Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BadCopy

#9376 Re: Android OS

Post by BadCopy »

Koju aplikaciju preporucujete a da ima efekat color splash?znaci kada slikam nesto da slika bude crna bijela osim odredjene neke boje. :?
quarterback

#9377 Re: Android OS

Post by quarterback »

respo wrote:Nije to zadnji igo iz februara
onda reci koji je pa da trazimo po forumima
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9378 Re: Android OS

Post by un1ted »

I ja sam odsutao od bilo kakve verzije iGo za moj s3. Nema sanse potrefit i instalirati tako da sam na navigon-u.
quarterback

#9379 Re: Android OS

Post by quarterback »

u cemu je problem ?

pogledaj da li ti je ista rez na s3 kao na mom note1, ako jeste dacu ti ja instalaciju

doduse i ja sam se namucio dok sam nasao i instalirao verziju koju sada koristim, instalacije su redom bile nekompletne, srecom posto koristim igo godinama znao sam kako iz par nekompletnih instalacija napraviti kompletnu
MeanMachine

#9380 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

BadCopy wrote:Koju aplikaciju preporucujete a da ima efekat color splash?znaci kada slikam nesto da slika bude crna bijela osim odredjene neke boje. :?
Što se tiče photo editinga, pa i funkcije color splash preporučujem ti sljedeće aplikacije:

- ova ima daleko najviše opcija i free je:
PixlrExpress

- ova je isto jako dobra, ali se plaća:
Photo Studio Pro

- vrlo popularna i free:
PicsArt

- i na kraju aplikacija koja u suštini radi upravo to što tebi treba bez previše dodatnih opcija:
Color Splash FX

Nadam se da ćeš među ovim aplikacijama naći onu koja tebi odgovara. Sretno :thumbup:
BadCopy

#9381 Re: Android OS

Post by BadCopy »

MeanMachine wrote:
BadCopy wrote:Koju aplikaciju preporucujete a da ima efekat color splash?znaci kada slikam nesto da slika bude crna bijela osim odredjene neke boje. :?
Što se tiče photo editinga, pa i funkcije color splash preporučujem ti sljedeće aplikacije:

- ova ima daleko najviše opcija i free je:
PixlrExpress

- ova je isto jako dobra, ali se plaća:
Photo Studio Pro

- vrlo popularna i free:
PicsArt

- i na kraju aplikacija koja u suštini radi upravo to što tebi treba bez previše dodatnih opcija:
Color Splash FX

Nadam se da ćeš među ovim aplikacijama naći onu koja tebi odgovara. Sretno :thumbup:
Hvala.Pokusat cu ovu prvu.Color Splash sam koristio ali je malo komplikovano prstom farbati sliku :D
MeanMachine

#9382 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

BadCopy wrote:
Hvala.Pokusat cu ovu prvu.Color Splash sam koristio ali je malo komplikovano prstom farbati sliku :D
Pa jeste, prstom na telefonu malo je teže raditi precizniju obradu slika, za to ti je svakako bolji tablet (pa makar i onaj od 7" dijagonale), ali uz pravilno doziranje zoom-a, odabira veličine brush-a itd. mogu se i na telefonu postići jako dobri rezultati sa photo editorima. PixlrExpress je odlična aplikacija, možda ima i previše opcija za prosječnog korisnika pa prilikom prvih nekoliko pokušaja rada zna djelovati dosta komplikovano, ali sigurno je najmoćnija aplikacija ovog tipa (barem među free opcijama u Play Store-u).
BadCopy

#9383 Re: Android OS

Post by BadCopy »

MeanMachine wrote:
BadCopy wrote:
Pa jeste, prstom na telefonu malo je teže raditi precizniju obradu slika, za to ti je svakako bolji tablet (pa makar i onaj od 7" dijagonale), ali uz pravilno doziranje zoom-a, odabira veličine brush-a itd. mogu se i na telefonu postići jako dobri rezultati sa photo editorima. PixlrExpress je odlična aplikacija, možda ima i previše opcija za prosječnog korisnika pa prilikom prvih nekoliko pokušaja rada zna djelovati dosta komplikovano, ali sigurno je najmoćnija aplikacija ovog tipa (barem među free opcijama u Play Store-u).
E vidis koji sam ja pajser.imam tablet 9" al mi nije palo na pamet na tome da radim :lol: :lol:
MeanMachine

#9384 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

veze s vezom wrote:A jel opasno daunlodovati tamo neke lijeve kamere,ja sam imala na htc-u cymera i poprilicno je dobra..al saNsung ne zelim da upropastim :D
Zavisi šta podrazumijevaš pod "lijevom kamerom", jer sve kamera aplikacije na Play Store-u su ispravne, rade i ne remete ništa na telefonu, tj. ne stvaraju probleme stock kameri. Ja pored stock aplikacije (to je fabrička kamera app koja dođe na telefonu) imam još nekoliko dodatnih aplikacija za kameru koje su sve odlične na svoj način (poboljšanje kvaliteta noćnih snimaka, korištenje aktivnih filtera, ili je jednostavno riječ o nešto drugačijem UI koji je bolji, pregledniji itd.). Dakle, ako download apikacija vršiš isključivo preko Play Store-a onda slobodno možeš eksperimentisati sa svim, pa i sa aplikacijama za kameru.
MeanMachine

