BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
elcho71

#10401 Re: BHTelecom All About

Post by elcho71 »

iceman2010 wrote:
elcho71 wrote:@iceman2010

sta znace ovi brojevi u donjem desnom uglu? nesto nije ok ili....?

thnx ;)

Image
Total ES su sekudne sa greskom.

Total SES su sekunde sa grupnom greskom, ili vise gresaka u jednoj sekundi (dat je broj takvih sekundi)

UAS unavailable seconds - vrijeme kada modem nije bio sinhronizovan (u sekundama). Moze biti da je sinhronizacija pala sama ili si sam ugasio modem pa je bio xy sekundi offline.

E sada, ovaj podatak ti ne znaci nista ukoliko ne znas o kojem vremenskom periodu se radi. Nepas uopste FEC-ova (ispravljene greske) ni CRC gresaka (greske koje sistem nije mogao da ispravi). Uz to su ti SNR margin, slabljenje i maksimalna brzina odlicni, tako da se radi o dobroj parici. Ovi podaci ko zna od kada su i o kojem vremenskom periodu se radi.
Dogo stoje ti podatci, kada se ugasi pa upali modem cim se sihronizuje pojave se ti brojevi s tim sto se sa vremenom polako povecavaju.

iceman2010
znas li slucajno kakva je oprema BHTelecona na Bascarsiji (ona posta gore)? Meni parica ide gore u tu postu.
Last edited by elcho71 on 05/02/2013 13:13, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10402 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

iceman2010 wrote:
Entropio wrote:Molim za komentar stručnog osoblja. ;)

Image

Hvala. :)
Ovo neki stariji modem? Modem nije na ADSL2+ standardu. To i nije lose ukoliko korstis netflat 2 ili netflat 4. Slabljene skoro da i nema. Iz nekog razloga je SNR margin u upstream-u los. To cesto zna biti do spliter-a. Ne mora biti, ali ja bih to prvo provjerio. To sto nisi na ADSL2+ standardu ne mora biti do modema. Moze biti i do DSLAM-a. Jos uvijek ima nekih starih koji su u fazi izbacivanja i zamjene.
Router je Billion. Paket je MojaTV Full. Sve radi besprijekorno -- i internet, i telefon i TV. U postavkama piše da je na ADSL2+ modu. Splitera nema. Interesuje me da li će ovo moći podnijeti 5mbit... :)
iceman2010

#10403 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Entropio wrote:
Router je Billion. Paket je MojaTV Full. Sve radi besprijekorno -- i internet, i telefon i TV. U postavkama piše da je na ADSL2+ modu. Splitera nema. Interesuje me da li će ovo moći podnijeti 5mbit... :)
Ma hoce bez problema. Skoro da i nema slabljenja, pa ti mozes uzeti bilo koju uslugu koju nudi BHT a da moze da se pruzi preko ADSL2+ standarda. (ima recimo i ovih 50 Mbps, ali oni mogu samo preko VDSL2)
iceman2010

#10404 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

elcho71 wrote: Dogo stoje ti podatci, kada se ugasi pa upali modem cim se sihronizuje pojave se ti brojevi s tim sto se sa vremenom polako povecavaju.

iceman2010
znas li slucajno kakva je oprema BHTelecona na Bascarsiji (ona posta gore)? Meni parica ide gore u tu postu.
To ti je to. Parica je dobra i nema razloga za brigu.

Nije problem na carsiji oprema u centrali. Tamo ima od opreme skoro pa sve (siemens alcatel, ericsson) i sve je to ok. Problem je starija instalacija na kojoj se zbog specificnosti Starog Grada tesko moze poduzeti neki ozbiljniji zahvat na poboljsanju. Kod tebe je situacija odlicna i nemas razlog za brigu.

A mozes i sam testirati recimo ovaj podatak UAS. Iskljuci modem na minutu, dvije, pa ponovo ukljuci. Vidjeces da ti se ovaj broj povecao za 60 ili 120 ili neki drugi iznos sekundi koliko je modem bio offline. nista strasno ukoliko sam izazivas te prekide.
TheWatcher

#10405 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

kakav je modem adsl 2/2 + router Paradigm :?:
elcho71

#10406 Re: BHTelecom All About

Post by elcho71 »

iceman2010 wrote:
elcho71 wrote: Dogo stoje ti podatci, kada se ugasi pa upali modem cim se sihronizuje pojave se ti brojevi s tim sto se sa vremenom polako povecavaju.

iceman2010
To ti je to. Parica je dobra i nema razloga za brigu.

