BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#14176 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

psy5000 wrote:nemam poziva iz vana. kad sam nazvao ovaj broj cuje se neki blagi sum i kad progovoris cujes samo sebe :-)
neko je to ovdje objasnio, to je izgleda ona fora sa skajp pozivima
Herr Flick

#14177 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

psy5000 wrote:nemam poziva iz vana. kad sam nazvao ovaj broj cuje se neki blagi sum i kad progovoris cujes samo sebe :-)
Meni neko pustio muziku neku i otislo mi 0,50 :-) :-)
psy5000

#14178 Re: BHTelecom All About

Post by psy5000 »

neko se zajebava sa rajom ocigledno :roll:
pathyeshme

#14179 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Ko vas šiša kad ste naivni :D
Ne morate na propušteni zvati da vidite ko je, ako nekome zaista trebate zvat će dok se ne javite :D

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
rizibizi

#14180 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

rizibizi wrote:Bice,bice,kad i sta niko nikad ni zvanicno ni nezvanicno nije rekao.Nego moze li mi neko pojasniti na ultri sam imam aktivan gprs ali ne koristim iz objektivnih razloga :D e sta meni znaci ova akcija buy&surf sta dobijem,sta treba da uradim?
Moze li pojasnjenje?
escobar__

#14181 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Još ste dobro i prošli sa 0,20, odnosno 0,50 KM koliko vam je otišlo s računa. :D

@Herr Flick: Nešto im i FTP server otvara jako, jako sporo, a na downloadu onih testnih datoteka ne prelazi 400 kB/sec. Ne znam kako je kod ostalih bilo ali je kod mene uvijek išlo do maksimuma, tj. onoliko kolika je deklarisana brzina.
neki

#14182 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Je li nekom jasno sta sad opet rade s mail serverom? Prije pola godine su radili migraciju sad ce izgleda opet :?
Cijelo jutro mi ne radi mail
escobar__

#14183 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

neki wrote:Je li nekom jasno sta sad opet rade s mail serverom? Prije pola godine su radili migraciju sad ce izgleda opet :?
Cijelo jutro mi ne radi mail
Meni je na @bih.net.ba stigao e-mail sljedećeg sadržaja:
Poštovani korisniče,

BH Telecom je krenuo sa puštanjem u rad nove Email kolaboracijske platforme. U subotu 01.06.2013. godine vaš mailbox će biti migriran sa postojećeg sistema na novu platformu.

Vaš addressbook, forward i sms filteri, te email poruke koje se u trenutku migracije budu nalazile u vašem mailboxu biće prebačene u vaš novi mailbox. Način prijave putem Webmail aplikacije neće biti promjenjen.

Webmail link:
https://webmail.bih.net.ba

Uputstvo prijava na webmail:
http://www.bhtelecom.ba/zimbra_webmail.html

O završetku migracije i mogućnostima nove platforme bićete obavješteni putem emaila.

Nakon migracije starom webmail-u moći ćete pristupiti putem linka:
https://jes.bih.net.ba/uwc/auth

Ukoliko nakon migracije budete imali problema sa Email uslugom molimo da se javite putem standardnih kanala za podršku korisnicima.

Želimo vam ugodno korištenje naših usluga,

Kontakt Centar za podršku korisnicima, besplatan broj 1444
E-mail: [email protected]
Oficijelni profil podrške BH Telecoma na Facebook-u :
www.facebook.com/Idemoprvi
A onda jutros i ovaj:
Poštovani korisniče,

vaš mailbox je migriran na novu BH Telecom Email kolaboracijsku platformu. Sve email poruke koje su se u trenutku migracije nalazile u vašem mailboxu su prebačene u vaš novi mailbox.

