BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Pitarrr82

#14576 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

Pa dobro ionako kazu da ce prave novosti biti tek 01.09. :mrgreen:
van helsing

#14577 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Septembar je mjesec u kojem BHTelecom obiljezava nesto kao osnivanje telecoma.
Tada i bude najvise nekih novina,pogodnosti i sl.

Tapatalk 2
rizibizi

#14578 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Od tad prodje 6 septembara i 6 zima i 6 dugih godina a mi se ne poljubismo :D Bice prikljucaka za marku ako nista, samo ne znam sta ce i ko ce se prikljucivati.
quarterback

#14579 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

ja sam te prijavio pa cemo vidjeti za dalje
seoBIH

#14580 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Zasto !? Zato sto pokazujem ono za cim NAS telekom kasni !? :)
quarterback

#14581 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

trollanje
escobar__

#14582 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Prijavio bih te i ja ali ne mogu pošto je to Quarterback već odradio. Dosadan si.
seoBIH

#14583 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Ne, vjeruj ni sekunde namjeru imao nisam trolati :) Sta vise, koristim telekom, ali i telemach pa valjda mogu komentarisati kao korisnik usluge !?

Telekom zaostaje, priznali vi ili ne...
escobar__

#14584 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Za m:tel-om sigurno ne zaostaje, pa nas poštedi tog perfidnog reklamiranja. m:tel je samo u nekim segmentima "jači" od Telekoma, no i Telekom je u nekim drugim stvarima bolji od m:tel-a (recimo Internet pristup, za početak).

Imaš temu o m:tel-u i postavljaj vijesti sa sajta do mile volje.
van helsing

#14585 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Escobar, gdje bas internet spomenu? Pa oni su imali flat pakete kada smo mi mogli samo sanjati o tome. Brzine da ne spominjem. Sada ne znam kako je,ali unazad nekoliko godina bilo je tako, nazalost. Zasto i bhtelecom ne bi nama korisnicima mojatv usluge ponudio led ili lcd tv ? Naravno, uz neke normalne cijene.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ČičineBrčine

#14586 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

Nabijem im ovih 10Mbps i adsl, video ide 7sec. i stop . Nevazno kakav je kvalitet da li je 240p ili 1080p ide hebenih 7 sekundi i tapija.
quarterback

#14587 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

5 mbita, radi normalno u bilo kojoj duzini, probao sa HD 720p...
rizibizi

#14588 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Nije trolanje nego covjek pokazuje sta drugi rade dok telekom ide prvi, pogledajte malo svijet oko sebe nije '96 pa da se moze suplja narodu bacati, imamo vise od 3 kanala pa vidimo sta se desava u komsiluku, a tek u bijelom svijetu. Kako bolan mozete sebe lagati da je dobro, kad nije, jesam korisnik usluga bht i radi... s povremenim problemima ali u globalu radi, kome je dovoljno da radi super ne treba mu nista bolje kome nije hebao je jeza u ledja ako ne moze da mjenja. Cak i da ponudite televizore za korisnike moja tv usluge i da recimo tv kosta 600 km u radnji u telekomu bi na rate bio min. 800-900 km, jer to je na rate i jos bi trebao ispunjavati milion i jedan uslov, ne smijes rentati stb, ne smijes ovo, ne smijes ono. Kad bi telekom korisniku nesto za marku prodao pola uprave bi zaglavilo na trecoj internoj. Nigdje vi ne idete, tu ste gdje ste i hebete korisnike kako stignete.

