakodnevne. Toliko su postale obicne kao reklama za coca-colu pa ih prestanes i primjecivati. Postanu dio svakodnevnice. To ne vidi samo onaj ko nece da vidi.sencobih wrote:nije to nista posebno, kad telemah instalira wifi u neki kafic da bi raja mogla pratiti rezultate na netu reprezemtacije u sjedecoj odbojci, to je već nestoiceman2010 wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5322b582799.html
Miralem Zubović je zahvalio BH Telecomu na dugogodišnjoj podršci koju pruža Savezu sjedeće odbojke i brojnim klubovima sjedeće odbojke. „Jako smo sretni da kao i uvijek nailazimo na veliko razumijevanje BH Telecoma. Iskreno se zahvaljujemo menadžmentu kompanije i svim zaposlenicima koji nas prate u našim nastojanjima da dostojno predstavljamo BiH. Do sada smo ostvarili velike uspjehe te smo uvjereni da će se uspjesi nastaviti i dalje“ rekao je Miralem Zubović prilikom potpisivanja.
-
dede merdzane
#15331 Re: BHTelecom All About
Slazem se s tobom u prvom dijelu odgovora. Rijetko kome treba veca brzina od 5Mb, ali je jadno ljude koje uzivaju u vecoj brzini zvati prepotentnima, ISP-eve koji to nude levatima, a da ti je kod interneta bitno samo da radi. Veze s mozgom nema.iceman2010 wrote:Postujem one kojima velike brzine trebaju, samo kazem da su velika manjina. Ima i onih kojima ne treba ali vole da se pohvale svojim mega-giga super brzinama. Ima i onih sa potrosackim mentalitetom pa kupuju i ono sto im ne treba. Ja bih volio (mozda kasnije i potrazim ako ima negdje) vidjeti grafove nekog ISP prije i nakon povecanja brzina korisnicima. Siguran sam da bi se jasno vidjelo da se stvarni promet nije puno povecao.
BH Telecom je profitabilna oorganizacije. Ne moze uloziti profit ako nece zaraditi. To sto bi ti par milijardi sprco u opticke linkove do svakog objekta, pa cekao 100-tinjak godina da ti se investicija isplati to je druga stvar. Realna ekonomija funkcionise na drugim principima.
Sto se tice drugog dijela, BHT ne bi trebalo da spada u profitno orijentisane organizacije, zato sto je javno poduzece. I trenutno mu je prvenstveni cilj kupovina socijalnog mira. Nesto poput progresivnog poreza. Ko zaradjuje vise, placa vece TK racuna i time pomaze donacije od BHT raznim kategorijama. I to je super sto se mene tice, ali je to tako samo na papiru. Od tog progresivnog poreza, samo se dio promila daje klubovima poput Spid-a, ostalo pojedu tvoje kolege, za koje znas kako su dobile posao a koliko znaju, sefovi koji stimaju tendere i budzetlije.
Posto ja ne volim da financiram ljezihljebovice, draze bi mi bilo da se ili taj profit smanji, redukcijom cijena usluga, ili investira u razvoj infrastrukture na mnogo vecem nivou nego sad, ili distribuira na osnovu javnog poziva sportskim, kulturnim, povratnickim i drugim udruzenjima, u iznosu od barem 50% profita.
Posto se to nece nikad desiti, jer nijedna stranka nije luda da se odrekne zlatne koke, ja cekam da neko kupi nekoga od postojecih operatera i prebaci sjediste u Sarajevo. Do tada sam mi je draze davati vama nego Telemachu.
