Phone paket 25 KM + netFlat 2 17 KM = 42 KM (bez pdv-a)Verocious wrote:
Mozda nece full ali net paket hoce?
Paket Moja TV 55 KM (bez pdv-a) ...brzine su iste,jedino na Moja TV full imaš 10 KM prema BH mobile.
Moderator: Benq
Phone paket 25 KM + netFlat 2 17 KM = 42 KM (bez pdv-a)Verocious wrote:
Znam za to ali net paket je 35KM. Ja imam phone + net flat4 jer je brzina na mojojTV bila mizerna ali sad kako su povecali brzinu neta planiram preci na net paket jer ce me jeftinije izaci i o tome govorim... mada mozda opet grjesimCasual's wrote:Phone paket 25 KM + netFlat 2 17 KM = 42 KM (bez pdv-a)Verocious wrote:
Paket Moja TV 55 KM (bez pdv-a) ...brzine su iste,jedino na Moja TV full imaš 10 KM prema BH mobile.
BaDa wrote:imal ko problema sa kucnim da mu ne radi na podrucju ilidze? od 20h telefon ne radi :S pokusavam da zovem ali mrtva tisina.. kad mene neko zove zvoni al u centrali! zvao podrsku neka pamenta teta mi uzela broj i rekla vidjet cemo i to je svetelefon je siemens c450
ma ja koristim telemach za tv i net nego samo kucni od bht-a_Reds_ wrote:BaDa wrote:imal ko problema sa kucnim da mu ne radi na podrucju ilidze? od 20h telefon ne radi :S pokusavam da zovem ali mrtva tisina.. kad mene neko zove zvoni al u centrali! zvao podrsku neka pamenta teta mi uzela broj i rekla vidjet cemo i to je svetelefon je siemens c450
Meni u zadnji par dana zna zalediti slika po 10 sec, i onda opet radi, zaledi i net i tv.
Također predao zahtjev, ali obrnuto s bh telekoma na eronet. U Eronetovoj poslovnici su mi rekli da prijenos traje 3 RADNA dana, ali su mi dodali jedan pa sveukupno 4. Odmah sam dobio novu eronetovu karticu koja će se aktivirati za ta 4 dana (popodne od 13 do 16 sati aktivacija, tako piše na papiru). Ako ideš na bonove takva je procedura, za postpaid ne bih znao.dassa wrote:i ja sam predao zahtjev za prenos sa eroneta na bh mobile. pa da te pitam koliko vremena treba da se broj prenese. oni meni rekli 6 dana, medjutim prosla vec sedmica ne zovu me. i za tu poruku sto se pojavljuje prije poziva mislim da se moze iskljuciti na zahtjev korisnika. evo sta pise u specificnim uslovima za koristenje usluge prenos broja
(3) Prilikom uspostavljanja poziva prema prenesenim brojevima, BH Telecom će prije uspostave poziva izvijestiti pozivaoca govornom porukom čiji sadržaj ukazuje pozivaocu da se uspostavlja poziv prema prenesenom broju, za koji je cijena poziva veća u odnosu na cijenu poziva prema tom broju kada nije bio prenesen, nakon čega slijedi zvučni signal. Govorna poruka i zvučni signal se ne naplaćuju pozivaocu.
(4) Na zahtjev korisnika telefonskog broja, pozivaoca prenesenog broja, BH Telecom ce isključiti upozorenje opisano u stavu (3) ovoga člana. Usluga isključivanja navedenog upozorenja je besplatna, a podnošenje zahtjeva može se izvršiti pozivom na besplatan broj 0800 20007 za podršku korisnicima BH Telecoma.
Mislio sam da je ista "procedura", vjerojatno će to u praksi biti malo drugačije kod dosta slučajeva, meni je bilo kako su i rekli. Što se tiče prijenosa, da Eronet nije odugovlačio to bi učinio drugi operater if you know what I mean.Lud i ponosan wrote:Rak je propisao proceduru.
Čuj Eronet brz i ekspeditivan... Ono su njih kažnjavali u nekoliko navrata zbog odugovlačenja u implementaciji prenosa broja?![]()
Zahvaljujući Eronetu prenos broja je nekoliko mjeseci prolongiran.![]()
I u BiH su najgora opcija.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Ofirana si nikad nisi ni imao BHT broj.fortaleza wrote:Također predao zahtjev, ali obrnuto s bh telekoma na eronet. U Eronetovoj poslovnici su mi rekli da prijenos traje 3 RADNA dana, ali su mi dodali jedan pa sveukupno 4. Odmah sam dobio novu eronetovu karticu koja će se aktivirati za ta 4 dana (popodne od 13 do 16 sati aktivacija, tako piše na papiru). Ako ideš na bonove takva je procedura, za postpaid ne bih znao.dassa wrote:i ja sam predao zahtjev za prenos sa eroneta na bh mobile. pa da te pitam koliko vremena treba da se broj prenese. oni meni rekli 6 dana, medjutim prosla vec sedmica ne zovu me. i za tu poruku sto se pojavljuje prije poziva mislim da se moze iskljuciti na zahtjev korisnika. evo sta pise u specificnim uslovima za koristenje usluge prenos broja
(3) Prilikom uspostavljanja poziva prema prenesenim brojevima, BH Telecom će prije uspostave poziva izvijestiti pozivaoca govornom porukom čiji sadržaj ukazuje pozivaocu da se uspostavlja poziv prema prenesenom broju, za koji je cijena poziva veća u odnosu na cijenu poziva prema tom broju kada nije bio prenesen, nakon čega slijedi zvučni signal. Govorna poruka i zvučni signal se ne naplaćuju pozivaocu.
