BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#11801 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Gdje da izadjem u ovaj siguran grad, pardon to je druga tema, nema veze. Bez uvrede najjaci su mi ovakvi komentari, dosao lik da mi postavi moju tv i ubi se on meni da objasni da je i 5Mbps dovoljno i da 5Mbps manje od 22Mbps koliko daje HS ali je ovih 5Mbps puno stabilnije, bio sam u zurbi nije mi se dalo raspravljati. Slazem se ja s tobom da ne treba buljiti u ekran ali iz drugih razloga a ne zato sto je ponuda kanala u paketu moja tv losa nego zato sto ima i pametnijih stvari, ipak kad mi se malo bulji ja bi da buljim u nesto sto valja. Po tom principu bih trebao iz kuce izbaciti i TV i telefon pogotovo jer sto bih bezze zvao nekoga kad caskom mogu da trknem do njega da mu kazem sta imam i to pjeske nikako automobilom jer tako je najzdravije a to sto nam je zrak zagadjen pa cu dobiti rak pluca dok budem trckarao jer ne treba da koristim telefon to nikom nista. Ta dva prijeratna kanala koja spominjes su u svakom trenutku kad upalis TV imala kvalitetniji i zanimljiviji program nego svi domaci kanali koji se danas nude.
lelooo

#11802 Re: BHTelecom All About

Post by lelooo »

SA3 bio samo u sarajevu :) A meni krivo bilo nisam mogao gledati satričiće :D
rizibizi ne provociram te, ali kako malo procitam obe teme telemach i bht, pa mi smijesna prepucavanja jel to 5,10,15, ma hebe mi se. Ja neki dan skinuo 15 giga crysis i gigu nekakvog patcha i kad sam pomislio da to treba sad raspakovati, pa montirati, pa instalirati, pa naci crack koji radi... pa onda shift-delete....::D

a ona 2 su imala kvalitetan program radi kvalitetnih ljudi, a ne premium sadrzaja...Vajta i Hus, branko kockica, TLN,..
A sad 367 programa, milioni skrhani lige vake nake, zivotinje, crtani, tone svega i opet djavlu malo :) Bjez ba, sto se manje covjek time bavi sretniji je. ali OT smo debeli :thumbup:
azricax

#11803 Re: BHTelecom All About

Post by azricax »

Malo se udaljavamo od teme, al sta ces :), ja danas odo aBd da kupim biciklo i da se (da oprostite) natakarim na njega i ne silazim cijelo ljeto, pa me iskreno i zaboli koja mi je brzina interneta i koje tv kanale da gledam. A onda cemo opet poceti ovu temu kada pocne kisa i snjeg :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11804 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

glupa vam priča...zato i imate različite pakete za različite potrebe pa je nekom i 5 Mbs dosta, a nekon nije ni 25 mbs dovoljno :-)

sva poenta je da ja kao korisnik hoću najbolju uslugu za što manje para i fakat me ne interesuje ni kako se firma zove ni u čijem je vlasništvu. A u slučaju BHT-a, ako plaćam paket NetFlat 10 hoću da imam cca oko 10Mbs. Ako ne mogu imati, onda ću se ili prebaciti na manji paket ili uzeti drugog provajdera.

simple as this...bez puno natezanja, šuplje itd. Barem u SA većina ljudi ima izbor i svako je valjda dovoljno odrastao da zna izabrati paket i firmu prema svojim potrebama. I stvarno je bezveze ovo prepucavanje uposlenika pojedinih provajdera.
Maharadza

#11805 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

van helsing wrote:Bilo nam drago , ili ne , ali sve je izvjesnija privatizacija :

http://www.klix.ba/vijesti/bih/fbih-zap ... /130305059

Tapatalk 2
Da nisu ovo te najavljivane 'promjenje', jer ja ne vidim drugi način da se ta firma 'očisti' od mase neradnika, pijavica i uhljupa od kojih vrvi tamo i da konačno urade svojim ponudama ono što su trebali davno - POMETU KONKURENCIJU, i to ne samo po gradovima nego da pravu stvar i ponudu mogu imati i oni u najzabačenijim dijelovima ove države. Mislim da to samo privatnik može uraditi, kojem je profit na prvom mjestu a ne kako 'izmusti' korisnike na svakom koraku bez adekvatne usluge.

