kuci pa se izvinjavajMustafapasa wrote:Izvinite na greskama u pravopisu, zauzet sam a tipkam preko tel
majke mi prije bi spejs satl skonto
Moderator: Benq
kuci pa se izvinjavajMustafapasa wrote:Izvinite na greskama u pravopisu, zauzet sam a tipkam preko tel
nisi bolan potrošio 5 KM nego 40 (koliko ti piše trenutno stanje), šta ba više komplikuješcappy_tempo wrote: majke mi prije bi spejs satl skonto. ako sam ja dobro utrefio,a valjda jesam
za ovaj mjesec ja imam 30KM pretplate+26KM iz proslog mjeseca i u konacnici imam 56KM,a za ovaj mjesec sam tek poceo trositi pretplatu pa ustvari sam potrosio samo 5KM? pa zar nije lakse majka mu stara da se prvo odbija stanje iz prethodnog mjeseca pa onda da racuna novo stanje, mislim na ovaj pregled racuna preko stranice bhtelecoma
jaoo izvinite molim vas nece se vise nikad ponoviti. mozete li mi oprostiti eto molim vas?ing-ecc wrote:nisi bolan potrošio 5 KM nego 40 (koliko ti piše trenutno stanje), šta ba više komplikuješcappy_tempo wrote: majke mi prije bi spejs satl skonto. ako sam ja dobro utrefio,a valjda jesam
za ovaj mjesec ja imam 30KM pretplate+26KM iz proslog mjeseca i u konacnici imam 56KM,a za ovaj mjesec sam tek poceo trositi pretplatu pa ustvari sam potrosio samo 5KM? pa zar nije lakse majka mu stara da se prvo odbija stanje iz prethodnog mjeseca pa onda da racuna novo stanje, mislim na ovaj pregled racuna preko stranice bhtelecoma
nastavi da trošiš i kad potrošiš 156 KM onda taj iznos umanjiš za 26 a onda platiš regularno za 130 KM račun
to je sva mudrost i računica prosta matematika
al hajd polako, valjda više skontaš
cappy_tempo wrote: jaoo izvinite molim vas nece se vise nikad ponoviti. mozete li mi oprostiti eto molim vas?
Kako upravitelj nema ljude za interfone, telefone...?quarterback wrote:nedavno se ovdje javio neko ko je u privatnom aranzmanu zamjenio kablove od ormarica do stana u zgradi jer mu je signal bio los
problem je sto koristim moju tv 3 godine, imam oko 10 mbit propusnost, vremenom je taj signal poceo slabiti da bi oko nove godine bio monter koji je rekao da dakle da signal slabi i ustanovio da modem ne moze da koriguje sve greske koje se desavaju na liniji, promjenio je modem pa sam izgurao jos 4 mjeseca medjutim slika je nedavno ponovo pocela da ledi
telecom je rekao da je do ormarica sve ok, sarajevo stan nema ljude za komunikacije nego moze poslati elektricara () koji mi ne treba, elem kako i sta dalje kako bih imao kvalitetan kabl od ormarica do stana ?
Da podebljam, kad provjeravaš potrošnju prikazuju ti trenutno stanje računa prije umanjenja (po prenosu iz prethodnog mjeseca, po akciji itd.). Na kraju mjeseca ti to sve fino "isprebijaju" i dobiješ da platiš samo ono što i treba...cappy_tempo wrote:kuci pa se izvinjavajMustafapasa wrote:Izvinite na greskama u pravopisu, zauzet sam a tipkam preko tel![]()
majke mi prije bi spejs satl skonto. ako sam ja dobro utrefio,a valjda jesam
quarterback wrote: telecom je rekao da je do ormarica sve ok, sarajevo stan nema ljude za komunikacije nego moze poslati elektricara () koji mi ne treba, elem kako i sta dalje kako bih imao kvalitetan kabl od ormarica do stana ?
placam odrzavanje zgrade drug, dakle sve sto je u zgradi problem je sarajevo stana, sve sto je kod mene u stanu - moj je probleming-ecc wrote:quarterback wrote: telecom je rekao da je do ormarica sve ok, sarajevo stan nema ljude za komunikacije nego moze poslati elektricara () koji mi ne treba, elem kako i sta dalje kako bih imao kvalitetan kabl od ormarica do stana ?
a jel ti plaćaš sarajevo stanu mjesečno održavanje zgrade, zajedničkih prostorija,... (kao što ja plaćam metal exportu)
i za šta se odnosi to mjesečno plaćanje
ako bi recimo pukla vodovodna cijev u unutrašnjosti zgrade (poslije vodomjera prema pojedinim stanovima) ko bi bio zadužen za rješavanje problema?
i ima li neki predstavnik etažnih vlasnika stanova al da je u (pozitivnom) dosluhu sa upraviteljemquarterback wrote: placam odrzavanje zgrade drug, dakle sve sto je u zgradi problem je sarajevo stana, sve sto je kod mene u stanu - moj je problem
tako su elegantno zabili glavu u pijesak prije par dana kada mi je puknuti radijator poplavio stan, ok to je bilo u mom stanu i moj je problem, ali izvolite se zajebavati sa kablovima od zgrade gospodo...
koliko ja njih budem cekao za uvodjenje toliko ce oni mene cekati za stanarinu, nije frkamickey2012 wrote:Nacekati ces se onda cekajuci na njih plus sto mogu pokvariti pola drugih telefona u ulazu pa ces se morati svadjati i sa komsijama.
