Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_Reds_ wrote:
Nemoguce je imati dvije kartice sa jednim brojem, bar ja ne znam da je moguce. Moguce je imati na jednoj dva broja, tj. dual IMSI ali ovo sto ti navodis ja nisam susreo.
Svaki broj je vezan direkno za IMSI, to je kao IMEI telefona, tako ti je i IMSI kod kartice. I kao što dva telefona ne nogu imati isti IMEI, tako ti dvije kartice ne mogu imati isti IMSI.
Usluga Twin kartica omogućava korisniku upotrebu dvije SIM kartice s istim pretplatničkim/korisničkim brojem (MSISDN).
Twin kartica je naročito interesantna za korisnike koji koriste dva mobilna telefona, od kojih je, na primjer, jedan ugrađen u automobil, ili koriste obični mobilni telefon i PDA uređaj, kao i one koji jednu karticu koriste za govor i ostale usluge, a drugu za pristup mobilnom internetu, te se ta kartica instalira u modem (USB stick, PCMCIA card).
Eh to, meni treba da korisitm net na ovom usb modemu a s karticom od studnet plus broja (paketa).
EDIT: nastimano Bilo je potrebno samo promjeniti profil s minternet na active.bhmobile.ba
Sutra idem po twin karticu
ala7 wrote:
Promjeni se jer je uključen DHCP koji dodjeljuje urađajima IP adrese. Može se isključiti ali stim da podesiš sam IP adresu na računaru.
Ali problem je u tome sto ne mogu da udjem u konfiguracije od wirellesa , pokvarilo se nesto.Probao sam reset modema , ali ne radi , zato iskljucujem tu opciju... + Zna li neko zasto ne mogu da udjem u modem ? Kad ukucam pass koji sam dobio od telecoma "vr10vr10tajn1pa55" ne mogu da udjem u modem . Samo se ponovo pojavljiva da ukucavam i tako stalno .. Helllpp :%
Pa vjerovatno pogresan pass. Jesi pokusao "hard reset" rutera? Imas iza jednu malu rupicu, u nju stavi iglu ili bilo koji predmet koji je dovoljno tanak da moze proci, pricekaj 10-ak sekundi (uglavnom treba dosta manje, ali bolje duze vremena pricekati za svaki slucaj ), pusti, vratit ce se sve na fabricke postavke. Onda okrenes modem, na njemu imas sve fabricke podatke, od pristupne ip adrese, username i pass. Ako ti ovo zvuci isuvise komplikovano, ne diraj, samo gore mozes napraviti .
E ovako, problem je u tome sto oni konfigurisu tako modeme da uvijek kad ga resetujes, i prikljucis telefonsko kablo on se vrati u prvobitno stanje.
Sifra wirellesa ti je ista kao sifra adsl-a , samo dva puta. Znaci, ako ti je sifra adsla "klix" onda ti je sifra wirellesa "klixklix" .
Svaki put kada promjenis sifru adsla na bhtelecom.ba, automatski ti se mjenja sifra wirellesa... naravno, duplo od sifre adsla.
Ovo provjereno znam ko je u zadnje vrijeme dobio modem ... Eto da bi provjerio, resetuj modem al iskljuci telefonsko kablo. Znaci samo u struju i lan kablo u racunar. I probaj onu sifru vr10...... vjerovatno ce ti moci uci . Al cim prikljucis telefonsko kablo, vraca se na staro ...
_Reds_ wrote:
Nemoguce je imati dvije kartice sa jednim brojem, bar ja ne znam da je moguce. Moguce je imati na jednoj dva broja, tj. dual IMSI ali ovo sto ti navodis ja nisam susreo.
Svaki broj je vezan direkno za IMSI, to je kao IMEI telefona, tako ti je i IMSI kod kartice. I kao što dva telefona ne nogu imati isti IMEI, tako ti dvije kartice ne mogu imati isti IMSI.
Usluga Twin kartica omogućava korisniku upotrebu dvije SIM kartice s istim pretplatničkim/korisničkim brojem (MSISDN).
Twin kartica je naročito interesantna za korisnike koji koriste dva mobilna telefona, od kojih je, na primjer, jedan ugrađen u automobil, ili koriste obični mobilni telefon i PDA uređaj, kao i one koji jednu karticu koriste za govor i ostale usluge, a drugu za pristup mobilnom internetu, te se ta kartica instalira u modem (USB stick, PCMCIA card).
Eh to, meni treba da korisitm net na ovom usb modemu a s karticom od studnet plus broja (paketa).
EDIT: nastimano Bilo je potrebno samo promjeniti profil s minternet na active.bhmobile.ba
Sutra idem po twin karticu
Ovako da, ali bi onda morao da mob iskljucis, dok koristis net, i obrnuto. Uglavnom ne mogu dvije biti aktivne u isto vrijeme. Znaci ako bi koristio net, bio bi nedostupan na mob-u.
