BH Telecom brzina uploada
Moderator: Benq
-
iamx
#1 BH Telecom brzina uploada
Zdravo, imam pitanje vezano za brzinu adsl.a, tacnije brzinu uploada:
Trenutno imam ovaj netFlat 10 paket, brzina: 1MB/s download i 40-50Kb/s upload. Meni za moje potrebe brzina uploada je mizerna, i vec pola godine trazim alternative za svoj reon (Tuzla) ali sve je tu negdje i cijene su skoro identicne. Gledao sam da uzmem neki skuplji paket, ali i onaj od 90+ KM na stranici pokazuje maksimalni protok 2Mbps (dakle u bitima, sto bi u praksi bilo negdje oko 200kb/s ako ne grijesim), sto nimalo nije isplativo i ne vrijedi.
Razmisljao sam da kontaktiram telekom i trazim da doplatim i da mi povecaju samo promet uploada, ali me zanima je li takvo nesto uopce moguce kod njih, da li bi to uopste razmotrili? Ima li neko iskustva sa ovim?
Trenutno imam ovaj netFlat 10 paket, brzina: 1MB/s download i 40-50Kb/s upload. Meni za moje potrebe brzina uploada je mizerna, i vec pola godine trazim alternative za svoj reon (Tuzla) ali sve je tu negdje i cijene su skoro identicne. Gledao sam da uzmem neki skuplji paket, ali i onaj od 90+ KM na stranici pokazuje maksimalni protok 2Mbps (dakle u bitima, sto bi u praksi bilo negdje oko 200kb/s ako ne grijesim), sto nimalo nije isplativo i ne vrijedi.
Razmisljao sam da kontaktiram telekom i trazim da doplatim i da mi povecaju samo promet uploada, ali me zanima je li takvo nesto uopce moguce kod njih, da li bi to uopste razmotrili? Ima li neko iskustva sa ovim?
- Curve
-
Wheatly
#3 Re: BH Telecom brzina uploada
Traži da ti zamjene za VDSL router, svi paketi na VDSL-u imaju upload od 2Mb (200kb)iamx wrote:Zdravo, imam pitanje vezano za brzinu adsl.a, tacnije brzinu uploada:
-
iamx
#4 Re: BH Telecom brzina uploada
Kako mi ovo treba pomoci? Mogao sam i ja screenshot sa univerziteta u Minhenu poslati i pokazati koja je brzina, nemam nista od toga. Vidim samo da ti je provajder Telemach, koji za moju adresu u TZ uopste ne pruzaju usluge.Curve wrote:
-
iamx
#5 Re: BH Telecom brzina uploada
A koji su to paketi tacno na VDSL-u? Nema na netu nigdje informacija o tomeWheatly wrote:Traži da ti zamjene za VDSL router, svi paketi na VDSL-u imaju upload od 2Mb (200kb)iamx wrote:Zdravo, imam pitanje vezano za brzinu adsl.a, tacnije brzinu uploada:
- Del_Boy1
#6 Re: BH Telecom brzina uploada
netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
- Steph
#7 Re: BH Telecom brzina uploada
70 KM za 1 mbps uploada.. Tragično.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
-
iamx
#8 Re: BH Telecom brzina uploada
Naravno da je tragicno, zato i pitam, da nije slucajno moguce napraviti neki ugovor s njima da povecaju samo brzinu uploada i mozda doplatiti nekih 15ak KM za to.Steph wrote:70 KM za 1 mbps uploada.. Tragično.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
Usput, ako je to tragicno, onda nema rijeci za ovo:

- escobar__
#9 Re: BH Telecom brzina uploada
ADSL se ne zove džaba ADSL. Teško da ćeš na toj tehnologiji dočekat veće brzine uploada.
- MTV
#10 Re: BH Telecom brzina uploada
Vidi kod TXTV mislim da ima jaci uplaod a o stabilnosti nije bas najbolji. Znam radi sestre.
Jedino cekati telemach da dodje a Logosoft za sada nepruza tu usluge iako pise da je dostupan u Sarajevu Tuzli i Zenici al za sada samo u Sarajevu i Zenici nudi internet xdsl i super TV.
Jedino cekati telemach da dodje a Logosoft za sada nepruza tu usluge iako pise da je dostupan u Sarajevu Tuzli i Zenici al za sada samo u Sarajevu i Zenici nudi internet xdsl i super TV.
- Steph
#11 Re: BH Telecom brzina uploada
@iamx
Nazovi ih, jbg.. Teško će ti neko ovdje odgovoriti na to, al' mislim da nema šanse, 'nako realno.
Nazovi ih, jbg.. Teško će ti neko ovdje odgovoriti na to, al' mislim da nema šanse, 'nako realno.