Tapatalked
lelooo

#11806 Re: BHTelecom All About

Post by lelooo »

Maharadza wrote:
Da nisu ovo te najavljivane 'promjenje', jer ja ne vidim drugi način da se ta firma 'očisti' od mase neradnika, pijavica i uhljupa od kojih vrvi tamo i da konačno urade svojim ponudama ono što su trebali davno - POMETU KONKURENCIJU, i to ne samo po gradovima nego da pravu stvar i ponudu mogu imati i oni u najzabačenijim dijelovima ove države. Mislim da to samo privatnik može uraditi, kojem je profit na prvom mjestu a ne kako 'izmusti' korisnike na svakom koraku bez adekvatne usluge.

Tapatalked
Ti si meni kralj :-)
Privatnik kojem je profit na prvom mjestu i zato neće musti korisnike i ponudice gigabite na selu...
Koliko je tebi godina? 7 i po?

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Maharadza

#11807 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

lelooo wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalked
Ti si meni kralj :-)
Privatnik kojem je profit na prvom mjestu i zato neće musti korisnike i ponudice gigabite na selu...
Koliko je tebi godina? 7 i po?

Barem ih neće krasti kao što to bht trenutno radi svojom mizernom ponudom paketa za masne cijene. I nemoj me molim te uvjeravati da veći broj kanala (od kojih je većina regionalno smeće) čini volju ponudu iptv-a kao i to da je 5mbps 'sasvim dovoljno većini' korisnika, jer su TO priče za malu djecu dok je ovo što ja tvrdim bazirano na ČINJENICAMA.

Tapatalked
R9..

#11808 Re: BHTelecom All About

Post by R9.. »

quarterback wrote:
SONY_91 wrote: koristim najnoviji utorrent, i kod komšije isto BHT ADSL i ne ide više od 10kb/s, mijenjao portove,nema šta nismo radili ali neće pa neće, dok sa steama skida i preko 800 kb/s
probaj tixati torrent klijent
Ja bi ti preporucio BitComet....skidam uvjek maximalnom brzinom.....

I gledaj da ti bude vishe seedera nego leechera

Image
avaks

#11809 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

TheWatcher wrote:
avaks wrote:@SONY_91
Torrent ti je p2p druže. Šta konkretno skidate ti i komšija, kakav je odnos seedera i leechera jer to igra veliku ulogu a i same postavke u torrent klijentu. Steam, origin, battlenet i slično je sasvim druga priča i na njima i uvijek ide max download.
Evo ti program po kojem štimaš postavke torrenta pa vidi da li to pomaže:
http://www.infinite-source.de/az/az-calc.html

p0zz
postoji li neka stranica za upotrebu torrent-a za ljude koji ga nikada nisu koristili tj. prave laike :?:
Lično koristim torrentz.eu kao tražilicu već dugo vremena a kao klijent utorrent (i postavke sa gore navedenog programa) i stvarno nemam problema. Većinom skidam sa Piratebay ili Kickass jer imaju dosta registrovanih korisnika i komentara.

Sada na šta obratiti pažnju kada skidate neki torrent osim na komentare korisnika to je i broj seedera i leechera.
Što više seedera znači brži download jer su seederi oni koji su već skinuli navedeni torrent i dijele ga sa vama (odnosno skidate ga od njih) dok su leecheri (pijavice hehe) likovi koji su skinuli jedan dio tog torrenta i onda ga dalje dijele (znači vi ste automatski leecher sve dok ne skinete kompletan torrent). Možda zvuči komplikovano ali je u stvari veoma jednostavno. Znači ako imamo torrent i jednog seedera (tj. nekoga od koga skidamo to) i jednog leechera (onaj ko skida) brzina će biti onolika koliko navedeni seeder ima upload tj. kojom brzinom možete da skidate navedeni torrent od njega. Dok recimo ako imamo jednog seedera i 2 leechera onda ta dva leechera dijele brzinu seedera (od koga skidaju) i naravno download je sporiji. Znači bitan je odnos seedera i leechera tj što više seedera a manje leechera brzina downloada bi u principu trebala biti veća.
Nadam se da nisam puno zakomplikovao ;)

p0zz

p.s.
Evo još par zanimljivih linkova koga interesuje:
http://www.saznajnovo.com/2013/01/sta-j ... kako-radi/
http://www.youtube.com/watch?v=FeQZgGbMn0Y
kakaljin

