BHTelecom All About
Moderator: Benq
- covjekizsjene
#10551 Re: BHTelecom All About
Skinite Internet download manager , firefox mi gura na 1.1 ,a sa managerom 1.2-1.3 MB.
-
Nedim68
#10552 Re: BHTelecom All About
Ljudi jel i u vas facebook
meni ide na živce , nemoze se upalit samo me izbaci

- arnes_king
#10553 Re: BHTelecom All About
ahm nest zezaNedim68 wrote:Ljudi jel i u vas facebookmeni ide na živce , nemoze se upalit samo me izbaci
![]()
![]()
- hypko_nurko
#10554 Re: BHTelecom All About
i mene je zezo facebook i druge stranice al proferceralo 
-
rizibizi
#10555 Re: BHTelecom All About
Zna li neko koliko otprilike treba telecomu da izadje na teren da mi pusti uslugu? Odjavio sam HS pa sam u trenutnoj totalnoj medijskoj blokadi, pitao sam Help Desk ali kao po obicaju nemaju pojma i ne smiju nista reci i obecati.
-
semir1988
#10556 Re: BHTelecom All About
sta si prijavio????rizibizi wrote:Zna li neko koliko otprilike treba telecomu da izadje na teren da mi pusti uslugu? Odjavio sam HS pa sam u trenutnoj totalnoj medijskoj blokadi, pitao sam Help Desk ali kao po obicaju nemaju pojma i ne smiju nista reci i obecati.
moju tv..jesul ispitali tehnicku mogucnost???
-
rizibizi
#10557 Re: BHTelecom All About
Prijavio moja tv phone i net flat 4 niko mi nista nije ispitao 
-
semir1988
#10558 Re: BHTelecom All About
iskreno..ja sma 3 mjeseca cekao na ispitivanje tehnicke mogucnosti za moju tv..iako sma bio korisnik adsl-a..i nakon tri mjeseca i 7 dana zvanja telekoma...po cijeli dan od sefa do sefa..sam dobio odg da nema tehnicke mogucnosti...rizibizi wrote:Prijavio moja tv phone i net flat 4 niko mi nista nije ispitao
a kada sma prikljucivao ADSL dosli su mi 15. dan da prikljuce..pa etoo
nadam se iskreno da ce ti doci sutra
-
rizibizi
#10559 Re: BHTelecom All About
Ma nije meni frka znam da moze, ima u zgradi dosta stanara moju tv ko kad mozes birati samo izmedju HS-a i telecoma nema nista drugo, nego sam se bezveze zaletio i odjavio HS a ne znam kad cu u telekomu doci na red, greska u koracima hebi ga.
-
semir1988
#10560 Re: BHTelecom All About
zovi montere..ili trazi nekoga da ti to pogurarizibizi wrote:Ma nije meni frka znam da moze, ima u zgradi dosta stanara moju tv ko kad mozes birati samo izmedju HS-a i telecoma nema nista drugo, nego sam se bezveze zaletio i odjavio HS a ne znam kad cu u telekomu doci na red, greska u koracima hebi ga.
-
rizibizi
#10561 Re: BHTelecom All About
Ako ima neko moze na pm
pa da mi
ova dva zahtjeva. Muchas Gracias 
-
klej
#10562 Re: BHTelecom All About
pozzzz. imam jedan veliki problem (inace sam totalni laik za informatiku i sl, pa je meni uistinu veliki), pa bih molio, ako mi neko moze dati konkretan odgovor sta da radim. puno bi mi znacilo.
koristim mojatv premi i sve mi radi odlicno, izuzev, u posljednje vrijeme, wireless konekcije. kada dodje do tog problema, na laptopu mi jedva otvara stranice koje zelim, samo onaj crni krug, u lijevom gornjem uglu, vrti i u jednom trenutku predje u zelenu boju, ali poslije toga samo izbaci obavjestenje da ne moze pronaci trazenu stranicu. istovremeno, na pokazivacu jacine signala (stalno pokazuje pun signal), povremeno izbaci onaj zuti trokut sa usklicnikom. gasio i palio modem, ali nije pomagalo. na kraju sam skontao da pomaze kada promjenim polozaj antene na ruteru, ali i to je kratkog daha. izvrsio prijavu na 1444, nakon 7 dana dosao monter (posljednja subota), nesto mi cack'o po laptopu i rekao da je sada sve ok, jer je on podesio laptop prema modemu (ili obrnuto, ne drzite me za rjec) i da ako se problem ponovo pojavi, da opet prijavim, pa ce doci monteri ispitati nekakvu paricu. i taj dan sve ok. medjutim, jucer opet isti problem. opet je privremeno pomagala promjena polozaja antene, ali se problem ponavljao.
