BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Qler

#11626 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Ova 808 kao kod mene skuplja od nexusa :)
zLatk0

#11627 Re: BHTelecom All About

Post by zLatk0 »

Baš po njoj gledam, ne mogu se sjetiti je li ta cijena bila..
A i razlika je u 10KM..
Cossack

#11628 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Jazzy.ba wrote: Nisu normalni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zato ti lagano kupi na jacapi i onda moli Boga da se za par mjeseci šta ne pokvati.
bosniamaj

#11629 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

NetFlat 4 / NetFalt 10

Image :bih:
sema911

#11630 Re: BHTelecom All About

Post by sema911 »

pa eto nije losa cijena nexusa samo isplatil se uzet il da se ceka novi kojeg najavljuju sredinom god
ako je u usa bio 550km ovo hajd tak reci je poskupo al opet nema ni jeftinije nigdje osim ovo po piku po 850-900km
e sada dal vrijedi tih paraa
ja sam na paket 30+70za tel izadje 100km na god,. sto opet je puno al et sta mislite (ja sam se zezno i odusto od ovog nexus iz amerike nisam mogao cekat) pa sada me kopka ,., jel bas toliko dobar taj tel. ko sto papiri govore
zLatk0

#11631 Re: BHTelecom All About

Post by zLatk0 »

Imas recenzija po netu dosta.. A za 5icu najavljuju 5" displey i novi procesor Tegra, a sad koliko ce to biti prepucavanje sa telefonima, jer vec su poceli.. A i vjerovatno ce tek u 11. mjesecu izaci, a i kad skontas da ce i petica tek doci u ovo vrijeme na isto ti dođe..

Ima ko da zeli HTC Desire HD, taman da prodam HTC, i to se cak premisljam jer je pravo dobar telefon, i uzmem sebi Nexus 4?
Filter

#11632 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

kako spasiti postavke ovog ZTE modema? evo sad gledam i nema nigdje u opcijama da se postavke sejviraju negdje na racunaru... ili importuju u slucaju reseta...
mehoxy

#11633 Re: BHTelecom All About

Post by mehoxy »

Da mi je samo znati zasto sam ja uvijek zadnji u redu za povecanje.Prosli put sam im morao slati e-mail jer mi ni nakon citavog mjeseca nisu bili povecali :(
BadBoy

#11634 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Dobar je Nexus, da imam love sad bih ga uzeo. Inače, nisam vidio ni za jedan telefon ovakvu promotivnu kampanju.
Jazzy.ba

#11635 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Cossack wrote:
Jazzy.ba wrote: Nisu normalni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zato ti lagano kupi na jacapi i onda moli Boga da se za par mjeseci šta ne pokvati.
Normalno da cu kupiti od svercera za 300 marona niže, kao uostalom i 10 proslih telefona. Ne serem marke.
van helsing

#11636 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Da nije zalosno,bilo bi smijesno.
Em da me veze ugovorom da budem na njihovoj mrezi,em da im platim za fon punu cijenu.
Mislim danas imas radnji u kojima mozes na rate uzet fon bez ikakvih ugovora i zakljucavanja,recimo tehnomag,imtec,stanic i da ne nabrajam.
Idemo prvi - dajemo vise :lol: :lol: :lol: :lol:

Tapatalk 2
Mustafapasa

#11637 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

van helsing wrote:Da nije zalosno,bilo bi smijesno.
Em da me veze ugovorom da budem na njihovoj mrezi,em da im platim za fon punu cijenu.
Mislim danas imas radnji u kojima mozes na rate uzet fon bez ikakvih ugovora i zakljucavanja,recimo tehnomag,imtec,stanic i da ne nabrajam.

Tapatalk 2
cesto spominjano al u osnovi netacno...
uostalom, i ako potpises ugovor i za to dobijes benefite, pored nize cijene, i dodatne popuste na saobracaj...
a to oko kupovine na jacapi, pa ako je rizik macka u vreci kupiti ok onda ok...svako se za svoje pare sisa gdje mu pase najvise
zLatk0

#11638 Re: BHTelecom All About

Post by zLatk0 »

van helsing wrote:Da nije zalosno,bilo bi smijesno.

