Android OS
Moderator: Benq
-
gidra
#9326 Re: Android OS
Ima li kakva aplikacija koja će omogućiti samo Whatsapp-u da bude online kada koristim 3g, tj. da ove ostale Viber, Facebook, Hangout i slična sranja nemaju pristup kad sam na 3g-u?
-
Fauja Singh
#9327 Re: Android OS
Ja znam za firewall koji dođe uz Avast antivirus, u njemu možeš podešavati koje aplikacije da imaju pristup na 3G internet, koje na WiFi.
Sent from my Nexus 4
Sent from my Nexus 4
-
BadBoy
#9328 Re: Android OS
DroidWall ali moraš biti rootangidra wrote:Ima li kakva aplikacija koja će omogućiti samo Whatsapp-u da bude online kada koristim 3g, tj. da ove ostale Viber, Facebook, Hangout i slična sranja nemaju pristup kad sam na 3g-u?
- gnjev
#9329 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... t+firewallBadBoy wrote:DroidWall ali moraš biti rootangidra wrote:Ima li kakva aplikacija koja će omogućiti samo Whatsapp-u da bude online kada koristim 3g, tj. da ove ostale Viber, Facebook, Hangout i slična sranja nemaju pristup kad sam na 3g-u?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
lozze
#9330 Re: Android OS
Ima li neka aplikacija za rootane telefone da vidim sta mi vuce bateriju? Baterija izdrzi jedva 3 sata rada, a prije je ko sale 5 sati mogla
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- mumi80
-
gidra
#9332 Re: Android OS
nije mi rootan telefon.gnjev wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... t+firewallBadBoy wrote:DroidWall ali moraš biti rootangidra wrote:Ima li kakva aplikacija koja će omogućiti samo Whatsapp-u da bude online kada koristim 3g, tj. da ove ostale Viber, Facebook, Hangout i slična sranja nemaju pristup kad sam na 3g-u?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
@gnjev odlična, hvala
-
BadBoy
#9333 Re: Android OS
Super nisam ni znao da ima sada verzija bez roota
Ispao sam iz fazona ne pratim ove nove aplikacije.
- Glecier
#9334 Re: Android OS
Napokon nova verzija android OS KitKat. Bit će zanimljivo instalirati ovo na mob. Jedva ćekam 
- ChataDodajStaHoces
#9335 Re: Android OS
Ponosni sam vlasnik Nexus 7 2013 verzije i sinoc mi je izletio novi OTA update za 4.3 verziju. S obzirom da sam novi u android svijetu (stari apple zaljubljenik) imam malih problema. N7 mi je rootan i unlocked koristeci Wugfreshov toolkit (znaci imam onaj twrp).
Moje pitanje je kako mogu uraditi OTA update a da mi ostanu svi podaci i aplikacije na tabletu? Da li OTA updateom gubim samo root i unclock ili se radi kompletan wipe podataka? Postoji li mogucnost da uradim update a da sve ostane kako jeste, znaci rootan i unlocked sa svim podacima?
Hvala
Moje pitanje je kako mogu uraditi OTA update a da mi ostanu svi podaci i aplikacije na tabletu? Da li OTA updateom gubim samo root i unclock ili se radi kompletan wipe podataka? Postoji li mogucnost da uradim update a da sve ostane kako jeste, znaci rootan i unlocked sa svim podacima?
Hvala
- plagijator1975
#9336 Re: Android OS
Mislim da ne postoji trenutno način za 4.3 da ti ostane root, koliko sam ja ćitao na xda prvo moraš u supersu aplikaciji uradti full unroot pa onda prihvatiti OTA update (izgubit ces i TWRP), poslije sa Wugfresh toolkit (isti koristim) ponovo odraditi root i costum recovery (TWRP).Chata87 wrote:Ponosni sam vlasnik Nexus 7 2013 verzije i sinoc mi je izletio novi OTA update za 4.3 verziju. S obzirom da sam novi u android svijetu (stari apple zaljubljenik) imam malih problema. N7 mi je rootan i unlocked koristeci Wugfreshov toolkit (znaci imam onaj twrp).
Hvala
Ja sam prihvatio OTA update bez da sam radio unroot u Supersu (nisam znao da treba), ali sam opet bez problema uradi root i costum recovery preko ovog toolkita.
Edit: tablet će ti ostati unlocked
- BadCopy
#9337 Re: Android OS
Nakon par dana koristenja moram reci da S4 leti
Dvoumio sam se izmedju Htc One i S4 i mislim da sam uzeo pravu stvar,najvise zbog mogucnosti da promijenim bateriju.Trenutno je android 4.2.2 zna li neko kada izlazi 4.3?Ove zajebancije sve dobro frceraju jedino Air view nije 100% da valja,ali i nije nesto sto se koristi svaki dan.
Procitao sam da i drugi imaju 'problem' da su na forumu neka slova manja a neka veca i kod mene je isto tako,koristim chrome.
Kamera i zvuk su za svaku pohvalu.
