Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
holowey

#9976 Re: Android OS

Post by holowey »

tih 50gb zvuci primamljivo... kakva su iskustva? jeli se neko potrudio da procita ugovor? tipa, da li sve sto uploadujem je samo moje i iskljucivo moje ili samim uploadom dajem i njima za pravo da se posluze onim sto im je zanimljivo? razmisljam ni kod stare babe nema dzabe, sto bi ovi davali nesto dzaba?

kako funkcionise mega.co.nz aplikacija za android? sa dropboxom je to fino sredjeno da sve sto fotografisem/snimim se automatski uploaduje u moj dropbox account ali iskljucivo preko wifi, dok u komentarima citam da ova mega.co.nz aplikacija trosi mobilni internet kroz neke background procese...jeli neko ovo upratio?
zecov

#9977 Re: Android OS

Post by zecov »

jahh wrote:Prodao sam Galaxy S taj, i veceras bih trebao uzeti S+. Uglavnom imam pitanje :D.

Telefon uzimam mami kojoj bi to bio prvi smartphone. Jel bolje drzat telefon na stock ili staviti recimo CM 9, koji je valjda najstabilniji CM za S+? Cisto ako neko ima iskustva sa ovim :).
ja sam stavljo svakojake cutom romove na s+ i nijedan nije bio dobar kao cm na s-u običnom. često se ruši (kad kažem često mislim na barem 1 dnevno). ako će ga koristiti starija osoba najbolje je stock rom i big launcher, pogotvo jer za s+ nemaš ofišl rom od CM-a.
holowey

#9978 Re: Android OS

Post by holowey »

holowey wrote:tih 50gb zvuci primamljivo... kakva su iskustva? jeli se neko potrudio da procita ugovor? tipa, da li sve sto uploadujem je samo moje i iskljucivo moje ili samim uploadom dajem i njima za pravo da se posluze onim sto im je zanimljivo? razmisljam ni kod stare babe nema dzabe, sto bi ovi davali nesto dzaba?

kako funkcionise mega.co.nz aplikacija za android? sa dropboxom je to fino sredjeno da sve sto fotografisem/snimim se automatski uploaduje u moj dropbox account ali iskljucivo preko wifi, dok u komentarima citam da ova mega.co.nz aplikacija trosi mobilni internet kroz neke background procese...jeli neko ovo upratio?
da sam sebe citiram i sam sebi odgovorim

Code: Select all

16. You own, or warrant that you are authorised to use, any intellectual property in any data you store on, use, download, upload or otherwise transmit to or from, our service. You grant us a worldwide, royalty free licence to use, store, back-up, copy, transmit, distribute, communicate and otherwise make available, your data, for the purposes of enabling you and those you give access to, to use the website and the services and for any other purpose related to provision of the services to you. 
posebno me brine ova druga recenica i njihovi dijelovi "You grant us a worldwide, royalty free licence to use...your data...for any other purpose related to provision of the services to you."
znaci oni mogu reci, eto morali smo da prodamo tvoje podatke jer nam je usfalilo para da placamo internet link ili troskove za data centar, a ti si nam dao dozvolu samim tim sto si postavio podatke kod nas na server...me no like it :(
P.Starck

#9979 Re: Android OS

Post by P.Starck »

ma koji cloud je 100% siguran?! pa nećeš ni na jednom držati nešto od podataka što ti je "neprocjenjivo" i za šta se bojiš da bi drugi mogli doću u posjed istih. Sutra će ukinuti servis, propast će storage na nekoj lokaciji u finskoj, guatemali ili ko zna gdje ili će ga vlasti neke banana republike zaplijeniti. Mozda i neki uposlenik slucajno iskljuci struju na venitilaciji...hehehe i ti ostade bez išta. Cloud je beckup i to dobar, baš za slike i slične stvari nas anonimusa, čije slike i druge gluposti nisu nikom interesantne osim nama samima. :mrgreen:
febo_acm

#9980 Re: Android OS

Post by febo_acm »

jahh wrote:
Meni nije jos ni godina :).
Tako mlad, a već Dropbox koristiš :D
ZenicaBA

