Veliki je upitnik tvoja skola i nacin dolazka na to radno mjesto.ing-ecc wrote:Halcyon wrote: Je li 5 Mbit/s = 640 kB/s?
jest ako si na štelu prolazio sa ocjenom iz matematike
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
mickey2012
#12951 Re: BHTelecom All About
-
nastavnikhe
#12952 Re: BHTelecom All About
I mene zaista čudi ovo ponašanje supporta BH Telecoma u zadnje vrijeme. Ja lično sa njima imam izuzetno pozitivna iskustva ali sam kod komšije i dajdže ( u njihovo ime pisao za korekciju brzine jer im ista nije odgovarajuća) dobio u oba slučaja isti email kao i kod Halcyona:
Poštovani,
Na Vašem DSLAM portu je postavljen ispravan linijski profil, ali parametri linije ne zadovoljavaju standarde za paket usluga koji koristite.
Proslijeđen je nalog (smetnja) nadležnoj službi, kako bi se napravila detaljna provjera linije i pristupnog uređaja i u što kraćem roku otklonila smetnja.
Lijep pozdrav i ugodan dan,
Što naravno nije tačno,samo je proslijeđen automatski generisan email!
Ako je ovo postala uobičajena praksa,a zašto zaista ne vidim pravi razlog onda bi svakako svi mi ovdje na forumu trebali biti solidarni, glasni i uputiti email podrške korisnicima koji su oštećeni i poniženi,obratiti se portalima,medijima sa istinitim navodima te pokušati ostvariti komunikaciju sa menadžmentom BH Telecoma i Udruženja za zaštitu potrošača.
Ako ništa neka se o tom piše.
Nadam se da ova moja poruka neće biti protumačena pogrešno niti ima bilo kakvu negativnu poruku o supportu BH Telecoma,samo postoji želja da krajnji korisnici koji redovno plaćaju svoje usluge budu zadovoljni i dobiju ono što i plaćaju.
Poštovani,
Na Vašem DSLAM portu je postavljen ispravan linijski profil, ali parametri linije ne zadovoljavaju standarde za paket usluga koji koristite.
Proslijeđen je nalog (smetnja) nadležnoj službi, kako bi se napravila detaljna provjera linije i pristupnog uređaja i u što kraćem roku otklonila smetnja.
Lijep pozdrav i ugodan dan,
Što naravno nije tačno,samo je proslijeđen automatski generisan email!
Ako je ovo postala uobičajena praksa,a zašto zaista ne vidim pravi razlog onda bi svakako svi mi ovdje na forumu trebali biti solidarni, glasni i uputiti email podrške korisnicima koji su oštećeni i poniženi,obratiti se portalima,medijima sa istinitim navodima te pokušati ostvariti komunikaciju sa menadžmentom BH Telecoma i Udruženja za zaštitu potrošača.
Ako ništa neka se o tom piše.
Nadam se da ova moja poruka neće biti protumačena pogrešno niti ima bilo kakvu negativnu poruku o supportu BH Telecoma,samo postoji želja da krajnji korisnici koji redovno plaćaju svoje usluge budu zadovoljni i dobiju ono što i plaćaju.
- Maharadza
#12953 Re: BHTelecom All About
Pa za koga to ne važi u toj firmi?! (kao i u ostalim državnim firmama i agencijama)mickey2012 wrote:Veliki je upitnik tvoja skola i nacin dolazka na to radno mjesto.ing-ecc wrote:Halcyon wrote: Je li 5 Mbit/s = 640 kB/s?
Last edited by Maharadza on 03/04/2013 21:27, edited 1 time in total.
-
ing-ecc
#12954 Re: BHTelecom All About
mickey2012 wrote:Veliki je upitnik tvoja skola i nacin dolazka na to radno mjesto.ing-ecc wrote:Halcyon wrote: Je li 5 Mbit/s = 640 kB/s?
samo izračunajte i mickey2012 i Halcyon pa se javite
-
doff
#12955 Re: BHTelecom All About
Inženjeru, nismo te prepoznali!ing-ecc wrote:Halcyon wrote: Je li 5 Mbit/s = 640 kB/s?
