Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisu svi Androidi plastikaneri, evo prva moja Xperia A i normalno da će biti i virusa kad je Android OS sa najvećim potencijalom i najkorišteniji (blizu je vrha ako već nije na njemu), pa svako pokušava da nađe svoju korist, za razliku od ograničenog iOS-a...
anonimnaosoba wrote:Nisu svi Androidi plastikaneri, evo prva moja Xperia A i normalno da će biti i virusa kad je Android OS sa najvećim potencijalom i najkorišteniji (blizu je vrha ako već nije na njemu), pa svako pokušava da nađe svoju korist, za razliku od ograničenog iOS-a...
Ne slušaj troll-a! Veze on nema ni šta je virus, kamo li linux na kojem se android bazira! Nije to "šuplji" windows pa da ti treba AV! Budi bez brige!
@Troll: Obrazuj se malo prije nego laprdaš nebuloze:
anonimnaosoba wrote:Nisu svi Androidi plastikaneri, evo prva moja Xperia A i normalno da će biti i virusa kad je Android OS sa najvećim potencijalom i najkorišteniji (blizu je vrha ako već nije na njemu), pa svako pokušava da nađe svoju korist, za razliku od ograničenog iOS-a...
Ne slušaj troll-a! Veze on nema ni šta je virus, kamo li linux na kojem se android bazira! Nije to "šuplji" windows pa da ti treba AV! Budi bez brige!
Maharadza wrote:
PS. Pokenjam se u usta nesposobna koderu ovoga foruma koji ne zna srediti ni kopiranje jebenih linkova za neke sajtove - ovu zatvorenu zagradu gore u linku treba pomjeriti da bude "(operating_system)" bez razmaka! !
PS. Pokenjam se u usta nesposobna koderu ovoga foruma koji ne zna srediti ni kopiranje jebenih linkova za neke sajtove!
Moze biti, ja sam malo pokusavao Android, i neophodno je imati neko, makar minimalno predznanje Jave da bi se moglo programirati u Androidu. Klase na primjer.
Najgrublje objasnjeno, android je vitruelna masina bazirana na javi koja se pokrece na linuxu. To je ono bas ugrubo. Odatle i problemi oko laga i svega, jer se sve izvodi u VM-u a na u kernelu.
Qler wrote:Najgrublje objasnjeno, android je vitruelna masina bazirana na javi koja se pokrece na linuxu. To je ono bas ugrubo. Odatle i problemi oko laga i svega, jer se sve izvodi u VM-u a na u kernelu.
Pojedinačni i u ranoj fazi razvoja OS-a koji su u trenutnoj iteraciji - Jelly Bean (4.2.x) ugl. uklonjeni, pogotovu na novijim uređajima! Govorim naravno o "pure" verziji OS-a (AOSP) koja se može naći na Nexus uređajima, dok su verzije pojedinih proizvođača druga priča!
Treba mi pomoć.
Malo sam slab sa ovim androidom, a imam problem.
Telefon ne može da podigne sistem.Krene donekle pa se opet vrati na početak i tako se vrti u krug.
Je li telefon za smeća ili se može šta sačiniti.
Hvala unaprijed
R9.. wrote:Pomoc
Imal opcija da kako napravim dva facebook profila na jednom telefonu a da s oba dobijam notifikacije poruke i slicno
privatni i poslovni profil
Nope, meni izbaci "Only one facebook account is supported"! Ali imaš fazon da instaliraš neki drugi app koji podržava facebook i njega koristiš za taj drugi acc, npr. http://www.theandroidportal.com/multipl ... s-android/
I imam jedno pitanje: Ako eventualno ima neko ovdje da koristi LG L7 P700 i koristi custom rom, zamolio bi ga da mi javi koji je najbolji/najbrži ROM za dati uređaj! HAveru njegov usporio drastično na stock-u, pa sada traži kakvu alternativu u vidu "kuhanog" ROM-a!
R9.. wrote:Pomoc
Imal opcija da kako napravim dva facebook profila na jednom telefonu a da s oba dobijam notifikacije poruke i slicno
privatni i poslovni profil
Nope, meni izbaci "Only one facebook account is supported"! Ali imaš fazon da instaliraš neki drugi app koji podržava facebook i njega koristiš za taj drugi acc, npr. http://www.theandroidportal.com/multipl ... s-android/
I imam jedno pitanje: Ako eventualno ima neko ovdje da koristi LG L7 P700 i koristi custom rom, zamolio bi ga da mi javi koji je najbolji/najbrži ROM za dati uređaj! HAveru njegov usporio drastično na stock-u, pa sada traži kakvu alternativu u vidu "kuhanog" ROM-a!
I ja bi rado sebi novi ROM nabacio, po mogucnosti sa vec ubacenim nova Launcerom koji je vrh, vrhova..
Čovjek vjerovatno misli na Nova Prime koji se plaća i trenutno je 4$ na Play Store-u, ali definitivno vrijedi uzeti ovaj launcher jer je još uvijek najbolji na tržištu.