BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
skafiskafsnjak

#10451 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Polako polako !
Ja sam potpisao tu akciju prije vise od pola godine i tvrdim da je super.

Da, obracunava ti potroseni internet u racun i na kraju se odbije. Ne znam zasto je tako ali je tako. Meni nije problem od ukupnog iznosa odbiti onaj potrosen na internet.

I da, prakticno, potrosis 30KM + 10KM interneta = 40KM , a dodje ti 15KM + PDV.
Ja sam jedan mjesec bio potrosio 39KM ...

Poenta je u tome sto nemas uvijek 50% popusta. Najlakse ti je shvatiti ovako, Koliko god da potrosis do 30KM , doci ce ti 15KM+PDV. Znaci , potrosis 25KM , doci ce ti 15 ( a to vec nije 50%). Zato i stoji ono "DO 50%" .
Ali ja se licno pobrinem svaki mjesec da potrosim minimalno 29KM 8-)
Madrid

#10452 Re: BHTelecom All About

Post by Madrid »

Mozel mi ko objasnit u cemu je problem sa moja tv, imam je povezana sa dva tv i kad oba rade brzina neta drasticno opadne, a kad radi samo jedan(jedan box kad je ukljucen) normalna je brzina neta?
Prije nije bilo tog problema, tek u zadnjih 10 dana, sa time da je dolazio onaj njihov "majstor" kad mene nije bilo kod kuce i nesto ceprkao jer nije radila tv kako treba...
Halcyon

#10453 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

To meni govori da ti na DSLAM-u nije puštena odgovarajuća brzina za dva STB-a, a pošto je IPTV prioritetnija od Interneta ono što joj zafali povuče od neta, pa ti u konačnici dobiješ sporiji Internet.

Imao sam isti slučaj i moje iskustvo s rješavanjem tog problema je takvo da ću ti samo reći nek ti je Bog na pomoći. To je za njih par klikova mišem, ali prije nego dođeš do tih klikova moraš proći određen broj montera koji će po pet puta dolaziti na adresu ne uradivši apsolutno ništa. :D
skafiskafsnjak

#10454 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Image

Jos kad ovo 4 bude 10 .. pffff
pathyeshme

#10455 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Lud i ponosan wrote:Od danas sam na Student I paketu, prebacio broj sa M:tel mreze.

Image

Sasvim pristojno. Veoma zadovoljan. :wink:
Pristojno je dok ne potrošiš 250 MB, kad to spiskaš vidjet ćeš šta je pristojno... Skida 6 kb/sec.
Madrid

#10456 Re: BHTelecom All About

Post by Madrid »

Halcyon wrote:To meni govori da ti na DSLAM-u nije puštena odgovarajuća brzina za dva STB-a, a pošto je IPTV prioritetnija od Interneta ono što joj zafali povuče od neta, pa ti u konačnici dobiješ sporiji Internet.

Imao sam isti slučaj i moje iskustvo s rješavanjem tog problema je takvo da ću ti samo reći nek ti je Bog na pomoći. To je za njih par klikova mišem, ali prije nego dođeš do tih klikova moraš proći određen broj montera koji će po pet puta dolaziti na adresu ne uradivši apsolutno ništa. :D
Al prije je bilo sve uredu, moguce da su nesto smanjivali pa je doslo do toga?
Ma nista manji net, obecavaju 5, a ne mogu 2mb/s da ispune, ako ne srede odjava...
TaKuViTo

#10457 Re: BHTelecom All About

Post by TaKuViTo »

Moja tv odlična od prvog dana, evo skoro 2 god, wifi radi bez problema, brzina odlicna,uvijek preko 2, cak i do 3 ide :)))
Ja neću ništa mjenjati :D jos kad dođu nove brzine :) juhu :))) :bih: :bih: :bih: :bih:
staradis

#10458 Re: BHTelecom All About

Post by staradis »

Kako mogu pregledati mms na bhmobile portalu. Registrovao sam se i logovao ali nikako ne mogu na nadjem opcije da pregledavam.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
quarterback

#10459 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

pathyeshme wrote:
Lud i ponosan wrote:Od danas sam na Student I paketu, prebacio broj sa M:tel mreze.