5 Mbps = 5120 kbps *napomena 1megabit ima 1024 kilobita;
5120 kbps = 640 kBps *napomena bajt ima 8 bita.
Drugačije ne može biti, izuzev u slučaju ako si kupio diplomu!!!
- Maharadza
#12956 Re: BHTelecom All About
I ti bi se vala, kao "inžinjer" mogao malo i poslužiti pravopisom Bosanskoga jezika; uvijek veliko slovo na početku rečenice, tačka na kraju i tako to, šta veliš?!ing-ecc wrote:mickey2012 wrote:Veliki je upitnik tvoja skola i nacin dolazka na to radno mjesto.ing-ecc wrote:
samo izračunajte i mickey2012 i Halcyon pa se javite
-
ing-ecc
#12957 Re: BHTelecom All About
što se tiče daljinskog pristupa uređaju moguće je da je neka nova mreža i novi uređaj tako da još nisu podigli daljinski nadzor. Jeste li imali možda promjenu kućnih brojeva u mahaliDel_Boy1 wrote:Ma nisam u Sarajevu, nego RD Tuzla, a sto se tice podrske bilo je i odgovora da nemaju daljinski pristup mom portu.ing-ecc wrote:čak imaš i pravo dobre parametre i za netFlat 15
šteta što ovo još nije odrađeno
ako si na području Sarajeva (033) pošalji mi podatke na pp, naravno ako želiš
Pa ako oni nemaju nek onda prebace na nekog ko ima, a nije ovako cekaj i nista.
Razmisljam da prebacim na netFlat 10 na jedan mjesec pa opet vratit na ovaj netFlat 5, mozda mi onda povecaju brzinu.
a prebacivanje na netFlat 10 tj. bilo koja usluga xDSL-a, inicira i pristup i novu konfiguraciju porta što bi moglo dati rezultate sa povoljnim ishodom
međutim, ima raznih kombinacija "zašto je greška" pa je i gore navedeno rizično
ne znam kad si ih zvao al bi sigurno, po smetnji, trebao da dođe reonski radnik i provjeri "đe zapelo"
-
ing-ecc
#12958 Re: BHTelecom All About
5 Mb/s ne može nikako biti 5120 kb/s. da si još veći od Ajnštajnadoff wrote:Inženjeru, nismo te prepoznali!ing-ecc wrote:Halcyon wrote: Je li 5 Mbit/s = 640 kB/s?
5 Mbps = 5120 kbps *napomena 1megabit ima 1024 kilobita;
5120 kbps = 640 kBps *napomena bajt ima 8 bita.
Drugačije ne može biti, izuzev u slučaju ako si kupio diplomu!!!
isto tako 1Mb nema 1024 kb
hajd ti provjeri svoju diplomu
- irac300
#12959 Re: BHTelecom All About
Ja toliko čekao brzinu (netFlat5) i sada vidim (jbg laik sam) da me zakidaju za brzinu. Kod mene na torrentima maksimalno skida 500 kb/s, a prosječno oko 450 kb/s, al' hajd' torrent k'o torrent, nije pouzdan. Na speedtestu mi ne prelazi 4,35 Mb, a kad downlodujem fajl s ovih stranica gdje se mjeri brzina, 530 kb/s je plafon. Ako sam u pravu, znači zakidaju me skoro za cijeli Mb? Pisao sam im jednom i nisam dobio odgovor. Izgleda da mi se valja opet naklatit' na telefon i zvati.
-
ing-ecc
#12960 Re: BHTelecom All About
Maharadza wrote: I ti bi se vala, kao "inžinjer" mogao malo i poslužiti pravopisom Bosanskoga jezika; uvijek veliko slovo na početku rečenice, tačka na kraju i tako to, šta veliš?!
da, to i radim na temi pravopis bosanskog jezika a ovde je stvarno nepotrebno pokazivati znanje pravopisa
-
zecov
#12961 Re: BHTelecom All About
A ne komentarišeš ovu računicu?ing-ecc wrote:što se tiče daljinskog pristupa uređaju moguće je da je neka nova mreža i novi uređaj tako da još nisu podigli daljinski nadzor. Jeste li imali možda promjenu kućnih brojeva u mahaliDel_Boy1 wrote:Ma nisam u Sarajevu, nego RD Tuzla, a sto se tice podrske bilo je i odgovora da nemaju daljinski pristup mom portu.ing-ecc wrote:čak imaš i pravo dobre parametre i za netFlat 15
šteta što ovo još nije odrađeno
ako si na području Sarajeva (033) pošalji mi podatke na pp, naravno ako želiš
Pa ako oni nemaju nek onda prebace na nekog ko ima, a nije ovako cekaj i nista.
