BHTelecom All About
Moderator: Benq
- van helsing
#10676 Re: BHTelecom All About
@rizibizi : koliko ja znam,ako si se odlucio za neki od moja tv paketa,bude relativno brzo,nekoliko dana se ceka.
Medjutim,problem kod bhtelekoma je sto imaju akcije za 1KM,a montere na terenu mozes na prste prebrojat. Jednostavno ne mogu monteri fizicki da stignu,jer ljudi bukvalno sve rade,samo ih jos nisam vidjeo da postavljaju ili mijenjaju bandere,a ne bi me cudilo i to da im uvale.
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Medjutim,problem kod bhtelekoma je sto imaju akcije za 1KM,a montere na terenu mozes na prste prebrojat. Jednostavno ne mogu monteri fizicki da stignu,jer ljudi bukvalno sve rade,samo ih jos nisam vidjeo da postavljaju ili mijenjaju bandere,a ne bi me cudilo i to da im uvale.
- Halcyon
#10677 Re: BHTelecom All About
Mali broj montera, a nikog neće da zaposle (čuvaju radna mjesta za svoje ljude). Isti je problem i u Tuzli. Uletiš samo ako si njihov (u ovom slučaju SDP-ov, jer je direktor direkcije SDP-ovac). Pretpostavljam da u Sarajevu moraš bit u SDA? 
- van helsing
#10678 Re: BHTelecom All About
Ne znam to oko stranaka,znam samo da su ljudi razvuceni i da mnogo rade.
I da su oni najmanje krivi sto cekamo dugo na njihov dolazak.
A najvise se na njih raja "istresa".
- skafiskafsnjak
#10679 Re: BHTelecom All About
krivi su oni sto u stolicama sjede... a do njih ne mozes docivan helsing wrote:Ne znam to oko stranaka,znam samo da su ljudi razvuceni i da mnogo rade.
- Halcyon
#10680 Re: BHTelecom All About
Znam ja, iz vlastitog iskustva.van helsing wrote:Ne znam to oko stranaka
Slažem se u potpunosti.van helsing wrote:znam samo da su ljudi razvuceni i da mnogo rade.
-
nedo_a
#10681 Re: BHTelecom All About
Zna li neko koliko se ceka na uvodjenje moje tv?
- fireman2013
#10682 Re: BHTelecom All About
Ja sam cekao 15 dana. Prvih 7 je bila provjera tehnicke mogucnosti a drugih 7 je bilo do montera i slobodnog termina. Sada je BHT koliko toliko uredio ovu oblast tako da vise nema cekanja po pola godine na prikljucak i sl. Ja se sjecam da je moj prijatelj 2008 godine cekao punih 8 mjeseci na ADSL prikljucaknedo_a wrote:Zna li neko koliko se ceka na uvodjenje moje tv?
-
rizibizi
#10683 Re: BHTelecom All About
U mom slucaju ta prica s monterima ne stoji, cuo sam se s covjekom koji mi je i obecao da ce biti gotovo ove sedmice i nije problem do montera nego sto za 5 radnih dana niko nije izdao nalog da mi dodju provjeriti paricu koja moze pogurati moju tv i adsl. Znaci kod mene bi monteri radili i ima ko da uradi ali nemaju naloga. To sad oni ko velika firma pa ne znaju gdje ce prije, a i ta prica akcija za marku pa vazda je akcija a i razlika nije sad da 50 km ustedis kad uhvatis akciju. Mislim prica je uz duzno postovanje bezze, nek izvuku ruke iz ... i prestanu guzeljati pa bi sve stigli, naravno nije nikad do buranije oni sute i rade i jos slusaju nezadovoljne musterije, ali nekome se moras nagovoriti. Bas sam se pozitivno iznenadio na pocetku, skoro nevjerovatno, znam da nisam nikoga ganjao i molio a zvali me za dva dana, medjutim to je samo bila opticka varka
Necu cekati 100 godina da su zlatni, mogu cekati jos heftu-dvije i to im je to.