-
quarterback
#15332 Re: BHTelecom All About
hvala prijatelju, izvini sto prvo ne pogledah na webu, nekako nikada nisam na to naletio ranije dok sam surfao po telecomuiceman2010 wrote:quarterback wrote:moze li mi neko objasniti prikljucenje hdmi kabla na motorola STB, navodno je hdmi po defaultu iskljucen te se mora rebootovati stb i potom drzati dugme menu na daljinskom da se udje u taj neki posebni meni gdje se hdmi enablira
hvala
http://vestitel.bg/files/Motorola_manua ... 0-1920.pdf
Strana 14 i 15
Evo i ovde ( na nasem. sluzbeno upustvo BH Telecom-a)
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... MojaTV.pdf
Strane 16,17,18 i 19
-
lelooo
#15333 Re: BHTelecom All About
Bht je odavno prestao biti JP a postao je dd.
Znači profit na prvom mjestu, kako vladi tako i malim dioničarima...
A bht NE finansira budžetlije kako ti kažeš, osim preko poreza kao i sve druge firme, a zarada ide uglavnom u razvojne projekte tipa autoput
Malo pojasnjenja
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
A bht NE finansira budžetlije kako ti kažeš, osim preko poreza kao i sve druge firme, a zarada ide uglavnom u razvojne projekte tipa autoput
Malo pojasnjenja
- Mahalac
#15334 Re: BHTelecom All About
dede merdzane wrote:Slazem se s tobom u prvom dijelu odgovora. Rijetko kome treba veca brzina od 5Mb, ali je jadno ljude koje uzivaju u vecoj brzini zvati prepotentnima, ISP-eve koji to nude levatima, a da ti je kod interneta bitno samo da radi. Veze s mozgom nema.
Sto se tice drugog dijela, BHT ne bi trebalo da spada u profitno orijentisane organizacije, zato sto je javno poduzece. I trenutno mu je prvenstveni cilj kupovina socijalnog mira. Nesto poput progresivnog poreza. Ko zaradjuje vise, placa vece TK racuna i time pomaze donacije od BHT raznim kategorijama. I to je super sto se mene tice, ali je to tako samo na papiru. Od tog progresivnog poreza, samo se dio promila daje klubovima poput Spid-a, ostalo pojedu tvoje kolege, za koje znas kako su dobile posao a koliko znaju, sefovi koji stimaju tendere i budzetlije.
Posto ja ne volim da financiram ljezihljebovice, draze bi mi bilo da se ili taj profit smanji, redukcijom cijena usluga, ili investira u razvoj infrastrukture na mnogo vecem nivou nego sad, ili distribuira na osnovu javnog poziva sportskim, kulturnim, povratnickim i drugim udruzenjima, u iznosu od barem 50% profita.
Posto se to nece nikad desiti, jer nijedna stranka nije luda da se odrekne zlatne koke, ja cekam da neko kupi nekoga od postojecih operatera i prebaci sjediste u Sarajevo. Do tada sam mi je draze davati vama nego Telemachu.
Postojanje BH telecoma je potpuno kontraproduktivno i jedan od vecih uzroka zbog cega nam je ovako kako jeste...al eto neko to uvijek shvati licno.
-
ing-ecc
#15335 Re: BHTelecom All About
a kako ti to znaš? jesi li uposlenik BH T pa da znaš, lično, bar tri takve iz svoje direkcije, službe, org. jedinice?sema911s wrote:sory na ot al moramm
ili si vidio "one" tri na šalteru pa daješ totalno neobjektivne izjave a za objektivnost nemaš preduslova???
-
iceman2010
#15336 Re: BHTelecom All About
Pored toga i recimo konkurs za dodjelu donacija:lelooo wrote:Bht je odavno prestao biti JP a postao je dd.
Malo pojasnjenja
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M54d10a99489.html
Ovo samo kao jedan primjer.
-
dede merdzane
#15337 Re: BHTelecom All About
Fokus je bio na sustini, ne na formi. Mogu ja to i ljepse napisati (prepisati), nije problem:lelooo wrote:Bht je odavno prestao biti JP a postao je dd.
