Android OS
Moderator: Benq
-
Emir087
#8526 Re: Android OS
na dvije godine(godina istekla) 26km s tim da imam popust na ukupan iznos...neznam koliko je pametno nositi u neki servis a u telecom jos nesigurnije 
-
jubix
#8527 Re: Android OS
Imam problema sa konektovanjem na BHT mrezu na mobitelu, odem u postavke, rucni odabir i kad mi izlista tri operatera ja izaberem BHT i pise registrovan na mrezi i kad hocu odma da obavim poziv piše nije registrovan na mrezi i pise samo hitni pozivi. U cemu moze biti problem, moze li biti u kartici koja je rezana za SGS3, da li je moguce da je ostecena ili je u necemu drugom? Pomazite prijatelji
-
jubix
#8528 Re: Android OS
Mjenjao sam kartice, opet ista stvar, ali bilo je prije dva dana sve ok, odjednom je nestalo mreze i nece pa nece.KvaziExpert wrote:Moras malo testirati, staviti svoju karticu u drugi telefon, a drugu u svoj.jubix wrote:Imam problema sa konektovanjem na BHT mrezu na mobitelu, odem u postavke, rucni odabir i kad mi izlista tri operatera ja izaberem BHT i pise registrovan na mrezi i kad hocu odma da obavim poziv piše nije registrovan na mrezi i pise samo hitni pozivi. U cemu moze biti problem, moze li biti u kartici koja je rezana za SGS3, da li je moguce da je ostecena ili je u necemu drugom? Pomazite prijatelji
I samo ce ti se kazati sta je u pitanju.
Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
-
iSwagga
#8529 Re: Android OS
Snapseed. Najbolja
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
- MeanMachine
#8530 Re: Android OS
QuickPic i Snapseed koji su već preporučeni su odlični za to što tražiš, pa i PicsArt nije loš. Međutim, mislim da je Pixlr Express još uvijek neprevaziđen kada su fotografske aplikacije na androidu u pitanju.TheWatcher wrote:mislim ono kada uslikam sliku sa kamerom da mogu da se zezam sa slikomQuaresma wrote:bolje od QuickPic nemada dodajem razne stvari (panorame itd)
-
lozze
#8531 Re: Android OS
samo da ti javim da ovo sto si mi napisao nisi bio upravu. Vodeci se ovim tvojim uradio sam backup na telefonu preko Ktool i ponovo sam probao staviti drugi rom i isto mi se desilo,mreze nema,uradio sam restore preko Ktoola i reboot i dalje nema mreze, sad sam opet bez mreze na telefonu.PIMP-Meister-2000 wrote:Gledaj i plači za šta si dao 30 kermi!lozze wrote:nemas pojma kako me kopka sta je uradio i to rijesioBadBoy wrote:Pa da, serijski ili IMEI broj, dobro sam dijagnosticiraoradi jebenog weather widgeta i transparent status bara ja sam radio novi rom, i eto zao mi 30KM,al jebat ga
sad sam uradio i backup IMEI/EFS file-a pa se nadam ako mi se nekad opet dalo praviti novi rom da mi se ne desi ista stvar
Elem, poenta priče:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1314719
https://play.google.com/store/apps/deta ... ddev.ktool
Instalirajte ovo čudo, opalite "backup EFS to /sdcard/..." i flešajte bez brige!
skontao sam da me i onaj na skenderiji lagao,rekao mi je da je promjenjen IMEI i serial number ali nije se promjenio sada, podudara se sa mobitelom,zapisao sam IMEI i SN i sve je ostalo isto,tako da ima neka druga caka oko otkljucavanja
i ovo trece, probao sam instalirati ovaj samsung tool koji si mi prokaao na video,medjutim kad ga instaliram ne mogu uci, pise mi card not found. waiting for connection...tako da mi ni to ne ide od ruke... :/
ista meta isto rastojanje jos dzaba dao 30KM,izgleda da cu morati opet,a ima neka sigurno caka da se to brzo rijesi,ali niko ne zna...
ne trebaju mi nikakvi prijedlozi da uradim ponovo rom,kad sam sve pokusao,ovaj na skenderiji mi nije restorao novi rom,sve je ostalo isto,vjerovatno je prikljucio na neki program i otkljucao telefon
-
Nermin_BH
#8532 Re: Android OS
Moraš odabrati ispravan usb port na programu kako bi radilo ok. Imaš li ove potrebne kablove ili samo usb ?lozze wrote:
samo da ti javim da ovo sto si mi napisao nisi bio upravu. Vodeci se ovim tvojim uradio sam backup na telefonu preko Ktool i ponovo sam probao staviti drugi rom i isto mi se desilo,mreze nema,uradio sam restore preko Ktoola i reboot i dalje nema mreze, sad sam opet bez mreze na telefonu.