(4) Na zahtjev korisnika telefonskog broja, pozivaoca prenesenog broja, BH Telecom ce isključiti upozorenje opisano u stavu (3) ovoga člana. Usluga isključivanja navedenog upozorenja je besplatna, a podnošenje zahtjeva može se izvršiti pozivom na besplatan broj 0800 20007 za podršku korisnicima BH Telecoma.
p.s. Možda u Eronetu rade kao u Hrvatskoj, tamo je po zakonu 3 dana za prijenos, u slučaju da potpišeš na barem dan više nemaš prava na nadoknadu u slučaju kašnjenja operatera pri prijenosu broja... Samo šteta što tog zakona ovdje nema.
Zašto jednostavno nisi uzeo novi broj i svima u imeniku poslao SMS poruku sa obavještenjem da si promjenio broj i rješen problem.Lud i ponosan wrote:Znam ja da se moze iskljuciti, samo, primam dosta poziva, mislite li da ce svako od njih kontaktirati M:tel i traziti da im se iskljuci poruka?Nece niko, da budem precizniji.
![]()
Logicnije bi bilo da ja saljem zahtjev da se iskljuci poruka i da odgovornost prenesu na mene, ali RAK-onja je tako propisao i vidjecemo do kad ce to trajati. Druga opcija je da se samo poruka aktivira PRVI put, korisnik je dakle informisan, ne vidim uopste svrhu da se opet ta poruka aktivira. 100 poziva, 100 poruka. Iritantno i bespotrebno. Znam da je prenesen broj, sjaši više.
Procedura traje do 10 dana koliko je meni poznato, kada ti nestane mreze znaces da je sve zavrseno. Odes po novu karticu i uzivas.
P.S. Student paketima su prešišali konkurenciju i pozdravljam taj novitet. Takodje, akcija 200% je za svaku pohvalu, kamo srece da u svim sferama rade i trude se kao u mobilnoj telefoniji.
I da, ocajna je ponuda telefona.
Malo je reći da je ofiran_Reds_ wrote:Ofirana si nikad nisi ni imao BHT broj.fortaleza wrote: Također predao zahtjev, ali obrnuto s bh telekoma na eronet. U Eronetovoj poslovnici su mi rekli da prijenos traje 3 RADNA dana, ali su mi dodali jedan pa sveukupno 4. Odmah sam dobio novu eronetovu karticu koja će se aktivirati za ta 4 dana (popodne od 13 do 16 sati aktivacija, tako piše na papiru). Ako ideš na bonove takva je procedura, za postpaid ne bih znao.
p.s. Možda u Eronetu rade kao u Hrvatskoj, tamo je po zakonu 3 dana za prijenos, u slučaju da potpišeš na barem dan više nemaš prava na nadoknadu u slučaju kašnjenja operatera pri prijenosu broja... Samo šteta što tog zakona ovdje nema.
Pogledao sam mu postove, ima postove o HT, eronetu i slicno, na profilu mu stoji Hajduk split, pise hrvatskim jezikom, i kao takv sansa da je sve vrijeme do sada ima BH Mobile broje je 1 %.Cossack wrote:Malo je reći da je ofiran_Reds_ wrote:Ofirana si nikad nisi ni imao BHT broj.fortaleza wrote: Također predao zahtjev, ali obrnuto s bh telekoma na eronet. U Eronetovoj poslovnici su mi rekli da prijenos traje 3 RADNA dana, ali su mi dodali jedan pa sveukupno 4. Odmah sam dobio novu eronetovu karticu koja će se aktivirati za ta 4 dana (popodne od 13 do 16 sati aktivacija, tako piše na papiru). Ako ideš na bonove takva je procedura, za postpaid ne bih znao.
p.s. Možda u Eronetu rade kao u Hrvatskoj, tamo je po zakonu 3 dana za prijenos, u slučaju da potpišeš na barem dan više nemaš prava na nadoknadu u slučaju kašnjenja operatera pri prijenosu broja... Samo šteta što tog zakona ovdje nema.Bruka krajnje nebitnih delja. Neko bi mogao pomisliti i da radi u Eronetu!
Posebno me fascinira cinjenica da neko ko promjeni operatera visi po "BHTelecom All about" forumu. Lik je pravi samaricanin...
kod mene sve radi ok, ako prijavim problem ekipa se nacrta kod mene za najdalje 2/3 danar00t wrote:Koje je ova MojaTV s****, vec mjesec dana mi na travel channelu "ledi" slika nakon par sati gledanja, a standardno svaka dva-tri dana neki vanredni problem..