Malo pojasnjenja
BH Telecom d.d. Sarajevo je privredno društvo organizovano kao dioničko društvo, koje samostalno obavlja privrednu djelatnost radi sticanja dobiti, i sa tim ciljem istupa na bh. tržištu.
Dioničko društvo BH TELECOM Sarajevo nastalo je na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o davanju saglasnosti na Plan reorganizacije - promjena oblika JP BH TELECOM Sarajevo u Dioničko društvo BH TELECOM Sarajevo (''Službene novine FBiH'' broj 66/03) i Odluke Vlade Federacije BiH o davanju saglasnosti o promjeni oblika organizovanja Javnog preduzeća BH TELECOM Sarajevo u Dioničko društvo (''Službene novine FBiH'', broj 1/04).
Osnovni kapital Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo je podijeljen na dionice, od kojih je oko 90% vlasništvo Federacije BiH, a 10% vlasništvo PIF-ova (privatizacijskih investicionih fondova) i malih dioničara.
Društvom upravljaju dioničari, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o vrijednosnim papirima, drugim relevantnim zakonima i Statutom Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo. Dioničari imaju upravljačka i imovinska prava.
Sto se tice ostatka tvog odgovora, mozes li objaviti neki link da vidimo to ulaganje u Autoceste?
I naravno, sta mislis gdje ide 90% dividendi kada ih dobije federalna vlada? Ako ne, pogledaj strukturu budzeta.
Kakvi razvojni projekti i suplja.
-
dede merdzane
#15338 Re: BHTelecom All About
Iz konkursa:iceman2010 wrote:Pored toga i recimo konkurs za dodjelu donacija:lelooo wrote:Bht je odavno prestao biti JP a postao je dd.
Malo pojasnjenja
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M54d10a99489.html
Ovo samo kao jedan primjer.
Godisnji profit BHT-a je 148 miliona KM.Na ovaj način će BH Telecom u 2013. godini donirati novčana sredstva u iznosu od cca. 1,3 miliona KM.
Kao sto sam rekao, ako bi se iznos u ovom konkursu povecao na barem 74 miliona KM, sve bi bilo super. Ovo sto sad daju je jadno.
-
iceman2010
#15339 Re: BHTelecom All About
Sponzor BH Premier lige u fudbalu
Sponzor Nogometne reprezentacije BiH
Sponzor medjunarodnog teatarskog festivala
Sponzor saveze sjedece odbojke
Sponzor asocijacije Inovatora BiH
.......
Ovo samo sto sam onako ovlas za 5 minuta nasao na Internetu. Kada bih se bas angazovao trebalo bi mi puuuuunnnnooooo vremena da pobrojim sve spoznorske ugovore, donacije, investicije...... U isto vrijeme (pogledati moje ranije komentare) ulaze u infrastukturu do svakog korisnika (i tamo gdje se ne isplati) i opet ima jeftiniju ponudu od konkurencije kada su triple play usluge u pitanju.
Ponavljam, BHTelecom se na trzistu mora voditi ekonomskim pokazateljima. BHTelecom nema monopol kao ostala javna preduzeca (BH Telecom nije javno preduuzece). BH Telecom mora racunati na dobit. U trzisnoj utakmici sa konkurencijom mora biti povoljniji od iste, a u isto vrijeme ostvariti extra dobit i biti drustveno odgovorna kompanija.
.......
Ovo samo sto sam onako ovlas za 5 minuta nasao na Internetu. Kada bih se bas angazovao trebalo bi mi puuuuunnnnooooo vremena da pobrojim sve spoznorske ugovore, donacije, investicije...... U isto vrijeme (pogledati moje ranije komentare) ulaze u infrastukturu do svakog korisnika (i tamo gdje se ne isplati) i opet ima jeftiniju ponudu od konkurencije kada su triple play usluge u pitanju.
