BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
eddie_burner

#12126 Re: BHTelecom All About

Post by eddie_burner »

Image

MojaTV PREMI // Gračanica

Ova brzina od dana 1. ;)
quarterback

#12127 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Jazzy.ba wrote:Mene interesuje /iceman javi se/, imamo li mi pravo na reklamaciju martovskog računa, jer nemamo brzine evo već polovica marta.
posalji zalbu na [email protected]

ne znam na sta se inace zalis, prvo nije polovina marta, drugo rekli su da ce postepeno uvoditi
van helsing

#12128 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

JoseMujica wrote:jel se kome ovo dešava...

probam izmjeriti brzinu na speedtest.net i očita ping, pa očita dawnload i onda zaštopa na uploadu i pukne mi konekcija..
Desava se i meni,ne cesto ali se desi.
Nije bitno da li idem preko bht ili telemach neta.
Ili samo izmjeri download i pukne veza.

Tapatalk 2
elsa1337

#12129 Re: BHTelecom All About

Post by elsa1337 »

kod druga mi je neki mSurf paket i na netu je cijeli dan al je korisnik pretplate, neki paket, mislim midi30.
ja sam ultra korisnik, ima li nesto slicno da ja aktiviram kao sto je kod njega?
iceman2010

#12130 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Jazzy.ba wrote:Mene interesuje /iceman javi se/, imamo li mi pravo na reklamaciju martovskog računa, jer nemamo brzine evo već polovica marta.
Prvo, ja nisam prava adresa za to pitanje, ali kad me vec pitas, imas. Drugo pitanje je hoce li ta reklamacija biti uvazena. Vjerovatno nece. Zasto? Zato sto bht radi upravo ono sto je i najavio prvog dana kada je izbacio informaciju o povecanju brzina, postepeno povecava brzine korisnicima. Niko nije obecao da ce svi korisnici dobiti vecu brzinu 1.3.2013. U 00:00. Povecanje brzina uopste ne kasni nego ide kako je planirano. Cak i brze od toga. Dat je rok ljudima koji to rade do kraja marta, a da nije bilo nekih nepredvidjenih situacija u prosloj sedmici vec vi bilo zavrseno (govorim o Sarajevu).

Ukoliko neko ima problema sa konekcijom, slikom ili nekom drugom uslugom, a uredno je to prijavljivao ima pravo to da reklamira i njemu ce biti umanjen racun. To sam vec vidio vise puta. Kad god pretplatnik ima osnova za zalbu, zalba se uvazi.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Lain Coubert

#12131 Re: BHTelecom All About

Post by Lain Coubert »

Iceman, možeš li mi postaviti detaljne postavke za konfiguraciju routera.

Naime, povećana je brzina ali su i restartovane postavke modema pa sam zvao 1444 i neko mi je telefonski objasnio kako da naštimam Ali, dešava se često da nestaje interneta a još češće da na glavnom računaru, kod kojega je router ima net a na drugom koji je spojen lan kablom nestane. Idem na Repair konekcije ali prijavi da ne može obnoviti IP adresu, uglavnom uvijek nešto oko IP adrese. Možda nije naštimano pravilno dodjeljivanje IP adresa pa kako to ide.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12132 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

elsa1337 wrote:kod druga mi je neki mSurf paket i na netu je cijeli dan al je korisnik pretplate, neki paket, mislim midi30.
ja sam ultra korisnik, ima li nesto slicno da ja aktiviram kao sto je kod njega?
Ne postoji, Predji na bilo koju pretplatu, pa i onu do 15 pa ces imati. Ja sam 100% sigurna da 90% nas potrosi barem 10KM mjesecno na mobitel :) Dalje, ako si student imas fenoemnalne studnet pakete s netom koji se ne napalcuje :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12133 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

e stvarno ste firma :x :x :x :x :x :x :x :x

zvao prije 7 dana i rekao za modem i kažu tad zovi kad prebace pakete......zovem jutros e sad pošalji e-mail pa kad dođeš na red :x :x :x :x :x

pa kad pošaljem e-mail odgovorite da vam faksom pošaljem da imate napismeno :x :x :x :x

i na koji e-mail trebam to poslati?
Herr Flick

#12134 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Image

Prije 2 dana povecali,danas ovo :lol: :lol: :lol: :lol:
jaco_sa

#12135 Re: BHTelecom All About

Post by jaco_sa »

http://www.speedtest.net/result/2565347272.png
jutros nakon intervencije,jbg nisam vise mogao cekati...
Centar, Sarajevo