Nije problem na carsiji oprema u centrali. Tamo ima od opreme skoro pa sve (siemens alcatel, ericsson) i sve je to ok. Problem je starija instalacija na kojoj se zbog specificnosti Starog Grada tesko moze poduzeti neki ozbiljniji zahvat na poboljsanju. Kod tebe je situacija odlicna i nemas razlog za brigu.

A mozes i sam testirati recimo ovaj podatak UAS. Iskljuci modem na minutu, dvije, pa ponovo ukljuci. Vidjeces da ti se ovaj broj povecao za 60 ili 120 ili neki drugi iznos sekundi koliko je modem bio offline. nista strasno ukoliko sam izazivas te prekide.
Dobro
Hvala ti na opsirnom i razumljivom odgovoru. ;)
kakaljin

#10407 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

TheWatcher wrote:kakav je modem adsl 2/2 + router Paradigm :?:
koji je bolji Paradigm ili ovaj zte zxv10 w300 bijeli sto dobijamo uz moja tv

jer imam oba pa koji da prikopcam da bi bila bolja konekcija

imam svoj wifi router linksys 1500

trenutno je paradigm i wifi router linksys prikopcani
iceman2010

#10408 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

kakaljin wrote:

Paradigm je strasno dobar modem. Modem koji drzi sinhronizaciju kada to ni jedan drugi modem koji je u BHT-u bio u ponudi to ne moze. Medjutim, cesto pravi probleme kod korisnika koji imaju mojaTV sa 2 STB-a. Dakle, iz nekog mog iskustva ( a to bi monteri opet trebali bolje znati) paradigm je strasno dobar za korisnike netflat paketa, dok bih za mojaTV rekao da je ovaj ZTE ipak bolji. ZTE je definitivno jedan od boljih.
TheWatcher

#10409 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

iceman2010 wrote:
kakaljin wrote:

Paradigm je strasno dobar modem. Modem koji drzi sinhronizaciju kada to ni jedan drugi modem koji je u BHT-u bio u ponudi to ne moze. Medjutim, cesto pravi probleme kod korisnika koji imaju mojaTV sa 2 STB-a. Dakle, iz nekog mog iskustva ( a to bi monteri opet trebali bolje znati) paradigm je strasno dobar za korisnike netflat paketa, dok bih za mojaTV rekao da je ovaj ZTE ipak bolji. ZTE je definitivno jedan od boljih.
iceman ja imam netflat4 (samo net bez tv) ... znaci preporucjes mi da ne mjenjam modem :!:
kakaljin

#10410 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

iceman2010 wrote:
kakaljin wrote:

kod mene je jedan stb, pa me interesuje posto ne mogu uci u postavke zte-a a u paradigm mogu pa sam iskljucio zte i stavio paradigm iako su mi kada su prikljucivali moja tv stavili zte, da li cu imati losiji signal sliku na moja tv i konekciju ili da vratim zte.
iceman2010

#10411 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

kakaljin wrote:
kod mene je jedan stb, pa me interesuje posto ne mogu uci u postavke zte-a a u paradigm mogu pa sam iskljucio zte i stavio paradigm iako su mi kada su prikljucivali moja tv stavili zte, da li cu imati losiji signal sliku na moja tv i konekciju ili da vratim zte.
Probaj ostaviti paradigm ako ti vec tako odgovara radi kofiguracije modem-a. Ne bi trebalo biti problema. Ako bude uvijek mozes vratiti ZTE.
iceman2010

#10412 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

TheWatcher wrote:
iceman ja imam netflat4 (samo net bez tv) ... znaci preporucjes mi da ne mjenjam modem :!:
Ostavi paradigm. Trebalo bi da radi bez problema.
kakaljin

#10413 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

iceman2010 wrote:
kakaljin wrote:
Probaj ostaviti paradigm ako ti vec tako odgovara radi kofiguracije modem-a. Ne bi trebalo biti problema. Ako bude uvijek mozes vratiti ZTE.
Hvala na informacijama
pathyeshme