Image

Sasvim pristojno. Veoma zadovoljan. :wink:
Pristojno je dok ne potrošiš 250 MB, kad to spiskaš vidjet ćeš šta je pristojno... Skida 6 kb/sec.
koliko para toliko i muzike, tih 6 kb/s ne placas
lerdi

#10460 Re: BHTelecom All About

Post by lerdi »

Ako ima neko ko zna više informacija molio bi da mi odgovori. Htio bi da uvedem onaj paket MojaTV sa telefonom, televizijom i internetom pa me interesuje koliko košta mjesečno, može li se uzeti wireless modem, koliko treba vremena da uvedu i koliko se uvođenje plača itd. Ove neke osnovne informacije. Unaprijed hvala. ;)
fireman2013

#10461 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

lerdi wrote:Ako ima neko ko zna više informacija molio bi da mi odgovori. Htio bi da uvedem onaj paket MojaTV sa telefonom, televizijom i internetom pa me interesuje koliko košta mjesečno, može li se uzeti wireless modem, koliko treba vremena da uvedu i koliko se uvođenje plača itd. Ove neke osnovne informacije. Unaprijed hvala. ;)
To ti se zove full paket. Cijena je 55 KM + PDV ali za koji mjesec (april, maj) cijena ce biti 39,90 + PDV. Može se uzeti Wi Fi modem ali za nove korisnike on ce se placati 1 KM mjesecno. Rok za realizaciju zahtjeva je 15 dana od dana podnosenja zahtjeva za prikljucenje. Ako podneses zahtjev do 20. februara cijena prikljucka je 1 KM.
lerdi

#10462 Re: BHTelecom All About

Post by lerdi »

fireman2013 wrote:
lerdi wrote:Ako ima neko ko zna više informacija molio bi da mi odgovori. Htio bi da uvedem onaj paket MojaTV sa telefonom, televizijom i internetom pa me interesuje koliko košta mjesečno, može li se uzeti wireless modem, koliko treba vremena da uvedu i koliko se uvođenje plača itd. Ove neke osnovne informacije. Unaprijed hvala. ;)
To ti se zove full paket. Cijena je 55 KM + PDV ali za koji mjesec (april, maj) cijena ce biti 39,90 + PDV. Može se uzeti Wi Fi modem ali za nove korisnike on ce se placati 1 KM mjesecno. Rok za realizaciju zahtjeva je 15 dana od dana podnosenja zahtjeva za prikljucenje. Ako podneses zahtjev do 20. februara cijena prikljucka je 1 KM.
Hvala na informaciji ;)
Casual's

#10463 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

lerdi wrote:
fireman2013 wrote:
Hvala na informaciji ;)
Nemoj uzimati full jer ti se ne isplati.Uzmi phone + adsl flat,lako je prebaciti na full ako bi doslo do tog smanjena cijena.Ovako placas 30 KM za brzinu koja je 20

Sent from my Tabure using Tapatalk
Halcyon

#10464 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Lud i ponosan wrote:Stvarno sam prezadovoljan. Jos da se ukine poruka koja iritira i zbunjuje korisnike (broj je prenesen, pozovite bla bla), bilo bi idealno.
Citao sam da je uskoro zakazan sastanak RAK-onje i operatera, pa vidjecemo hoce li sta uraditi po ovom pitanju. Dosta se ljudi zali na ovo, neki odmah i prekidaju vezu misleci da je broj iskljucen, stvarno bi morali nesto drugo smisliti. Samo zvucni signal na primjer.

Image
To se može deaktivirati, ali to moraju uraditi oni koji te zovu (i kad jednom deaktiviraju te poruke, vrijedi za sve ostale koje pozivaju, a koji promijene operatera, ne samo za tebe).
dassa

#10465 Re: BHTelecom All About

Post by dassa »

Lud i ponosan wrote:Stvarno sam prezadovoljan. Jos da se ukine poruka koja iritira i zbunjuje korisnike (broj je prenesen, pozovite bla bla), bilo bi idealno.
Citao sam da je uskoro zakazan sastanak RAK-onje i operatera, pa vidjecemo hoce li sta uraditi po ovom pitanju. Dosta se ljudi zali na ovo, neki odmah i prekidaju vezu misleci da je broj iskljucen, stvarno bi morali nesto drugo smisliti. Samo zvucni signal na primjer.