Tapatalk 2
Nazalost, nisam ni ja zagovornik ugovora, ali ovo je Bosna i ovdje ne mozes nista dobiti jeftinije, jer cim je u slobodnoj prodaji isto oko 800KM, ne mozes mnogo ni ocekivati od drugih ( jedino Market- ali i tu cekas tj rezervises ga, pa kad dođe..)
van helsing

#11639 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Daj ba Mustafa,pretplatnik sam dugogodisnji,uzeo sam prije 3 godine neku nokiu u telekomu i nikad vise.
Kakve ja popuste imam,ne znam da nemaju novi korisnici,meni jos uvijek ista cijena poziva,sms itd.
Ili cu mozda dobiti neke popuste ako kupim fon na ugovor?
Za nokiu nisam imao nikakve popuste,mozda je sada nesto novo.
Za mene bi bilo ok da je fon na trzistu cca 500 km,a telekom daje za cca 250 km,pa brate dragi bit cu vezan ugovorom jos dvije godine,valjda im se isplati.
Ovo govorim za moju pretplatu.
Za pijacu ne znam,ko voli nek izvoli,stvar izbora.

Tapatalk 2
Qler

#11640 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Jebi ga, ja gledam po "svijetu" lumia 920 za 1$/€ na ugovor, telefon koji u prodaju duplo skuplji od nexusa, po toj logici kod nas bi lumia 920 bila negdje 2000KM u telecomu, 900KM na ugovor 2 godine i 100KM pretplatom...
van helsing

#11641 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Qler wrote:Jebi ga, ja gledam po "svijetu" lumia 920 za 1$/€ na ugovor, telefon koji u prodaju duplo skuplji od nexusa, po toj logici kod nas bi lumia 920 bila negdje 2000KM u telecomu, 900KM na ugovor 2 godine i 100KM pretplatom...
Pa to mene i iritira,kao da niko nema internet,satelitsku ili kablovsku tv,rodbinu ili prijatelje vani ili u Hr i Sr pa da ne vidi kako rade ostali operateri.
Kod mene je tarifa maxi50.
Eh sada,ako me vezu ugovorom,24 mjeseca x 50km...
Lijepa cifra..

Tapatalk 2
Mustafapasa

#11642 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

Vidi, evo kako to izgleda:

odes u neku ovdasnju prodavnicu telefona, tipa univerzalno, fontele isl i kazu ovako "dajemo garanciju od 6 mjesci na telefone kupljene kod nas" - ok! Moje drugo pitanje glasi: ko daje garanciju? Odgovor: "pa mi!!" Rekoh ok, a ko je to "mi"? Pa mi, prodavnica, aaaa ok. Hvala lijepo i vidimo se nekad...
Kako 6 mjeseci ili godinu kada mi je sam proizvodjac rekao da daje 2 godine garanciju????? Iz ovog se postavlja pitanje porijekla tih uredjaja a da ne govorim o godini proizvodnje...
Idemo dalje, i da kupim takav uredjaj, da se odmah razumijemo on je dekodiran i otkljucan na sve mreze, a samim tim je i fabricka garancija izgubljena i to je razlog njegove nize cijene...
Dalje, i da ga trebam kod njih servisirati, ko ce to raditi??? Rade to njihovi serviseri ko zna gdje obuceni i ko zna kakve dijelove ce mi unutra ubaciti i da li cu dobiti garanciju na ubacene dijelove - ne!
E sad da to uporedim s BH Telecomom:
- dobijam original uredjaj, sa tacnim porijeklom, 2 godine garancije, ovlasten servis, originalne dijelove, postprodajnu podrsku, kupovinu na 12 ili 24 rate, obezbjednjn zamjenski uredjaj, na servis mogu predati bilo gdje u BH Telecom itd itd...vjeruj mi probao i prvu varinatu nekada davno a i drugu koji stalno sada praktijum jer ne zelim 2 godine da razmisljam o telefonu nikako, ima garanciju i moje je samo da ga cuvam od vanjskih ostecenja!!!! a vjeruj mi isplati se!!!
e sad, po pitanju saobracaja, pretpostavka je da oni koji vise pricaju koriste veci paket, a to podrazumijeva jeftinije tarife saobracaja za sms,mms,govor,mobilni internet kao i jeftiniji telefon. Konkretno, ovaj NEXUS bi na paketu 50 bio koliko i kod ovih nelegalnih prodavaca, a ja cu svakako koristiti mrezu jednog operatora na nekom paketu!!!!
E sad, za razliku od ostalih, BH Telecom je dao i dodatni popust ako aneksiras postojeci ugovor na 12 ili 24 mjeseca, evo ovdje: http://www.bih.net.ba/5322.html pa ako to nisi do sada uradio, predlazem da uradis...