#11810 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
van helsing wrote:Bilo nam drago , ili ne , ali sve je izvjesnija privatizacija :

Tapatalk 2

Tapatalked
Zasto onda telemach, hs,logosoft nisu u zabacenim selima jer su oni privatni i cilj im je profit i veci broj korisnika
lelooo

#11811 Re: BHTelecom All About

Post by lelooo »

Maharadza wrote:
Barem ih neće krasti kao što to bht trenutno radi svojom mizernom ponudom paketa za masne cijene. I nemoj me molim te uvjeravati da veći broj kanala (od kojih je većina regionalno smeće) čini volju ponudu iptv-a kao i to da je 5mbps 'sasvim dovoljno većini' korisnika, jer su TO priče za malu djecu dok je ovo što ja tvrdim bazirano na ČINJENICAMA.

Tapatalked
Ko priča o kanalima i megabitima doktore?!
Meni smeta priča prodaj biće bolje. Jasta ce, evo prodala država energopetrol, pa nam dzabe nafta, baš se preporodila firma...i to sad fino imas vijeće ovih naftasa i samo dizu cijene...
Nego ti baš i ne kontas da za ovo povecanje brzina trebas napisati pismo zahvale bhtelecomu, jer ti je radi njih dignuta brzina na telemachu, a ne obrnuto. A da nema ovakvog telekoma tvoj ljubljeni telemach bi ti dizao cijenu sve po dvije marke mjesečno :-P
Fala bogu i na telemachu naravno :-) da se ne peglamo sa prometom B-) ali malo otvori oci zaboga
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11812 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Nisam zadovoljan s ovim 10 G :D, jel "more" ovo bolje?
Image
Halcyon

#11813 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Ako imaš dobru paricu, može. :D
Maharadza

#11814 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

lelooo wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalked
Ko priča o kanalima i megabitima doktore?!
Meni smeta priča prodaj biće bolje. Jasta ce, evo prodala država energopetrol, pa nam dzabe nafta, baš se preporodila firma...i to sad fino imas vijeće ovih naftasa i samo dizu cijene...
Nego ti baš i ne kontas da za ovo povecanje brzina trebas napisati pismo zahvale bhtelecomu, jer ti je radi njih dignuta brzina na telemachu, a ne obrnuto. A da nema ovakvog telekoma tvoj ljubljeni telemach bi ti dizao cijenu sve po dvije marke mjesečno :-P
Fala bogu i na telemachu naravno :-) da se ne peglamo sa prometom B-) ali malo otvori oci zaboga
A ko je zaslužan što smo tek prije par god. u ovoj jadnoj zemlji po prvi put konačno osjetili čari FLAT interneta uz pristojne brzine i normalne i prihvatljive cijene!? I ko nas je prije toga GODINAMA (haman' pa deceniju) držao u monopolističkom zatvoru sa svojim limitima (koji su također bijedni bili) i naplaćivao prekoračenje istih da ti se zamanta (1GB = 10KM)!?

TO za energopetrol se slažem, ali i tu je pravljen kiks oko izbora kupca za isti, dok bi za bht naravno trebalo dooobro analizirati i postaviti uslove potencijalnom kupcu! Ovako, obični građani ionako nemaju fajde od njega, pošto se niko bez "štele" ionako ne može zaposliti u isti, dok bi to vjerujem bilo drugačije da je privatnik tu, a koji prije svega gleda STRUČNOST a ne "koga znadeš" i "s kim si u rodu" da bi dobio radno mjesto! Naravno ako izaberu normalnog i ozbiljnog kupca!
kakaljin wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalk 2

Tapatalked
Zasto onda telemach, hs,logosoft nisu u zabacenim selima jer su oni privatni i cilj im je profit i veci broj korisnika
Zato što nema svako tu nafaku kao BHT da naslijedi tu infrastrukturu koja pokriva ta sela od ranije! ;-)

