Android TV Box
Moderator: Benq
- djigibau
#276 Re: Android TV Box
Stuca mi box u zadnje vrijeme (Tronsmart MX III). Kad pokrecem Kodi par puta moram startati aplikaciju jednostavno krene pa stane, nekad samo zaledi da moram naponski kabl iskljuciti... jel mu dosao kraj ili sta?
- dječak sa šibicama
#277 Re: Android TV Box
Je li ti problem samo sa Kodijem, ako jeste onda mozda reinstaliras Kodi. Ako stucaju sve aplikacije, moze biti da je do boxa.djigibau wrote:Stuca mi box u zadnje vrijeme (Tronsmart MX III). Kad pokrecem Kodi par puta moram startati aplikaciju jednostavno krene pa stane, nekad samo zaledi da moram naponski kabl iskljuciti... jel mu dosao kraj ili sta?
Koliko je star... ja sam dvije godine imao MXIII istina Plus verzija, ne bih ga ni mijenjao da mi nije trebao android 5 ili 6 zbog Kodija. Mogao sam flesirati 5-icu istina, ali eto nisam. Bio sam zadovoljan, radio besprijekorno, ljetos ga zamijenio.
-
harera
#278 Re: Android TV Box
Jel mi moze neko pomoci ?
Pokusavajuci da skinem root prema jednom videu (za gledanje EON-a) doslo je do brikanja boxa i sada pri startu dobijam samo pocetni logo mbox
Sta da uradim da bi vratio u pocetno stanje uz napomenu da mi je ovo prvi put da barkam po androidu
Hvala unaprijed
Edit: Probao sam fazon sa cackalicom i napojnim kablom i dobijem izbornik i pokusao factory reset ali nije uspjelo i dalje samo pocetni logo
Ima jos nekih opcija ali ja ne kontam pa ako ima dobra dusa da mi napise sta i kako
i da u pitanju je Mini M8S II ...skino sam u medjuvremenu neki update_MINIM8sii_rv115.img na kompjuter ali kada ga pokusam otvoriti dobijem poruku format is invalid or unsupported
Pokusavajuci da skinem root prema jednom videu (za gledanje EON-a) doslo je do brikanja boxa i sada pri startu dobijam samo pocetni logo mbox
Sta da uradim da bi vratio u pocetno stanje uz napomenu da mi je ovo prvi put da barkam po androidu
Hvala unaprijed
Edit: Probao sam fazon sa cackalicom i napojnim kablom i dobijem izbornik i pokusao factory reset ali nije uspjelo i dalje samo pocetni logo
Ima jos nekih opcija ali ja ne kontam pa ako ima dobra dusa da mi napise sta i kako
i da u pitanju je Mini M8S II ...skino sam u medjuvremenu neki update_MINIM8sii_rv115.img na kompjuter ali kada ga pokusam otvoriti dobijem poruku format is invalid or unsupported
- djigibau
#279 Re: Android TV Box
Iskreno nisam ni pokusavao sa drugim aplikacijama probam pa javim. Koristim doticni box cca dvije godine.dječak sa šibicama wrote:Je li ti problem samo sa Kodijem, ako jeste onda mozda reinstaliras Kodi. Ako stucaju sve aplikacije, moze biti da je do boxa.djigibau wrote:Stuca mi box u zadnje vrijeme (Tronsmart MX III). Kad pokrecem Kodi par puta moram startati aplikaciju jednostavno krene pa stane, nekad samo zaledi da moram naponski kabl iskljuciti... jel mu dosao kraj ili sta?
Koliko je star... ja sam dvije godine imao MXIII istina Plus verzija, ne bih ga ni mijenjao da mi nije trebao android 5 ili 6 zbog Kodija. Mogao sam flesirati 5-icu istina, ali eto nisam. Bio sam zadovoljan, radio besprijekorno, ljetos ga zamijenio.
- TAFKAP
#280 Re: Android TV Box
Imam isti/sličan problem.harera wrote:Jel mi moze neko pomoci ?
Hvala unaprijed
Kako pokušaješ da ubaciš image? Preko SD kartice (Burn Card Maker)ili USBa (USB Burning Tool)?
Imaš ovdje više informacija:
http://freaktab.com/forum/tv-player-sup ... 100-lan-bt
Kod mene nije uspjelo da ubacim novi firmware, nakon par procenata uploada upload stane i nakon par minuta dodje do timeouta
