Android Tv Boks

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
poostar

#1 Android Tv Boks

Post by poostar »

u pomooooooccccc
protekli mjesec dana non stop po netu trazim koji android tv boks da nabavim ali uzalud..
sto vise caprkam i trazim to sam vize zbunjen...zato vas molim za pomoc
znaci.... trazim android tv boks koji moze da pici aplikacije tipa Balkaniyum, nettv, bosnatv itd, ne sa kompa, telefona, tableta vec direktno sa boksa..plus da podrzava video formate tipa avi, mpeg, mkv itd itd ?

znaci ne trazim apple tv, chromeplay ili slicno..vec android boks na kojem mogu sam instalirati aplikacije koje zelim..

hvala
sencobih

#2 Re: Android Tv Boks

Post by sencobih »

ukucaj na pik-u i izbaciće ti bar desetak pa vidi sta ti pase
mufa1

#3 Re: Android Tv Boks

Post by mufa1 »

Kad je vec otvorena tema, kako funkcionišu ti android tv boxovi. Jel to znači da mozes instalirati kojekakve aplikacije i gledati recimo odredjene kanale?
Nesto bas kontam ovih dana da uzmem ona nettv plus, al ako i to moze fercerati, ne bi imao nista protiv. I da, naravno da ne očekujem sve kanale kao na nettv..
Dzontra_Volta

#4 Re: Android Tv Boks

Post by Dzontra_Volta »

Ja sam upravo naručio preko ebay-a, čekam da mi stigne, pa ćemo vidjeti kako fercera.

Evo ovaj sam uzeo (83 KM): http://www.ebay.com/itm/351255119986

CS918 Android 4.4 Smart TV BOX XBMC Quad Core 8GB WIFI FULL 1080P HDMI Media

Image
Fauja Singh

#5 Re: Android Tv Boks

Post by Fauja Singh »

Ima li ko iskustva sa Minix X8

Odlicno mi se cini na ovom reviewu, zanimalo bi me da li vremeno padaju perfomanse i da li se desava da se box restartuje, stopa i sl.
Imam smart tv ali bi mi ovakav box valjao da npr preko njega skidam filmove s torrenta i da ih odmah gledam, bez da se moram zajebavati s prebacivanjem na usb ili da kopcam laptop na tv.
Nokian808

#6 Re: Android Tv Boks

Post by Nokian808 »

Za ovaj 3188 gore ja ti mogu reći da je OK za surfanje i igre ali je loš za video - zaboravi tečan i kvalitetan playback 1080p a često i 720p zna zezati.
Generalno Rockchip cipseti nisu najbolji izbor za multimediju. Inače, solidan AirMouse je must have za ugodno korištenje ovakvih uredjaja.
Fauja Singh

#7 Re: Android Tv Boks

Post by Fauja Singh »

Hvala ti, nista onda, prioritet je video i to pogotovo 1080p.
BHCluster

#8 Re: Android Tv Boks

Post by BHCluster »

Nokian808

#9 Re: Android Tv Boks

Post by Nokian808 »

Nisam mislio na Minix X8 koji je odličan uredjaj već na ovaj gore noname s 3188 chipsetom.
Minix X8 je OK (mada preskup).
Dzontra_Volta

#10 Re: Android Tv Boks

Post by Dzontra_Volta »

Nokian808 wrote:Nisam mislio na Minix X8 koji je odličan uredjaj već na ovaj gore noname s 3188 chipsetom.
Vidjecemo kad stigne. Ako bude dobro vrtio 720p, puna šaka brade. Za 83 KM mislim da se ne mmože naći bolje.
valjuga

#11 Re: Android Tv Boks

Post by valjuga »

Dzontra_Volta wrote:
Nokian808 wrote:Nisam mislio na Minix X8 koji je odličan uredjaj već na ovaj gore noname s 3188 chipsetom.
Vidjecemo kad stigne. Ako bude dobro vrtio 720p, puna šaka brade. Za 83 KM mislim da se ne mmože naći bolje.
Ja sam imao ovakav android box i samo sam ga uspio upalit jednom.Drugi put neće,pa šteka pa trza,a kamera zakrenuta za 45 stepeni.Naredni dan se nije ni upalio.Kontaktirao sellera a on mi rekao da ga vratim u kinu sa TN naravno,to zadovoljstvo me je izašlo oko 50eura.Uglavnom,više sam platio poštarine nego što sam refundirao.
Što se mene tiče taj box nije ni za Q.. :run: ali ja sam već ovo pisao negdje na nekoj temi.
Tebi želim da bar bude hardwerski ispravan :thumbup:
Sretno
iPod