Imam jedan problem sa starim telefonom u pitanju je HTC
Telefon se pali i gasi sam.bude upaljen mozda minutu i onda se restartuje i tako u krug dok mu bateriju ne izvadim.vratio sam ga vec na fabricke postavke ali i dalje isti problem.
Dvoumio sam se izmedju Htc One i S4 i mislim da sam uzeo pravu stvar,najvise zbog mogucnosti da promijenim bateriju.Trenutno je android 4.2.2 zna li neko kada izlazi 4.3?Ove zajebancije sve dobro frceraju jedino Air view nije 100% da valja,ali i nije nesto sto se koristi svaki dan.
Procitao sam da i drugi imaju 'problem' da su na forumu neka slova manja a neka veca i kod mene je isto tako,koristim chrome.
Telefon se pali i gasi sam.bude upaljen mozda minutu i onda se restartuje i tako u krug dok mu bateriju ne izvadim.vratio sam ga vec na fabricke postavke ali i dalje isti problem.
- ChataDodajStaHoces
#9338 Re: Android OS
Kakva je situacija s aplikacijama, postavkama i podacima? To me najvise interesuje. Jel moram neki custom backup raditi, postoji li neko automatizovano rjesenje da to sve ostaneernadr wrote:Mislim da ne postoji trenutno način za 4.3 da ti ostane root, koliko sam ja ćitao na xda prvo moraš u supersu aplikaciji uradti full unroot pa onda prihvatiti OTA update (izgubit ces i TWRP), poslije sa Wugfresh toolkit (isti koristim) ponovo odraditi root i costum recovery (TWRP).
Ja sam prihvatio OTA update bez da sam radio unroot u Supersu (nisam znao da treba), ali sam opet bez problema uradi root i costum recovery preko ovog toolkita.
- King_Kenny
#9339 Re: Android OS
Je li telefon s m:tel karticom? I ja sam imao isti problem s Desire HD, ali roamingu, kad sam bio u Srbiji. Cim sam se vratio u BiH, nije se vise reatartovao.BadCopy wrote:Nakon par dana koristenja moram reci da S4 leti![]()
Posto je jos jedan prijatelj imao slican problem s drugim telefonom, a istom sim karticom, onda sam shvatio da ima veze s m:telom.
- BadCopy
#9340 Re: Android OS
Bh telecom je kartica bila i kad sam vratio O2 pocelo se to desavatiKing_Eric wrote:Je li telefon s m:tel karticom? I ja sam imao isti problem s Desire HD, ali roamingu, kad sam bio u Srbiji. Cim sam se vratio u BiH, nije se vise reatartovao.BadCopy wrote:Nakon par dana koristenja moram reci da S4 leti![]()
Posto je jos jedan prijatelj imao slican problem s drugim telefonom, a istom sim karticom, onda sam shvatio da ima veze s m:telom.
-
quarterback
#9341 Re: Android OS
googlao sam i trazio rjesenje ali ce ovdje mozda biti brze
laptop nece da prepozna galaxy S5301 (BHT), jednostavno kaze da je unrecognized device i nece da instalira usb driver, probao sam developer mode ali nista
na istom kablu galaxy note se uredno prepoznaje i instalira driver
ima li mozda ko kakvu ideju ?
probao sam instalirati kies, on je instalirao one samsung univerzalne drivere, isao na repair konekcije bla bla...
probao sam postaviti i kies air ali kako ga nikada nisam koristio ne znam odakle da krenem, u pc kiesu nema nigdje da se upali kies air, na mobitelu nije instaliran, na google playu ga nema, na samsung apps takodje
trebalo bi mi neko jednostavno rjesenje da se slike sa mobitela mogu staviti na pc a posto osoba koja koristi mob nije bas tehnicki potkovana ne bi bas odgovarala instalacija dropboxa i slicnih softverskih servisa
hvala
laptop nece da prepozna galaxy S5301 (BHT), jednostavno kaze da je unrecognized device i nece da instalira usb driver, probao sam developer mode ali nista
probao sam instalirati kies, on je instalirao one samsung univerzalne drivere, isao na repair konekcije bla bla...
probao sam postaviti i kies air ali kako ga nikada nisam koristio ne znam odakle da krenem, u pc kiesu nema nigdje da se upali kies air, na mobitelu nije instaliran, na google playu ga nema, na samsung apps takodje
trebalo bi mi neko jednostavno rjesenje da se slike sa mobitela mogu staviti na pc a posto osoba koja koristi mob nije bas tehnicki potkovana ne bi bas odgovarala instalacija dropboxa i slicnih softverskih servisa
hvala
- plagijator1975
#9342 Re: Android OS
Kod mene je sve ostalo (nista nije brisano), mislim da kad se radi oficijelni OTA update da sve ostaje isto, nema brisanja podataka.Chata87 wrote:Kakva je situacija s aplikacijama, postavkama i podacima? To me najvise interesuje. Jel moram neki custom backup raditi, postoji li neko automatizovano rjesenje da to sve ostaneernadr wrote:Mislim da ne postoji trenutno način za 4.3 da ti ostane root, koliko sam ja ćitao na xda prvo moraš u supersu aplikaciji uradti full unroot pa onda prihvatiti OTA update (izgubit ces i TWRP), poslije sa Wugfresh toolkit (isti koristim) ponovo odraditi root i costum recovery (TWRP).
Je si li uradio samo unlock i root ili si radio i neke druge modifikacije (costum rom ili neke druge modove kao sto su promjena lockscreena, status bara itd), mislim da sam čitao da ako si vrsio neke druge modfikacije flesovanjem osim root i unlock da nečeš moći izvršit OTA update.
- respo
#9343 Re: Android OS
joj jebo ih ovaj novi feature gdje ne podrzava move to sd pa moras kojekakve aplikacije instalirati da bi dobio to
inace za to sam skontao da jedobar foldermount
inace za to sam skontao da jedobar foldermount
- Maharadza
#9344 Re: Android OS
Ako dotična osoba ima wireless, onda može fon povezati s pc-om pomoću airdroid-a: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=enquarterback wrote:googlao sam i trazio rjesenje ali ce ovdje mozda biti brze
hvala
Inače, evo par linkova pa divi:
http://www.solvusoft.com/en/update/driv ... l-numbers/
Samsung GSM(3G) GT-S5301 Driver Utility:
http://www.solvusoft.com/en/download/dr ... 9-2013.exe
Nadam se da sam pomogao!
-
quarterback
#9345 Re: Android OS
hvala puno Maharadzo, uvijek si od pomoci !
Hvala !
update:
Ovaj AirDroid je ludilo totalno !
Preporucujem svima da pogledaju, mobitel preko browsera, pozivi, smsovi, kontakti, slike, fajlovi... Sve
hvala puno !

Hvala !
update:
Ovaj AirDroid je ludilo totalno !
Preporucujem svima da pogledaju, mobitel preko browsera, pozivi, smsovi, kontakti, slike, fajlovi... Sve
hvala puno !
- MeanMachine
#9346 Re: Android OS
AirDroid je zaista odličan, jednostavan i radi bez problema. Osim klasičnog prebacivanja file-ova na relaciji PC - Telefon - PC ima još mnogo korisnih opcija.Maharadza wrote: Ako dotična osoba ima wireless, onda može fon povezati s pc-om pomoću airdroid-a: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=en
Napomenuo bih da i neki file exploreri na Androidu (po meni je daleko najbolji Solid Explorer) imaju zanimljivu funkciju file sharinga sa računarom. Dovoljno je odabrati neki folder na telefonu koji se želi dijeliti sa računarom (to može biti i kompletan internal memory ili SD card folder sa svim subfolderima) te kroz meni Solid Explorera aktivirati File Sharing. Solid Explorer prikaže server adresu u formi ftp:// @admin..... koju je potrebno unijeti u file explorer koji se koristi na računaru zajedno sa passwordom koji se odabere na telefonu. To je to, nakon ove kratke procedure na računaru se pojavi kompletan sadržaj dijeljenog foldera telefona sa kojim se može raditi isto kao da je riječ o folderu sa samog računara (copy, paste,... itd).
-
quarterback
#9347 Re: Android OS
svaka cast momci, hajd kad sam vec krenuo zapomagati da pitam i ovo
naime koristim documents to go ili polaris office da citam doc fajlove sa google docsa, medjutim ni jedan od njih nema mogucnost da kod sljedeceg otvaranja dokumenta prelista dokument na mjesto gdje je prosli put citanje prekinuto (recimo adobe reader i drugi PDF readi na PCu to mogu), da ne zna neko slucajno postoji li neki program za to, dakle da otvori doc sa google docsa i prikaze dokument od mjesta gdje je prosli put prekinuto citanje
hvala puno momci, svaka cast na ovim postovima iznad !
- Maharadza
#9348 Re: Android OS
MA np bruda, tu smo da se pomažemo! A evo malo humora:quarterback wrote:![]()
naime koristim documents to go ili polaris office da citam doc fajlove sa google docsa, medjutim ni jedan od njih nema mogucnost da kod sljedeceg otvaranja dokumenta prelista dokument na mjesto gdje je prosli put citanje prekinuto (recimo adobe reader i drugi PDF readi na PCu to mogu), da ne zna neko slucajno postoji li neki program za to, dakle da otvori doc sa google docsa i prikaze dokument od mjesta gdje je prosli put prekinuto citanje

- MeanMachine
#9349 Re: Android OS
Nisam siguran da li ova aplikacija ima tu opciju, ali je Free i ima 10.000.000 - 50.000.000 instalacija i jako je popularna među korisnicima - riječ je o Kingsoft Office. Probaj, ako ti ne odgovara uvijek postoji opcija uninstall, posebno kad je aplikacija freequarterback wrote:![]()
- Revolucionar ★
#9350 Re: Android OS
Razmatra se neki fon do 400 KM, Android . Je li LG L9 najbolja opcija u tom cjenovnom rangu, buduci da ima gigu RAM-a i veliki ekran . Prioritet je nov do 400 KM