Razmisljam da prebacim na netFlat 10 na jedan mjesec pa opet vratit na ovaj netFlat 5, mozda mi onda povecaju brzinu.
a prebacivanje na netFlat 10 tj. bilo koja usluga xDSL-a, inicira i pristup i novu konfiguraciju porta što bi moglo dati rezultate sa povoljnim ishodom
ne znam kad si ih zvao al bi sigurno, po smetnji, trebao da dođe reonski radnik i provjeri "đe zapelo"
Sent from my Nexus 4
-
doff
#12962 Re: BHTelecom All About
Nemoj da se nadmudrujemo, pročitaj literaturu pa češ vidjeti ko je u pravu! Ovo se uči u srednjoj školi a može biti i u osnovnoj. Treba ti diplomu preispitati.ing-ecc wrote: 5 Mb/s ne može nikako biti 5120 kb/s. da si još veći od Ajnštajna
Zato vam korinici i nemaju deklarisanu brzinu jer pojedinci nemaju osnovno znanje!
Još se hvališ neznanjem ccc, đe ovaj svijet ide
- Del_Boy1
#12963 Re: BHTelecom All About
Ove godine je tek omoguceno da moze xDSL na centrali, pa je vjerovatno to problem.ing-ecc wrote: što se tiče daljinskog pristupa uređaju moguće je da je neka nova mreža i novi uređaj tako da još nisu podigli daljinski nadzor. Jeste li imali možda promjenu kućnih brojeva u mahali
Sto se tice montera, juce je jedan zvao i pitao jel radi telefon i ADSL, a ovi moji kod kuce rekli da radi i to je bilo to, al oni nisu znali o cemu se tu radilo i zasto sam ja uopste prijavio smetnju. A ni ja nisam ocekivao da ce mi neko dolazit kuci zbog povecanja brzine pa im nisam ni spominjo nista.
Opet sam prijavio smetnju pa cemo vidjet, ostaje mi sad da cekam pa cu vidjet sta dalje.
-
ing-ecc
#12964 Re: BHTelecom All About
zecov wrote: A ne komentarišeš ovu računicu?
Sent from my Nexus 4
đe ti vidiš ovde matematiku i računicu???
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#12965 Re: BHTelecom All About
5/8=0,625
-
ing-ecc
#12966 Re: BHTelecom All About
doff wrote:Nemoj da se nadmudrujemo, pročitaj literaturu pa češ vidjeti ko je u pravu! Ovo se uči u srednjoj školi a može biti i u osnovnoj. Treba ti diplomu preispitati.ing-ecc wrote: 5 Mb/s ne može nikako biti 5120 kb/s. da si još veći od Ajnštajna
Zato vam korinici i nemaju deklarisanu brzinu jer pojedinci nemaju osnovno znanje!
Još se hvališ neznanjem ccc, đe ovaj svijet ide
ja ovo učio od prof. Vajzovića, prof. Galića, prof. Fatkića , Azema,... i druge elite matematičara na ETF-u
pa skontaj
-
doff
#12967 Re: BHTelecom All About
Nisu te tako sigurno naučili, i mene su doc.dr. učili pa mi nisu rekli da 1MB nema 1024 kb! Pročitaj ponovo i podsjeti se pa češ vidjeti da nisi u pravuing-ecc wrote: ja ovo učio od prof. Vajzovića, prof. Galića, prof. Fatkića , Azema,... i druge elite matematičara na ETF-u
pa skontaj
edit
Last edited by doff on 03/04/2013 22:04, edited 3 times in total.