EDIT: A ovo za stranke pa danas ni svjezeg hljeba ne mozes dobiti ako samo onako udjes i kazes "Jedan hljeb molim." Odmah dobijes onaj od prekjuce. Ali ako kazes da te poslala dajdzinica teticne Nafe e onda bi mogao jedan vruc.
EDIT: A ovo za stranke pa danas ni svjezeg hljeba ne mozes dobiti ako samo onako udjes i kazes "Jedan hljeb molim." Odmah dobijes onaj od prekjuce. Ali ako kazes da te poslala dajdzinica teticne Nafe e onda bi mogao jedan vruc.
- fireman2013
#10684 Re: BHTelecom All About
Do sada se niko nije zalio na to sto ti pricas. Par postova ranije "JoseMujica" je dao broj montera i fino nazovi ih direktno. Na forumu ti sigurno niko ne moze pomoci. Posalji mi PP u kojoj si opstini i ako si u mojoj dacu ti broj montera direktno i njima se obratirizibizi wrote:U mom slucaju ta prica s monterima ne stoji, cuo sam se s covjekom koji mi je i obecao da ce biti gotovo ove sedmice i nije problem do montera nego sto za 5 radnih dana niko nije izdao nalog da mi dodju provjeriti paricu koja moze pogurati moju tv i adsl. Znaci kod mene bi monteri radili i ima ko da uradi ali nemaju naloga. To sad oni ko velika firma pa ne znaju gdje ce prije, a i ta prica akcija za marku pa vazda je akcija a i razlika nije sad da 50 km ustedis kad uhvatis akciju. Mislim prica je uz duzno postovanje bezze, nek izvuku ruke iz ... i prestanu guzeljati pa bi sve stigli, naravno nije nikad do buranije oni sute i rade i jos slusaju nezadovoljne musterije, ali nekome se moras nagovoriti. Bas sam se pozitivno iznenadio na pocetku, skoro nevjerovatno, znam da nisam nikoga ganjao i molio a zvali me za dva dana, medjutim to je samo bila opticka varka![]()
Necu cekati 100 godina da su zlatni, mogu cekati jos heftu-dvije i to im je to.
-
iceman2010
#10685 Re: BHTelecom All About
Ko vec ima ADSL, prikljucak ide brze jer se tehnicka mogucnost daje iz kancelarije. Na tehnicku mogucnost se ne ceka dugo. Nekada bude i za jedan dan gotova. Ukoliko nema ADSL na adresi potrebno je mjerenje na terenu. To radi mjerna grupa koja ima manji broj ljudi, a rade i druge stvari (ucestvuju u otklanjanju smetnji npr.). Zbog toga se na tehnicku mogucnost u tom slucaju ceka malo duze. Prikljucak sada ide jako brzo. Nekada bude isti dan kada je i otvoren nalog. E sada, ukoliko nema tehnicke mogucnosti mislim da se postom salje odbijenica. E to ne znam koliko se ceka.
-
radiostar
#10686 Re: BHTelecom All About
prvo moram reci da su moja dosadasnja iskustva sa podrskom BHTelecoma bila dosta dobra, nisam imao neke specijalne zamjerke, medjutim, prosle sedmice, neki je kvar bio u pitanju (imam MojaTV - Full). Ne znam tacno sta je bilo, uglavnom zena me zove, veli, ne radi nista, ni tv, ni telefon ni internet, hajd reko dok dodjem kuci pa cu ja vidjeti.
dodjem kuci, sve ispravno prikopcano, ali ne radi, odmah nazovem podrsku, kazem sta je, tip s druge strane bio malo neuljudan ali kao odmah je napravio nalog, uzeo mi broj telefona da me kontaktira neko iz tehnicke sluzbe. dva dana cekao, nazovem opet podrsku, neka zena mi se javila, kaze, ja vam jedino mogu dati broj montera, dadne mi broj montera, zvao zvao zvao, jedva uspio dobiti, kad sam konacno dobio montere, kazu mi ljudi da uopste nisu dobili nalog.