#9981 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

Po pitanju ovih verzija andorida_a,4.1.1.,4.1.2.,4.2.2 (Jelly Bean),kakva su vasa iskustva -ja sam dobio na Samsungov tablet_u ,njegov 4.1.1 android ,i prezadovoljan sam sve extra fercera,normalno gledam on line video stream_e,surfanje,sve zivo,tako da,sta mislite,da li ima potrebe prelaziti na 4.2.2 verziju,ako je osoba prezadovoljna sa 4.1.1 verzijom! Ja mislim da nema potrebe-kakva su vasa iskustva sa verzijama 4.1.1 i 4.2.2 ?
van helsing

#9982 Re: Android OS

Post by van helsing »

Neka te jos na 4.1.1 .

Tapatalk 2
ZenicaBA

#9983 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

van helsing wrote:Neka te jos na 4.1.1 .

Tapatalk 2
Citao sam prijatelju,ovih dana,po stranim forumima,inace najbolje sve saznas od drugih,iz drugih zemalja,na stranim forumima,npr xda dev...,itd...,tako da velika vecina vraca se sa 4.2.2 na 4.1.1-zato i pitam kakva su vasa iskustva! Ja sam zaista iznenadjen da ovako android moze funkcionisati na tablet uredjaju,jer prije sam imao onaj prestigio 3270b,ma to je katastrofa od uredjaja,ja sam ga razbio novog,pod garancijom,i prosli petak mislio sam se izmedju asus google nexus tablet_a i samsung galaxy tab 2 GT-P3110 ,pa sam se ipak odlucio na samsungov,i zaista android fercera kao windows,extra-inace imao sam misljenje da android sistem nije jos dovoljno razvijen,itd,ali sada vidim da nisam bio u pravu-extra je sistem,zavisi na kojem uredjaju koristis taj sistem-to je bitno!
Last edited by ZenicaBA on 11/10/2013 10:19, edited 2 times in total.
holowey

#9984 Re: Android OS

Post by holowey »

P.Starck wrote:ma koji cloud je 100% siguran?! pa nećeš ni na jednom držati nešto od podataka što ti je "neprocjenjivo" i za šta se bojiš da bi drugi mogli doću u posjed istih. Sutra će ukinuti servis, propast će storage na nekoj lokaciji u finskoj, guatemali ili ko zna gdje ili će ga vlasti neke banana republike zaplijeniti. Mozda i neki uposlenik slucajno iskljuci struju na venitilaciji...hehehe i ti ostade bez išta. Cloud je beckup i to dobar, baš za slike i slične stvari nas anonimusa, čije slike i druge gluposti nisu nikom interesantne osim nama samima. :mrgreen:
ne mislim da tu vrstu stete, nego tipa, otputujes negdje, kad na bilboardu koji "reklamira" abortus/drunk_driving/rape/whats_this_shit :evil: tvoja slika kako, recimo, skakuces od radosti i odjednom shvatis da svi bulje u tebe i upiru prstom... a sve to rezultat toga sto sam nekome tamo dao dozvolu da moze raditi sta hoce sa mojim fotkama :run:
bio je nekad slucaj da je neka porodica, ne sjecam se odakle su, na putovanju u poljskoj upratili svoju porodicnu sliku na nekoj reklami, preko advokata izganjali uklanjanje reklame i odstetu
anonimnaosoba

#9985 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

ZenicaBA wrote:

Tapatalk 2
Citao sam prijatelju,ovih dana,po stranim forumima,inace najbolje sve saznas od drugih,iz drugih zemalja,na stranim forumima,npr xda dev...,itd...,tako da velika vecina vraca se sa 4.2.2 na 4.1.1-zato i pitam kakva su vasa iskustva! Ja sam zaista iznenadjen da ovako android moze funkcionisati na tablet uredjaju,jer prije sam imao onaj prestigio 3270b,ma to je katastrofa od uredjaja,ja sam ga razbio novog,pod garancijom,i prosli petak mislio sam se izmedju asus google nexus tablet_a i samsung galaxy tab 2 GT-P3110 ,pa sam se ipak odlucio na samsungov,i zaista android fercera kao windows,extra-inace imao sam misljenje da android sistem nije jos dovoljno razvijen,itd,ali sada vidim da nisam bio u pravu-extra je sistem,zavisi na kojem uredjaju koristis taj sistem-to je bitno!
Ne bi se pokajao da si uzeo Nexus :D Ja sam ga npr. uzeo sa 4.2 i čim sam ga upalio, updateovao na 4.3 i nikakvih problema nema, ako ti sve aplikacije rade odlično na 4.1.1, ostani na njemu, čim bude problema, prebaci se na 4.2.2
ZenicaBA