Ponavljam, BHTelecom se na trzistu mora voditi ekonomskim pokazateljima. BHTelecom nema monopol kao ostala javna preduzeca (BH Telecom nije javno preduuzece). BH Telecom mora racunati na dobit. U trzisnoj utakmici sa konkurencijom mora biti povoljniji od iste, a u isto vrijeme ostvariti extra dobit i biti drustveno odgovorna kompanija.
-
dede merdzane
#15340 Re: BHTelecom All About
Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?iceman2010 wrote:Sponzor BH Premier lige u fudbalu
.......
Ako profit nije jedino bitan, kao sto nije, onda se vracamo ovim sponzorstvima, kao i tezama koje sam izlozio maloprije.
-
quarterback
#15341 Re: BHTelecom All About
BH Telecom sponzor Giro Factory Racing teama - da se ne zaboraviiceman2010 wrote:Sponzor BH Premier lige u fudbalu
.......
-
doff
#15342 Re: BHTelecom All About
^^
I da se ne zaboravi Čevljanovići 2013
I da se ne zaboravi Čevljanovići 2013
- zateznistub
#15343 Re: BHTelecom All About
Kod mene je taj stb i koliko me sjecanje drzi, kad palils stb moras drzati plavo dgme i onda se pojavi menu ukojem izaberes hdmi. Bilo je prije vise od dvije pa se ne sjecam najvise.quarterback wrote:moze li mi neko objasniti prikljucenje hdmi kabla na motorola STB, navodno je hdmi po defaultu iskljucen te se mora rebootovati stb i potom drzati dugme menu na daljinskom da se udje u taj neki posebni meni gdje se hdmi enablira
hvala
-
iceman2010
#15344 Re: BHTelecom All About
BH Telecom svoju dobit upumpava u budzet federacije. Iz tog budzeta se dijele i penzije, finansira zdravstvo i sl. Taj iznos koji BH Telecom ulozi kao dobit je iznos koji nije mali. Ipak govorimo o milionima maraka. Hajmo pretpostaviti da taj iznos moze pokriti recimo 400.000 do 500.000 hiljada penzija npr. Manje profita, znaci manje para u budze, sto ce reci da se te pare onda moraju namaci negdje drugo. Ali nije u pitanju samo taj iznos koji je cista dobit BH Telecom-a koji ide u privatne ruke u slucaju privatnih firmi. Tu je jos i more ovih donacija, sponzorskih ugovora.......dede merdzane wrote:Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?iceman2010 wrote:Sponzor BH Premier lige u fudbalu
.......
Ako profit nije jedino bitan, kao sto nije, onda se vracamo ovim sponzorstvima, kao i tezama koje sam izlozio maloprije.
-
quarterback
#15345 Re: BHTelecom All About
hvala zatezni, naoruzan sam sada informacijama i PDFovimazateznistub wrote:Kod mene je taj stb i koliko me sjecanje drzi, kad palils stb moras drzati plavo dgme i onda se pojavi menu ukojem izaberes hdmi. Bilo je prije vise od dvije pa se ne sjecam najvise.quarterback wrote:moze li mi neko objasniti prikljucenje hdmi kabla na motorola STB, navodno je hdmi po defaultu iskljucen te se mora rebootovati stb i potom drzati dugme menu na daljinskom da se udje u taj neki posebni meni gdje se hdmi enablira
hvala
- Maharadza
#15346 Re: BHTelecom All About
Nema to prozivanje veze s profitom, već je to klasična indoktrinirana SDA-ovska šuplja 'patriotska' - ako nama ne punite džepove za novi audi, vikendice itd. - dušmani ste - umrite.dede merdzane wrote:Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?iceman2010 wrote:Sponzor BH Premier lige u fudbalu
.......
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
-
iceman2010
#15347 Re: BHTelecom All About
Nema to prozivanje veze s profitom, već je to klasična indoktrinirana SDA-ovska šuplja 'patriotska' - ako nama ne punite džepove za novi audi, vikendice itd. - dušmani ste - umrite.Maharadza wrote:
Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta[/quote]
Stani, stani. Logika je sljedeca: "Kada ne bude budzeta nece oni imati sta da kradu i bice nam med i mlijeko" Kako jednostavno. Kako ja to nisam ranije skonto. Dakle ne treba puniti budzet. Super ideja.
