Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sencobih wrote:vecina aparate je sasvim povoljna na pretplati od 100KM, kod nas raja hoce da trosi dvije marke mjesecno i to ako je moguce da mu neko posalje kredit, a da mu operater da najskuplji mobitel po mogucnosti dzaba ili za neku simbolicnu cijenu
jao jao De pricaj za ono sto imas pokrica, malo pogledaj standarde oko nas...dao sam ti ponudu za HR, a vidi ponude za UK.
Znaci pretplata iznosi 100KM, a telefon dobijes DZABA il' ti ga za simbolicnu cijenu od 185KM uz ugovor na 24 mjeseca!
I onda on dodje i kaze pa uzmi tarifu 100KM i plati manje mobitel
skafiskafsnjak wrote:Evo npr. u paketu 50 Nexus 4 je 759KM. to je preeessskkuupoo za ovaj paket !
covjece dajem ti 50KM + PDV, a ti mi prodajes telefon koji je u radnji oko 650 KM ...
kome dajes pdv? telecomu?
u kojoj je to radnji po toj cijeni? zasto ne kupis u toj radnji? zasto uopste gledas cijene bhtelecoma kad nas da je tamo preeessskkuupoo?
Ne budi smijesan . Evo covjek je stavio sliku kako se to radi u pravim drzavama/firmama ...
Pa zar ti ne bi trebao telefon dati po nekoj jeftinijoj cijeni (cak i jeftinijoj nego ga on dobije--- on ce tebe dobiti na 24 mjeseca) da te privoli da potpises ugovor na 12/24 ?
Ali neeee... nasi su toliko bezobrazni ..a sta ces, moze im se, nema konkurencije....
Dosta obicnih radnji danas daje na rate telefone... BEZ OBAVEZE NEKE !
van helsing wrote:Postoji li negde objasnjenje kako konfigurisati zte zxv10 w300?
Gledao sam na BHT stranici,ima za onu stariju verziju Zte modema.
Znaci treba mi da konfigurisem da radi jedan port u bridge modu,a drugi za tv,ostala dva porta nece biti u upotrebi.
Google mi nije nesto puno pomogao.
skafiskafsnjak wrote:Evo npr. u paketu 50 Nexus 4 je 759KM. to je preeessskkuupoo za ovaj paket !
covjece dajem ti 50KM + PDV, a ti mi prodajes telefon koji je u radnji oko 650 KM ...
kome dajes pdv? telecomu?
u kojoj je to radnji po toj cijeni? zasto ne kupis u toj radnji? zasto uopste gledas cijene bhtelecoma kad nas da je tamo preeessskkuupoo?
Ne budi smijesan . Evo covjek je stavio sliku kako se to radi u pravim drzavama/firmama ...
Pa zar ti ne bi trebao telefon dati po nekoj jeftinijoj cijeni (cak i jeftinijoj nego ga on dobije--- on ce tebe dobiti na 24 mjeseca) da te privoli da potpises ugovor na 12/24 ?
Ali neeee... nasi su toliko bezobrazni ..a sta ces, moze im se, nema konkurencije....
Dosta obicnih radnji danas daje na rate telefone... BEZ OBAVEZE NEKE !
postavi kako je to u u.k. gdje provider na potencijalnih 63 miliona pretplatnika moze racunati na prodatih milion uredjaja dok nasi mali provideri mogu racunati na stotinjak prodatih uredjaja i samim tim ce platiti vecu cijenu...
e fazon kod tih "obicnih" radnji koje prodaju telefone "bez obaveze" je sto ti prodaju i bez garancije (osim na software) a ti bujrum izvoli... haj'mo malo pljuvati i po tomicu sto benge prodaje za masne pare a na autopijaci "isti 'vakav" u pola cijene
imaju u BHT -u na ponudi i telefone za one koji trose dvije marke,za marku, ali ne nas narod hoce S4 za marku, kako je sve u Hrvatskoj dobro, samo dodjes i sve ti daju , ma pustite suplju
sencobih wrote:imaju u BHT -u na ponudi i telefone za one koji trose dvije marke,za marku, ali ne nas narod hoce S4 za marku, kako je sve u Hrvatskoj dobro, samo dodjes i sve ti daju , ma pustite suplju
Moze li argumentovano. Evo ja hocu s4 za 100KM tarifa..koliko ce me to zadovoljstvo izaci prema tvom predvidjnju !?
van helsing wrote:Postoji li negde objasnjenje kako konfigurisati zte zxv10 w300?