Od 1. maja će moći na tri uređaja, pretpostavljam da će moći i u HD formatu, pod uslovom da ti postoji mogućnost VDSL-a.muhicaa wrote:mozel to na 3 tv uredjaja al u hd formatu,
Full paket je ~65 KM sa porezom. Prvi STB je besplatan, uz ugovor na 24 mjeseca, a svaki sljedeći ćeš od 1.5. plaćati 4,10 KM (sa porezom). Dakle, ~65 KM + 8,20 = 73,20 KM. Dalje, HD kanali se dodatno plaćaju (4,68 KM), pa bi te u konačnici sve ukupno trebalo izaći ~87 KM (nisam siguran naplaćuju li dodatni HD paket za svaki STB posebno?).muhicaa wrote:kolika bi bila otprilike mjesecna pretplata,
Da.muhicaa wrote:da li bi morao odjaviti trenutni adsl paket...
Koji ADSL paket imas !? Ne moras ga odjaviti, mozes uzeti mojatv phone + taj ADSL paketda li bi morao odjaviti trenutni adsl paket...
VDSL je nešto drukčija (novija) tehnologija koja omogućuje veće brzine od onih koje su moguće na ADSL standardu. VDSL radi i na bakarnoj parici ali na kraćim dužinama.muhicaa wrote:Hvala na odgovorima, sta znaci VDSL? Imam netflat10, bolje bi mi bilo moja tv full nego ovako pojedinacno
kako provjeriti da li imam vdsl i kako doci do njega ako nemamHalcyon wrote:VDSL je nešto drukčija (novija) tehnologija koja omogućuje veće brzine od onih koje su moguće na ADSL standardu. VDSL radi i na bakarnoj parici ali na kraćim dužinama.muhicaa wrote:Hvala na odgovorima, sta znaci VDSL? Imam netflat10, bolje bi mi bilo moja tv full nego ovako pojedinacno
Nećeš ti provjeravat ništa, podnesi zahtjev za uslugu/usluge koje želiš na najbližem prodajnom mjestu, ostalo će odradit ljudi iz Telekoma. U slučaju nemogućnosti ispunjavanja tvog zahtjeva, dobiješ pismeni odgovor.muhicaa wrote:kako provjeriti da li imam vdsl i kako doci do njega ako nemamHalcyon wrote:VDSL je nešto drukčija (novija) tehnologija koja omogućuje veće brzine od onih koje su moguće na ADSL standardu. VDSL radi i na bakarnoj parici ali na kraćim dužinama.muhicaa wrote:Hvala na odgovorima, sta znaci VDSL? Imam netflat10, bolje bi mi bilo moja tv full nego ovako pojedinacno
Razlog je bio to sto je cesto sve izbacivalo (net,tv i tel).Nikakvo poboljsanje nisam dobio.ing-ecc wrote:jesi li dobio/la poboljšanje usluge? i šta je uopšte bio razlog da su ti mijenjali "kablove"?Casual's wrote:Danas mi mjenjali iz Telecoma kabalove,i evo novo stanje
SNR Margin
20.7 23.5 db
Line Attenuation
3.9 5.9 db
Data Rate
9447 636 kbps
Primjetio sam da je SNR margin manji kao i line attenuation,a data rate veci nego prije,jel' to bolje ili ?
jel ovo MojaTV Full na 9447 kb/s?
To isto pise na racunima vec 2-3 godineKuki30 wrote:Zna li neko šta znači ovo na letku koji sam dobio uz aprilsku dostavu računa:
"NOVO! Uskoro Vas očekuju i nove, još bolje pogodnosti u ponudi MojaTV usluge BH Telecom!"
NEmoj tako, valja odnijeti onu kameru na planinu, vidiš koliko im je trebalo da vam puste "Bjelašnica TV", uskoro eto i "Igman TV" i "Mojmilo TV", inšallah!Casual's wrote:To isto pise na racunima vec 2-3 godineKuki30 wrote:Zna li neko šta znači ovo na letku koji sam dobio uz aprilsku dostavu računa:
"NOVO! Uskoro Vas očekuju i nove, još bolje pogodnosti u ponudi MojaTV usluge BH Telecom!"
Sent from my Tabure using Tapatalk