BHTelecom All About
Moderator: Benq
- hypko_nurko
#10651 Re: BHTelecom All About
Obavijest korisnicima usluga fiksne telefonije BH Telecoma d.d. Sarajevo o promjeni visine RTV takse
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c68657631e.html
Obavijest pretplatnicima usluga ADSL (xDSL) i MojaTV
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M55722df10e3.html
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c68657631e.html
Obavijest pretplatnicima usluga ADSL (xDSL) i MojaTV
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M55722df10e3.html
- holowey
#10652 Re: BHTelecom All About
nikakav problem, odes na salter, kazes da zelis da promijenis adresu za slanje racuna i daju ti formular da popunis... ja sam zbog raubera koji razvaljuju sanducad promijenio adresu za slanje racunashape of despair wrote:Zašto? (za ovo obojeno)R2D2_SA wrote:A drugi je par čarapa što svugdje u svijetu ako si na ugovoru telefon dobiješ daleko povoljnije nego ovdje. Ja sam na ugovoru, paket od 50KM, skoro otplatio tel koji sma kupio prije godinu i po i ne mislim se više vezati za telecom putem ugovora sa obaveznim rokom trajanja, može i dalje pretplata ali da mogu prekinuti ugovor kada želim, tj jednostavno se odjavim sa usluge, a telefon ti je bolje kupiti negdje drugo ako već imaš lovu, daju sada ovi trgovci i mogućnost kupovine na rate.
Nego,kakva je procedura da se promejni adresa za slanje racuna iako ostanem prijavljen na staroj adresi.Ima li tu neki problema,potrebne dokumentacije ili samo popunim neki obrazac
- tovarish
#10653 Re: BHTelecom All About
jel' još kome povećana brzina interneta na Mojoj TV. Meni ide do 550 kb/s, a na sped testu mi pokazuje 3.69 mb/s.
-
iceman2010
#10654 Re: BHTelecom All About
Ne bi trebalo. Trebalo bi od 1.3.2013.da se podigne svima. E sada ostaje prica sa dslam-ovima i peomjenom brzine na portu. Tu se vex intenzivno radi i vjerovatno ce velika vecina osjetiti blagodati promjene vec od 1.3. Ostali vrlo brzo iza toga. Mozete povremeno provjeriti brzine na svojim modemima ako vas to zanima. Ako primjetite povecanje, a ne bude problema necete ih imati ni 1.3.tovarish wrote:jel' još kome povećana brzina interneta na Mojoj TV. Meni ide do 550 kb/s, a na sped testu mi pokazuje 3.69 mb/s.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
leon25
#10655 Re: BHTelecom All About
iceman2010 u mene je povecana brzina na modemu i sada izgleda ovako
Data Rat 5120 379 kbps
da li ovo znaci da vise necemo imati deklarisanu brzinu i hoce li se ovo kasnije mijenjati inace koristim netflat2
Hvala
Data Rat 5120 379 kbps
da li ovo znaci da vise necemo imati deklarisanu brzinu i hoce li se ovo kasnije mijenjati inace koristim netflat2
Hvala
- fireman2013
#10656 Re: BHTelecom All About
@ iceman2010
Imas PP
Imas PP
-
iceman2010
#10657 Re: BHTelecom All About
Zbog mogucih problema sa paricama sve netflat brzine su podesene tako. Naknadno ce se, samo na zalbu korisnika, dodjeljivati veca brzina kako bi korisnik imao deklarisanu nakon provjere tehnicke mogucnosti. Dakle, korisnici ce imati mogucnost za dobijanje deklarisane brzine, ali ce po defaultu to biti brzina na koju se modem sinhronizuje. Stvarna brzina ce biti 12-13% manja.leon25 wrote:iceman2010 u mene je povecana brzina na modemu i sada izgleda ovako
Data Rat 5120 379 kbps
Hvala
Korisnici integrisanih usluga ce po mojoj procjeni, imati punu brzinu zbog zajednickog dijeljenog opsega sa ostalim usluga. Da ne bude zabune mislim i na korisnike phone+netflat paketa.
-
iceman2010
#10658 Re: BHTelecom All About
Kad budem za racunarom pogledacu;-)fireman2013 wrote:@ iceman2010
Imas PP
-
Vidal89
#10659 Re: BHTelecom All About

Moja tv net, je moguce da je ovoliki upload
-
leon25
#10660 Re: BHTelecom All About
veci lopova od BH Telecoma nema znaci ja njih moram zivkat i moljakat da bi mi pustili deklarisanu brzinu
iako svaki racun posteno platim ovo ima samo u ovih lopova
ako nisu ustanju svima pustiti obbecane brzine bez moljakanja nisu trebali ni povecavat ili zasto nisu rekli imacet 4 a ne 5Mb
ako nisu ustanju svima pustiti obbecane brzine bez moljakanja nisu trebali ni povecavat ili zasto nisu rekli imacet 4 a ne 5Mb
-
quarterback
#10661 Re: BHTelecom All About
upravo jer su znali da ce reakcije biti takve kakva je tvoja i jeste se ovoliko cekalo na povecanje brzinaleon25 wrote:veci lopova od BH Telecoma nema znaci ja njih moram zivkat i moljakat da bi mi pustili deklarisanu brzinu
znali su da ce oni sa losijim paricama poceti da pizde po forumima i jebu majke sto imaju 4,6 mbita a nemaju 5...
grozno, fakat ! podrzavam te, zapaliti ih treba ! pola megabita ukrala banda !!! GROZNO !