skontao sam da me i onaj na skenderiji lagao,rekao mi je da je promjenjen IMEI i serial number ali nije se promjenio sada, podudara se sa mobitelom,zapisao sam IMEI i SN i sve je ostalo isto,tako da ima neka druga caka oko otkljucavanja
i ovo trece, probao sam instalirati ovaj samsung tool koji si mi prokaao na video,medjutim kad ga instaliram ne mogu uci, pise mi card not found. waiting for connection...tako da mi ni to ne ide od ruke... :/
ista meta isto rastojanje jos dzaba dao 30KM,izgleda da cu morati opet,a ima neka sigurno caka da se to brzo rijesi,ali niko ne zna...
ne trebaju mi nikakvi prijedlozi da uradim ponovo rom,kad sam sve pokusao,ovaj na skenderiji mi nije restorao novi rom,sve je ostalo isto,vjerovatno je prikljucio na neki program i otkljucao telefon
-
lozze
#8533 Re: Android OS
imam samo USBNermin_BH wrote:Moraš odabrati ispravan usb port na programu kako bi radilo ok. Imaš li ove potrebne kablove ili samo usb ?lozze wrote:
samo da ti javim da ovo sto si mi napisao nisi bio upravu. Vodeci se ovim tvojim uradio sam backup na telefonu preko Ktool i ponovo sam probao staviti drugi rom i isto mi se desilo,mreze nema,uradio sam restore preko Ktoola i reboot i dalje nema mreze, sad sam opet bez mreze na telefonu.
-
Nermin_BH
#8534 Re: Android OS
E onda teško probaj ovakolozze wrote:imam samo USBNermin_BH wrote:Moraš odabrati ispravan usb port na programu kako bi radilo ok. Imaš li ove potrebne kablove ili samo usb ?lozze wrote:
http://www.w0lfdroid.com/2013/04/how-to ... -imei.html
-
lozze
#8535 Re: Android OS
imam samo USB[/quote]Nermin_BH wrote:
E onda teško probaj ovako
http://www.w0lfdroid.com/2013/04/how-to ... -imei.html[/quote]
uradio sam ja backup preko ktool prije nego sam ista poceo raditi, dok mi je mreza valjala i sad kad sam vratio 4.1.2 uradio sam restore,ali ne pomaze, ustvari kako sam ja shvatio ovo jedino pomaze ako je IMEI unknown ako ga mobitel ne prepoznaje,al u mom slucaju IMEI je tu,nije nestao a i podudara se sa poklopcem ispod baterije,isti je IMEI
-
Nermin_BH
#8536 Re: Android OS
E onda teško probaj ovakolozze wrote:imam samo USBNermin_BH wrote:
http://www.w0lfdroid.com/2013/04/how-to ... -imei.html[/quote]
uradio sam ja backup preko ktool prije nego sam ista poceo raditi, dok mi je mreza valjala i sad kad sam vratio 4.1.2 uradio sam restore,ali ne pomaze, ustvari kako sam ja shvatio ovo jedino pomaze ako je IMEI unknown ako ga mobitel ne prepoznaje,al u mom slucaju IMEI je tu,nije nestao a i podudara se sa poklopcem ispod baterije,isti je IMEI[/quote]
Da li si uradio backup preko cwm?