@ iceman

e drug posto ne dobijam 10Mb/s mogu li traziti korekciju brzine??
Hvala.
staradis

#12136 Re: BHTelecom All About

Post by staradis »

Kada planiraju ubaciti neke normalne mobitele.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
arnes_king

#12137 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

jaco_sa wrote:http://www.speedtest.net/result/2565347272.png
Centar, Sarajevo

@ iceman

Hvala.
Ja sam ih kontaktirao i na fb i mailom i na oba mjesta su mi odgovorili kao da ce provjeriti pa uraditi potrebno ali nista nisu uradili ...
Qler

#12138 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

staradis wrote:Kada planiraju ubaciti neke normalne mobitele.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Koji su to normalni? Imaju ponudu od onih najjeftinijih do nexusa i sad ce i lumia 920... mislim da trenutno imaju fin izbor telefona. Ali izgleda da su svi nenormalni...
Jazzy.ba

#12139 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

jaco_sa wrote:http://www.speedtest.net/result/2565347272.png
Centar, Sarajevo

@ iceman

Hvala.
Kako si intervenisao majke ti?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Appelsiiniankka

#12140 Re: BHTelecom All About

Post by Appelsiiniankka »

---
Last edited by Appelsiiniankka on 11/03/2013 13:05, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12141 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

kad ćete mi modem promjeniti?

Zvao sam podršku prije 7 dana i prijavio da koristim modem koji tehnički ne podržava NetFlat 10 (speedtouch Thompsom 510)...zvali me jedno tri puta iz BHT i rekli sve će biti OK, nema problema, samo nazovite kad vam povećaju brzinu. I gledam jutros da je brzina puštena ali na mjerenju dawnload ne dobacuju dalje od 6 Mbs.

Zovem jutros ponovo za modem i kaže mi lik de pošalji e-mail sa zahtjevom pa kad dođete na red. :x Malo je reći da mi je došlo da pojedem i modem i slušalicu. Al. eto i e-mail sam vam poslao s molbom da mi zamjenite modem barem u ovom stoljeću.

I samo se mojo ženi zahvalite što danas nisam podnio zahtjev za raskidom ugovora.
Tiger 033

#12142 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

Appelsiiniankka wrote:Evo samo da se javim raji, i ja sam uposlenik Telekoma kao Tehnicko lice i registrovao sam se samo radi ove teme da malo Icemanu pomognem sa ovog terenskog aspekta jer ipak on radi na ****** i meni olaksava posao

Vidio sam da par vas ne smije da resetuje modem jer se boji da ce izgubiti postavke sto ce se i desiti al et ja cu vam pomoci da nakucate ponovo modem i da vam proradi internet, televizija ili telefon zavisi sta hocete, a moze i sve meni svejedno

A sto se tice tvog pitanja, ne nemozes traziti reklamaciju na osnovu nicega jer se u telekomu prihvataju reklamacije samo ako ti je monter ili tehnicar dolazio na adresu i "napravio" ti smetnju a tebi ostali isti problemi, tada se reklamacija salje direktno na montera ili tehnicara koji je bio kod tebe i pita se njega zasto nije odklonio problem i ako je istina da je do njega tvoja je reklamacija vazeca i novac ti je vracen