-
leon25
#10662 Re: BHTelecom All About
nije stvar u pola megabita nego stvar principa
ja nemam problema sa paricom koja moze podnjeti i 20Mb
ja svoje obaveze prema njima u vidu racuna redovno placam pa ocekujem da dobijem ono sto su obecali a ne manje nebitno je li to manje za pola ili 2 Mb
ako nekome parica ne moze podnjeti ove brzine neka puste koliko moze ali neka smanje racun
ja svoje obaveze prema njima u vidu racuna redovno placam pa ocekujem da dobijem ono sto su obecali a ne manje nebitno je li to manje za pola ili 2 Mb
ako nekome parica ne moze podnjeti ove brzine neka puste koliko moze ali neka smanje racun
-
iceman2010
#10663 Re: BHTelecom All About
Ja ti fino napisao da u prvi mah neces imati, ali da je dovoljan jedan poziv da to dobijes. A ti ganjaj princip.leon25 wrote:nije stvar u pola megabita nego stvar principa
-
hladno
#10664 Re: BHTelecom All About
Evo već drugi put mi skine skoro 10KM kredita. Prvi put sam mislio da sam greškom umjeso na wifi konektovo na ovaj bht internet pa pa mi otišlo 10 KM. Ajd reko zaj**o sam se. Al evo opet sinoć provjerim stanje računa ima 11,50. Danas sam samo dva puta zvao jednom na 035-xxx-xxx drugi put na 053-xxx-xxx i pogledam stanje računa kad ono 1,12KM. Jel moguće da sam za ukupno 3 minute razgovora toliko potrošio?
- tovarish
#10665 Re: BHTelecom All About
Kako god, meni piči već čitav dan oko 550 kbpsiceman2010 wrote:Ne bi trebalo. Trebalo bi od 1.3.2013.da se podigne svima. E sada ostaje prica sa dslam-ovima i peomjenom brzine na portu. Tu se vex intenzivno radi i vjerovatno ce velika vecina osjetiti blagodati promjene vec od 1.3. Ostali vrlo brzo iza toga. Mozete povremeno provjeriti brzine na svojim modemima ako vas to zanima. Ako primjetite povecanje, a ne bude problema necete ih imati ni 1.3.tovarish wrote:jel' još kome povećana brzina interneta na Mojoj TV. Meni ide do 550 kb/s, a na sped testu mi pokazuje 3.69 mb/s.
evo i speed test

-
iceman2010
#10666 Re: BHTelecom All About
Zanimljivo. Onda moguce da su na radiusu vec pustili brzine i da sada zavisi samo od brzine promjena na dslam portovima. Moguce je, a kad vidim tvoj speedtest cak vrlo vjerovatno. A mozda i na radiusu postepeno mjenjaju brzine po user-ima.tovarish wrote:Kako god, meni piči već čitav dan oko 550 kbpsiceman2010 wrote:Ne bi trebalo. Trebalo bi od 1.3.2013.da se podigne svima. E sada ostaje prica sa dslam-ovima i peomjenom brzine na portu. Tu se vex intenzivno radi i vjerovatno ce velika vecina osjetiti blagodati promjene vec od 1.3. Ostali vrlo brzo iza toga. Mozete povremeno provjeriti brzine na svojim modemima ako vas to zanima. Ako primjetite povecanje, a ne bude problema necete ih imati ni 1.3.tovarish wrote:jel' još kome povećana brzina interneta na Mojoj TV. Meni ide do 550 kb/s, a na sped testu mi pokazuje 3.69 mb/s.
evo i speed test
- vivax
#10667 Re: BHTelecom All About
Sta znaci ovo tarifa tc?Uz telefonski racun za prethodni mjesec je za tu nekakvu tarifu doslo 6.25 km.Hoce li mi neko obajasniti o cemu se radi?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- drug_profi
#10668 Re: BHTelecom All About
Jeste li vidjeli racun za januar za fiksni telefon?
Besplatni minuti su prikazani kao stavka koja je 0.00 KM. Pri tom su svi minuti koji su napravljeni uredno obracunati i naplaceni. Do sada su besplatni minuti prikazivani kao minus stvaka.
Sada tvrde da je to ok, a meni matematika pokazuje da besplatnih minuta nema. Sat vremena sam sabirao minute i sekunde sa listinga i dobio sam isti onaj zbir koji mi je i naplacen. Ovo oni izgleda provlace poskupljenje ispod stola ukidanjem besplatnih minuta.
Besplatni minuti su prikazani kao stavka koja je 0.00 KM. Pri tom su svi minuti koji su napravljeni uredno obracunati i naplaceni. Do sada su besplatni minuti prikazivani kao minus stvaka.