e sad, interesuje me je li tacno da problem moze biti u parici? to mi bas nema logike, buduci da mrezna konekcija, fiksni tel. i kablovska rade bez problema. meni nekako logicno zvuci da je problem u wireless ruteru, onaj ZTE, neki kineski.
jos jednom, unaprijed hvala na konkretnom odgovoru i pomoci, jer ne zelim dozvoliti da me levate ovi iz BHT (ako to uopste i rade), a to mogu vrlo lahko, kako rekoh totalni sam laik za te stvari.
edit: zaboravih reci, da isti laptop koristim u sl. svrhe, cesto mjenjam pristupne wireless mreze i nigdje nemam slicnih problema.
koristim mojatv premi i sve mi radi odlicno, izuzev, u posljednje vrijeme, wireless konekcije. kada dodje do tog problema, na laptopu mi jedva otvara stranice koje zelim, samo onaj crni krug, u lijevom gornjem uglu, vrti i u jednom trenutku predje u zelenu boju, ali poslije toga samo izbaci obavjestenje da ne moze pronaci trazenu stranicu. istovremeno, na pokazivacu jacine signala (stalno pokazuje pun signal), povremeno izbaci onaj zuti trokut sa usklicnikom. gasio i palio modem, ali nije pomagalo. na kraju sam skontao da pomaze kada promjenim polozaj antene na ruteru, ali i to je kratkog daha. izvrsio prijavu na 1444, nakon 7 dana dosao monter (posljednja subota), nesto mi cack'o po laptopu i rekao da je sada sve ok, jer je on podesio laptop prema modemu (ili obrnuto, ne drzite me za rjec) i da ako se problem ponovo pojavi, da opet prijavim, pa ce doci monteri ispitati nekakvu paricu. i taj dan sve ok. medjutim, jucer opet isti problem. opet je privremeno pomagala promjena polozaja antene, ali se problem ponavljao.
e sad, interesuje me je li tacno da problem moze biti u parici? to mi bas nema logike, buduci da mrezna konekcija, fiksni tel. i kablovska rade bez problema. meni nekako logicno zvuci da je problem u wireless ruteru, onaj ZTE, neki kineski.
jos jednom, unaprijed hvala na konkretnom odgovoru i pomoci, jer ne zelim dozvoliti da me levate ovi iz BHT (ako to uopste i rade), a to mogu vrlo lahko, kako rekoh totalni sam laik za te stvari.
edit: zaboravih reci, da isti laptop koristim u sl. svrhe, cesto mjenjam pristupne wireless mreze i nigdje nemam slicnih problema.
- Cossack
#10563 Re: BHTelecom All About
Pošalji poruku i njihovoj tehničkoj pomoći na fejsu. Neka te i oni poguraju...rizibizi wrote:Ako ima neko moze na pmpa da mi
ova dva zahtjeva. Muchas Gracias
-
sickle_and_hammer
#10564 Re: BHTelecom All About
klej wrote:pozzzz. imam jedan veliki problem (inace sam totalni laik za informatiku i sl, pa je meni uistinu veliki), pa bih molio, ako mi neko moze dati konkretan odgovor sta da radim. puno bi mi znacilo.
nekad je potrebno promjenit mtu na interfejsu,u tvom slucaju wireless, sa defaultnih 1500 na 1492 da bi sve bilo ok.
barem je meni uvjek prolazilo i na win i na linuxu.
predpostavljam da koristis win7, pa ako smijes sam ovo da uradis evo link.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 1dccb121d2
u djelu gdje pise Type the command set subinterface "Local Area Connection" mtu=xxxx store=persistent, ti ces umjesto "Local Area Connection" da stavis "Wireless Network Connection" mtu 1492 store=persistent.
pozz!
-
tarikBA
#10565 Re: BHTelecom All About
nego imal kakvih tuzbi kad se ne plate racuni dugo 
- fireman2013
#10566 Re: BHTelecom All About
Ako ne platis 3 racuna ide iskljucenjetarikBA wrote:nego imal kakvih tuzbi kad se ne plate racuni dugo
Ako ne platis 4 racuna ide opomena pred utuzenje i demontazu na kucnu adresu
Ako ne platis 5 racuna ide trajna demontaza i naplata penala ukoliko si uzeo telefon ili potpisao ugovor na 12/24 mjeseca
Ako ne platis 6 mjeseci, BHT predaje tuzbu opcinskom sudu u mjestu prebivalista pretplatnika
6+ mjeseci cekas tuzbu i onda prisilna naplata buduci da ces je izgubiti. Sad, nekad se ceka do godinu dana na prisilno izvrsenje (popis i plijenidba) a nekad krace zavisi od zauzetosti suda i suskih izvrsitenja (utjerivaca dugova).