- MTV
-
Wheatly
#13 Re: BH Telecom brzina uploada
Imaju svi paketi netFlat na VDSL-u, samo što nisu baš opisani.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100

-
Wheatly
#14 Re: BH Telecom brzina uploada
Isti ti je up za netFlat 10 i netFlat 25 (2Mb)Wheatly wrote:Imaju svi paketi netFlat na VDSL-u, samo što nisu baš opisani od strane BHT.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
- Del_Boy1
#15 Re: BH Telecom brzina uploada
Ovi nabrojani paketi ne mogu bez VDSL-a, naravno da i manji paketi mogu preko VDSL.Wheatly wrote:Imaju svi paketi netFlat na VDSL-u, samo što nisu baš opisani.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
Last edited by Del_Boy1 on 19/03/2015 21:48, edited 1 time in total.
-
Wheatly
#16 Re: BH Telecom brzina uploada
Da, ali on traži samo veći up, pa ako ga prebace na netFlat 10 VDSL imati će veći upload za istu cijenu.Del_Boy1 wrote:Ovi nabrojani paketi ne mogu bez VDSL-a, naravno da i manji paketi mogu preko VDSL.Wheatly wrote:Imaju svi paketi netFlat na VDSL-u, samo što nisu baš opisani.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
- klaki
#17 Re: BH Telecom brzina uploada
Ja prv put cujem za to VDSL. Jel imaju neki uslovi? Meni je ovaj netflat 10 ok sto se tice DL, ali brate 0.5 upload me nervira.
A onaj popisani Telemach... potpises ugovor sa njima kazu moze, i dodju i kazu nije zgrada prikljucena a to je par minuta posla i nije nikakav trosak i jos onda salju one letke, nabijem im letke u guzicu
A onaj popisani Telemach... potpises ugovor sa njima kazu moze, i dodju i kazu nije zgrada prikljucena a to je par minuta posla i nije nikakav trosak i jos onda salju one letke, nabijem im letke u guzicu
-
Wheatly
#18 Re: BH Telecom brzina uploada
Uslov je da si bliži od 250m od centrale ili objekta. Za standardni ADSL uslov je 500m.klaki wrote:Ja prv put cujem za to VDSL. Jel imaju neki uslovi? Meni je ovaj netflat 10 ok sto se tice DL, ali brate 0.5 upload me nervira.
- Steph
#19 Re: BH Telecom brzina uploada
A gdje je to na portalu BHT-a?
-
Wheatly
#20 Re: BH Telecom brzina uploada
Nema nigdje, ali je moguće. I ne, ne ide preko familije.Steph wrote:A gdje je to na portalu BHT-a?
- Curve
#21 Re: BH Telecom brzina uploada
mogao sam i ja onda iz honokoduperupa poslat, al sam ti poslao da screenshot iz sarajeva da pokazem da telemach nudi brzine uploada koje ti trazis, sad sto tvoja adresa nema telemach, prebaci se na drugu adresuiamx wrote:Kako mi ovo treba pomoci? Mogao sam i ja screenshot sa univerziteta u Minhenu poslati i pokazati koja je brzina, nemam nista od toga. Vidim samo da ti je provajder Telemach, koji za moju adresu u TZ uopste ne pruzaju usluge.Curve wrote:
- Radar71
#22 Re: BH Telecom brzina uploada
na kojem paketu teleamch ima taj upload?
- rovac13
#23 Re: BH Telecom brzina uploada
Ali pazi.......sad ce ti ovdje naletit forumas koji je zaposlenik bh telekoma......i vidjeces kad te ubijedi da je ovo jeftino ....povoljnije nego kod drugihiamx wrote:Naravno da je tragicno, zato i pitam, da nije slucajno moguce napraviti neki ugovor s njima da povecaju samo brzinu uploada i mozda doplatiti nekih 15ak KM za to.Steph wrote:70 KM za 1 mbps uploada.. Tragično.Del_Boy1 wrote:netFlat 25 i netFlat50 a od 1.aprila i netFlat 100
Usput, ako je to tragicno, onda nema rijeci za ovo:
-
Wheatly
#24 Re: BH Telecom brzina uploada
To je za poslovne korisnike, kojima je potrebna stalna IP i 100% stabilnost. Jeftino? Ne. Isplativo za poslovne korisnike? Da.rovac13 wrote:Ali pazi.......sad ce ti ovdje naletit forumas koji je zaposlenik bh telekoma......i vidjeces kad te ubijedi da je ovo jeftino ....povoljnije nego kod drugih![]()
![]()
![]()
![]()
(ps. nisam radnik bht)
-
iamx
#25 Re: BH Telecom brzina uploada
Da, za poslovne korisnike je, a mjesecni promet je mizeran, a skeptican sam i za tu 100% stabilnost, al hajdeWheatly wrote:To je za poslovne korisnike, kojima je potrebna stalna IP i 100% stabilnost. Jeftino? Ne. Isplativo za poslovne korisnike? Da.rovac13 wrote:Ali pazi.......sad ce ti ovdje naletit forumas koji je zaposlenik bh telekoma......i vidjeces kad te ubijedi da je ovo jeftino ....povoljnije nego kod drugih![]()
![]()
![]()
![]()
(ps. nisam radnik bht)