Android OS
Moderator: Benq
-
Fauja Singh
#8451 Re: Android OS
Klikneš na sliku profila koja se nalazi u gornjem desnom uglu, pa onda na dodatne postavke (tri tačkice u donjem desnom uglu) i tu imaš sign out
Sent from my Nexus 4
Sent from my Nexus 4
-
Eborg
#8452 Re: Android OS
Pogledao sam uvodni tutorial, naravno. No kod mene uopće nemaju te tri tačkice kada uđem u profil gore desno, i ja sam se baš čudio što nemam nikakve postavke. 
- skafiskafsnjak
#8453 Re: Android OS
Kliknes na svoju sliku sa skype...onda opcije i sign out 
Jedno pitanje, koju navigaciju koristite?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
-
Eborg
#8454 Re: Android OS
Nemam opcije nikako na Skypeu, garant je bug nekakav. 
- skafiskafsnjak
#8455 Re: Android OS
Pa kliknes na taster telefona i prikazu se opcije
- marshall_bug
#8456 Re: Android OS
Ne misli na opcije na skypeu nego valjda ti telefon pored HOME tipke ima lijevo soft button za opcije a desno soft button za back.Eborg wrote:Nemam opcije nikako na Skypeu, garant je bug nekakav.
From Tapatalk4 Beta
- mumi80
#8457 Re: Android OS
Igo i Navigonskafiskafsnjak wrote:Kliknes na svoju sliku sa skype...onda opcije i sign out
- skafiskafsnjak
#8458 Re: Android OS
ma meni iGo nekako bezevze .. neam pojma. Koja je tebi bolja?
ili da mi link na pp posaljes
ili da mi link na pp posaljes
- mumi80
#8459 Re: Android OS
I ja vise koristim Navigon. Link nemam jer sam je skinuo s Blackmart Alpha 
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
Eborg
#8460 Re: Android OS
Pokušavao sam to ali sa glavnog menija, uspio sam iz opcija dobiti to. Koji blam.marshall_bug wrote:Ne misli na opcije na skypeu nego valjda ti telefon pored HOME tipke ima lijevo soft button za opcije a desno soft button za back.Eborg wrote:Nemam opcije nikako na Skypeu, garant je bug nekakav.
From Tapatalk4 Beta
- citadela
#8461 Re: Android OS
OsmAndskafiskafsnjak wrote:Kliknes na svoju sliku sa skype...onda opcije i sign out
-
quarterback
#8462 Re: Android OS
koristim igo zadjih 10 godina, waze se cini simpaticnim ali nije simpaticno sto mora biti online da povlaci mape (iako ne vjerujem da je neki promet)
-
quarterback
#8463 Re: Android OS
vidis da je odlican 
- citadela
#8464 Re: Android OS
I meni je bio "lud" - od Jezera do Vratnika preko Kiseljaka.KvaziExpert wrote:Kako ti radi osmand?citadela wrote:OsmAndskafiskafsnjak wrote:Kliknes na svoju sliku sa skype...onda opcije i sign out
Meni iz Tuzle nudi rutu do Beograda preko Novog Sada
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
- O'zone
- Globalni moderator
#8465 Re: Android OS
Možda je negdje bilo u ovih 351 stranu ali čisto da postavim pitanje:
Imalo ko link za kakav OneKlick tool za rootanje Android 4.1.1. JellyBean na Prestigio 5780D a da radi na ovoj verziji Andrioda.
Ja sam sa Andridom na Vi još uvjek ono što sam pokušao nije upalilo: "Oneklick root", "Unlock root" i još neki programčić kojeg baš i ne mogu da se sjetim
Zahvaljujem
P.s. ako neko zna način kako natjerati gore navedeni tablet da može da se kopča na net preko Huawei e303 3G dongle-a može i to
Imalo ko link za kakav OneKlick tool za rootanje Android 4.1.1. JellyBean na Prestigio 5780D a da radi na ovoj verziji Andrioda.
Ja sam sa Andridom na Vi još uvjek ono što sam pokušao nije upalilo: "Oneklick root", "Unlock root" i još neki programčić kojeg baš i ne mogu da se sjetim
Zahvaljujem
P.s. ako neko zna način kako natjerati gore navedeni tablet da može da se kopča na net preko Huawei e303 3G dongle-a može i to
- plemba
#8466 Re: Android OS
meni je danas stigao update jelly bean, xperia SL.
jos se navikavam
jos se navikavam
-
Nermin_BH
#8467 Re: Android OS
Probaj ovakojoooj wrote:Pokusala sam uraditi update Samsung Galaxy Ace-a, zablokirao je na 46%. Potom radila emergency recovery koji je zablokirao na 7%. U međuvremenu je uradjen restore na racunaru i samsung kies se deinstalirao, i naravno nemam vise onog recovery coda. Kako cu "popraviti" telefon? Help!!!
http://www.droidacid.com/how-to-flash-o ... droidacid/
-
iSwagga
#8468 Re: Android OS
Raja, pitanje za vlasnike SGS3.. ne mogu da se odlucim koji bi nabacio ROM (a trenutno nemam vremena da ih sve testiram) pa me interesuje koji ROM preporucujete da je stabilan i zasto? Poludit cu sa TouchWiz-om.. hvala 
-
PIMP-Meister-2000
#8469 Re: Android OS
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1745003iSwagga wrote:Raja, pitanje za vlasnike SGS3.. ne mogu da se odlucim koji bi nabacio ROM (a trenutno nemam vremena da ih sve testiram) pa me interesuje koji ROM preporucujete da je stabilan i zasto? Poludit cu sa TouchWiz-om.. hvala
Znači armirani beton. Stabilan, ultra brz, jedini ima podršku za helloHALO koji je sinonim multitasking-a, čak i za onaj multi-window (divi klipove na gornjem linku).