Sada tvrde da je to ok, a meni matematika pokazuje da besplatnih minuta nema. Sat vremena sam sabirao minute i sekunde sa listinga i dobio sam isti onaj zbir koji mi je i naplacen. Ovo oni izgleda provlace poskupljenje ispod stola ukidanjem besplatnih minuta.
- Maharadza
#10669 Re: BHTelecom All About
Pa opšte je poznato da je kod našeg telecoma sve moguće pa čak da potrošiš nemoguće a oni naplate nepostojeće.hladno wrote:Evo već drugi put mi skine skoro 10KM kredita. Prvi put sam mislio da sam greškom umjeso na wifi konektovo na ovaj bht internet pa pa mi otišlo 10 KM. Ajd reko zaj**o sam se. Al evo opet sinoć provjerim stanje računa ima 11,50. Danas sam samo dva puta zvao jednom na 035-xxx-xxx drugi put na 053-xxx-xxx i pogledam stanje računa kad ono 1,12KM. Jel moguće da sam za ukupno 3 minute razgovora toliko potrošio?
Bilo koji (sada uglavnom bivši) korisnik njihovog ADSL-a dok su bili limiti će ti isto potvrditi.
Tapatalked
- fireman2013
#10670 Re: BHTelecom All About
Kao prvo smijesno je govoriti da BHT naplacuje WiFi. To i dijete zna da nije tako. Kao drugo ako si mislio da ULTRA ima flat onda si se zeznuo. Samo postapaid ima flat mobilni intenet. Kao trece provjeri ti jos jedanput te pozive za svaki slucaj i četvrto ako ti nikako nije jasno kako si to potrosio onda fino idi na salter BHT-a, ponesi ULTA certifikat i licnu kartu i posalji reklamaciju. Kroz par dana ces dobiti odgovor postomhladno wrote:Evo već drugi put mi skine skoro 10KM kredita. Prvi put sam mislio da sam greškom umjeso na wifi konektovo na ovaj bht internet pa pa mi otišlo 10 KM. Ajd reko zaj**o sam se. Al evo opet sinoć provjerim stanje računa ima 11,50. Danas sam samo dva puta zvao jednom na 035-xxx-xxx drugi put na 053-xxx-xxx i pogledam stanje računa kad ono 1,12KM. Jel moguće da sam za ukupno 3 minute razgovora toliko potrošio?
-
hladno
#10671 Re: BHTelecom All About
1 i 2: ili si nesto pobrko ili nisi nesto razumio iz mog prvog postafireman2013 wrote:
Kao prvo smijesno je govoriti da BHT naplacuje WiFi. To i dijete zna da nije tako. Kao drugo ako si mislio da ULTRA ima flat onda si se zeznuo. Samo postapaid ima flat mobilni intenet. Kao trece provjeri ti jos jedanput te pozive za svaki slucaj i četvrto ako ti nikako nije jasno kako si to potrosio onda fino idi na salter BHT-a, ponesi ULTA certifikat i licnu kartu i posalji reklamaciju. Kroz par dana ces dobiti odgovor postom
3: dva poziva u trajanju od 0:36 i 2:31.
4: hvala, to cu i uradit.
-
nastavnikhe
#10672 Re: BHTelecom All About
Ako govorimo o novom paketu 5 Mbps,onda tebi treba da piči 640 Kb/s,što znači da imaš gubitak od 14%tovarish wrote:jel' još kome povećana brzina interneta na Mojoj TV. Meni ide do 550 kb/s, a na sped testu mi pokazuje 3.69 mb/s.
- van helsing
#10674 Re: BHTelecom All About
Moze li neko objasnit sta mu znaci "email2sms bh telekom " ?
Na ovom racunu za januar stoji 6 za platiti i 42 besplatna.
Ne koristim email notifikacije,jedina je bila za "e-glasnik" ali to sam odjavio ima dva mjeseca i vise.
Sms nekad posaljem sa fixnog,ali to su max. 2 ili 3 mjesecno.
Koristim paket mojatv full.
Ne smeta mi nekih 0,30km koje cu platiti,ali ne znam zasto placam i sta je to?
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Na ovom racunu za januar stoji 6 za platiti i 42 besplatna.
Ne koristim email notifikacije,jedina je bila za "e-glasnik" ali to sam odjavio ima dva mjeseca i vise.
Sms nekad posaljem sa fixnog,ali to su max. 2 ili 3 mjesecno.
Koristim paket mojatv full.
Ne smeta mi nekih 0,30km koje cu platiti,ali ne znam zasto placam i sta je to?
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
-
rizibizi
#10675 Re: BHTelecom All About
Znao sam da je bilo predobro da bi bilo stvarno. Nakon sto su mi obecali bice do petka i nakon sto sam odjavio hs zovem danas covjeka koji mi je obecao, uglavnom nema sanse da bude petak i nemam pojma kad ce biti jer nisu dobili nalog da provjere paricu. A fino sam pitao hoce li biti i fino su mi obecali i prije petka, pa majku mu nisam ni postao korisnik vec problemi, kako ce tek biti kasnije