Javi ako šta uspiješ da uradiš.
- crnivrag
#281 Re: Android TV Box
Sredio sam mu ja putem SD card burnera.TAFKAP wrote:Imam isti/sličan problem.harera wrote:Jel mi moze neko pomoci ?
Hvala unaprijed
Kako pokušaješ da ubaciš image? Preko SD kartice (Burn Card Maker)ili USBa (USB Burning Tool)?
Imaš ovdje više informacija:
Kod mene nije uspjelo da ubacim novi firmware, nakon par procenata uploada upload stane i nakon par minuta dodje do timeouta![]()
Javi ako šta uspiješ da uradiš.
-
harera
#282 Re: Android TV Box
Da, Vrag je to sad-pa-sad sredio 
- TAFKAP
#283 Re: Android TV Box
Jel mi možeš reći gdje da nađem "SD card burner", img-file i šta još treba te ako imaš vremena na tenane pojasnit šta i kako. Šteta $50 držat u fiocicrnivrag wrote:
Sredio sam mu ja putem SD card burnera.
Znači Mini M8S II 4K Smart TV Box Android Amlogic S905X Quad Core Processor, 2GB+8GB
- crnivrag
#284 Re: Android TV Box
Hoćeš da ti uđem putem teamviewer-a i to sredim na brzinu kao i njemu, samo je potrebno da skineš img file koji ću ti poslati na PP, i spojiti SD karticu na PC/Laptop, kad to uradiš pošalji mi team podatke na PP, da ti uđem i sredim.TAFKAP wrote:
Jel mi možeš reći gdje da nađem "SD card burner", img-file i šta još treba te ako imaš vremena na tenane pojasnit šta i kako. Šteta $50 držat u fioci
Znači Mini M8S II 4K Smart TV Box Android Amlogic S905X Quad Core Processor, 2GB+8GB
- djigibau
#285 Re: Android TV Box
Probao samo Kodi pravi problem. Elem, pokusam na convinientu pogledati film i kada odaberem odredjeni stream jednostavno mi box zaledi da moram napajanje isljuciti da bih ponovo pokrenuo uredjaj.dječak sa šibicama wrote:Je li ti problem samo sa Kodijem, ako jeste onda mozda reinstaliras Kodi. Ako stucaju sve aplikacije, moze biti da je do boxa.djigibau wrote:Stuca mi box u zadnje vrijeme (Tronsmart MX III). Kad pokrecem Kodi par puta moram startati aplikaciju jednostavno krene pa stane, nekad samo zaledi da moram naponski kabl iskljuciti... jel mu dosao kraj ili sta?
- irac300
#286 Re: Android TV Box
Deinstaliraj tu verziju Kodija, pa sa google playa skini CEMC (ista stvar kao Kodi ali prilagođen da radi na starijim boxovima). Zeza te jer ne dobija podršku, nove verzije zahtjevaju minimalno android 5.0.djigibau wrote:Probao samo Kodi pravi problem. Elem, pokusam na convinientu pogledati film i kada odaberem odredjeni stream jednostavno mi box zaledi da moram napajanje isljuciti da bih ponovo pokrenuo uredjaj.dječak sa šibicama wrote:Je li ti problem samo sa Kodijem, ako jeste onda mozda reinstaliras Kodi. Ako stucaju sve aplikacije, moze biti da je do boxa.djigibau wrote:Stuca mi box u zadnje vrijeme (Tronsmart MX III). Kad pokrecem Kodi par puta moram startati aplikaciju jednostavno krene pa stane, nekad samo zaledi da moram naponski kabl iskljuciti... jel mu dosao kraj ili sta?
-
jasmind
#287 Re: Android TV Box
Ima li neko da koristi ove android boxove sa integrisanim tunerima. Tipa mecool KIII ili Amiko a4
- rovac13
#288 Re: Android TV Box
Vec neko vrijeme imam nekakav android box,kupljen po preporuci forumasa, MINI m8s II ili tako nesto.
I radi to dobro nikad ne stuca,ali nije da se nesto puno ni koristi.
Uzeo bih nesto radi lakseg upravljanja,mis tastatura ili nesto trece.
Pa bi volio da neko baci koji komentar sta se pokazalo kao najjednostavnije i najbrze za upravljanje boxom.
Prvo sam gledao nekakve air mouse.Izgleda zanimljivo i jednostavno.sa ziroskopom valjda,tako da registruje pokret rukom.
Ovako nesto :