Žalosno je samo što oni u istu apsolutno ne ulažu, barem ne u obimu u kakvom bi trebali i uzimajući u obzir god. profit koji ta firma ima! Pa mogli su do sada optiku pružiti do svakog zaseoka, da znaju posao i da rade pošteni ljudi gore! ;-)
lelooo

#11815 Re: BHTelecom All About

Post by lelooo »

U svijetu velikog kapitala nema normalan, to ne postoji. I mol-ina se obavezao svašta nešto i onda ofarbali 4 pumpe u državi. I sad smo kolonija hrvatsko-srpske nafte (omv je nis, naftna industrija srbije). Ako hoće mogu nam staviti cijenu litra 5 km, i sta ces suti i plati.
E zato država mora ostaviti barem jedan telekom sebi, može i HT svejedno, jer onda država kaze mi stavljamo cijenu megabita toliko, a privatnik nek radi sta hoće.
Vidi sta su slovenci radili a vidi sta hrvati sa telekomom, i ko se zeznuo...

A to za sela, nisi mi baš, nimalo relevantan, ovdje gdje sam ja sela koja nikad prije rata telefona nisu imala imaju sad mojatv, sve novo izgrađeno i mislim da im je bolja infrastruktura nego na Bascarsiji...
A tu ti druze telemacha nikad biti neće, ne isplati se i gotovo. E to ti je druze državna firma, svi građani imaju pravo na uslugu, pa sta kosta da kosta
Last edited by lelooo on 05/03/2013 18:06, edited 1 time in total.
nickname-83

#11816 Re: BHTelecom All About

Post by nickname-83 »

Maharadza wrote: Zato što nema svako tu nafaku kao BHT da naslijedi tu infrastrukturu koja pokriva ta sela od ranije! ;-)
sa ovim si pokazao koliko znaš. Tokom rata dobar dio te "infrastrukture" je uništen, a i ono što je preživjelo uglavnom bilo dobrano zastarjelo. Dosta toga su morali potpuno nanovo uraditi (optika, nove parice, cvorista, itd.). Oni su vjerovatno uložili (i još uvijek ulažu) u infrastrukturu više novca nego što tvoj omiljeni kablovski operater ukupno vrijedi. Pametnom dosta.
emcha13

#11817 Re: BHTelecom All About

Post by emcha13 »

http://www.speedtest.net/result/2552659907.png
Evo meni da se pohvalim povecali hahaha i eto radi sve po obecanom ... nadam se jos nekim poboljsanjima , meni dovoljno samo sport klub da uvedu da mozemo englesku ligu gledati sve ovo ostalo nije bitno
rinna0304

#11818 Re: BHTelecom All About

Post by rinna0304 »

Jel ima neko da mu brzina jos uvijek nije povecana ? Osjedit cu dok oni ovo povecaju :(
jaco_sa

#11819 Re: BHTelecom All About

Post by jaco_sa »

rinna0304 wrote:Jel ima neko da mu brzina jos uvijek nije povecana ? Osjedit cu dok oni ovo povecaju :(
Nije meni, Centar, Sarajevo...
Jazzy.ba

#11820 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Nije ni meni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11821 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Ja sam prosli put chekao povecanje mjesec i pol dana :D, sad vi malo cekajte :P, a je da i nisam nesto zadovoljan al`ide full hd ko lud :D.
Herr Flick

#11822 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Jos malo pa ce nam internet biti besplatan :mrgreen: :mrgreen:
rinna0304

#11823 Re: BHTelecom All About

Post by rinna0304 »

Ma ajde sto cekam al sto mi se modem sam restartuje cijeli dan to je vec :x :lol:
sencobih

#11824 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

a gdje je to telemach izgradio mrezu osiim sto je za jeftine pare kupio firme po bih koje su grcale u dugovima, dovukao neku polovnu centralu i sad uzima pare i izvlaci ih iz drzave, i sad treba da ih dizemo u zvijezde
sencobih

#11825 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

a gdje je to telemach izgradio mrezu osiim sto je za jeftine pare kupio firme po bih koje su grcale u dugovima, dovukao neku polovnu centralu i sad uzima pare i izvlaci ih iz drzave, i sad treba da ih dizemo u zvijezde
Locked