BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
cpu_fan

#13001 Re: BHTelecom All About

Post by cpu_fan »

Ima li iko problema sa 3G mrežom ?
cpu_fan

#13002 Re: BHTelecom All About

Post by cpu_fan »

Ima par dana ne mogu nikog nazvati kada sam nakačen na 3g. Na 2g radi normalno. Isprobano sa tri različita modela telefona i tri različite SIM kartice .
Halcyon

#13003 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

cpu_fan wrote:Ima li iko problema sa 3G mrežom ?
Meni jučer mobilni Internet uopšte nije radio (dakle ni na 3G, ni na 2G mrežama).
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13004 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

bez problema Image

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
arnes_king

#13005 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Zahvaljujuci veoma uljudnim kolegama sa foruma sada imam deklarisanu brzinu :)

Svaka cast momci :thumbup: bolja podrska telekoma se dobije ovdje na forumu nego kad se zove ili kad ti dodju na vrata :) Drago mi je pa imaju i uljudni i dobri radnici kao vi, da su svi takvi bila bi 100 puta bolja firma!

Image
bosniamaj

#13006 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

Image
Student Plus 1 paket
ala7

#13007 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Nije im nešto danas interent veza pouzdana, oscilacije velike u brzini i u pingu. Nije valjda zbog lijepog vremena. :)
ing-ecc

#13008 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

arnes_king wrote:Zahvaljujuci veoma uljudnim kolegama sa foruma sada imam deklarisanu brzinu :)

Svaka cast momci :thumbup: bolja podrska telekoma se dobije ovdje na forumu nego kad se zove ili kad ti dodju na vrata :) Drago mi je pa imaju i uljudni i dobri radnici kao vi, da su svi takvi bila bi 100 puta bolja firma!

Image

eto, sa srećom, uživaj sada na 10-ki
nadam se da si bar nešto naučio tako da imaš finu osnovu za pisanje po forumu u slučaju sljedećeg problema
ti i ja nismo puno porukicali al dobio si (jako) brzo ono što si tražio
al da nisi poslao podatke (na pp) vjerovatno bi se još dugoooooo porukicali

još jednom sretno
nemezis

#13009 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Svaka čast ovima na forumu što pomažu, ali mislim da ovo kvari sliku Telekoma kao firme. Je li problem riješiti ove stvari na regularan način?
nemezis

#13010 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Pogotovu kada sam uposlenik Telekoma kaže da problem ne bi bio tako brzo riješen da mu nije dao podatke. Ovo kao preko veze?
ing-ecc

#13011 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

nemezis wrote:Pogotovu kada sam uposlenik Telekoma kaže da problem ne bi bio tako brzo riješen da mu nije dao podatke. Ovo kao preko veze?
ne preko veze nego preko foruma
moje prisustvo na forumu je iz razloga što želim nekome pomoći u stvarima kojima vladam
nažalost, još uvijek se javlja već broj onih koji bezveze laprdaju dok se samo mali dio javlja koji kaže: imam problem taj i taj, šta savjetuješ, možeš li pomoći, ...
ovi ljudi se uglavnom jave na pp pa tako i nastavljamo komunikaciju

imaš li ti problema sa uslugama BH T?
Jazzy.ba

#13012 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Od kada je klix forum mjesto za podrsku BHT-a? Bolje bi vam bilo da podrsku pruzate na onom svom pokusaju od foruma. Icemanu svaka čast.
Last edited by Jazzy.ba on 04/04/2013 18:05, edited 1 time in total.
kakaljin

#13013 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Stvarno ne razumijem ljude kada im se ne pomogne oni su nezadovoljni, a kada im se pomogne onda su opet nezadovoljni.
klej

#13014 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

kod mene, od jutros, nista od usluga ne radi!!! tv, fiksni i internet mrtvi. odgovor na 1444 je bio da se radi o generalnom problemu i da rade na rjesavanju, te se nadaju da ce uspjeti danas otkloniti kvar. pozvao poznanika, uposlenika BHT-a, i dobio odgovor da je pala neka centrala, te da ne znaju kada ce uspjeti otkloniti problem :x e sad, imam pitanje za one koji se razumiju (da mi ing-ecc ne kaze da lupam gluposti, ako sam izvucem neki zakljucak). sta je sada sa onom pricom o stabilnosti i super rjesenju po pitanju back-up linija? postoji li u ovom slucaju takva linija ili sam osudjen na cekanje podizanja te centrale, pa trajalo to jos par sati, par dana ili mjeseci? lokacija je stari grad
iceman2010

#13015 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

klej wrote:kod mene, od jutros, nista od usluga ne radi!!! tv, fiksni i internet mrtvi. odgovor na 1444 je bio da se radi o generalnom problemu i da rade na rjesavanju, te se nadaju da ce uspjeti danas otkloniti kvar. pozvao poznanika, uposlenika BHT-a, i dobio odgovor da je pala neka centrala, te da ne znaju kada ce uspjeti otkloniti problem :x e sad, imam pitanje za one koji se razumiju (da mi ing-ecc ne kaze da lupam gluposti, ako sam izvucem neki zakljucak). sta je sada sa onom pricom o stabilnosti i super rjesenju po pitanju back-up linija? postoji li u ovom slucaju takva linija ili sam osudjen na cekanje podizanja te centrale, pa trajalo to jos par sati, par dana ili mjeseci? lokacija je stari grad
vjerovatno se radi o jednom dslam-u. back up link se odnosi na internet link za ukupan internet saobracaj cijelog bht-a. ukoliko je on prekinut postoji alternativni koji je simetrican, pa se prekid i ne osjeti. ne znam cak da li postoji takvo tehnicko rjesenje koje prebacuje saobracaj sa jednog dslam uredjaja na drugi kada jedan nije ispravan. ako i postoji to nigdje nije inplementirano, jer je preskupo i neisplativo za bilo kojeg operateta na svijetu