-
iSwagga
#8537 Re: Android OS
Hvala druze, upravo sam ga nabacio. Na prvu izgleda odlicno a i pravo brz je. Vidjet cemo nakon par dana testiranje kakav ce biti.PIMP-Meister-2000 wrote:http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1745003iSwagga wrote:Raja, pitanje za vlasnike SGS3.. ne mogu da se odlucim koji bi nabacio ROM (a trenutno nemam vremena da ih sve testiram) pa me interesuje koji ROM preporucujete da je stabilan i zasto? Poludit cu sa TouchWiz-om.. hvala
Znači armirani beton. Stabilan, ultra brz, jedini ima podršku za helloHALO koji je sinonim multitasking-a, čak i za onaj multi-window (divi klipove na gornjem linku).![]()
- HardCore
#8538 Re: Android OS
Ima li taj za galaxy note n7000?iSwagga wrote:Hvala druze, upravo sam ga nabacio. Na prvu izgleda odlicno a i pravo brz je. Vidjet cemo nakon par dana testiranje kakav ce biti.PIMP-Meister-2000 wrote:http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1745003iSwagga wrote:Raja, pitanje za vlasnike SGS3.. ne mogu da se odlucim koji bi nabacio ROM (a trenutno nemam vremena da ih sve testiram) pa me interesuje koji ROM preporucujete da je stabilan i zasto? Poludit cu sa TouchWiz-om.. hvala
Znači armirani beton. Stabilan, ultra brz, jedini ima podršku za helloHALO koji je sinonim multitasking-a, čak i za onaj multi-window (divi klipove na gornjem linku).![]()
-
quarterback
#8539 Re: Android OS
budi oprezan sa noteom, vrlo lako se brickuje, pogledaj XDA detaljno prije bilo sta pocnes
ja svog drzim na 4.0.4. upravo iz tog razloga
ja svog drzim na 4.0.4. upravo iz tog razloga
-
gili
#8540 Re: Android OS
Nije vezano za temu ,jel mi može neko reći gdje mogu otići da mi se "skrati" SIM kartica ? Uzeo sam novi tel. i dočeka me to 
- vatrogasac
#8541 Re: Android OS
Ako ti treba Micro-SIM onda u BH Telecomu besplatno. Ako je Nano-SIM...mislim da moraš kupiti novu...5 KM.gili wrote:Nije vezano za temu ,jel mi može neko reći gdje mogu otići da mi se "skrati" SIM kartica ? Uzeo sam novi tel. i dočeka me to
- Kal El
#8542 Re: Android OS
U BH Telecomu imas besplatno da ti sasjecu ili kupi novu karticu od BHT vec sasjecena ,samo je izbacis iz okviragili wrote:Nije vezano za temu ,jel mi može neko reći gdje mogu otići da mi se "skrati" SIM kartica ? Uzeo sam novi tel. i dočeka me to
Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta
-
ufff
#8543 Re: Android OS
imam xperia sola android je 2.3 kako da stavim 4.1 znaci ljudi nista ne znam bukvalno ako moze korak po korak
- skafiskafsnjak
#8544 Re: Android OS
najlakse ti je, odes do BhTelecoma i zamjenu ti za novu koja ima opciju i za obicnu i ta micro.gili wrote:Nije vezano za temu ,jel mi može neko reći gdje mogu otići da mi se "skrati" SIM kartica ? Uzeo sam novi tel. i dočeka me to
To kosta 5km
- hopi
#8545 Re: Android OS
ne znam jel se spominjalo ali mogu li se igre igrati sa gamepadom, i ako da kako? Imam jedan usb gamepad pa bi to probao, mora li biti neki poseban, ili samo neke igre, treba li nešta instalirati prije
- seoBIH
#8546 Re: Android OS
To zavisi od kernela da li podrzava, koliko ja znam 
- Maharadza
#8547 Re: Android OS
Zavisi od fontela, evo npr. za S3 šta je moguće:hopi wrote:ne znam jel se spominjalo ali mogu li se igre igrati sa gamepadom, i ako da kako? Imam jedan usb gamepad pa bi to probao, mora li biti neki poseban, ili samo neke igre, treba li nešta instalirati prije
Druga polovina klipa je itekako impresivna i dokazuje zapravo punu "moć" i prednost Androida naspram ostale konkurencije!
Evo i tutorial:
Nadam se da sam pomogao!
- Kal El
#8548 Re: AW: Android OS
Vozdra,htio bih da promjenim zvukove telefona npr. Lock/Unlock,Low Battery,itd. Dali ima neka str. s kojeg mozes skinuti cijeli Paket a ne komad po komad? Volio bih od S4 ili S3 zvukove ako neko ima te tel. i ako mu nije mrsko neka stavi na neki link da skinem
system/media/audio/ui
Gesendet von meinem LT26i mit Tapatalk 4 Beta
Gesendet von meinem LT26i mit Tapatalk 4 Beta
-
ufff
#8549 Re: Android OS
ufff wrote:imam xperia sola android je 2.3 kako da stavim 4.1 znaci ljudi nista ne znam bukvalno ako moze korak po korak
-
ufff
#8550 Re: Android OS
mislim da nema zvanicno,ali na youtube ima sola sa 4.1KvaziExpert wrote:Jesi li probao zvanicni update, ima li za taj model?ufff wrote:ufff wrote:imam xperia sola android je 2.3 kako da stavim 4.1 znaci ljudi nista ne znam bukvalno ako moze korak po korak
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta