BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#12876 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote:
Neshvatljivo je da korisnici ADSL-a (ja mislim da ne placaju iznajm. modema) mogu uzeti bilo sta na rate a mi s vecim paketima ne mozemo. Valjda ja ako ti ostavljam mjesecno za vise usluga trebam imati i neke pogodnosti...

ovo uopšte nije tačno!!!
kao korisnik ADSL usluge skoro da ni kiflu ne možeš uzeti na rate. samo neki od laptopa. ništa tableti, ništa bilo kakvi telefoni (ako je mišljeno i na telefone pod ovim "bilo šta na rate" )
a i to što se može kupiti puno je skuplje od kupovine uz uslugu MojaTV i sve zajedno ima veze s "nekim pogodnostima"
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12877 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Onda mene oci varaju..neki dan kolega doneo neki samsung iz telekoma na 12 mjeseci optplate a korsiti obicni paket ADSL.a
zateznistub

#12878 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

un1ted wrote:
zateznistub wrote:Uopce ne razumijem o cemu se ovdje prica.

Dok traje jedan Ugovor (bilo koje vrste) ne moze se urediti drugi Ugovor.

Znaci imas jedan Ugovor ua uslugu-nejma kupovine uređaja dok ne istekne prvi
Gledaj, problem je u tome sto si prije mogao uzeti uredjaj dok si bio na obaveznom ugovornom trajanju a nisi placao iznajmljivanje opreme, sada (ima godina mozda) je to ukinuto, sto i kako ne znam.

Hajmo logikom, ti koritisi tri usluge, telefon, TV i internet i valjda bi trebao imati neke beneficije a ne ogranicenja pa bi samim time mogao uzeti npr laptop a ugovorom biti vezan do isplate tj 24 mjeseca.

Neshvatljivo je da korisnici ADSL-a (ja mislim da ne placaju iznajm. modema) mogu uzeti bilo sta na rate a mi s vecim paketima ne mozemo. Valjda ja ako ti ostavljam mjesecno za vise usluga trebam imati i neke pogodnosti...
Kad je tek pocela prodaja mobitela na rate mogao si uzeti do tri mobitela separatno. Raja to zloupotrebljavala i ljudi ukinuli, tako je i sa Moja TV
ing-ecc

#12879 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote:Onda mene oci varaju..neki dan kolega doneo neki samsung iz telekoma na 12 mjeseci optplate a korsiti obicni paket ADSL.a
da li te varaju oči, uši ili druga osjetila?
to što ti je kolega donio samsunga (samo ako je u martu uopšte bio samsung) na 12 mjeseci je ovo: http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M56e2d767830.html

al ovo nema veze sa asembliranom uslugom i pričom o kupovini laptopa ili nekog drugog uređaja koji nije na akciji (vidi gore)
i naravno pogodnosti u smislu obračunatih popusta nema, radi se o omogućavanju plaćanja na rate po ukupnoj cijeni, bez popusta
Casual's

#12880 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

ing-ecc wrote:
un1ted wrote:Onda mene oci varaju..neki dan kolega doneo neki samsung iz telekoma na 12 mjeseci optplate a korsiti obicni paket ADSL.a
da li te varaju oči, uši ili druga osjetila?
to što ti je kolega donio samsunga (samo ako je u martu uopšte bio samsung) na 12 mjeseci je ovo: http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M56e2d767830.html

al ovo nema veze sa asembliranom uslugom i pričom o kupovini laptopa ili nekog drugog uređaja koji nije na akciji (vidi gore)
i naravno pogodnosti u smislu obračunatih popusta nema, radi se o omogućavanju plaćanja na rate po ukupnoj cijeni, bez popusta
Sta si se uhvatio za te laptope,narod nije glup vise da se zalijece i uzima na rate nesto sto ce za par mjeseci 'isfurati'

