BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
anonimnaosoba

#14301 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

skafiskafsnjak wrote:to je bas sreca. I ja mislim da je suplja prica ona sto kazu da mobiteli crknut odmah nakon isteka garancije. Smijesno !
ja sam kupovao dosta mobitela kod njih, nisam nijedan na servis nosio ...
Meni se i jest prošli telefon kojeg sam kupio tamo pokvario otprilike mjesec dana nakon isteka garancije, al' nije mi bilo bitno jer mi se nije isplatilo popravljati ga (display mu otišao, a tad su Androidi već bili podobro zastupljeni ovdje), a svakako sam ga koristio 2 godine, ovaj moradoh odnijeti na servis radi punjača, al' jbg, taj je kvar vjerovatno bio do mene (da znam je li, ne bih ga ni nosio :D )
escobar__

#14302 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Kod mene YouTube danas leti, šokiran sam! :lol:
van helsing

#14303 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Sve pohvale,napokon radi kako treba,sa ukljucenim STB na Arena Sport 4 kanalu,stari mobitel,preko wifi ,router u drugoj sobi:
Image
Samo da ostane ovako,meni ovo nesto sumnjivo :grin: .

Tapatalk 2
escobar__

#14304 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

KvaziExpert wrote:Ja evo promijenio providera :mrgreen: :kravata:

Image

I youtube radi normalno (J Lo Dance again na 720p ). Ne mogu da vjerujem da su nas ogranicili, k'o onda u Turskoj kad su banovali youtube skroz.
Ne znam kako je kod ostalih ali kod mene YouTube od jučer radi normalno, nakon duže vremena.
ElRe

#14305 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

ja1977 wrote:Koja mreza u Italiji je najjeftinija za korisnike BH telekoma??
Hvala
Sve isto.
senmer16

#14306 Re: BHTelecom All About

Post by senmer16 »

Može li mi neko pomoći da kreiram stalnu konekciju na BH Telecomovom modemu ZTE W300. Futavce zovem danima i niko mi se neće javiti. Pokušao sam sa onim uputstvom za Router mode ali nije išlo.
nastavnikhe

#14307 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Sve najavljene pogodnosti za korisnike Telecoma koje su se spominjale u zadnjih par mjeseci su pale u zaborav!? Često smo bili u prilici da čujemo najave tipa još samo malo.idući mjesec...,no osta sve na tome...
escobar__

#14308 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

nastavnikhe wrote:Sve najavljene pogodnosti za korisnike Telecoma koje su se spominjale u zadnjih par mjeseci su pale u zaborav!? Često smo bili u prilici da čujemo najave tipa još samo malo.idući mjesec...,no osta sve na tome...
Ma nigdje veze.
van helsing

#14309 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Promjena ce biti definitivno,samo neocekujte nista spektakularno.
Neko rece da cemo grliti ili ljubiti modeme ili stb,ali nece biti toliko drasticnih promjena.

Tapatalk 2
Maharadza

#14310 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

van helsing wrote:Promjena ce biti definitivno,samo neocekujte nista spektakularno.
Neko rece da cemo grliti ili ljubiti modeme ili stb,ali nece biti toliko drasticnih promjena.

Tapatalk 2
"Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše." :mrgreen:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#14311 Re: BHTelecom All About

Post by Matijevic_Vlado »

Ja u roamnigu, kolega u roamingu. Zove on mene a meni prikazuje broj 051737419. Znam za ono kad te neko iz Europe zove prikaze nam u BiH neki domaci bh mobile broj ali sta je ovo ??
Casual's

#14312 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

nastavnikhe wrote:Sve najavljene pogodnosti za korisnike Telecoma koje su se spominjale u zadnjih par mjeseci su pale u zaborav!? Često smo bili u prilici da čujemo najave tipa još samo malo.idući mjesec...,no osta sve na tome...
Prije 5 mjeseci sam govorio kako su to ublehe pojedinaca,te da to rade iskljucivo kako bi zadrzali korisnike taj mjese-dva :-D
Hemera

#14313 Re: BHTelecom All About

Post by Hemera »

Halcyon wrote:
Hemera wrote:djubrad iz telekoma vec 15 dana nisu u stanju da rijese problem na servisu za provjeru salda racuna bh mobile...to vjerovatno namjerno...uvijek poruka pokusajte kasnije....
Provjeri na http://www.bhmobile.ba dok ti to ne srede.
seljacka posla
i dalje sms servis ne radi
a nemoguce se registrovati preko sajta jer javlja da je doslo do pogreske i da se proba kasnije
sve strucnjaci
escobar__

#14314 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Hemera wrote:
Halcyon wrote:
Hemera wrote:djubrad iz telekoma vec 15 dana nisu u stanju da rijese problem na servisu za provjeru salda racuna bh mobile...to vjerovatno namjerno...uvijek poruka pokusajte kasnije....
seljacka posla
a nemoguce se registrovati preko sajta jer javlja da je doslo do pogreske i da se proba kasnije
sve strucnjaci
Ne znam u čemu je kod tebe štos, ja neki dan na portalu registrovao 063 broj prenesen iz Eronet mreže, bez ikakvih problema.
quarterback