Pa odes na slater, uplatis za novu karticu, i dobijes je odmah tu na licu mjesta.
Dady wrote:
Možeš download-ati kopije računa u pdf-u unazad 6 mjeseci, kada se logiraš na bht portal
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
moze uputa gdje se to tacno nalazi... ulogovao sam se na portal ali nista slicno ne vidim... kada idem na stanje racuna imam opcije da vidim trenutni i proslomjesecni racun, samo utrosak bez ikakvih dodataka (dopune, rate za telefon, dodatne usluge, itd)
Osim unapređenja ADSL ponude, o čemu smo jučer pisali, BH Telecom od 1. marta ove godine uvodi i unapređenja multimedijalnih Moja TV paketa i usluge TopInternet.
Pretplaticima multimedijalnih Moja TV paketa i to mojaTV Net, mojaTV Full i mojaTV Premi povećavaju se pristupne brzine Internet usluge sa 2048/512 kbps na 5Mbps/512 kbps i uvodi mogućnost korištenja WiFi modema BH Telecoma, po cijeni od 1 KM sa PDV-om, bez obzira na dužinu trajanja ugovora.
Pretplatnicima svih paketa TopInternet usluge BH Telecoma se uvodi povećanje pristupne brzine Internet usluge sa 2048/256kbps na 5Mbps/384 kbps.
Osim unapređenja ADSL ponude, o čemu smo jučer pisali, BH Telecom od 1. marta ove godine uvodi i unapređenja multimedijalnih Moja TV paketa i usluge TopInternet.
Pretplaticima multimedijalnih Moja TV paketa i to mojaTV Net, mojaTV Full i mojaTV Premi povećavaju se pristupne brzine Internet usluge sa 2048/512 kbps na 5Mbps/512 kbps i uvodi mogućnost korištenja WiFi modema BH Telecoma, po cijeni od 1 KM sa PDV-om, bez obzira na dužinu trajanja ugovora.
Pretplatnicima svih paketa TopInternet usluge BH Telecoma se uvodi povećanje pristupne brzine Internet usluge sa 2048/256kbps na 5Mbps/384 kbps.
Zaeba nas taj tvoj iz telekoma.Smanjenje cijena bi bilo previse za ove glavesine iz Telecoma,djabe sam se nadao.
Ljudi opet povecavaju brzine i smanjuju cijene a vi se zalite
Pa ne znam mogli su isto tako ostaviti i nista ne dirati ali nisu ipak nesto povecavaju, ako vam se ne svidja zasto ne predjete kod drugih ?
Ja ovako pisem iz razloga sto sam sa sela pa tako da ovdje nemam puno izbora, imam samo da dobijem mnogo mnogo slabije, od kad koristim bh telecomov adsl prezadovoljan sam i uvjek mi je drago kada vidim da se jos povecavaju brzini ili smanjuju cijene
Zaeba nas taj tvoj iz telekoma.Smanjenje cijena bi bilo previse za ove glavesine iz Telecoma,djabe sam se nadao.
Nije zeznuo. Bice smanjenje samo nece sad vecu aprilu ili najkasnije maju. To ti je i iceman potvrdio
clarion_ wrote:za uslugu TopInternet uključeno je sljedeće:
U cijenu pretplate uključeno je:
Neograničeno korištenje na fer osnovi za ADSL pristup,
Besplatno korištenje usluge WLAN pristup Internetu BH Telecoma,
500 MB mobilnog internet saobraćaja.
Šta im dođe ovo drugo?
Imas na njihovim stranicama popis gdje BH Telecom ima svoje wi.fi spotove, negdje je to na trgovima, negdje u objektima. Eh moci ces se nakaciti na te spotove svojom sifrom od adsl-a, i koristi tu uslugu besplatno.
Možda sam glup,il ne mogu da shvatim koliko su oni ....
Koristim zte modem MOJA TV več preko godinu i wireless na njemu..sad fakat moram plaćat za korištenje istog?
'
un1ted wrote:Ako je taj modem telekomov, da morat ces palcati koristenje istog.
Mislim da će samo novi korisnici plaćati 1KM + PDV najam WiFi modem al rekla kazala. Vidjećemo od 1. marta
To bi značilo da bi i ja trebao plaćati najam cijele opreme poslije isteka ugovora, naravno istekao mi je ugovor od 24 mjeseca i ne plaćam najam opreme.
Kiki_Musampa wrote:Možda sam glup,il ne mogu da shvatim koliko su oni ....
Koristim zte modem MOJA TV več preko godinu i wireless na njemu..sad fakat moram plaćat za korištenje istog?
'
Godinu.. trebas proci 2 godine
Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
Kiki_Musampa wrote:Možda sam glup,il ne mogu da shvatim koliko su oni ....
'
Toliko ti smeta taj 1 KM vise mjesecno da ti nikakvu ulogu ne igra sto ce ti brzina neta biti povecana sa 2 na 5 megabita?