#9385 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

BadCopy wrote:
MeanMachine wrote:
BadCopy wrote:
E vidis koji sam ja pajser.imam tablet 9" al mi nije palo na pamet na tome da radim :lol: :lol:
:-D :lol: :thumbup:
respo

#9386 Re: Android OS

Post by respo »

veze s vezom wrote:A jel opasno daunlodovati tamo neke lijeve kamere,ja sam imala na htc-u cymera i poprilicno je dobra..al saNsung ne zelim da upropastim :D
Daunlouduj i lijev i desne kamere i pici
respo

#9387 Re: Android OS

Post by respo »

quarterback wrote:
Ja imam recimo 9.6.22.316005 koji nije najnoviji al je za mene najstabilniji
shalla

#9388 Re: Android OS

Post by shalla »

respo wrote:
quarterback wrote:
Ja imam recimo 9.6.22.316005 koji nije najnoviji al je za mene najstabilniji
Odakle skinut?
Ja sam skidao za svoju rezoluciju sa onog serbia foruma ali su nekakvi nekompletni fileovi, i nekako sam jedva uspio skrpiti, instalirao i onda skontao da nemam mapa (ima i njih odvojeno na tom forumu) pa sam odustao :mrgreen:
respo

#9389 Re: Android OS

Post by respo »

Pa na google playu recimo :)
shalla

#9390 Re: Android OS

Post by shalla »

respo wrote:Pa na google playu recimo :)
:mrgreen: :mrgreen:
Od te varijante sam odustao, imam iGo auto navigaciju pa mi se ne daje još 90 dolara da je imam i na mobu. Hvala u svakom slučaju ;-)
respo

#9391 Re: Android OS

Post by respo »

shalla wrote:
Od te varijante sam odustao, imam iGo auto navigaciju pa mi se ne daje još 90 dolara da je imam i na mobu. Hvala u svakom slučaju ;-)
Fazon je sto neces dati ;-)
respo

#9392 Re: Android OS

Post by respo »

veze s vezom wrote:
respo wrote:
Daunlouduj i lijev i desne kamere i pici
A ti daunloduj kafu :skoljka:
Ja ti kafu mogu samo aploud
shalla

#9393 Re: Android OS

Post by shalla »

respo wrote:
shalla wrote:
Fazon je sto neces dati ;-)
Moze li explanation na pm?

Sent from my HTC One
respo

#9394 Re: Android OS

Post by respo »

moze explenation i ovdje ako treba

fino trazi igo google play i skidaj taj

ako vec ne znas direktno skinuti sa gp i obradjivati ga
shalla

#9395 Re: Android OS

Post by shalla »

Ne kontam te, otkud mi na play store igo? Ma nebitno jebaji ga, hvala ti, bezze te peglam

Sent from my HTC One
anonimnaosoba

#9396 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

shalla wrote:Ne kontam te, otkud mi na play store igo? Ma nebitno jebaji ga, hvala ti, bezze te peglam

Sent from my HTC One
Ukucaj to na Google-u, ne na Google Playu

Sent from my ST23i using Tapatalk 4
shalla

#9397 Re: Android OS

Post by shalla »

anonimnaosoba wrote:
shalla wrote:Ne kontam te, otkud mi na play store igo? Ma nebitno jebaji ga, hvala ti, bezze te peglam

Sent from my HTC One
Ukucaj to na Google-u, ne na Google Playu

Sent from my ST23i using Tapatalk 4
Ma probao i to, daje mi izmedju ostalog link na istu stranicu sa koje sam bezuspjesno pokusavao instalirati (serbian forum)...

Sent from my HTC One
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9398 Re: Android OS

Post by un1ted »

quarterback wrote:u cemu je problem ?

pogledaj da li ti je ista rez na s3 kao na mom note1, ako jeste dacu ti ja instalaciju

doduse i ja sam se namucio dok sam nasao i instalirao verziju koju sada koristim, instalacije su redom bile nekompletne, srecom posto koristim igo godinama znao sam kako iz par nekompletnih instalacija napraviti kompletnu
Nema sanse da mogu naci instalaciju da pokriva citav display :) 720 x 1280 pixels s3
respo

#9399 Re: Android OS

Post by respo »

@shalla
ma kakav serbian forum idi ti fino na forume specijalizovane za navigacije pa ces tu naci a ne na forumu za android programe pa se tu i tamo nadje igo
Last edited by respo on 21/09/2013 01:43, edited 1 time in total.
respo

#9400 Re: Android OS

Post by respo »

un1ted wrote:
quarterback wrote:u cemu je problem ?

Nema sanse da mogu naci instalaciju da pokriva citav display :) 720 x 1280 pixels s3
kako nema sanse evo ja ih nasao 3 jer i moj mobitel ima istu rezoluciju
prva mi je nesto zezala pa kad u vertikalnom upalim i kad okrenem dole mi fali dio
kad je upalim horizontalno onda mi je ok

a i rezoluciju ti mozes sam mjenjati

u sys udjes i otprilike 3-4 skup pisu ti te rezolucije
i ide ovako nesto 1280_720/720_1280 fullscreen

ne znam napamet al vidjet ces nisi corav a i to je jedino o rezoluciji

i ako pise auto brisi to auto i upisi
screen_x=1280
screen_y=720
screen_x1=720
screen_y2=1280
Post Reply