Onda mi je naletilo nesto ovako.Nije to sa ziroskopom,nego onako ima tastaturu i touch nalik na laptopov.
I ovo djeluje zanimljivo.

Ili je mozda najbolje rjesenje prava bezicna tastatura za touch pad om.Samo se pitam da li prava tastatura radi kako treba na androidima.

Sta je po vama najjednostavnije.
Sa ovim daljinskim koji je dosao uz box nije najzgodnije upravljati.
Meni android nekako za mobitele i tablete,sve na dodir,ovaj box radi odlicno,ali malo smara daljinski,pa se radi toga i ne koristi toliko puno.
Pa bi volio da neko baci koji komentar sta se pokazalo kao najjednostavnije i najbrze za upravljanje boxom.
Prvo sam gledao nekakve air mouse.Izgleda zanimljivo i jednostavno.sa ziroskopom valjda,tako da registruje pokret rukom.
Ovako nesto :

Onda mi je naletilo nesto ovako.Nije to sa ziroskopom,nego onako ima tastaturu i touch nalik na laptopov.

Ili je mozda najbolje rjesenje prava bezicna tastatura za touch pad om.Samo se pitam da li prava tastatura radi kako treba na androidima.
Meni android nekako za mobitele i tablete,sve na dodir,ovaj box radi odlicno,ali malo smara daljinski,pa se radi toga i ne koristi toliko puno.
- Radar71
#289 Re: Android TV Box
Ja sam ovaj uzeo i malo je reći da sam zadovoljanrovac13 wrote:Vec neko vrijeme imam nekakav android box,kupljen po preporuci forumasa, MINI m8s II ili tako nesto.
Ovako nesto :
https://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_26764.html
- diablobih
#290 Re: Android TV Box
Najbolje ova logitechova tastatura sa touchpadom izgleda...
- fortaleza
#291 Re: Android TV Box
Ja sam uzeo ovaj airmouse sa prve slike sto si postao, cini mi se za oko 9$ i sluzi me dobro vec godinu dana, potpuno je zamjenio daljinski koji dodje uz box koji je doata nezgodan za koristiti.
Jedno punjenje moze nekoliko dana koristenja tako da i tu dobro stoji, te zbog toga sto nije na baterije je dosta lagan, svakako preporucujem.
Jedno punjenje moze nekoliko dana koristenja tako da i tu dobro stoji, te zbog toga sto nije na baterije je dosta lagan, svakako preporucujem.
-
zokislav
#292 Re: Android TV Box
Tačped nikako.
Bilo kakav air mouse će odraditi posao.
Bilo kakav air mouse će odraditi posao.
- djigibau
#293 Re: Android TV Box
Android 5.0 je kod mene na boxu, došao redovno putem ota updatea.irac300 wrote:djigibau wrote:dječak sa šibicama wrote:[quote="djigibau"
Deinstaliraj tu verziju Kodija, pa sa google playa skini CEMC (ista stvar kao Kodi ali prilagođen da radi na starijim boxovima). Zeza te jer ne dobija podršku, nove verzije zahtjevaju minimalno android 5.0.
- dječak sa šibicama
#294 Re: Android TV Box
Air mouse najbolji, ali ja koristim obicni bezicni mis, HP da bude malo kvalitetniji. Malo jeste problem sto moras "imitirati" podlogu na necemu, ali sta da se radi 
Imam i neki stari touchpad, nije ni to lose ali lakse je sa misem.
Imam i neki stari touchpad, nije ni to lose ali lakse je sa misem.
-
brkox
#295 Re: Android TV Box
Ova Logitech tastatura je u mom vlasništvu već par godina i ako kažem da je preživjela troje djece, bezbroj padova sa stola i neznanja od kud sve ne
i dan danas uredno i zahvalno služi sve sam rekao. Od srca preporučujem : palac gore
-
kazo
#296 Re: Android TV Box
Ako je neko trazi povoljan TV box sa 2GB rama, dobio sam popust na Cafago za MX9 Max pa mozete iskoristiti kod L3128V.
-
ke_ma
#297 Re: Android TV Box
Ne razumim se baš u ovakve stvari ali koliko vidim taj box na gearbestu košta 40 dolara sa poštarinom,ili sam ja tu nešto pomiješao
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_687063.html?wid=21
Kao što sam već naglasio,ne razumim se baš u ovakve stvari,pa ako može neka preporuka za box na koji bih stavio samo kodi..
i da po mogućnosti do 50 markica,da se ne peglam sa carinom
Kao što sam već naglasio,ne razumim se baš u ovakve stvari,pa ako može neka preporuka za box na koji bih stavio samo kodi..
- irac300
#298 Re: Android TV Box
Ne znam je li ovo neka caka, neka ti neko iskusniji objasni. Slučajno naletih na ovu ponudu, zvuči previše dobro da je istinito. Al' ako naručiš preko paypala, zaštićen si. Gledam mu recenzije, ima pozitivnih dojmova na par boxova, nisu dojmovi nabijeni od džidža od dolar.ke_ma wrote:Ne razumim se baš u ovakve stvari ali koliko vidim taj box na gearbestu košta 40 dolara sa poštarinom,ili sam ja tu nešto pomiješao
https://www.ebay.com/itm/2G-16G-NEXBOX- ... SwYL9Z05J-
-
ke_ma
#299 Re: Android TV Box
Hvala irac
ja ne vidim nikakvu caku,ići će ovo preko 30 dolara
ja ne vidim nikakvu caku,ići će ovo preko 30 dolara
- bersK
#300 Re: Android TV Box
Može li mi neko pojasnit koja je fora sa ovim Android TV Boxom pa je toliko popularan?
Kako funkcioniše i šta sve može na njemu (osim Androida log)
Kako funkcioniše i šta sve može na njemu (osim Androida log)