@quaterback a ti kao ne trolas sa tom pricom najbolji smo, kod nas je sve stabilno, sve radi...
Tiger 033

#14589 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

rizibizi wrote:Nije trolanje nego covjek pokazuje sta drugi rade dok telekom ide prvi, pogledajte malo svijet oko sebe nije '96 pa da se moze suplja narodu bacati, imamo vise od 3 kanala pa vidimo sta se desava u komsiluku, a tek u bijelom svijetu. Kako bolan mozete sebe lagati da je dobro, kad nije, jesam korisnik usluga bht i radi... s povremenim problemima ali u globalu radi, kome je dovoljno da radi super ne treba mu nista bolje kome nije hebao je jeza u ledja ako ne moze da mjenja. Cak i da ponudite televizore za korisnike moja tv usluge i da recimo tv kosta 600 km u radnji u telekomu bi na rate bio min. 800-900 km, jer to je na rate i jos bi trebao ispunjavati milion i jedan uslov, ne smijes rentati stb, ne smijes ovo, ne smijes ono. Kad bi telekom korisniku nesto za marku prodao pola uprave bi zaglavilo na trecoj internoj. Nigdje vi ne idete, tu ste gdje ste i hebete korisnike kako stignete.

@quaterback a ti kao ne trolas sa tom pricom najbolji smo, kod nas je sve stabilno, sve radi...
Odmah si drzavni NEprijatelj No1 samo ako pođes pisat kontra Bleee ha telekoma ....to sto uzimaju LOPATOM a NE daju NISTA jbga to je OK, ali samo onim koji su se "UHLJEBILI" u istom...sta ima veze sto je u BHtelekomu isti mobitel duplo skuplji nego u Eronetu i sto m:tel svojim korisnicima "daje" LCD-ove...zato je u "nasem" BHtelekomu laptop 1600KM i jos sala nije na rate mo'š mislit ;-)
zateznistub

#14590 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Tiger 033 wrote:
rizibizi wrote:Nije trolanje nego covjek pokazuje sta drugi rade dok telekom ide prvi, pogledajte malo svijet oko sebe nije '96 pa da se moze suplja narodu bacati, imamo vise od 3 kanala pa vidimo sta se desava u komsiluku, a tek u bijelom svijetu. Kako bolan mozete sebe lagati da je dobro, kad nije, jesam korisnik usluga bht i radi... s povremenim problemima ali u globalu radi, kome je dovoljno da radi super ne treba mu nista bolje kome nije hebao je jeza u ledja ako ne moze da mjenja. Cak i da ponudite televizore za korisnike moja tv usluge i da recimo tv kosta 600 km u radnji u telekomu bi na rate bio min. 800-900 km, jer to je na rate i jos bi trebao ispunjavati milion i jedan uslov, ne smijes rentati stb, ne smijes ovo, ne smijes ono. Kad bi telekom korisniku nesto za marku prodao pola uprave bi zaglavilo na trecoj internoj. Nigdje vi ne idete, tu ste gdje ste i hebete korisnike kako stignete.

Odmah si drzavni NEprijatelj No1 samo ako pođes pisat kontra Bleee ha telekoma ....to sto uzimaju LOPATOM a NE daju NISTA jbga to je OK, ali samo onim koji su se "UHLJEBILI" u istom...sta ima veze sto je u BHtelekomu isti mobitel duplo skuplji nego u Eronetu i sto m:tel svojim korisnicima "daje" LCD-ove...zato je u "nasem" BHtelekomu laptop 1600KM i jos sala nije na rate mo'š mislit ;-)
Daj link koji je telefon duplo skuplji. I nije problem ako se argumentovano nesto spocitava BHT-u. Problem je kad se pljuje po istom samo da bi se ispalo "pametniji". Koristi i kupuje ko sta zeli i smatra boljim i povoljnijim.
quarterback

#14591 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

rizibizi wrote: @quaterback a ti kao ne trolas sa tom pricom najbolji smo, kod nas je sve stabilno, sve radi...
tema je o bh telecomu, govorim o njihovim uslugama koje meni rade OK, ako ti nisi nesto zadovoljan broj znas i sam - 1444

https://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

hvala, dovidjenja
Last edited by quarterback on 03/07/2013 12:11, edited 1 time in total.
seoBIH