Gledao sam na BHT stranici,ima za onu stariju verziju Zte modema.
Znaci treba mi da konfigurisem da radi jedan port u bridge modu,a drugi za tv,ostala dva porta nece biti u upotrebi.
Google mi nije nesto puno pomogao.
Tapatalk 2
**beš google kad imaš podršku na portalu Klix-a i SA-X
evo ja ću ti pomoći
hajd mi reci kako ti je sad ZTE konfigurisan?
drugi i treći bi trebalo da su bridge za IPTV
četvrti je za VoIP ako ga imaš (možda je POTS kod tebe ako je Full paket)
sencobih wrote:imaju u BHT -u na ponudi i telefone za one koji trose dvije marke,za marku, ali ne nas narod hoce S4 za marku, kako je sve u Hrvatskoj dobro, samo dodjes i sve ti daju , ma pustite suplju
Moze li argumentovano. Evo ja hocu s4 za 100KM tarifa..koliko ce me to zadovoljstvo izaci prema tvom predvidjnju !?
nazovi u BHT pa pitaj ,a onaj ko ima para za S4 on ne pita koliko kosta, ko ganja "nivo" njemu nije skupo, samo ces kod nas vidjeti u golfu 2 muziku koja vrijedi 10 puta vise od auta
sencobih wrote:
nazovi u BHT pa pitaj ,a onaj ko ima para za S4 on ne pita koliko kosta, ko ganja "nivo" njemu nije skupo, samo ces kod nas vidjeti u golfu 2 muziku koja vrijedi 10 puta vise od auta
Nema dalje Zato ti placaj golfa 2 5.000KM i uzivaj.
Zdravo, nedavno sam aktivirao 2 naj broja na BH telekomovoj mreži, interesuje me cijena razgovora i poruka prema naj brojevima. Ako iko šta zna neka javi, zahvalan bih bio.
trustm3 wrote:Zdravo, nedavno sam aktivirao 2 naj broja na BH telekomovoj mreži, interesuje me cijena razgovora i poruka prema naj brojevima. Ako iko šta zna neka javi, zahvalan bih bio.
Poruka je 0,05 KM, minut razgovora čini mi se 0,14 KM/min. Ovo govorim za prepaid. Na Ultra Smart tarifi cijena razgovora pada svakih deset minuta, a na Fun je besplatno, skida samo naknadu za uspostavu poziva.
Imam ovaj problem i užasno me nervira, i primoran sam da dignem temu. Dakle, problem imam sa učitavanjem klipova na jutjubu, probao sam sa par različitih browser-a i ista stvar, isti loading time, konekcija mi je takva da je smješno da neki klip zalaga ili jednostavno stane, heck, stavim na 480p i 360p i opet isto, za HD da i ne pričam. Do nedavno sam mogao komotno 1080p bez ikakvih problema, ona buffer linija prođe ihihi, a sada prođe pola te linije i samo nestane.. Stvarno ne znam u čemu je problem, imam AV, skenirao više puta, sve pozitivno, probao sa ccleaner očistio %temp% registry i opet sve isto.
Pa ja sam jucer testirao 1080p kada je onaj pitao za youtube i radi bez problema. Eto vam link malo prije na temi. Moze biti samo do tog linka ili do njegove konekcije (modem, racunar, router, kucne instalacije). Do telecom-a moze biti toliko da nesto nije uredu sa njegovom paricom npr. Nikako se ne radi o generalnom problemu ako ja gledam sa netflat5, a on ne moze sa netflat10.
ing-ecc wrote:**beš google kad imaš podršku na portalu Klix-a i SA-X
evo ja ću ti pomoći
hajd mi reci kako ti je sad ZTE konfigurisan?
drugi i treći bi trebalo da su bridge za IPTV
četvrti je za VoIP ako ga imaš (možda je POTS kod tebe ako je Full paket)
ZTE je nov,nisam ga do sada koristio nikako.
Danas sam mu samo uradio reset.
Znaci potreban mi je da jedan port radi u bridge modu i drugi port ide za moja tv full ( POTS je u pitanju ) .