Sent from my Tabure using Tapatalk
ing-ecc

#12881 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Casual's wrote: Sta si se uhvatio za te laptope,narod nije glup vise da se zalijece i uzima na rate nesto sto ce za par mjeseci 'isfurati'

a šta je to što neće "isfurati za par mjeseci"
Casual's

#12882 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

ing-ecc wrote:
Casual's wrote: Sta si se uhvatio za te laptope,narod nije glup vise da se zalijece i uzima na rate nesto sto ce za par mjeseci 'isfurati'

a šta je to što neće "isfurati za par mjeseci"
Sve ce isfurati,to i jest glupost placanja na rate,barem ja tako mislim.

zilog

#12883 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

Ti si ono kao provocirao da se samo na BHT-u moze dobiti nesto na rate, a ne moze kod drugih???
Popusio sam pricu, kao i vecina onih koji su zaista mislili da mogu imati neke koristi od toga.
Samo si, izgleda, zaboravio reci da se prije toga treba platiti 24 x 10 KM + PDV, ili da se to ne odnosi na vecinu novih pretplatnika.

Kako vas nije sramota?

Svasta sam vidio od BHT-a, ali ovo je stvarno vrhunac. :roll:

Mirne duse cu napisati novi slogan: IDEMO PRVI, VARAMO VISE
zateznistub

#12884 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:

Ti si ono kao provocirao da se samo na BHT-u moze dobiti nesto na rate, a ne moze kod drugih???
Popusio sam pricu, kao i vecina onih koji su zaista mislili da mogu imati neke koristi od toga.
Samo si, izgleda, zaboravio reci da se prije toga treba platiti 24 x 10 KM + PDV, ili da se to ne odnosi na vecinu novih pretplatnika.

Kako vas nije sramota?

O cemu ti, zivota ti?
neki

#12885 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Zile je postao paranoican :roll:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12886 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

zilog wrote:

Kako vas nije sramota?

:thumbup:

Konacno da neko vidi poentu :)
zateznistub

#12887 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

neki wrote:Zile je postao paranoican :roll:
Laki je malo nervozan! :)
Tiger 033

#12888 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

jastuk1 wrote:Tiger 033,

Dosadio si više s ispraznim pljuvanjem. Nekada su postojali argumenti i činjenice kontra BHT-a - sada više ne, jer je u mnogim segmentima bht sustigao i prestigao eronet i mtel. Al pljuj ti i dalje
Sad ocekujem da me proglase "VELEIZDAJNIK-om" ...u BHtelekomu "TENDERE" uredo dobija "Ericson Tesla"

Objav'la: DEPOnija :D

KAKO SE VARA NA TENDERIMA: Bosna i Hercegovina - država u kojoj su javne nabavke tajne

Svake godine po korumpiranosti u svim sferama života Bosna i Hercegovina je na nivou nekih afričkih zemalja. I sve se to dešava pod okriljem zakona koji, kako ističe Srđan Blagovčanin, izvršni direktor Transparency Internationala BiH, omogućava direktno, a ne javno dogovaranje na iznose i do 40.000 eura

Na vrhu liste deset najvećih prekršilaca Zakona o javnim nabavkama su u i BH Telecom, Brčko Distrikt i Željeznice Republike Srpske.
Last edited by Tiger 033 on 02/04/2013 11:20, edited 1 time in total.
sema911s

#12889 Re: BHTelecom All About

Post by sema911s »

decki sinoc sam vidjeo plakat na dobrinji od bh telecoma i reklama za nokia lumia 620 i 820 620 je pisala cijena od 500i nesto ka dok za 820 620km sto je ono pravo povoljno,. mozda jest bilo kasno i ja umoran plakat je na dobrinji kod mercatora trolebuska,. jel to istina jer ovo sada sto gledam na telecom stranici cijene su dosta vece mnogo vece,. i cijene se razlikuju od onih sto kaze teta na tel. od onih na net
ako ko sta zna i ako je 820 600km pisalo je da je na paketu 100 2,36km mjesecno pa kada i to saberem bude ta cijena koju sam vidio,. hadj te me obradujte na ovaj malo tmuran dann
pozzz
ala7

#12890 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M56794a73add.html

I dijaspora može sad da koristi mojaWebTV. Nije loše, trebalo je ovo davno biti u ponudi, al et. Bolje ikad nego nikad.
messilla

#12891 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

Ova cijena je samo za dijasporu i za one koji ne koriste BHT-ov net?
Đeš dat' 20 KM :D
ala7

#12892 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

messilla wrote:Ova cijena je samo za dijasporu i za one koji ne koriste BHT-ov net?
Đeš dat' 20 KM :D
10€ je ništa ako se uzme u obzir da još imaju flat mobilni internet. Gdje god i gdje žele mogu gledati naše kanale. Nije loše uopšte. Za nas je papreno to 20KM sa onom listom kanala.
messilla

#12893 Re: BHTelecom All About

Post by messilla »

ala7 wrote:10€ je ništa ako se uzme u obzir da još imaju flat mobilni internet. Gdje god i gdje žele mogu gledati naše kanale. Nije loše uopšte. Za nas je papreno to 20KM sa onom listom kanala.
Pa naravno, za nas i govorim, ne sikiram se ja za njih, lahko će oni. :)
Tiger 033

#12894 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

ala7 wrote:I dijaspora može sad da koristi mojaWebTV
Dijapora prije svega cijeni svoj zarađeni novac i zato koristi "Nettv" gdje za 13€ ima sve nase i regionalne kanale + sve S.Klubove u HD,Arene itd...

p.s Ovo je samo jedan dio kanala koje imaju na raspolaganju korisnici "Nettv-a" u dijaspori

Pink
Pink Film
Pink Movies
Pink Plus
PinKids
RTS 1
RTS 2
RTS-sat
1Prva TV
b92
B92-info
HRT 1
HRT 2
HRT Plus
Nova TV
Doma TV
RTL-hr
RTL-hr 2
Net TV
FTV
OBN
BHT 1
Hayat BiH
Hayat Plus
Hayat Music
Hayat Folk
Face TV
TVSA
TV1
Alfa TV
RTRS
ALTERNATIVNA TV
BN TV
Klasik TV-hr
USK RTV
Z1
Dalmacija TV
VOX-hr
Jadran TV
Full TV
Avala
Happy ;)
SOS
Atlas TV
Studio B
Palma Plus
Cinemania
RTVojvodina 1
TVBGD
K::CN 1
K::CN 3 Svet+
RTS-Digital
POP TV
Kanal A
Eurosport 1
Eurosport 2
Arena 1,2,3,4
Sport klub
Sport klub +
Sport klub 3,4,5
Sport klub prime
Sport klub premium HD
Sport klub HD
Sport klub + HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
ESPN America
ESPN Classic
RAI Sport 1
RAI Sport 2
BalkanTV Action
BakanTV Family
BalkanTV Kids
BalkanTV Live
Tiji
Baby TV
Disney Channel
Boomerang
Nickelodeon
BN Music
DM Sat
Duga TV
Pink Music
MTV Adria
MTV Hits
VH 1
CMC
NTM Rock
NTM Pop
NTM Folk
NTM Melos
NTM Romale
Discovery Channel
Discovery Chanel HD
Deluxe Lounge HD
TLC
Travel Channel
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#12895 Re: BHTelecom All About

Post by Hame_ »

Znamo mi šta nude ostali i šta nudi BH Telecom, ali ovo je tema BH Telecom. Otvori drugu temu i tamo raspravljaj s mnogobrojnim članstvom, nisam došao ovje čitati šta drugi nude.

Mogul ja kao korisnik BH Telecom ADSL-a koristiti Moja WebTV u inostranstvu, kad sam logiran na portal i uz naknadu za jednu markicu mjesečno?