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
-
6saturn6
#8470 Re: Android OS
Koristi li neko Blackmart aplikaciju?
Ne mogu da pokrenem vecinu aplikacija koje skinem sa Blackmarta, narocito one sto imaju cijenu ali se downloadaju besplatno.. Instaliram ih, ali ih ne mogu pokrenuti
Ne mogu da pokrenem vecinu aplikacija koje skinem sa Blackmarta, narocito one sto imaju cijenu ali se downloadaju besplatno.. Instaliram ih, ali ih ne mogu pokrenuti
- Kal El
#8471 Re: Android OS
To je sigurno jer samo skines apk,jer kad skidas preko aptoide ili blackmarkt samo ti skine apk jer bi bilo preveliko sa /obb ili /data fileom, ima neke igre koji skinu dodatnu datu za igrice kad udjes a neki ne, najveci file koji sam skinuo kojem ne trebas prebacit data/obb je id 50MB6saturn6 wrote:Koristi li neko Blackmart aplikaciju?
Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta
-
jasko__
#8472 Re: Android OS
Sigurno se pricalo o ovome ali nemam bas vremena za silno prelistavanje...
Pa ako moze da mi neko ovako pomogne...tek sam kupio mob sa Androidom i totalno smo na Vi (ZTE Grand X Pro) iz Telecoma..1 GB Rama ali je stalno iskorišteno minimalno 750 MB...usporavaju ga bezze neke aplikacije koje rijetko kad koristim...i uredno ugasim...ali ocito ostaju ON...
Da li mi treba taj tzv. ROOT ili mogu nekako sam da kontrolisem te "background" apps...
Pa ako moze da mi neko ovako pomogne...tek sam kupio mob sa Androidom i totalno smo na Vi (ZTE Grand X Pro) iz Telecoma..1 GB Rama ali je stalno iskorišteno minimalno 750 MB...usporavaju ga bezze neke aplikacije koje rijetko kad koristim...i uredno ugasim...ali ocito ostaju ON...
Da li mi treba taj tzv. ROOT ili mogu nekako sam da kontrolisem te "background" apps...
- _Reds_
#8473 Re: Android OS
Moze privremeno, ali će se one kasnie opet popaliti. Da bih ih držao pod kontrolom, ipak ti treba root.jasko__ wrote:Sigurno se pricalo o ovome ali nemam bas vremena za silno prelistavanje...
-
jasko__
#8474 Re: Android OS
Gubim li garanciju u slucaju da uradim ROOT...._Reds_ wrote:Moze privremeno, ali će se one kasnie opet popaliti. Da bih ih držao pod kontrolom, ipak ti treba root.jasko__ wrote:Sigurno se pricalo o ovome ali nemam bas vremena za silno prelistavanje...
I bye the way kako da ga uradim
-
lozze
#8475 Re: Android OS
Molim POmoc!
Zdravo,na galaxy s3 radio sam custom rom i nakon uspjesnog flashanja sve je bilo ok osim sto nisam imao mreze,telefon vise nije prepoznavao mrezu,a ima signala :/ nakon toga pomocu backup-a koji sam uradio (nandroid-a) vratim se u prvobitno stanje,al dzaba,sve se vratilo kako je i bilo osim mreze,i dalje je nema,vjerovatno sam ga zakljucao. Primjetim da mi se baseband verzija telefona promjenila,sjetim se koja je bila prije ovog problema i flasham je preko CWM-a ali nista nije pomoglo. Skidao sam jos neki program za provjeru otkljucavanja telefona,kaze navodno da je otkljucan.
Ako neko zna kako cu da vratim mrezu,ima li neka metoda. Koliko kosta kod ovih nasih radnja (univerzalno,fontele itd) da se otkljuca,ako uopste moze,jer sam imao prije Iphone,njega ako zakljucas samo factory unlock pomaze
Zdravo,na galaxy s3 radio sam custom rom i nakon uspjesnog flashanja sve je bilo ok osim sto nisam imao mreze,telefon vise nije prepoznavao mrezu,a ima signala :/ nakon toga pomocu backup-a koji sam uradio (nandroid-a) vratim se u prvobitno stanje,al dzaba,sve se vratilo kako je i bilo osim mreze,i dalje je nema,vjerovatno sam ga zakljucao. Primjetim da mi se baseband verzija telefona promjenila,sjetim se koja je bila prije ovog problema i flasham je preko CWM-a ali nista nije pomoglo. Skidao sam jos neki program za provjeru otkljucavanja telefona,kaze navodno da je otkljucan.
Ako neko zna kako cu da vratim mrezu,ima li neka metoda. Koliko kosta kod ovih nasih radnja (univerzalno,fontele itd) da se otkljuca,ako uopste moze,jer sam imao prije Iphone,njega ako zakljucas samo factory unlock pomaze