#14315 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Hemera wrote:
Halcyon wrote:
seljacka posla
sve strucnjaci
radi normalno
escobar__

#14316 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

quarterback wrote:
Hemera wrote: seljacka posla
sve strucnjaci
radi normalno
+1
ČičineBrčine

#14317 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

E da se i ja po prvi put ovdje pozalim na telecomov net. Inace nesto ne otvaram youtube ali veceras mi zatreba i nema sanse usrani video pregledat. Ne mogu vjerovat da prave srana s tim hebo li ih videoservisi, pri tome ne mislim samo na youtube vec i ostali stekaju. :twisted:
van helsing

#14318 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Pa za sve postoji prvi put.
Mislim da ce rijesiti taj problem,ne vjerujem da to rade namjerno.
Medjutim,ja sam na vagi da odjavim net.
Neki dan sve ok,ping,brzina deklarisana,drugi dan ping katastrofa,brzina ispod 4mbit,bez ukljucenog stb.
Pa da je na jednom pc,reko bi covjek da je do pc,ali svejedno,bio laptop,pc,mobitel,isto pa isto.
Jeste sve to fino,lijepo sto se tice stabilnosti,ali nemam vise strpljenja ni zivaca.
Salji email,pisi podrsci na FB,zovi,ma nista.
Kazu evo sada smo korigovali,potrebno je modem iskljuciti iz struje i ponovno ukljuciti u struju,i biti ce uredu.
Medjutim,ne pije vode.
Ne znam kojeg provajdera odabrati,niti jedan nije savrsen,ali mislim da cemo se razici,nakon dugo godina,bihnet i moja malenkost.

Tapatalk 2
rizibizi

#14319 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Join the klub,nema sta nisam probao i eksperimentisao.Kod mene u zgradi samo hs i telekom,logosoft pokusao na foru da demolira haustore pa ga predsjednik kucnog savjeta otjerao.Kod buraza plus mogucnost telemacha.Probao adsl taman u periodu ovih zadnjih promjena i to paralelno sa hs kid 22 stabilnost ok tu i tamo ali brzina...tuzno za ove pare.HS je sto se tice neta biser na svoj nacin ali kad radi razvaljuje,digitalna nikakva,pinkove ubacuju dvije duge zime i jos nisu gotovi a kanale ukidaju kako im padne na pamet.Zvao od buraza telemach za onaj trio paket,nisam licno probao uslugu da ne pametujem,ali 3 km za ovo 10 za ono i da bih gledao ono malo kanala sto ima treba mi oko 55-60 km.Ne sumnjam da je cijena opravdana ali valja to izbrojati svaki mjesec radi par sati koristenja.Najbolje bi bilo da imas kabl u kuci/stanu pa biraj tv od ovog operatera, internet od onog i napravis kako ti pase.Prema trenutnoj situaciji kuku nama s njima, a gdje je jos RAK da zatamni sve sto se zatamniti moze.
sokkia

#14320 Re: BHTelecom All About

Post by sokkia »

ukratko, meni se zgadili ko cetnici u ratu :oops:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#14321 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

ČičineBrčine wrote:E da se i ja po prvi put ovdje pozalim na telecomov net. Inace nesto ne otvaram youtube ali veceras mi zatreba i nema sanse usrani video pregledat. Ne mogu vjerovat da prave srana s tim hebo li ih videoservisi, pri tome ne mislim samo na youtube vec i ostali stekaju. :twisted:
Na iste stvari žale si i T-Comovci po Hr, izgleda da su u pitanju neke veće stvari. Kako sam čitao na nekom američkom portalu, valjda YOutube uvodi plaćanje sadržaja za 'kanale' korisnika, i tako daje prioritet njima, a buraniji što ostane, pa ako npr link nadprovajdera BH Telecoma, T-Coma ili m:tela je preopterećen onda svima šteka.

Jebiga, i taj youtube što smo džaba gledali, gledali smo.
escobar__

#14322 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

A ništa, već će neko napravit novi "YouTube", a njima nek plaća kome se plaća.
tuzlak78

#14323 Re: BHTelecom All About

Post by tuzlak78 »

kupio router d-link dir-600 i ne mogu na net. podesio sve, user name i pass od providera u postavkama ali mi pise na laptopu limited conection. zna li neko kako da to napravim, zvao sam ove u sluzbi za korisnike ali se naravno ne javljaju.
Qler

#14324 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Ja imam taj router, 3-4 godine, nikad nije problem napravio, nikad pukla konekcija zbog njega. Provjeri ti da li si sve dobro podesio, kablovi, podesavanja u settingsima, usrnm, pass...
tuzlak78

#14325 Re: BHTelecom All About

Post by tuzlak78 »

Qler wrote:Ja imam taj router, 3-4 godine, nikad nije problem napravio, nikad pukla konekcija zbog njega. Provjeri ti da li si sve dobro podesio, kablovi, podesavanja u settingsima, usrnm, pass...
ma jesam. podesavao sam i ovaj tp link i nije bilo problema, na njemu radi normalno.
Locked