naravno nazovem opet podrsku, kazem da sam prije tri dana prijavio kvar i da mi je njen kolega rekao da je napravio nalog i da ce me kontaktirati, nadju tamo tacno vrijeme kad je prijavljen kvar, tj. ponedjeljak oko 5 poslijepodne. a nalog je otisao u cetvrtak u 15.00. prekinem vezu, pogledam na sat bilo je 15.02 sati, znaci nalog je otisao dok sam razgovarao sa podrskom.
odmah sutradan ujutro su me zvali monteri, dosli poslijepodne, promijenili modem i time otklonili kvar.
dodjem kuci, sve ispravno prikopcano, ali ne radi, odmah nazovem podrsku, kazem sta je, tip s druge strane bio malo neuljudan ali kao odmah je napravio nalog, uzeo mi broj telefona da me kontaktira neko iz tehnicke sluzbe. dva dana cekao, nazovem opet podrsku, neka zena mi se javila, kaze, ja vam jedino mogu dati broj montera, dadne mi broj montera, zvao zvao zvao, jedva uspio dobiti, kad sam konacno dobio montere, kazu mi ljudi da uopste nisu dobili nalog.
naravno nazovem opet podrsku, kazem da sam prije tri dana prijavio kvar i da mi je njen kolega rekao da je napravio nalog i da ce me kontaktirati, nadju tamo tacno vrijeme kad je prijavljen kvar, tj. ponedjeljak oko 5 poslijepodne. a nalog je otisao u cetvrtak u 15.00. prekinem vezu, pogledam na sat bilo je 15.02 sati, znaci nalog je otisao dok sam razgovarao sa podrskom.
odmah sutradan ujutro su me zvali monteri, dosli poslijepodne, promijenili modem i time otklonili kvar.
-
nemezis
#10687 Re: BHTelecom All About
Ima li iko objašnjenje za ove januarske račune bez besplatnih minuta?
-
IlijaLadin
#10688 Re: BHTelecom All About
Jucer poslijepodne prijavio smetnje na ADSLu, pucala mi konekcija 4,5 puta dnevno. Danas dosao monter oko 13h, isprobao sve i na krajh stavio drugi modem, ovaj put sa wireless antenom.
Konacno da ih pohvalim.
Konacno da ih pohvalim.
-
rizibizi
#10689 Re: BHTelecom All About
Ja sam trazio net flat 4 i moja tv phone, zove me covjek u utorak samo za adsl da dodje prikljuciti reko ima i zahtjev za moju tv a teta je rekla da ce oba zahtjeva ici u paketu, kaze ciko zvat cu vas ponovo. Zove on ponovo, nasao i drugi zahtjev, trebaju doci naci neku kao dobru paricu pa da mi puste i jedno i drugo, hoce li biti do petka ma hoce sutra mozda, prekosutra do petka sigurno, zovem jutros prvo 1444 daju mi broj montera, ne javlja se niko, nadjem broj sa kojeg me ovaj covjek zvao, eto moze on doci pustiti adsl to nije problem za moju tv moraju doci izmjeriti to se mora sacekati, koliko cekati, ne zna nista ali kao nece bas brzo.Taman sam kontao da ne ganjam nista i da ne mora
ali bez toga nema nista kod nas.