Inace, ne znam da li ste primjetili, al eki dan sam gledao koje sve popuste imaju korisnici mobilne mreze BH Telecoma, evo da nabrojim:
- 2 najbroja za -50% jeftinije telefoniranje,
- 5% popusta na 2 - 5 brojeva mobilne mreze,
- 50% popusta na saobracaj na aneksiranje na 24mjeseca sa dodatnim besplatnim internet saobracajem,
- 24 rate za aparat + popust za aparat itd itd...

zato ja postujem da svako sam sebi odabere sto misli da je za njega najbolje :D
Mustafapasa

#11643 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

eeee cek malo,termin PRETPLATA je pogrešan i ne koristi se vise osim u nekim tehnologijama.
Pretplata znaci ostvarenje prava da koristite neke usluge! To pravo je zapravo naknada za mreznu infrastrukturu, njeno odrzavanje, mrezne zavrsetke koji su kod korisnika instalisani, dolazak montera u smetanjama i reklamacijama itd itd.

U mobilnoj tehnologiji se koristi termin MJESEČNA NAKNADA i predstavlja da cjelokupan iznos paketa koirsnik koisti kako on želi u skladu sa svojim komunikativnim navikama. Dakle, cjelokupan iznos paketa ti trošis kako želis.

Odvojeno od toga, ali na tom racunu, dodaje se iznos rate za aparat itd...
motorola01

#11644 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Mustafapasa wrote:..

Inace, ne znam da li ste primjetili, al eki dan sam gledao koje sve popuste imaju korisnici mobilne mreze BH Telecoma, evo da nabrojim:
- 2 najbroja za -50% jeftinije telefoniranje,
- 5% popusta na 2 - 5 brojeva mobilne mreze,
- 50% popusta na saobracaj na aneksiranje na 24mjeseca sa dodatnim besplatnim internet saobracajem,
- 24 rate za aparat + popust za aparat itd itd...

zato ja postujem da svako sam sebi odabere sto misli da je za njega najbolje :D
Treca stavka se krece do 50 posto, a ne 50 posto. Midi paket od 30KM ima 25 posto i sto je veci paket, manji je postotak. Aparati su Vam preskupi jer vi fakticki prodajete aparate i ne nudite ih uz neki popust jer smo vasi korisnici. Telefon se moze kupiti bilo gdje i to sto vi nudite je prodaja na rate koja se moze dobiti bilo gdje.

edit: imas li kakvu stimulaciju na ovu promociju firme :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11645 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

Qler wrote:Jebi ga, ja gledam po "svijetu" lumia 920 za 1$/€ na ugovor, telefon koji u prodaju duplo skuplji od nexusa, po toj logici kod nas bi lumia 920 bila negdje 2000KM u telecomu, 900KM na ugovor 2 godine i 100KM pretplatom...
pa ovo je logika...dok ima ovaca biće i vune :D

da ljudi ne kupuju te telefone po toj cijeni i BHT bi gledao da napravi pristupačniju ponudu.

Nekada je i SIm kartica s brojem koštala preko 1.000 KM...danas ih dosta operatera džaba dijeli
jaco_sa

#11646 Re: BHTelecom All About

Post by jaco_sa »

Image

netflat4 / neflat 10...
Brzina nije povecana, Centar, Sarajevo...
Last edited by jaco_sa on 04/03/2013 13:57, edited 1 time in total.
motorola01

#11647 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Mustafapasa wrote:eeee cek malo,termin PRETPLATA je pogrešan i ne koristi se vise osim u nekim tehnologijama.
Pretplata znaci ostvarenje prava da koristite neke usluge! To pravo je zapravo naknada za mreznu infrastrukturu, njeno odrzavanje, mrezne zavrsetke koji su kod korisnika instalisani, dolazak montera u smetanjama i reklamacijama itd itd.

U mobilnoj tehnologiji se koristi termin MJESEČNA NAKNADA i predstavlja da cjelokupan iznos paketa koirsnik koisti kako on želi u skladu sa svojim komunikativnim navikama. Dakle, cjelokupan iznos paketa ti trošis kako želis.

Odvojeno od toga, ali na tom racunu, dodaje se iznos rate za aparat itd...
Zasto isto ne primjenite na fixnoj telefoniji???
TheWatcher

#11648 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

jaco_sa wrote:http://www.speedtest.net/result/2549620087.png

netflat4 / neflat 10...
nisi jedini :skoljka: bice u ovoj sedmici :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11649 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

jaco_sa wrote:Image

netflat4 / neflat 10...
da ti nije isti problem kao kod mene...stari modem ?
motorola01

#11650 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

jaco_sa wrote:Image

netflat4 / neflat 10...
Nije da ti prisjedam na muku, ali koliko ono vi placate mjesecno(ja placam 22KM) :D

Image
Locked