#14592 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

123456789 wrote:
Tiger 033 wrote:Samsung S6500 Galaxy Mini 2

Image

ERONET
Samsung S6500 Galaxy Mini 2 297 KM

BHtelekom
Samsung S6500 Galaxy Mini 2 355,45 KM
123456789 wrote:
Tiger 033 wrote:Cijene mobitela:

Eronet-Huawei G5520 49 KM
BH Telecom-Huawei G5520 90,75 KM

Uporedite i ostale mobitele i vidjet ce te koliko je BHtelekom suplji od Eronet-a :evil:

Ovo je sustina problema!! NEKA ME PLJACKA SRBIN, KINEZ ILI TUNGUZAC ja cu uzeti kod njega telefon jer je skoro pa duplo jefitnij!!!!
To je to!!!
Eto!!
Ako ces da upitas i da ides u krajnost da ptias gdje je duplo skuplji nemoj, ovaj model http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... b0ba2.html u MTEL student tarifi npr dobijes potpuno BESPLATNO
rizibizi

#14593 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Dao je neko link par strana prije telefon u eronetu i u bht. Kako i sta rade usluga im je odlicna, skoro pa se moze reci samoodrziva. Niko ne pokusava ispasti pametan, samo pricamo o tome kako se bht odnosi prema korisnicima, pa Kuba ce dalje doguratia do juce su imali 3 mobitela u cijeloj drzavi i nisu znali sta je bazna stanica. Odes malo Austrija, Shvabija, pa pogledas nasu dijasporu, baustelac, pentra se po gradjevini citav dan a nosa S4, garant zato sto je godinu dana skupljao tu famoznu milju i kusur maraka. Ne moze se jedan drzavni telekom spustiti na nivo sivog trzista pa imati ovakve cijene mobitela samo zato sto daje na rate. Placao njima na rate ili na neku shopping karticu isto mi je, samo sto karticom mogu otici kod lokalnog distributera i kupiti mobitel sasvim normalno. O laptopima ne treba uopste diskutovati, u ovom trenutku mozes u bilo kojem shopu u Sarajevu kupiti i3 za manje od 1000 KM, a kod telekoma, plus sto ti treba 23 razna papira, ne smijes imati stb na ugovor od dvije godine, milion malih kutijica i u svakoj po jedan uslov. Mislim da bi stvari trebale malo drugacije izgledati ali eto da se ne pravimo pametni, nego ko ovce u kolonu po jedan pa na sisanje...e'o samo sto nisam, nebitno jel to sad bht, mtel, eronet, telemach, hs, Mujo, Pero, Suljo, Jovan, Stojan.
quarterback

#14594 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

ja nemam takva iskustva, preko telecoma sam kupio s8500 prije 4-5 godina na najjednostavniji moguci nacin, dosao na salter, dobar dan, ja bih 5800, potpisite, izvolite...

ne kazem da je telecom odlican, ne kazem da je povoljan, kazem da je adekvatan lokalnim uslovima na trzistu, kada dobijes 4tog nezavisnog stranog provajdera onda ces imati i bolje usluge, pa ako ti se telecom ne svidja takav kakav je fino transparent u ruku, zovi ovog 12344566789 i lijepo zajedno prvo pred parlament, pa onda pred telecom, pa opet pred parlament i tako u krug, pisanjem po klixu necete dobiti nista
iceman2010

#14595 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Ja koliko je BHT los covjek bi rekao da su ljudi vec presli na eronet, M:tel i sl. Kad gle cuda, svi oni jos uvijek koriste BHT iako imaju, po svojoj prici, bolje. Drugovi i drugarice, gospodo i gospodje, ovo je trzisna utakmica gdje postoji konkurencija. Jako mi je cudno da ljudi misle da su sve druge opcije bolje od BHT-a, a i dalje koriste isti. U isto vrijeme prosipaju toliko zuci i nervoze kao da ih je neko primorao da koriste BHT, a tri puta bolje na onom nekom tamo na koji mu nedaju. Dodje mi kao ono "drzite me ljudi ubicu ga" :D
skafiskafsnjak