#9986 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

anonimnaosoba wrote:
ZenicaBA wrote:

Tapatalk 2
Ne bi se pokajao da si uzeo Nexus :D Ja sam ga npr. uzeo sa 4.2 i čim sam ga upalio, updateovao na 4.3 i nikakvih problema nema, ako ti sve aplikacije rade odlično na 4.1.1, ostani na njemu, čim bude problema, prebaci se na 4.2.2
Pa,dobro,premisljao sam se izmedju ta 2 modela i prevagnuo je samsung,cijena je bila ista,ali nekako je samsung prevagnuo,a u pravu si,sve dok funkcionise kako treba 4.1.1 ,ne prebacujem se na 4.2.2 .
Pokerboy11

#9987 Re: Odg: Android OS

Post by Pokerboy11 »

Maharadza wrote:
Kal El wrote:Ja za vas Googlati moram pff :P :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
A jbg bruda, imao danas pun racku posla, kasnije na kafi jaranu ovu fifu "sredio" na njegovom SGS-u (JEDVA, o kako je spor u odnosu na s3 i paranoid, šta sam i ja nekada smatrao "brzim" uređajem i "mašinom" :D ), kasnije i kući belaj sa PC-om, jednostavno mi se nije dalo pratiti više od jednog' foruma! :mrgreen:
E ljudi od kako sam ovo nastimao da mi moze origin na fifi... sad mi nece ni jedna gameloft igra da se pokrene, koju sam imao na fontelu :S

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk 4
ZenicaBA

#9988 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

Raja,trebam savjet! Posto sam htio uraditi back up android sistema-nandroid,usao sam u recovery mode od ovog original rom_a koji mi je dosao u tabletu,ali nema uopce opcije back up-restore,samo ima,wipe cache,wipe data-factory reset,reboot,instal from cache-nista drugo-sta da radim? Koji je najlaksi nacin,zasto nema te opcije u originalnom room_u?
jahh

#9989 Re: Android OS

Post by jahh »

Instaliraj custom recovery i imat ces. Na originalnom ti i ne treba.

http://www.sammobile.com/firmwares/

Koji od ovih sa 2.3.6 ima Hrvatski jezik?
ZenicaBA

#9990 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

jahh wrote:Instaliraj custom recovery i imat ces. Na originalnom ti i ne treba.

ok,znaci nije mi potrebna opcija za back up na originalnom rom_u?

Skinuo sam rom menager i nudi mi da install clockwork recovery 2+ ili 3+,pa sada neznam koji trebam odabrati?
jahh

#9991 Re: Android OS

Post by jahh »

ZenicaBA wrote:

Skinuo sam rom menager i nudi mi da install clockwork recovery 2+ ili 3+,pa sada neznam koji trebam odabrati?
A sta ce ti backup uopste?
ZenicaBA

#9992 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

jahh wrote:
ZenicaBA wrote:

A sta ce ti backup uopste?
pa ako slucajno budem instalirao neki drugi rom,i ne bude ok,da mogu vratiti svoj rom-sta si ti mislio,za sto mi treba?
newlevel

#9993 Re: AW: Android OS

Post by newlevel »

Pozzz raja, imao bi jedno pitanje. Pokusavao sam da rootam telefon ( sony xperia e android 4.1.1) i nisam nikako uspio. Citao sam na forumima kako se radi ali bezuspjesno. Moze li mi neko pomoci ?

Gesendet von meinem C1505 mit Tapatalk 2
jahh

#9994 Re: Android OS

Post by jahh »

@Zenica: ja sam jedno 50ak puta instalirao custom romove, i nisam nikad backup pravio. Ti bi da pravis ako "slucajno" budes instalirao. :(
ZenicaBA

#9995 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

jahh wrote:@Zenica: ja sam jedno 50ak puta instalirao custom romove, i nisam nikad backup pravio. Ti bi da pravis ako "slucajno" budes instalirao. :(
Postujem sve to sto si napisao,ali ipak ja sam kupio nov tablet,sa extra android sistemom koji me extra sluzi,pa zasto ne bih uradio back up,ako nesto nekada podje po zlu? Ti svoj posao,ja svoj,iako necu uopce za sada instalirati nikakve romove,jer sam prezadovoljan sa 4.1.1.

Poslano sa mog GT-P3110 koristeći Tapatalk 4
jahh

#9996 Re: Android OS

Post by jahh »

Ako nesto ode po zlu, dzaba ti backup.
ZenicaBA

#9997 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

Da li ja moram tacno znati koji rom da skinem za svoju verziju firmwarea,ili mogu skinuti bilo koju verziju rom za samsung galaxy tab 2 -znam da na oficijelnoj stranici posebno traze da se ukuca verzija firmwarea koji se nalazi u uredjaju pa po toj verziji nude update ako ima,a mene zanima da li ja mogu skinuti drugu neku verziju roma,bez obzira na ovu moju verziju u uredjaju,nlr,za moj uredjaj nema update,pise da sam instalirao zadnji update 4.1.1,dok citam raja instalira na iste tablete 4.2.2,pa se pitam kako mogu i ja install tu verziju?

respo

#9998 Re: AW: Android OS

Post by respo »

newlevel wrote:Pozzz raja, imao bi jedno pitanje. Pokusavao sam da rootam telefon ( sony xperia e android 4.1.1) i nisam nikako uspio. Citao sam na forumima kako se radi ali bezuspjesno. Moze li mi neko pomoci ?

Gesendet von meinem C1505 mit Tapatalk 2
pa kad bi rekao gdje je zapelo mozda bi ti i pomogao neko
ZenicaBA

#9999 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

KvaziExpert wrote:
ZenicaBA wrote:Da li ja moram tacno znati koji rom da skinem za svoju verziju firmwarea,ili mogu skinuti bilo koju verziju rom za samsung galaxy tab 2 -znam da na oficijelnoj stranici posebno traze da se ukuca verzija firmwarea koji se nalazi u uredjaju pa po toj verziji nude update ako ima,a mene zanima da li ja mogu skinuti drugu neku verziju roma,bez obzira na ovu moju verziju u uredjaju,nlr,za moj uredjaj nema update,pise da sam instalirao zadnji update 4.1.1,dok citam raja instalira na iste tablete 4.2.2,pa se pitam kako mogu i ja install tu verziju?

Mora biti ROM za GT-P3110, ako ganjaš isti firmware, onda je to isti ROM koji ti je već instaliran

Ja sebi instaliram sa sammobile zadnji stock za svoj uređaj

Evo ovdje imaš zadnje za tvoj tablet, primijetit ćeš da je jedino za UK android 4.2.2
Sinoc sam instalirao hrv verziju sa sammobile stranice,i samo sam sjebao tablet,opce nije kako treba ,a sve sam uradio po tacnim upustvima-jedva sam vratio sa iste stranice svoj rom 4.1.1,a da li si ti instalirao tu verziju,i sta je,kako je ispalo?Malo je nedostajalo da sjebem tablet,u pm.,a uopce mi nije ni trebao update novog firmware-roma,i sa sviojim bik sam prezadovoljan.

Djubre_

#10000 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

ZenicaBA, ne diraj nista. 4.1.1 je ko cvoka.. 4.2.2 je 95% sredjen. Onih 5% cete nervirati. 4.3 je 70% a vec se bacaju na 4.4.

Mnogi kazu a i slazem se, da je 4.1.1 najstabilnija verzija od verzija 4.x.x

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Post Reply