Pitanje je sad ;)
Last edited by Hame_ on 02/04/2013 15:50, edited 1 time in total.
un1ted

#12896 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Ne mozes.
ala7

#12897 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Tiger 033 wrote:
ala7 wrote:I dijaspora može sad da koristi mojaWebTV
Dijapora prije svega cijeni svoj zarađeni novac i zato koristi "Nettv" gdje za 13€ ima sve nase i regionalne kanale + sve S.Klubove u HD,Arene itd...

p.s Ovo je samo jedan dio kanala koje imaju na raspolaganju korisnici "Nettv-a" u dijaspori

Pink
Pink Film
Pink Movies
Pink Plus
PinKids
RTS 1
RTS 2
RTS-sat
1Prva TV
b92
B92-info
HRT 1
HRT 2
HRT Plus
Nova TV
Doma TV
RTL-hr
RTL-hr 2
Net TV
FTV
OBN
BHT 1
Hayat BiH
Hayat Plus
Hayat Music
Hayat Folk
Face TV
TVSA
TV1
Alfa TV
RTRS
ALTERNATIVNA TV
BN TV
Klasik TV-hr
USK RTV
Z1
Dalmacija TV
VOX-hr
Jadran TV
Full TV
Avala
Happy ;)
SOS
Atlas TV
Studio B
Palma Plus
Cinemania
RTVojvodina 1
TVBGD
K::CN 1
K::CN 3 Svet+
RTS-Digital
POP TV
Kanal A
Eurosport 1
Eurosport 2
Arena 1,2,3,4
Sport klub
Sport klub +
Sport klub 3,4,5
Sport klub prime
Sport klub premium HD
Sport klub HD
Sport klub + HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
ESPN America
ESPN Classic
RAI Sport 1
RAI Sport 2
BalkanTV Action
BakanTV Family
BalkanTV Kids
BalkanTV Live
Tiji
Baby TV
Disney Channel
Boomerang
Nickelodeon
BN Music
DM Sat
Duga TV
Pink Music
MTV Adria
MTV Hits
VH 1
CMC
NTM Rock
NTM Pop
NTM Folk
NTM Melos
NTM Romale
Discovery Channel
Discovery Chanel HD
Deluxe Lounge HD
TLC
Travel Channel
Jest sve to. Ali većina dijaspore ide pravcem tim domaće da koristi. Mi drugačije razmišljamo jer nama je strano uvijek bolje, lafo evropa, zapad, ono wow, ko da je sve to neki "space shuttle" koji te vodi u raj.

Nettvplus je stvarno vrh, ne smijem ništa da kažem, mnogo puta bolje od mojaWebTV usluge ali nema etiketu Bosne i Hercegovine.

Mi smo zaslijepljeni jer nas ekonomska kriza, socijala nas tjera da biramo što je jeftinije i to strane firme iskorištavaju, dok je to drugačiji slučaj sa dijasporom. Znam mnogo ljudi iz dijaspore koji kad dođu kupuju cd-ove naših estradnih pjevača, dok nama ne pada na pamet da kupimo taj cd za desetak KM, vodimo se tim da to već ima na internetu da se skine i slično. Znaju i oni to dobro ali žele nešto domaće, fali im BiH. To je tako.
sencobih

#12898 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

je li za taj net tv samo das 13€ i imas sve da gledas, dobijes dzaba opremu i mozes gledati na mobitelu, laptopu i sl?
zateznistub

#12899 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:
sencobih wrote:je li za taj net tv samo das 13€ i imas sve da gledas, dobijes dzaba opremu i mozes gledati na mobitelu, laptopu i sl?
http://www.nettvplus.com/
Samo napred, uz povećanje cena, uz važno obaveštenje za korisnike koji se opredele...

Ma Bra'o!
un1ted

#12900 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

To sto su srbi problem !? E jbem ga ja...nedo bog da ti se kcerka uda za srbina za 10tak godina...ti bi svisno!
Locked