-
doff
#10567 Re: BHTelecom All About
Nema prisilne naplate. Općinski sud donese presudu u korist oštećenog na teret korisnika da isplati sva dugovanja plus kamate i sudske troškove.fireman2013 wrote:Ako ne platis 3 racuna ide iskljucenjetarikBA wrote:nego imal kakvih tuzbi kad se ne plate racuni dugo
Ako ne platis 5 racuna ide trajna demontaza i naplata penala ukoliko si uzeo telefon ili potpisao ugovor na 12/24 mjeseca
Ako ne platis 6 mjeseci, BHT predaje tuzbu opcinskom sudu u mjestu prebivalista pretplatnika
6+ mjeseci cekas tuzbu i onda prisilna naplata buduci da ces je izgubiti. Sad, nekad se ceka do godinu dana na prisilno izvrsenje (popis i plijenidba) a nekad krace zavisi od zauzetosti suda i suskih izvrsitenja (utjerivaca dugova).
- fireman2013
#10568 Re: BHTelecom All About
I ukoliko se oglusi na to slijedi prinudna naplata tj plijenidba pokretne imovine na adresi tuzenoga.doff wrote:Nema prisilne naplate. Općinski sud donese presudu u korist oštećenog na teret korisnika da isplati sva dugovanja plus kamate i sudske troškove.fireman2013 wrote:Ako ne platis 3 racuna ide iskljucenjetarikBA wrote:nego imal kakvih tuzbi kad se ne plate racuni dugo
- covjekizsjene
#10569 Re: BHTelecom All About
A tko nema pokretne imovine ? 
- fireman2013
#10570 Re: BHTelecom All About
imao ili ne plijeni se na adresi na kojoj si prijavljen bez obzira da li su stvari tvoje ili ne. Zbog toga nosis CIPS prijavnicu ukoliko zelis da prikljucis neku BHT uslugu. Procitaj malo Zakon o parnicnom postupku FBiH.covjekizsjene wrote:A tko nema pokretne imovine ?
-
tarikBA
#10571 Re: BHTelecom All About
znaci nema sale sa njima, sutra pravac placanje racuna 
- Maharadza
#10572 Re: BHTelecom All About
Ili prijaviš stan od komšije pa neka njemu dolaze plijeniti!tarikBA wrote:znaci nema sale sa njima, sutra pravac placanje racuna
-
tarikBA
#10573 Re: BHTelecom All About
ahahhahaa, to mi najvise odgovara hahahahaMaharadza wrote:Ili prijaviš stan od komšije pa neka njemu dolaze plijeniti!tarikBA wrote:znaci nema sale sa njima, sutra pravac placanje racuna
- veljaca
#10574 Re: BHTelecom All About
fireman2013 wrote:imao ili ne plijeni se na adresi na kojoj si prijavljen bez obzira da li su stvari tvoje ili ne. Zbog toga nosis CIPS prijavnicu ukoliko zelis da prikljucis neku BHT uslugu. Procitaj malo Zakon o parnicnom postupku FBiH.covjekizsjene wrote:A tko nema pokretne imovine ?
Ako je ovo istina, mada ne mislim tako, onda kako je moguce zaplijeniti nesto tudje ?
To je isto kada bi zatvorili jednog brata, kada bi drugi brat pocinio krivicno djelo. Nigdje veze .....
- skafiskafsnjak
#10575 Re: BHTelecom All About
Zaplijenit ce ono sto je u tvojoj kuci ... kako oni mogu znati ciji je tv, frizider itd itd.
E sad sto se tice krupnijih stvari, to ne mogu. Ne moze ti uzeti auto koje ti je na bratu,makar ga ti vozao...
Sta sad, kad god dodju da popisu stvari, da svi govore da nista nije njihovo ... eeeeeeeeee
E sad sto se tice krupnijih stvari, to ne mogu. Ne moze ti uzeti auto koje ti je na bratu,makar ga ti vozao...
Sta sad, kad god dodju da popisu stvari, da svi govore da nista nije njihovo ... eeeeeeeeee