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
klej

#13016 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

iceman2010 wrote:
klej wrote:kod mene, od jutros, nista od usluga ne radi!!! tv, fiksni i internet mrtvi. odgovor na 1444 je bio da se radi o generalnom problemu i da rade na rjesavanju, te se nadaju da ce uspjeti danas otkloniti kvar. pozvao poznanika, uposlenika BHT-a, i dobio odgovor da je pala neka centrala, te da ne znaju kada ce uspjeti otkloniti problem :x e sad, imam pitanje za one koji se razumiju (da mi ing-ecc ne kaze da lupam gluposti, ako sam izvucem neki zakljucak). sta je sada sa onom pricom o stabilnosti i super rjesenju po pitanju back-up linija? postoji li u ovom slucaju takva linija ili sam osudjen na cekanje podizanja te centrale, pa trajalo to jos par sati, par dana ili mjeseci? lokacija je stari grad
vjerovatno se radi o jednom dslam-u. back up link se odnosi na internet link za ukupan internet saobracaj cijelog bht-a. ukoliko je on prekinut postoji alternativni koji je simetrican, pa se prekid i ne osjeti. ne znam cak da li postoji takvo tehnicko rjesenje koje prebacuje saobracaj sa jednog dslam uredjaja na drugi kada jedan nije ispravan. ako i postoji to nigdje nije inplementirano, jer je preskupo i neisplativo za bilo kojeg operateta na svijetu

ledeni hvala na odgovoru. kao i uvjek, jasno i maksimalno kratko objasnjenje :thumbup: btw, gdje si zadnjih dana? falis ovdje
iceman2010

#13017 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

klej wrote:
iceman2010 wrote:

ledeni hvala na odgovoru. kao i uvjek, jasno i maksimalno kratko objasnjenje :thumbup: btw, gdje si zadnjih dana? falis ovdje
ma pratim, citam, ali se ne ukljucujem u rasprave. imam puno posla i u firmi, i privatno pa mi se nekad jednostavno neda. vidis da i kad se javim da sam uglavnom na mobu.

Last edited by iceman2010 on 04/04/2013 18:49, edited 1 time in total.
ing-ecc

#13018 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Jazzy.ba wrote:Od kada je klix forum mjesto za podrsku BHT-a? Bolje bi vam bilo da podrsku pruzate na onom svom pokusaju od foruma. Icemanu svaka čast.

a ti kao znaš šta je bolje za BH T
znaš li ti šta je tebi bolje
iceman2010

#13019 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

to je na obali ispao jedan dslam. radis s obale. rade na tome. nemam vise informacija.

ČičineBrčine

#13020 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

iceman2010 wrote:to je na obali ispao jedan dslam. radis s obale. rade na tome. nemam vise informacija.

Legendo samo da te pohvalim svaka cast :thumbup:
da nam je u toj firmi bar vise takvih gdje bi im bio kraj
Jazzy.ba

#13021 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

ing-ecc wrote:
Jazzy.ba wrote:Od kada je klix forum mjesto za podrsku BHT-a? Bolje bi vam bilo da podrsku pruzate na onom svom pokusaju od foruma. Icemanu svaka čast.

a ti kao znaš šta je bolje za BH T
znaš li ti šta je tebi bolje
Što glumiš prepotenka?

Čuj ing-ecc. :D
Last edited by Jazzy.ba on 04/04/2013 18:54, edited 1 time in total.
ing-ecc

#13022 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ko je fiksni, 033 ili 070? ako je 033 i ne radi onda je fizički problem kod tebe i back-up linija ne pije vode niti ima bilo kakve veze sa pružanjem usluge kod tebe. dakle, parica u prekidu i ne postoji veza do komutacionog čvorišta.

imaš li još koga u mahali da mu ne radi 033 ili samo ti?
klej

#13023 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

ing-ecc wrote:
ko je fiksni, 033 ili 070? ako je 033 i ne radi onda je fizički problem kod tebe i back-up linija ne pije vode niti ima bilo kakve veze sa pružanjem usluge kod tebe. dakle, parica u prekidu i ne postoji veza do komutacionog čvorišta.

imaš li još koga u mahali da mu ne radi 033 ili samo ti?
kod mene je 070, kao i kod sestre, koja zivi u zgradi gdje je jez, sve radi. kod mene, koji zivim odmah pored denisovog chears-a, nista ne radi.
klej

#13024 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

iceman2010 wrote:to je na obali ispao jedan dslam. radis s obale. rade na tome. nemam vise informacija.

jos jednom, VELIKO HVALA ledeni. i ne gubi se na duze vrijeme, neka te s rajom :-D
klej

#13025 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

slagah, al' nenamjerno, sory... kod sestre je ipak 033
Locked