U suprotnom nista jer te nema u sistemu zato ti preporucujem da prijavis smetnju, ako ti "teta" kaze ne mozete prijavljivati smetnje dok ne povecaju pakete laze te, fino trazi njeno ime i prezime koje ti mora po ugovoru dati jer je sluzbeno lice i zovi sefa i zali se direktno na nju jer ona nema pravo da tebi kao korisniku govori sta mozes a sta ne mozes, njen je posao da uzme smetnju i da dadne dalje kolegama koje ce je prosljediti ako nije u redu monterima ili tehnicarima

Pitajte sta vas zanima
Ovo sto radite ovdje ti i @iceman RESPECT ali ipak mislim da bi to trebalo ovdje raditi http://forum.bihnet.ba
Jazzy.ba

#12143 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Taj forum je čučno ima 10 godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GaRGa

#12144 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

prvo jedno pitanje, da li ovaj moj modem model: siemens speedstream 4100 podrzavaa 10 Mb/s ?
Mahalac

#12145 Re: BHTelecom All About

Post by Mahalac »

Povecanje brzine neta na MojaTV paketa jednostavno nije dovoljno. S trenutnim odnosom cijena i paketa/servisa s potrosacke strane gledano je preskupo.
Moze li neko (s obzirom da vas evo ima ovde na forumu) otkriti sad, barem dati hint o mogucem snizenju cijene paketa recimo FullMoja tv paketa jer kako rekoh trenutno je neprihvatljivo/preskupo.
Last edited by Mahalac on 11/03/2013 11:28, edited 1 time in total.
Appelsiiniankka

#12146 Re: BHTelecom All About

---
Last edited by Appelsiiniankka on 11/03/2013 13:05, edited 1 time in total.
Dendrlix

#12147 Re: BHTelecom All About

Post by Dendrlix »

@Hoze

Da te nisu razumili da zelis WI FI modem/ruter? Meni su prije 7-8 mjeseci rekli da posaljem email koji ce oni proslijediti dalje kako bi se modem zamjenio kad ih bude na stanju.
Qler

#12148 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

A ovaj paradigm tehology dokle on radi?
Dendrlix

#12149 Re: BHTelecom All About

Post by Dendrlix »

Pa pise ti na njemu :-D ADSL 2/2+
Appelsiiniankka

#12150 Re: BHTelecom All About

JoseMujica wrote:kad ćete mi modem promjeniti?

Zvao sam podršku prije 7 dana i prijavio da koristim modem koji tehnički ne podržava NetFlat 10 (speedtouch Thompsom 510)...zvali me jedno tri puta iz BHT i rekli sve će biti OK, nema problema, samo nazovite kad vam povećaju brzinu. I gledam jutros da je brzina puštena ali na mjerenju dawnload ne dobacuju dalje od 6 Mbs.

Zovem jutros ponovo za modem i kaže mi lik de pošalji e-mail sa zahtjevom pa kad dođete na red. :x Malo je reći da mi je došlo da pojedem i modem i slušalicu. Al. eto i e-mail sam vam poslao s molbom da mi zamjenite modem barem u ovom stoljeću.

I samo se mojo ženi zahvalite što danas nisam podnio zahtjev za raskidom ugovora.
Kada prijavis smetnju ona se nesmije razduziti dok te monter ili tehnicar ne nazove i vidi sta ce te dalje glede smetnje ali ima problem nekada sa help deska zovu pa oni razduze smetnju pa evo ti mali savjet

Prijavi smetnju, kada telekom tebe zove pitaj ko je, ako nije monter ne radi ti smetnja, ako je monter fino mu reci ne radi mi usluga zbog toga i toga jednostavno mi star modem ne moze gurat vise, prije ce ti tako doci jer on stvarno ima bruku posla a malo ga koce kolege sa help deska kod kojih stoji smetnja jer su neodlucni zbog predhodnih razgovora

Najbolje ti je reci svakome ne radi mi nista, ne gori mi DSL nikako, pa kada monter nazove fino porazgovaras sa njim o stvarnom problemu

Znam da je ovo malo glupo sa nase strane ali tako je kako je, najvise ispasta krajnja tacka a to je stranka
Last edited by Appelsiiniankka on 11/03/2013 12:11, edited 1 time in total.
Locked