Evo sada ono pred spavanje da nesto pogledam, ne moze nijedan kanal. I kada im se javis sve sto mozes znati je da je problem prijavljen, pa ce neka ekipa to nesto ustanoviti![]()
*Halalite, pod utiscima sam pa sam se morao negdje istrestiima li jos neko ovaj problem sa travel channel om?
Jebo te, pa gdje to ti živiš? Kod mene se ni sa štelom ne bi nacrtali za 2-3 dana.quarterback wrote:kod mene sve radi ok, ako prijavim problem ekipa se nacrta kod mene za najdalje 2/3 danar00t wrote:Koje je ova MojaTV s****, vec mjesec dana mi na travel channelu "ledi" slika nakon par sati gledanja, a standardno svaka dva-tri dana neki vanredni problem..
Evo sada ono pred spavanje da nesto pogledam, ne moze nijedan kanal. I kada im se javis sve sto mozes znati je da je problem prijavljen, pa ce neka ekipa to nesto ustanoviti![]()
*Halalite, pod utiscima sam pa sam se morao negdje istrestiima li jos neko ovaj problem sa travel channel om?
Upravo tako. I ne postoji nacin da se ukine poruka za sve, kao sto je neko u prethodnim postovima napisao.iceman2010 wrote:Ma sasvim je normalno da postoji ta poruka. Evo hajmo govoriti o fiksnoj. Imam MojaTV sa koje zovem sve fiksne brojeve BHT-a besplatno. Zamisli sada situaciju da pozovem covjeka i pricam sa njim sat vremena misleci da je taj poziv besplatan, a on se fino naplacuje. Sta bi tek onda bilo? A ako nekoga vec zoves 100 puta onda mozes i obaviti jedan poziv i traziti da ti se ukine ta poruka prema tom i tom broju. Poruka stiti potrosaca. Haos bi bio da je nema. Mozda bih trebao da bacam grah pa da znam da je neki broj prenes iz BHT mreze u neku drugu?
Ja cu nekoga nazvati danas i ponovo za 6 mjeseci mozda. Nekoga ne zovem svaki dan. Za 6 mjeseci bih se ja trebao sjetiti da je njegov broj prebacen jer mi je to javljeno prvi put? Ne, to nije dovoljno.Lud i ponosan wrote:Moze biti kratki zvucni signal, ili poruka SAMO PRVI PUT, a ne da me automat mjesecima maltretira. To nije normalno. I niko se nece maltretirati i zvati drugog operatera da mu se ta poruka iskljuci.iceman2010 wrote:Ma sasvim je normalno da postoji ta poruka. Evo hajmo govoriti o fiksnoj. Imam MojaTV sa koje zovem sve fiksne brojeve BHT-a besplatno. Zamisli sada situaciju da pozovem covjeka i pricam sa njim sat vremena misleci da je taj poziv besplatan, a on se fino naplacuje. Sta bi tek onda bilo? A ako nekoga vec zoves 100 puta onda mozes i obaviti jedan poziv i traziti da ti se ukine ta poruka prema tom i tom broju. Poruka stiti potrosaca. Haos bi bio da je nema. Mozda bih trebao da bacam grah pa da znam da je neki broj prenes iz BHT mreze u neku drugu?
Dakle, ima nacina.
From phone using Tapatalk 2
Kao novi korisnik dobivam neke pogodnosti pa sam uzeo telekomovu karticu i za mjesec dana prenio broj, nije mi to bila glavna kartica, tako da u neku ruku i nisam bio njhov korisnik.. samo sam iznio svoje iskustvo s prijenosom broja.Halcyon wrote:Ne razumijem ko bi zdrave pameti prešao sa m:tel ili BH Mobile mreže na Eronet!?
Misli što hoćeš, zaboli me._Reds_ wrote:Ofirana si nikad nisi ni imao BHT broj.
A možda radim u Telemachu jer većina postova su na njihovoj temi i čak imam pozitivna iskustva s njima.Cossack wrote:Malo je reći da je ofiranBruka krajnje nebitnih delja. Neko bi mogao pomisliti i da radi u Eronetu!
Posebno me fascinira cinjenica da neko ko promjeni operatera visi po "BHTelecom All about" forumu. Lik je pravi samaricanin...
Grbavica / Sarajevo, evo je jutros u 7 i 50 bio serviser da mi promjeni paket, juce su me zvali da pitaju kada da dodju i jutros dosliHalcyon wrote: Jebo te, pa gdje to ti živiš? Kod mene se ni sa štelom ne bi nacrtali za 2-3 dana.
Naletio sam na facebooku na ovaj njihov profil za podrsku pa se tu dopisujem sa njimaquarterback wrote:kod mene sve radi ok, ako prijavim problem ekipa se nacrta kod mene za najdalje 2/3 danar00t wrote:Koje je ova MojaTV s****, vec mjesec dana mi na travel channelu "ledi" slika nakon par sati gledanja, a standardno svaka dva-tri dana neki vanredni problem..