-
sencobih
#15348 Re: BHTelecom All About
ako se sve gleda kao punjenje sda-ovskog budzeta, onda ne treba placati nista, ne kupovati nista,a ako nesto i kupis nemoj traziti racun da ne bi napunio budzet, jer zaboga odatle se finansiraju sda lopovi da kupuju vile, vikendice itd.
bht je uvijek punio budzet i punice ga dok se ne privatizuje a ko je praznio budzet i ko ce ga prazniti odlucuju oni sa pravom glasa
bht je uvijek punio budzet i punice ga dok se ne privatizuje a ko je praznio budzet i ko ce ga prazniti odlucuju oni sa pravom glasa
-
dede merdzane
#15349 Re: BHTelecom All About
Naravno. Zato i placanje racuna BHT-u smatram vrstom poreza. Ali je raspolaganje tim novcem netransparentno. Znamo samo za jedan poziv za koji je dodijeljeno nesto vise od milion KM.iceman2010 wrote:BH Telecom svoju dobit upumpava u budzet federacije. Iz tog budzeta se dijele i penzije, finansira zdravstvo i sl. Taj iznos koji BH Telecom ulozi kao dobit je iznos koji nije mali. Ipak govorimo o milionima maraka. Hajmo pretpostaviti da taj iznos moze pokriti recimo 400.000 do 500.000 hiljada penzija npr. Manje profita, znaci manje para u budze, sto ce reci da se te pare onda moraju namaci negdje drugo. Ali nije u pitanju samo taj iznos koji je cista dobit BH Telecom-a koji ide u privatne ruke u slucaju privatnih firmi. Tu je jos i more ovih donacija, sponzorskih ugovora.......dede merdzane wrote:Ako je profit jedini bitan, kao sto tvrdis, onda zasto prozivate ljude, na patriotskoj osnovi, kada koriste druge operatere?iceman2010 wrote:Sponzor BH Premier lige u fudbalu
.......
Da ide u autoput, super! Ali ne ide.
Da ide u sponzorstva, super, ali ne ide dovoljno. A i to vecinom po Sarajevskom kantonu, ali da u to ne ulazimo.
Sto se tice penzija, mislim da to PIO za sad drzi pod kontrolom, tako da sumnjam da BHT isplacuje penzije. Trebalo bi mi vise podataka da bi donio misljenje.
U sta se trosi taj profit onda, ako ne u penzije, autoputeve, sponzorstva? Da ne ganjam sad usvojene budzete, ali mislim da skoro sav ide u javnu potrosnju, od cega na plate ode 60%. Dakle, od svih tih dobrih stvari koje BHT moze da uradi, on daje pare kako bi se zaposlenicima u javnoj upravi, ionako ogromne plate u odnosu na realni sektor, povecale isplatama ucesca u komisijama, radnim grupama i slicno. Nesto ne vidim ni da Vlada FBiH ima razvojne projekte, ne finansiraju autoput iz budzeta, ne dijele penzije iz budzeta (osim povlastenih
Dakle osnovni problem BHT-a je lose (negospodarsko) raspolaganje novcem gradjana BiH pod kontrolom Armije BiH.
-
iceman2010
#15350 Re: BHTelecom All About
Ista ideja, slican komentar u skoro pa istoj minuti. Da mi ne citas misli mozda?sencobih wrote:ako se sve gleda kao punjenje sda-ovskog budzeta, onda ne treba placati nista, ne kupovati nista,a ako nesto i kupis nemoj traziti racun da ne bi napunio budzet, jer zaboga odatle se finansiraju sda lopovi da kupuju vile, vikendice itd.