auto navigacija - preporuke za android
Moderator: Benq
- respo
#26 Re: auto navigacija - preporuke za android
naravno zasto odmah nisi rekao
http://www.potrudise.com/download/navig ... rebaju.rar
http://www.potrudise.com/download/navig ... rebaju.rar
- valter.ba
#27 Re: auto navigacija - preporuke za android
Ne radi ti link, hajde dodji po telefon da mi to odradis
:lol::lol:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- valter.ba
#28 Re: auto navigacija - preporuke za android
Nego ima neko mape za iGO?
-
sabanss
#29 Re: auto navigacija - preporuke za android
Ima li neko POI-e za iGo?
- valter.ba
#31 Re: auto navigacija - preporuke za android
Meni treba speed cam ali nema na linku koji je postavio @respo. Ako moze na pp
- holowey
#32 Re: auto navigacija - preporuke za android
ja te vec ranije pitao da li navigo mape odgovaraju a to se nisi udostojio da odgovoris... ako ti je tesko odgovoriti na konkretno pitanje sa konkretnim odgovorom, trebao si odmah reci da te dodam u gnjavatore...ne trudi se da odgovoris na ovaj post...respo wrote:![]()
cuj sto si se javio ja ti fino napisao brisi sve skini s neta 2012Q3 i stavi te
i umjesto da fino na google ukucas navigo europe 2012Q3 maps i fino ti izlista bar 10 stranica sa tim nazivom ti kazes daj mi link
pa hoces jos i da ti skinem i da ti sve pripremim
jbt nekima ne treba pomagati uopste kad su lijeni da nadju najprostiju stvar i jos se kasnije ljute kad im ne uradis to
a takav si ti
kud se uopste javih pa onda razbijaj glavu sam sta treba brisati sta skidati sta ostaviti
sto se tice tebe moja svaka daljnja diskusija s tobom u odnosu na bilo kakvu pomoc je gotova
a za ostatak bratije, hvala i vama na jako korisnim odgovorima
- respo
#33 Re: auto navigacija - preporuke za android
ako sam ti rekao skini NAVIGO mape 2012 je li tesko zakljuciti da navigo mape ODGOVARAJU
opet ti nesto negodujes sto ti nisam skinuo instalirao nastimao sve i da ti samo upalis navigaciju
opet ti nesto negodujes sto ti nisam skinuo instalirao nastimao sve i da ti samo upalis navigaciju
- muha_sa
#34 Re: auto navigacija - preporuke za android
-hajd ti Muhi nešto recirespo wrote:ako sam ti rekao skini NAVIGO mape 2012 je li tesko zakljuciti da navigo mape ODGOVARAJU
- Qler
#35 Re: auto navigacija - preporuke za android
Krenes rutom koja ti odgovara, on sam u voznji skonta da si promijenio put, i prebaci ti na drugu rutu.
- muha_sa
#36 Re: auto navigacija - preporuke za android
imo sam ukucanu rutu za BG--krenem za Vogošcu i onako samo da isprobam al me ona usmjerava non stop da se vratimQler wrote:Krenes rutom koja ti odgovara, on sam u voznji skonta da si promijenio put, i prebaci ti na drugu rutu.
- respo
#37 Re: auto navigacija - preporuke za android
ukucaj rutu do kladnja pa u kladnju do bg to je najlaksemuha_sa wrote:-hajd ti Muhi nešto recirespo wrote:ako sam ti rekao skini NAVIGO mape 2012 je li tesko zakljuciti da navigo mape ODGOVARAJU
opet ti nesto negodujes sto ti nisam skinuo instalirao nastimao sve i da ti samo upalis navigacijutreba da idem u BG.--ukucam adresu a navigacija mi izbacuje preko Han Pijeska i Sokoca a znajuci da je tamo jeben put ja hocu preko Kladnja al nece tu rutu da mi izbaci
ne treba meni jer znam put al cisto onako da znam šta uradit da mi i tu rutu izbaci.