Novi Webmail je dostupan na linku:
https://webmail.bih.net.ba

Stari Webmail je dostupan na linku:
https://jes.bih.net.ba/uwc/auth

Uputstvo prijava na webmail:
http://www.bhtelecom.ba/zimbra_webmail.html

Ukoliko nakon migracije budete imali problema sa Email uslugom molimo da se javite putem standardnih kanala za podršku korisnicima:

Kontakt Centar za podršku korisnicima, besplatan broj 1444
E-mail: [email protected]
Oficijelni profil podrške BH Telecoma na Facebook-u :
www.facebook.com/Idemoprvi
Herr Flick

#14184 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

escobar__ wrote:Još ste dobro i prošli sa 0,20, odnosno 0,50 KM koliko vam je otišlo s računa. :D

@Herr Flick: Nešto im i FTP server otvara jako, jako sporo, a na downloadu onih testnih datoteka ne prelazi 400 kB/sec. Ne znam kako je kod ostalih bilo ali je kod mene uvijek išlo do maksimuma, tj. onoliko kolika je deklarisana brzina.
Ma ne znam,neki klipovi hoce neki nece i tako
psy5000

#14185 Re: BHTelecom All About

Post by psy5000 »

psy5000 wrote:Pronadjoh propusten poziv sa ovog broja +387603324804, nazovem ga da vidim ko je ono zauzeto. Drugi put dobijem broj al niko se ne javlja, nakon desetak sekundi prekine se linija. Nazovem opet i pocnem pricati kad s druge strane cujem sebe. Provjerim stanje racuna 20ak feninga mi skinulo.
Jel ovo neko iskoristio ovaj novi predbroj da vara ljude. :roll:
Nesto na ovaj fazon

http://www.jutarnji.hr/-organizirala-je ... -/1004561/
evo i jutros sam imao dva propustena poziva sa slicnih brojeva +387603325005 i +387603324983
sta hoce da ih ipet zovem, nije im malo 20 feninga sto ih bacih :-)
SmokingMan

#14186 Re: BHTelecom All About

Post by SmokingMan »

Bit ću kratak,samo za one koji koriste usluge BH Telecoma.Isplatili se uzeti uslugu Moja TV,koje su prednosti i mane?
SmokingMan

#14187 Re: BHTelecom All About

Post by SmokingMan »

KvaziExpert wrote:
z1xter wrote:Bit ću kratak,samo za one koji koriste usluge BH Telecoma.Isplatili se uzeti uslugu Moja TV,koje su prednosti i mane?
Ja je koristim (full paket), prednosti su: puno kanala (puno više nego na kablovskoj koju imam na poslu), solidan internet, besplatni pozivi prema fiksnoj telefoniji bh telecoma, stabilna konekcija,...

nedostaci: jedan stb - jedan televizor, dugo čekanje priključka/rješavanja problema (uređaji stradali od grmljavine - deset dana ih čekao i onda zvao jarana da pogura), nema Sport Kluba/Džeke :mrgreen:
Hvala,ipak ću ostati na ovome što imam,i prezadovoljan sam,psoebice Internetom,sa uslugama drugog operatera,ovo je čisto bilo radi informacije,jer moji naginju da se prebacimo na BH Telecom :-D...
Asiklar

#14188 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

KvaziExpert wrote:
z1xter wrote:Bit ću kratak,samo za one koji koriste usluge BH Telecoma.Isplatili se uzeti uslugu Moja TV,koje su prednosti i mane?
Ja je koristim (full paket), prednosti su: puno kanala (puno više nego na kablovskoj koju imam na poslu), solidan internet, besplatni pozivi prema fiksnoj telefoniji bh telecoma, stabilna konekcija,...

nedostaci: jedan stb - jedan televizor, dugo čekanje priključka/rješavanja problema (uređaji stradali od grmljavine - deset dana ih čekao i onda zvao jarana da pogura), nema Sport Kluba/Džeke :mrgreen:
I zaboravio si napomenuti da je drugi i treci stb po 4 KM iznajmljivanje :)
doff

#14189 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

KvaziExpert wrote:Ja je koristim (full paket), prednosti su: puno kanala (puno više nego na kablovskoj koju imam na poslu), solidan internet, besplatni pozivi prema fiksnoj telefoniji bh telecoma, stabilna konekcija,...