Image

i ja sam predao zahtjev za prenos sa eroneta na bh mobile. pa da te pitam koliko vremena treba da se broj prenese. oni meni rekli 6 dana, medjutim prosla vec sedmica ne zovu me. i za tu poruku sto se pojavljuje prije poziva mislim da se moze iskljuciti na zahtjev korisnika. evo sta pise u specificnim uslovima za koristenje usluge prenos broja

(3) Prilikom uspostavljanja poziva prema prenesenim brojevima, BH Telecom će prije uspostave poziva izvijestiti pozivaoca govornom porukom čiji sadržaj ukazuje pozivaocu da se uspostavlja poziv prema prenesenom broju, za koji je cijena poziva veća u odnosu na cijenu poziva prema tom broju kada nije bio prenesen, nakon čega slijedi zvučni signal. Govorna poruka i zvučni signal se ne naplaćuju pozivaocu.

(4) Na zahtjev korisnika telefonskog broja, pozivaoca prenesenog broja, BH Telecom ce isključiti upozorenje opisano u stavu (3) ovoga člana. Usluga isključivanja navedenog upozorenja je besplatna, a podnošenje zahtjeva može se izvršiti pozivom na besplatan broj 0800 20007 za podršku korisnicima BH Telecoma.
Referent za ONO i DSZ

#10466 Re: BHTelecom All About

Post by Referent za ONO i DSZ »

fireman2013 wrote:

Odakle ovaj podatak o pojeftinjenju usluge Mojatv full. To da su htjeli uraditi dosada bi uradili. Mislim da sigurno nece odustajati od naplate tj iznosa dosadasnjih paketa nego ce ici sa drugim poboljsanjima suplje prirode; ala free pozivi za bajrinu mater prema broju mtela.... ili povecanje brzine neta sto su vec obznanili.
Slazem se s ovim prijedlogom poslije, ne uzimaj full paket cekaj sta ce biti...lahko je kasnije dodati.

A da ce izgubiti korisnika ako ne smanje iznose predplate nema sumnje....no ipak je to bhtelecom...who cares :mrgreen:
Verocious

#10467 Re: BHTelecom All About

Post by Verocious »

Casual's wrote: Nemoj uzimati full jer ti se ne isplati.Uzmi phone + adsl flat,lako je prebaciti na full ako bi doslo do tog smanjena cijena.Ovako placas 30 KM za brzinu koja je 20

Isplatit ce se sada kad povecaju brzinu interneta na mojoj TV
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10468 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Opet nece!!

sent via phone
Casual's

#10469 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Verocious wrote:
Casual's wrote: Nemoj uzimati full jer ti se ne isplati.Uzmi phone + adsl flat,lako je prebaciti na full ako bi doslo do tog smanjena cijena.Ovako placas 30 KM za brzinu koja je 20

Nece :)

Casual's

#10470 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Verocious wrote:
Ebo ga taptalk i dp

quarterback

#10471 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

pise ti sve na telecom stranici, jako lijepo je objasnjeno i pregledno

otvori bh telecom i klikni na moja tv paketi...

:x
Gauchos

#10472 Re: BHTelecom All About

Post by Gauchos »

Pozdrav

Moze li neko "baciti oko" :) i na moju paricu da kaze valja li sta ovo

Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 7.4 30.1
Attenuation (dB): 31.0 19.1
Output Power (dBm): 13.3 18.8
Attainable Rate (Kbps): 14164 1373
Rate (Kbps): 7165 506
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 63 13
B (number of bytes in Mux Data Frame): 14 13
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 16
T (Mux Data Frames over sync bytes): 14 4
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 16 16
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.0667 13.9130
L (number of bits in PMD Data Frame): 3720 138
D (interleaver depth): 384 2
Delay (msec): 6 6
nyxaerial

#10473 Re: BHTelecom All About

Post by nyxaerial »

imam problem sto se tice wirelessa modema zte zxv10 w300... ne mogu se preko tableta konektovati na wireless iako je signal veoma jak,samo stane na preuzimanje ip adrese i dalje ne ide... ujutro se bez problema konektujem preko tableta kada je pc ugasen... zna li neko kako rijesiti problem i trebam li sta namjestiti u postavkama routera ili u control panelu ?
Verocious

#10474 Re: BHTelecom All About

Post by Verocious »

Casual's wrote:
Verocious wrote:

Mozda nece full ali net paket hoce? :-?
BaDa

#10475 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

imal ko problema sa kucnim da mu ne radi na podrucju ilidze? od 20h telefon ne radi :S pokusavam da zovem ali mrtva tisina.. kad mene neko zove zvoni al u centrali! zvao podrsku neka pamenta teta mi uzela broj i rekla vidjet cemo i to je sve :x telefon je siemens c450
Locked