-
ing-ecc
#12968 Re: BHTelecom All About
uvijek ostaviš kontakt broj osobe koja "zna o čemu se radi"Del_Boy1 wrote:Ove godine je tek omoguceno da moze xDSL na centrali, pa je vjerovatno to problem.ing-ecc wrote: što se tiče daljinskog pristupa uređaju moguće je da je neka nova mreža i novi uređaj tako da još nisu podigli daljinski nadzor. Jeste li imali možda promjenu kućnih brojeva u mahali
Sto se tice montera, juce je jedan zvao i pitao jel radi telefon i ADSL, a ovi moji kod kuce rekli da radi i to je bilo to, al oni nisu znali o cemu se tu radilo i zasto sam ja uopste prijavio smetnju. A ni ja nisam ocekivao da ce mi neko dolazit kuci zbog povecanja brzine pa im nisam ni spominjo nista.
Opet sam prijavio smetnju pa cemo vidjet, ostaje mi sad da cekam pa cu vidjet sta dalje.
kad su problemi, a svi kažu da je OK, onda su zadnji koji stupaju na scenu reonski radnici koji sa zadnje tačke rješavaju smetnju
al svejedno, pošalji mi user da bar vidim "dokle je smetnja"
-
k4mi
#12969 Re: BHTelecom All About
1MB ima 1024KB ali 1Mb ima 1000 Kbdoff wrote:Nisu te tako sigurno naučili, i mene su doc.dr. učili pa mi nisu rekli da 1Mb nema 1024 kB! Pročitaj ponovo i podsjeti se pa češ vidjeti da nisi u pravuing-ecc wrote: ja ovo učio od prof. Vajzovića, prof. Galića, prof. Fatkića , Azema,... i druge elite matematičara na ETF-u
pa skontaj
-
ing-ecc
#12970 Re: BHTelecom All About
https://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate ... per_seconddoff wrote:Nisu te tako sigurno naučili, i mene su doc.dr. učili pa mi nisu rekli da 1Mb nema 1024 kb! Pročitaj ponovo i podsjeti se pa češ vidjeti da nisi u pravuing-ecc wrote: ja ovo učio od prof. Vajzovića, prof. Galića, prof. Fatkića , Azema,... i druge elite matematičara na ETF-u
pa skontaj
edit
- purgatorio
#12971 Re: BHTelecom All About
Pa ko koristi kibi/mebi binarne prefikse...ustaljeno je kilo/mega svugdje umjesto istih
- Casual's
#12972 Re: BHTelecom All About
Svaka budala zna da jedan bajt ima 8 bita,i dakle 5000/8 = 625,za ovu racunicu vam ne treba doktorat,dovoljna je osnovna skola 
-
motorola01
#12973 Re: BHTelecom All About
Da li neko zna koliko kosta prikljucak ADSL-a i koliko se ceka? Vidim da je net flat 5 paket 19,90 sa pdv-om, ali ne mogu da nadjem koliko kosta prikljucak.
-
ing-ecc
#12974 Re: BHTelecom All About
da, to je to, 5Mb/s=625kB/s
tako da bi i mickey trebao da zna da transfer rate ide DO 625 a ne do 640 kao što je tvrdio
a onda nastala široka matematička rasprava sa neznalicama
i svakako, mickey zakinut si sa <5% što je opet suprotno tvojoj tvrdnji (a računicu ti ne bih nikako objašnjavao, komplikovano je za tebe)
tako da bi i mickey trebao da zna da transfer rate ide DO 625 a ne do 640 kao što je tvrdio
a onda nastala široka matematička rasprava sa neznalicama
i svakako, mickey zakinut si sa <5% što je opet suprotno tvojoj tvrdnji (a računicu ti ne bih nikako objašnjavao, komplikovano je za tebe)
-
ing-ecc
#12975 Re: BHTelecom All About
uz postojeći fiksni priključak zaračunava se 10 KM instalacione taxemotorola01 wrote:Da li neko zna koliko kosta prikljucak ADSL-a i koliko se ceka? Vidim da je net flat 5 paket 19,90 sa pdv-om, ali ne mogu da nadjem koliko kosta prikljucak.
ako nema fiksnog priključka onda se plaća 50 KM (jednokratno) za zakup parice + 10 KM
25 km je drugi priključak a 15 KM treći i svaki sljedeći