#14596 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

iceman2010 wrote:Ja koliko je BHT los covjek bi rekao da su ljudi vec presli na eronet, M:tel i sl. Kad gle cuda, svi oni jos uvijek koriste BHT iako imaju, po svojoj prici, bolje. Drugovi i drugarice, gospodo i gospodje, ovo je trzisna utakmica gdje postoji konkurencija. Jako mi je cudno da ljudi misle da su sve druge opcije bolje od BHT-a, a i dalje koriste isti. U isto vrijeme prosipaju toliko zuci i nervoze kao da ih je neko primorao da koriste BHT, a tri puta bolje na onom nekom tamo na koji mu nedaju. Dodje mi kao ono "drzite me ljudi ubicu ga" :D
:thumbup:
Tiger 033

#14597 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

iceman2010 wrote:Ja koliko je BHT los covjek bi rekao da su ljudi vec presli na eronet, M:tel i sl. Kad gle cuda, svi oni jos uvijek koriste BHT iako imaju, po svojoj prici, bolje. Drugovi i drugarice, gospodo i gospodje, ovo je trzisna utakmica gdje postoji konkurencija. Jako mi je cudno da ljudi misle da su sve druge opcije bolje od BHT-a, a i dalje koriste isti. U isto vrijeme prosipaju toliko zuci i nervoze kao da ih je neko primorao da koriste BHT, a tri puta bolje na onom nekom tamo na koji mu nedaju. Dodje mi kao ono "drzite me ljudi ubicu ga" :D
Dobro ba @iceman vidjet cemo ako bogda kad se potrose pare od MMF-a sta ce biti sa telekomom a i uposlenim... boze lijepog zdravlja, zivi bili pa vidjeli ;-) p.s. da me se pogresno NE razumije...NE zelim nikome zlo ali ono sto slijedi nije nimalo dobro :run:
seoBIH

#14598 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Polahko, preci cemo cim se liberizuje trziste u BIH. Kada ja u Sarajevu budem mogao korsitit MTEL ADSL, i kada moja okolina prestane s pricom "sto da dajem srbinu i sto da ide iz BIH", pa kada budu korsitili MTEL u Sarajevu :)

Da dodje neki "prekriveni" MTEL na polju telekomunikacija bila bi prava pometnja, bas kao i sto se desi s ADSL uslugama.
Kada se narod probudi i trzne i pocne cijeniti svoje novce sve ce biti lakse..
zateznistub

#14599 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

123456789 wrote:Polahko, preci cemo cim se liberizuje trziste u BIH. Kada ja u Sarajevu budem mogao korsitit MTEL ADSL, i kada moja okolina prestane s pricom "sto da dajem srbinu i sto da ide iz BIH", pa kada budu korsitili MTEL u Sarajevu :)

Da dodje neki "prekriveni" MTEL na polju telekomunikacija bila bi prava pometnja, bas kao i sto se desi s ADSL uslugama.
Kada se narod probudi i trzne i pocne cijeniti svoje novce sve ce biti lakse..
Pa zar grad nije pokriven i mtel mrezom? Ako nije to onda meni govori da mtel-u nije bitno sarajevo , jer ko im brani da pokriju grad ADSL-om? Ne koristim pa ne znam. Sto se tice liberalizacije, ko to kome brani da uzme sta hoce i kod koga hoce?
seoBIH

#14600 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Mobilnom mrezom jeste, no procitaj sta sam napisoa o svijesti potrosaca. Fino je kupovati domace ako vrijedi, no da te neko konstantno jebe u mozak nikako nije ok. Imas tri primjera na mobitelima, cetvrti su LCD televizori, koji jos hoces !?

Sto se tice ADSL pitanja, to je isto kao i kod telekoma, zasto se ne sire na BL !? Zato sto smo podjeljene drzava, eto sto :)
Locked