a mozes i rutu sa bg a medju tacku stavis kladanj mada to nekad ne odradi kako treba bar meni je tako bilo
znaci najbolje ti prvo sto sam rekao ruta do kladnja pa onda druga ruta do bg
- muha_sa
#38 Re: auto navigacija - preporuke za android
tako mi i sin rece
ukucaj do Kladnja pa onda u Kladnju ukucaj BG i vozdra---al ja sam konto da može ovako: BG--medjuruta Kladanj al nece il ja ne znam
glupo mi stajat pa ukucavat rutu al hajd--dobro je i ovo
ma šta dobro--predobro

- Arslan_11
#39 Re: auto navigacija - preporuke za android
@muha_sa
jesi probao da mjenjas postavke za izracun rute...ono najbrza, laka, ekonomicna itd.?
jesi probao da mjenjas postavke za izracun rute...ono najbrza, laka, ekonomicna itd.?
- respo
#40 Re: auto navigacija - preporuke za android
u kladnju popijes kafu ili odes do toaletamuha_sa wrote:tako mi i sin receukucaj do Kladnja pa onda u Kladnju ukucaj BG i vozdra---al ja sam konto da može ovako: BG--medjuruta Kladanj al nece il ja ne znam
ma šta dobro--predobro
![]()
ma moze i medjuruta nego meni u bih to nikad nije uspjelo
jel on nesto ogranicen ili je do necega treceg ne znam
ps. koja ti je inace navigacija?
- respo
#41 Re: auto navigacija - preporuke za android
nema to veze jer te rute ne znaju da je losa cesta preko han pijeska i vlasenice a tim mjestima ce ti skoro sve rute izracunatiArslan_11 wrote:@muha_sa
gdje ce se razlikovati ce biti oko zvornika i sabca hoces li ovom ili onom cestom
-
SA 071
#42 Re: auto navigacija - preporuke za android
Nokia Drive ili sada po novom Nokia Here (za WP8) je najjača, koristi NavTeq mape (koje koristi i Garmin i ostali veliki navigacijski sistemi). Ima mislim i za iPhone i za Android, ali nisu besplatne. To su odnedavno uveli. Na Nokiji rade offline, znači ne treba ti internet. Za Androide, da bi mogao koristiti bez interneta navigacije, moraju biti hakirane verzije... Ili ih možeš kupiti, ali sve što nije besplatno, to je skupo 
- respo
#43 Re: auto navigacija - preporuke za android
nije tacno za android da se sve placaSA 071 wrote:Nokia Drive ili sada po novom Nokia Here (za WP8) je najjača, koristi NavTeq mape (koje koristi i Garmin i ostali veliki navigacijski sistemi). Ima mislim i za iPhone i za Android, ali nisu besplatne. To su odnedavno uveli. Na Nokiji rade offline, znači ne treba ti internet. Za Androide, da bi mogao koristiti bez interneta navigacije, moraju biti hakirane verzije... Ili ih možeš kupiti, ali sve što nije besplatno, to je skupo
osmand je vrhunska navigacija a besplatna je
koristi najbolje karte na svijetu open street maps koja je otvorene prirode i uredjuju je korisnici
-
SA 071
#44 Re: auto navigacija - preporuke za android
"NAVTEQ is a Chicago-based provider of Geographic Information Systems (GIS) data and is a major provider of base electronic navigable maps. The company is a wholly owned subsidiary of Nokia but operates independently. NAVTEQ's underlying map database is based on first-hand observation of geographic features rather than relying on official government maps. It provides data used in a wide range of applications, including automotive navigation systems for many car makers, accounting for around 85% of market share.respo wrote:nije tacno za android da se sve placaSA 071 wrote:Nokia Drive ili sada po novom Nokia Here (za WP8) je najjača, koristi NavTeq mape (koje koristi i Garmin i ostali veliki navigacijski sistemi). Ima mislim i za iPhone i za Android, ali nisu besplatne. To su odnedavno uveli. Na Nokiji rade offline, znači ne treba ti internet. Za Androide, da bi mogao koristiti bez interneta navigacije, moraju biti hakirane verzije... Ili ih možeš kupiti, ali sve što nije besplatno, to je skupo
osmand je vrhunska navigacija a besplatna je
koristi najbolje karte na svijetu open street maps koja je otvorene prirode i uredjuju je korisnici
NAVTEQ partners with third-party agencies and companies to provide its services for portable GPS devices made by Garmin, Lowrance, NDrive and web-based applications such as Yahoo! Maps, Bing Maps, Nokia Maps, and MapQuest.[3] Microsoft's aviation game Flight Simulator X uses NAVTEQ data to achieve a high level of visual realism for automatic terrain generation.[4] XM Satellite Radio and Sirius Satellite Radio use NAVTEQ data to show traffic information on navigation systems. NAVTEQ data has also been used for GPS- and GSM-based sex offender tracking systems in North Carolina and Georgia. NAVTEQ also provides graphics systems, information services, and personnel for TV and radio broadcasting via NAVTEQ Media Services.