Asiklar, zar je ovo moguće kod Telecoma. Zar nije samo kod Telemach-ovih korisnika ovaj scenario moguć? :D
quarterback

#14190 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

rekli su ti drugi sve, drugi operateri se vise isplate medjutim meni je bitna pouzdanost i zato sam na mojoj tv
Casual's

#14191 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

quarterback wrote:
rekli su ti drugi sve, drugi operateri se vise isplate medjutim meni je bitna pouzdanost i zato sam na mojoj tv
Nema više ni pouzdanosti.Nisam 5 godina imao probleme sa njima,ali u zadnjih mjesec dana stalno neka izbacivanja,puca konekcija,ne moze pristupiti serverima,pa im ni portal vise ne radi kako treba,da Bog sacuva.
Maharadza

#14192 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Image

:lol:
doff

#14193 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

^^
:lol: :lol: :lol: Jel to zahebancija il? :mrgreen:
quarterback

#14194 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Casual's wrote:
quarterback wrote:
Nema više ni pouzdanosti.Nisam 5 godina imao probleme sa njima,ali u zadnjih mjesec dana stalno neka izbacivanja,puca konekcija,ne moze pristupiti serverima,pa im ni portal vise ne radi kako treba,da Bog sacuva.
meni je ok, doduse ja imam problem sa tvom u zadnjih mjesec dana radi lose parice i to cekam da sredi sarajevo stan nadam se ubrzo, ali internet mi radi kako treba oduvijek, a on mi je ipak najvazniji
Asiklar

#14195 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

doff wrote:^^
:lol: :lol: :lol: Jel to zahebancija il? :mrgreen:
Nije. Ova je opcija postojala dok je Moja TV bila u eksperimentalnoj fazi 2009. godine :)
pathyeshme

#14196 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Ne mogu pristupiti mojoj webTv.. Izbacuje mi pogrešan pw, što nije istina.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
klej

#14197 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

Maharadza wrote:Image

Tako ti Boga, sta je tebi ovdje sega??? Iskopao si nesto od prije 4 godine, dok je mojatv bila u eksperimentalnoj fazi i sasvim je normalno da su tada postojale porodjajne muke, koje su se rjesavale u hodu i da nije korektno srati o necemu sto nije dovedeno do kraja, odnosno, finalnog proizvoda!!! Hajd' se zakopaj malo dublje, pa nam postaj rasprave i diskusije o izumima i projektima Tesle i Edisona, mozda nas ubjedis da koristimo pogresan vid elektricne energije. Ili, jos bolje, iskopaj Belove nacrte i vizije telefonije, mozda nas ubjedis da je mobilna telefonija fikcija i da mi sanjamo koristenje iste.
zateznistub

#14198 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

klej wrote:

Tako ti Boga, sta je tebi ovdje sega??? Iskopao si nesto od prije 4 godine, dok je mojatv bila u eksperimentalnoj fazi i sasvim je normalno da su tada postojale porodjajne muke, koje su se rjesavale u hodu i da nije korektno srati o necemu sto nije dovedeno do kraja, odnosno, finalnog proizvoda!!! Hajd' se zakopaj malo dublje, pa nam postaj rasprave i diskusije o izumima i projektima Tesle i Edisona, mozda nas ubjedis da koristimo pogresan vid elektricne energije. Ili, jos bolje, iskopaj Belove nacrte i vizije telefonije, mozda nas ubjedis da je mobilna telefonija fikcija i da mi sanjamo koristenje iste.
Smor. Neobaziri se!!!
seoBIH

#14199 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dede merdzane

#14200 Re: BHTelecom All About

Post by dede merdzane »

Lud i ponosan wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: