Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#976 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Maystor wrote:Upravo sam nabacio 2.3.4 na galaxy s preko Kiesa. Nije testna verzija, sve oficijelno, firmware za BHT, upgrade glatko prosao. Na prvi pogled razlika nije velika u odnosu na 2.2, ali treba se malo poigrati s telefonom pa onda izvuci zakljucak.
Evo i ja uradih preko Kies-a skinuo novi i uspio :D
Maystor

#977 Re: Android OS

Post by Maystor »

Browser je poboljsan, a flash radi puno bolje. Sada vrti i HD 720p bez problema u browseru.

P.S. Da li iko zna zasto ne rade video pozivi? (nisu mi nikada radili na galaxy s, pa ni sada)
Last edited by Maystor on 30/09/2011 10:01, edited 1 time in total.
Vegetastar

#978 Re: Android OS

Post by Vegetastar »

joj ja samo probleme s ovim Kiesom;

Sad mi uopšte ne prepoznaje telefon kad ga spojim na komp (preksinoc je sve normalno radilo)

pogledam opcije za USB spajanje i odabran je Kies, kad odaberem one druge opcije radi, ali onda ga prepoznaje kao USB stick - znači Kies ga ne prepoznaje.

Poludit ćuuu
threshold

#979 Re: Android OS

Post by threshold »

probaj promijenit onu stavku: sta se desi kad se usteka usb?

ima cini mi se mass memory storage
/*ne sjecam se stavke 2*/
iima Kies pod 3

probaj i onaj USB Debugging backat
Vegetastar

#980 Re: Android OS

Post by Vegetastar »

ma probao i sve fercera kad ne odaberem Kies (ali onda Kies svakako ne prepoznaje nego traži da selektujem opciju Kies)
new_york

#981 Re: Android OS

Post by new_york »

Sad pokrenuo Kies i nema nikakvog updata,mob je Galaxy S2
bordo gandalf

#982 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Izbrisete trenutni Kies i skinite zadnji to je meni rijesilo problem

Ovo su meni savjetovali iz samsung-a :D
Preporucujemo Vam deinstalirati program Kies i instalirati ponovo.Nakon instalacije Kies-a deaktivirajte Antivirus i Firewall.Kada instalirate ponovo program Kies u opciju Alati instalirajte Upravljacki program.Zatim spojite se ponovo sa Kies-om.

Preporucujemo Vam uciniti i jedan reset mobitela(meni-postavke-privatnost-vracanje na tvornicke vrjednosti)ali gubite sve sta imate u memoriji mobitela,uradite jednu kopiju podataka preko programa Kies-a.
valter.ba

#983 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Brzo pitanje :D Nexus One. Android 2.3.4. Da li je moguce da pristup Android Marketu ide iskljucivo preko WiFi ili mobilnog interneta??? Ne mogu da vjerujem da ne moze preko kompa kada je prikopcan usb-om. Brzo pitanje brzi odgovor hajmo :lol:
new_york

#984 Re: Android OS

Post by new_york »

Jel moguce da je taj update izasao samo za galaxy S? ...ili to izlazi odjednom za sve uredaje,zajednicki?
Maystor

#985 Re: Android OS

Post by Maystor »

pa ovaj je samo za sgs. svaki telefon ima svoj firmware.
new_york

#986 Re: Android OS

Post by new_york »

Ok drug hvala.
bordo gandalf

#987 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Od kada sam uradio update ne mogu nikako na market otici, ima li jos neko ovaj problem???
Image
Maystor

#988 Re: Android OS

Post by Maystor »

kod mene market radi savrseno. imas li ovu najnoviju verziju sa novim interfejsom?
bordo gandalf

#989 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

.
Last edited by bordo gandalf on 30/09/2011 14:48, edited 1 time in total.
Gray

#990 Re: Android OS

Post by Gray »

new_york wrote:Jel moguce da je taj update izasao samo za galaxy S? ...ili to izlazi odjednom za sve uredaje,zajednicki?

SGS II fabrički ima Gingerbread. Možda nema zadnju verziju 2.3.6 (ili koja je već) ali ima sigurno GB (2.3), a možeš preko KIES-a provjeriti ima li update za njega. Ili otiđi na settings -> about phone i vidi šta piše pod android version.
new_york

#991 Re: Android OS

Post by new_york »

Gray wrote:
new_york wrote:Jel moguce da je taj update izasao samo za galaxy S? ...ili to izlazi odjednom za sve uredaje,zajednicki?

SGS II fabrički ima Gingerbread. Možda nema zadnju verziju 2.3.6 (ili koja je već) ali ima sigurno GB (2.3), a možeš preko KIES-a provjeriti ima li update za njega. Ili otiđi na settings -> about phone i vidi šta piše pod android version.
Ima verziju 2.3.3 a, u nekim zemljama je izasla oficijalno preko Kies-a i verzija 2.3.4 a treba ubrzo da oficijalno izade i 2.3.5.
valter.ba

#992 Re: Android OS

Post by valter.ba »

valter.ba wrote:Brzo pitanje :D Google Nexus One. Android 2.3.4.
Da li je moguce da pristup Android Marketu ide iskljucivo preko WiFi ili mobilnog interneta???
Ne mogu da vjerujem da ne moze preko kompa kada je prikopcan usb-om.
Brzo pitanje brzi odgovor hajmo :lol:
Zna li pobogu neko nesto o ovome :shock:
new_york

#993 Re: Android OS

Post by new_york »

valter.ba wrote:
valter.ba wrote:Brzo pitanje :D Google Nexus One. Android 2.3.4.
Da li je moguce da pristup Android Marketu ide iskljucivo preko WiFi ili mobilnog interneta???
Ne mogu da vjerujem da ne moze preko kompa kada je prikopcan usb-om.
Brzo pitanje brzi odgovor hajmo :lol:
Zna li pobogu neko nesto o ovome :shock:
Da ide samo preko toga kolka ja znam.Tako ja idem na market sa svog SGS 2.
valter.ba

#994 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Bas mi bezze da ne mogu skinuti nesto na komp i onda samo uraditi transfer preko mass storage na memory card, pokreni i pichi :x
beco

#995 Re: Android OS

Post by beco »

Da podjelim svoje iskustvo.

Po prirodi sam perfekcionista, kao vlasnik LG Optimus 2x (P990) bio sam svjestan da u rukama imam mocnu masinu. Medutim bolilo me sto na mome Optimus je Android 2.2.2 htio sam 2.3. Posto nema offical 2.3 Androida od LG (hvala lijepo Lg :x ) odlucio sam staviti custom rom. Sa tim prije nisam imao iskustva nesto ali mislio sam da se mogu snaci, nakon prosjecnog vremena istraživanja odlucio sam se na CM7 mod. Pvro sam ga pokusao pomocu Nvflash instalirati nije istlo. Nakon toga skinuo sam sa marketa Rom manger, flashevao ClockworkModRecovery, backupovao postojeci rom te spasio backup na kompjuteru i kontao ako sta prode dole imam bacup. Idemo u recovery mode. Instalirao sa externalsd zadnju verziju cm7 i restartovao. Digao se mob i pojavio se znak cm7 vrtio vrtio i onda nista.

Tu pocinje tezi dio sage, pokusam sa ClockworkModRecovery resetovati backup sto nije islo, ok kontam sve cool,imam backup, prikljucujem mob na PC ocitava internu i externu sd karticu ali nemogu ih otvoriti tad sam shvatio da sam u gabuli. Sad vec proklinjem sebe sto nisam uradio i nandroid backup za svaki slucaj :sad: . Pokusao sam poslije toga da instaliram opet cm7 pomocu ClockworkModRecovery jer sam prethodno iz rom managera skinuo cm7, sve uspjesno, restart sada nece da ni vrti samo pokaze LG znak i to je to. Pokusao opet iznova sa Nvflashom ne ide. Surfajuci, surfajuci naisao sam na moguce rijesenje sa SmartFlash programom za vracanje na stock rom. Instukcije nadene na ovoj stranici http://android.modaco.com/topic/335494- ... -20110725/. Ispratio upustva i opet nikom nista nece preko LG loga dalje. Idem dalje i nadem na opet moguce rijesenje sa stranice http://gadgetfeel.com/guide-install-sto ... ptimus-2x/. Nisam stigao to isprobati bilo mi je malo prekomplikvoano (iskreno nisam znao kako da udem u emergency mode) ali mi se svidjelo da treba skinuti stock rom. Sada nekoliko googl pretraga dalje naidem na arhivu stock rom za P990 sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1035041, skidam euro v10d verziju jer nema BHT verzije (ok nije mi se dalo traziti bht verziju). Kad se skinulo otvorim folder i vidim da se untra nalazi jedan fls fajl i jedan bin fajl. E sada prateci instrukcije gore za Smartflash pokusam da za cp bin izaberem fls fajl a istovremeno ap bin izaberem bin fajl, udarim start sa nadom i bum error creveno na sve strane, ok gubim strpljenje. Onda padne mi na pamet da prvo odradim fls fajl a poslije toga odradim bin. I na kraju kad sam mislio da je svemu kraj dolazi uspjeh i boot-a se mobitel.

Sve u svemu traumaticno iskustvo, sa happy endom. :mrgreen:
bordo gandalf

#996 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Jesi li se preznojio dok si sve to radio priznaj :D
beco

#997 Re: Android OS

Post by beco »

Orosen sam bio nekoliko puta priznam :D
Gray

#998 Re: Android OS

Post by Gray »

I ja imam O2X i ja sam flashovao do sada samo stock v10d (jer mi update nije prepoznavao da ima noviji software) i ovih dana ću da pokušam da flshujem Topagigi (ili kako se već zove) 1.7, baziran na leaked stock GB romu, kažu da je dosta dobar, vjerovatno bolji od CM7.

Ako hoćeš podijelit ću iskustva kako je prošlo :)
beco

#999 Re: Android OS

Post by beco »

Please ali ono detaljna iskustva :D

ima na ovom forum puno strana o flashovanju P990 ali na njemačkom :sad:
valter.ba

#1000 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Odakle da instaliram Astro File Manager direktno na fon preko WiFi osim marketa naravno jer se placa. Ima ih mnogo na netu i probao sam skinuti na pc pa prebaciti preko mass storage ali jok, ne moze :D.
Post Reply