Its main competitors are Google and the Dutch company Tele Atlas."
Nokia Drive je takođe besplatna (za Nokia mobitele), a koristi ove NavTeq-ove mape. Od 2014. godine sva Toyotina vozila će biti ekskluzivno opremljena ovom Nokijinom navigacijom, a i sada neki od proizvođača automobila ugrađuju ovu navigaciju kao opremu u svojim automobilima.
- respo
#45 Re: auto navigacija - preporuke za android
i sta s ovim?
kakve veze ima sto ce biti u toyoti
i clarion je kod dosta proizvodjaca prva ugradnja radia a ima bar dvije bolje marke audio opreme
i clarion je kod dosta proizvodjaca prva ugradnja radia a ima bar dvije bolje marke audio opreme
-
SA 071
#46 Re: auto navigacija - preporuke za android
Da ponovimo:respo wrote:i sta s ovim?
"It provides data used in a wide range of applications, including automotive navigation systems for many car makers, accounting for around 85% of market share."
Valjda i Android ima preko 50% tržišnog učešća jer je trenutno najbolji.
- respo
#47 Re: auto navigacija - preporuke za android
opet da ponovim kakve to veze ima
internet explorer od windows koliko drzi udia u browserima a znamo da nije najbolji
ta ucesca ne znace nista
internet explorer od windows koliko drzi udia u browserima a znamo da nije najbolji
ta ucesca ne znace nista
- muha_sa
#48 Re: auto navigacija - preporuke za android
ne zamjerite--moradoh izac
koju god da postavim šalje me preko Sokoca a meni se ne ide tom rutom jer sam jednom išo tom rutom i pokajo se
nije neka pljacka preko Nišicke i Karaule al mi se ipak cini da je bolje neg onim krivinama 
Transonic 6000.---najnoviji IGO instaliran. mada se nešto ne razumijem u ova šejtan poslarespo wrote:u kladnju popijes kafu ili odes do toaletamuha_sa wrote:tako mi i sin receukucaj do Kladnja pa onda u Kladnju ukucaj BG i vozdra---al ja sam konto da može ovako: BG--medjuruta Kladanj al nece il ja ne znam
ma šta dobro--predobro
![]()
ma moze i medjuruta nego meni u bih to nikad nije uspjelo
jel on nesto ogranicen ili je do necega treceg ne znam
ps. koja ti je inace navigacija?
jesamArslan_11 wrote:@muha_sa
- Chischo
#49 Re: auto navigacija - preporuke za android
Mozda je malo offtopic, ali sto se tice navigacije predobra aplikacija mi je http://www.viewranger.com/en-us.
Nije za auto, ali se ubila za planinarenje, brdski biciklizam i slicno. Cacheiras satelitski snimak, napravis sebi rutu i mozes s njom u dzunglu.
Sorry za offtopic.
Nije za auto, ali se ubila za planinarenje, brdski biciklizam i slicno. Cacheiras satelitski snimak, napravis sebi rutu i mozes s njom u dzunglu.
Sorry za offtopic.
- Maystor
#50 Re: auto navigacija - preporuke za android
sorry za nastavak offtopica, ali ne mogu a da ne kazem - za tu svrhu najbolja aplikacija na svijetu je OruxMapsChischo wrote:Mozda je malo offtopic, ali sto se tice navigacije predobra aplikacija mi je http://www.viewranger.com/en-us.
Sorry za offtopic.
pri tome je i besplatna
Last edited by Maystor on 15/02/2013 13:01, edited 2 times in total.