#12 Re: Android Tv Boks

Post by iPod »

Ima nešto i ovako slično

http://wetek.com/

Google GMS licenciran, koliko sam vidio na satelitskiforum.com radi i D3GO app na njemu ai nije skup, iz Slovenije se shippuje :)

Ova firma je sponzor XBMC i OpenELEC projekta (ko ima Raspberry Pi sigurno je korisito) i ima oficijelnu podršku, dostupan i Android 5, CyanogenMOD, AOKP, AOSP, Omni ROM, OpenELEC itd.

http://kodi.tv/xbmc-sponsor-page/

http://www.freaktab.com/forumdisplay.ph ... ML-Devices

http://www.wetekforums.com/

Ako kupim javim utiske čim prije :D
Dzontra_Volta

#13 Re: Android Tv Boks

Post by Dzontra_Volta »

valjuga wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Ja sam imao ovakav android box i samo sam ga uspio upalit jednom.Drugi put neće,pa šteka pa trza,a kamera zakrenuta za 45 stepeni.Naredni dan se nije ni upalio.Kontaktirao sellera a on mi rekao da ga vratim u kinu sa TN naravno,to zadovoljstvo me je izašlo oko 50eura.Uglavnom,više sam platio poštarine nego što sam refundirao.
Što se mene tiče taj box nije ni za Q.. :run: ali ja sam već ovo pisao negdje na nekoj temi.
Sretno
Nadam se da neću biti te sreće. Kupio sam ga na ebay, seller ima rating 99%, mislim da mu ne ide u prilog da ga ocrnim na sajtu.
I koliko znam, povrat (poštarina) robe ide na trošak sellera.
valjuga

#14 Re: Android Tv Boks

Post by valjuga »

Za taj šiping nazad ti je najčešće ovako:
Return policy details:
Please contact us if you are not satisfied with the item after received it, should be return the item back to us for replace/refund. The return shipping is paid by the Buyer. Thanks for your business and understanding. Have a nice day. Best regards, Customer Support
Dzontra_Volta

#15 Re: Android Tv Boks

Post by Dzontra_Volta »

valjuga wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Ja sam imao ovakav android box i samo sam ga uspio upalit jednom.Drugi put neće,pa šteka pa trza,a kamera zakrenuta za 45 stepeni.Naredni dan se nije ni upalio.Kontaktirao sellera a on mi rekao da ga vratim u kinu sa TN naravno,to zadovoljstvo me je izašlo oko o50eura.Uglavnom,više sam platio poštarine nego što sam refundirao.
Sretno
Stigao prije 7 dana i utisci su zasad vrlo zadovoljavajući.
Radi sve kako treba, i hardverski i softverski. Instalirao sam neke aplikacije za gledanje online tv i streamova, radi odlično. Nakacio sam bežični mis na njega, pa ide sve puno lakše.
valjuga

#16 Re: Android Tv Boks

Post by valjuga »

Baš mi je drago da te služi box,a ja nemam više hrabrosti da naručujem ili bar dok se ne uvjerim kod nekoga da radi dobro :thumbup:
saxton

#17 Re: Android Tv Boks

Post by saxton »

Pozdrav raja.. Vidim da vec postoji tema o smart tv box... Kupio sam prije par dana android tv box MX 3 i mogu reci da sam jako zadovoljan sa tim box-om. Ako neko se dvoumi da kupi taj box nece se pokajati, jer dodje KODI instaliran na njemu samo sam ja morao da ubacim neke video addons koje sam trebao...

Dosta sam upucen oko toga, znam sve kako radi, ali me zanima da li neko od forumasa zna slucajno za neki video addons sto podrzava nase Bosanske kanale, jer tog nisam jos nasao... ili kojim slucajem da li neko zna neku listu koja radi sa nasim kanalima, bio bih zahvalan unaprijed :) :kiss: :bih:
Post Reply