#10414 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Voala

Image
Sanchez22

#10415 Re: BHTelecom All About

Post by Sanchez22 »

pathyeshme wrote:Voala

Image
Je*es ti nas :-D
pathyeshme

#10416 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Je*e sve nas Sport Klub jer ovim potezom definitivno nema Premiershipa na Mojoj TV :P
fireman2013

#10417 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

...
fireman2013

#10418 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

Nista sad ostaje jedino da BHT kupi SK paket. Ruku dajem da ce u narednih mjesec kupiti SK. Nemaju druge jer bez SK su propali def bar sto se programske seme tice :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10419 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

Pa koliko sam ja shvatio, BH Telecom bi rado kupio SK, ali to ne dopušta Telemach (SK i Telemach imaju istog vlasnika).
ala7

#10420 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

@iceman 2010

Mogu li prebaciti sa Annex A na Annex M modulaciju ? Neko mi rece da bi tako malo SNR upstream-a poboljsao i hoce li smetati to ostalim komponentama MojaTV tj. IPTV i VoIP ako prebacim ?
fireman2013

#10421 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

Entropio wrote:Pa koliko sam ja shvatio, BH Telecom bi rado kupio SK, ali to ne dopušta Telemach (SK i Telemach imaju istog vlasnika).
Pogledaj ti samo koliki su ovi iz Telemacha cetnici. Namjerno izostavili sliku Dzeke iako je najbolji napadac gradjana a stavili Nasrija koji je ove sezone tuta. Neko ce reci sitnica ali opet i kad je sitnica u pitanju oni majoriziraju sve sto je Bosansko. Nije ni cudo sto ne daju BH Telecomu. Da je SRB telecom ili CetnTelecom odmah bi dobili i to po povoljnijim cijenama nego ostali.
fireman2013

#10422 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

ala7 wrote:@iceman 2010

Mogu li prebaciti sa Annex A na Annex M modulaciju ? Neko mi rece da bi tako malo SNR upstream-a poboljsao i hoce li smetati to ostalim komponentama MojaTV tj. IPTV i VoIP ako prebacim ?
Ako to uradis raste ti Upstream level na ustrb Downstreama. Uglavnom dobio bi isto sve u 5 deka.
DON_eARL

#10423 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

fireman2013 wrote:
Entropio wrote:Pa koliko sam ja shvatio, BH Telecom bi rado kupio SK, ali to ne dopušta Telemach (SK i Telemach imaju istog vlasnika).
Pogledaj ti samo koliki su ovi iz Telemacha cetnici. Namjerno izostavili sliku Dzeke iako je najbolji napadac gradjana a stavili Nasrija koji je ove sezone tuta. Neko ce reci sitnica ali opet i kad je sitnica u pitanju oni majoriziraju sve sto je Bosansko. Nije ni cudo sto ne daju BH Telecomu. Da je SRB telecom ili CetnTelecom odmah bi dobili i to po povoljnijim cijenama nego ostali.
Koliki si ti lik (da ne upotrijebim detaljniji izraz) samo, to je nevjerovatno. :-)

Telemach nije napravio sliku (A NIJE JE NI OBJAVIO?!), vjerovatno ni SK, nego PL, pa su je ovi preuzeli. Ja nešto ne vidim ni Vidića ili Kolarova na slici, ili sam slijep.

To što ti ne vidiš dalje od vlastitog nosa je zabrinjavajuće, možda da se posavjetuješ sa Karabegom? :mrgreen: :run:
fireman2013

#10424 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

DON_eARL wrote:
fireman2013 wrote:
Koliki si ti lik (da ne upotrijebim detaljniji izraz) samo, to je nevjerovatno. :-)

Telemach nije napravio sliku (A NIJE JE NI OBJAVIO?!), vjerovatno ni SK, nego PL, pa su je ovi preuzeli. Ja nešto ne vidim ni Vidića ili Kolarova na slici, ili sam slijep.

To što ti ne vidiš dalje od vlastitog nosa je zabrinjavajuće, možda da se posavjetuješ sa Karabegom? :mrgreen: :run:
Ti se ne javljaj. Svi znamo sta si ti (xarfaxus) pisao po temama tako da si sam sebe kompromitovao do kraja. Nisi vrijedan nikakve rasprave i brisi sa teme.
DON_eARL

#10425 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nastavi da živiš u zabludi, i tješi se lažima i dezinformacijama. :dance:
Locked