-
clarion_
#10690 Re: BHTelecom All About
moj je došao da mi promijeni paricu, otvori kutiju, odvrnu vijke i kao spoji kablove onako ručno i ajde sad ja kao da provjerim karakteristike na laptopu, odem vidim isto sve, vratim se on sve spakovo, sjeda u auto i na moju konstataciju da je sve isto, nešto promrmlja i ode, evo drugi dan ništa se ne dešava, biće odjavitirizibizi wrote:Ja sam trazio net flat 4 i moja tv phone, zove me covjek u utorak samo za adsl da dodje prikljuciti reko ima i zahtjev za moju tv a teta je rekla da ce oba zahtjeva ici u paketu, kaze ciko zvat cu vas ponovo. Zove on ponovo, nasao i drugi zahtjev, trebaju doci naci neku kao dobru paricu pa da mi puste i jedno i drugo, hoce li biti do petka ma hoce sutra mozda, prekosutra do petka sigurno, zovem jutros prvo 1444 daju mi broj montera, ne javlja se niko, nadjem broj sa kojeg me ovaj covjek zvao, eto moze on doci pustiti adsl to nije problem za moju tv moraju doci izmjeriti to se mora sacekati, koliko cekati, ne zna nista ali kao nece bas brzo.Taman sam kontao da ne ganjam nista i da ne moraali bez toga nema nista kod nas.
- van helsing
#10691 Re: BHTelecom All About
Zna li neko ?van helsing wrote:Moze li neko objasnit sta mu znaci "email2sms bh telekom " ?
Na ovom racunu za januar stoji 6 za platiti i 42 besplatna.
Ne koristim email notifikacije,jedina je bila za "e-glasnik" ali to sam odjavio ima dva mjeseca i vise.
Sms nekad posaljem sa fixnog,ali to su max. 2 ili 3 mjesecno.
Koristim paket mojatv full.
Ne smeta mi nekih 0,30km koje cu platiti,ali ne znam zasto placam i sta je to?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10692 Re: BHTelecom All About
Email2sms, je obavjest da si dobio mail, tako sto ti notifikaciju posalju na broj telefona. Mislim da je to u pitanju
Nikada nisam korsitio to, al sjetih se da je jaran spominjao.
- van helsing
#10693 Re: BHTelecom All About
Ali uopste ne koristim tu opciju.
Jedino sam dobijao obavijest na mob kada dobijem "e-glasnik" od telekoma,a i to sam odjavio.
Ne kontam stvarno.
Ovaj put 48 kom,a pojma nemam.
EDIT : sutra cu zvati 1444 da mi pojasne.
Jedino sam dobijao obavijest na mob kada dobijem "e-glasnik" od telekoma,a i to sam odjavio.
Ne kontam stvarno.
- fireman2013
#10694 Re: BHTelecom All About
Sa tim neces nista postici. Idi na salter i napravi reklamaciju. Ovi u call centru ne znaju dosta stvari. Oni su ti ko, recimo, skretnicari na pruzi. Samo te preusmjere dalje.van helsing wrote:Ali uopste ne koristim tu opciju.
Ne kontam stvarno.
-
bosniamaj
- shape of despair
#10696 Re: BHTelecom All About
Ma nemoguce je to
- TheWatcher
#10697 Re: BHTelecom All About
moj savjet za one koji imaju problem sa paricama u stambenim zgradama : napravite novu paricu izvan zajednickih instalacija koje su u katastrofalnom stanju pogotovo u starijim zgradama.ja sam doveo covjeka koji mi napravio novu paricu koja je sprovedena kanalicom direktno izvan zajednickih instalacija i od tada nemam nikakvih problema.ako puca konekcija na adsl ne mora znaciti da je bhtelecom kriv nego upravo ta parica.
- fireman2013
- fireman2013
#10699 Re: BHTelecom All About
Hajde trollu brisi na telemach temu. Ovo je BHT TEMA!shape of despair wrote:Ma nemoguce je to
- fortaleza
#10700 Re: BHTelecom All About
Hoćeš li biti dosljedan i isto ispoštovati na Telemachovoj temi?fireman2013 wrote:Hajde trollu brisi na telemach temu. Ovo je BHT TEMA!shape of despair wrote:Ma nemoguce je to