Android OS
Moderator: Benq
- seoBIH
#8201 Re: Android OS
kad bude onda ce biti..mjesec, dva, pola godine 
- Maharadza
#8202 Re: Android OS
Pa flešaj taj što je izašao, ima sigurno negdje uputstvo! A koliko ja znam ne gubiš garanciju time jer se radi o oficijelnom' romu! Tako je barem situacija sa samsung uređajima, e sada za sony ne znam - google is your friend!lozze wrote:Pozz,
Izasao je prije 2 dana official jelly bean software za xperia s,sl,arc s itd telefone,posto ja imam xperiu s kupljenu u bh telecomu,zanima me za koliko vremena ce izaci software,koliko se ceka u nasem telecomu na software u odnosu na druge? Licna iskustva? Hvala
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
EDIT: Evo ga "frišak" tutorial
I da, bio sam u pravu:
Note: This tutorial does not require you to root your handset nor does it require you to unlock your bootloader. FLASHING YOUR HANDSET DOES NOT VOID YOUR WARRANTY.
-
lozze
#8203 Re: Android OS
Hvala punoMaharadza wrote:Pa flešaj taj što je izašao, ima sigurno negdje uputstvo! A koliko ja znam ne gubiš garanciju time jer se radi o oficijelnom' romu! Tako je barem situacija sa samsung uređajima, e sada za sony ne znam - google is your friend!lozze wrote:Pozz,
Izasao je prije 2 dana official jelly bean software za xperia s,sl,arc s itd telefone,posto ja imam xperiu s kupljenu u bh telecomu,zanima me za koliko vremena ce izaci software,koliko se ceka u nasem telecomu na software u odnosu na druge? Licna iskustva? Hvala
EDIT: Evo ga "frišak" tutorial: http://www.xperiablog.net/2013/05/30/in ... -tutorial/
I da, bio sam u pravu:
Note: This tutorial does not require you to root your handset nor does it require you to unlock your bootloader. FLASHING YOUR HANDSET DOES NOT VOID YOUR WARRANTY.
-
Chuckie
#8204 Re: Android OS
Hoce li LG izdavati Jelly bean za L seriju telefona?
- Maharadza
#8205 Re: Android OS
NP, sretno s flešanjem!lozze wrote:Hvala punoMaharadza wrote:Pa flešaj taj što je izašao, ima sigurno negdje uputstvo! A koliko ja znam ne gubiš garanciju time jer se radi o oficijelnom' romu! Tako je barem situacija sa samsung uređajima, e sada za sony ne znam - google is your friend!lozze wrote:Pozz,
EDIT: Evo ga "frišak" tutorial: http://www.xperiablog.net/2013/05/30/in ... -tutorial/
I da, bio sam u pravu:
- Kal El
#8206 Re: AW: Android OS
Ja sam prekjučer uradio repair na PC Companion onako zbog nečeg što me je zezalo,i sjebao sam se totalno kad sam vidio novi start up i izgledlozze wrote:Pozz,
(isto BH Telecom)
Gesendet von meinem LT26i
Last edited by Kal El on 02/06/2013 06:05, edited 1 time in total.
- Kal El
- Quaresma
#8208 Re: Android OS
jel vama otkljucan bootloader na xperiji s iz bh telecoma? jel to moguce da su tako brzi sa Jelly Bean updateom? mislim, da su tako brzo ovi iz telekoma pustili nadogradnju
joj sto ja ne mogu bloatwarea
-
dinozzoM6
- Quaresma
#8210 Re: Android OS
eto, razlike i nema, jos na i9505 bolji battery life
hoce li iko napraviti telefon po mom ukusu, 4 incha, hd reza, dobar quad core cpu, dobra kamera, da ima dobru podrsku communitya sa xda
hoce li iko napraviti telefon po mom ukusu, 4 incha, hd reza, dobar quad core cpu, dobra kamera, da ima dobru podrsku communitya sa xda
- Kal El
#8211 Re: AW: Android OS
Nije otključan nažalost, zna li neko gdje bi mogao da ga otključam? Ili je to dekodiranje?Quaresma wrote:jel vama otkljucan bootloader na xperiji s iz bh telecoma? jel to moguce da su tako brzi sa Jelly Bean updateom? mislim, da su tako brzo ovi iz telekoma pustili nadogradnju![]()
- Kal El
#8212 Re: AW: Android OS
Ne znam kako je kod Samsunga, ali na Xperija S su uklonili Power Saver koji je po meni super radio,i ubacili nekakvu bezveze Saver koji samo uštedi baterije kad ti je ugašen ekren(isključi WIFI i Mrežu?!) trebali smo dobiti STAMINA mode ali možda u drugom updatu...jer ovo nešto nije uredu,prije mi napuni bateriju za sat i po ,a sada jako sporo,ali zato malo duže traje život baterije,jedino bi volio da ubace Stamina mode (iako piše kad je baterija skoro prazna da uključim,al nema je nigje) i da poprave brzinu punjenjaQuaresma wrote:eto, razlike i nema, jos na i9505 bolji battery life
- Kal El
#8213 Re: AW: Android OS
Last edited by Kal El on 02/06/2013 15:11, edited 1 time in total.
- Quaresma
#8215 Re: AW: Android OS
Kal El wrote:Nije otključan nažalost, zna li neko gdje bi mogao da ga otključam? Ili je to dekodiranje?Quaresma wrote:jel vama otkljucan bootloader na xperiji s iz bh telecoma? jel to moguce da su tako brzi sa Jelly Bean updateom? mislim, da su tako brzo ovi iz telekoma pustili nadogradnju![]()
nije to dekodiranje, to je nesto deseto
-
jahh
#8216 Re: AW: Android OS
Mozes sam sebi bootloader otkljucat.Kal El wrote:Nije otključan nažalost, zna li neko gdje bi mogao da ga otključam? Ili je to dekodiranje?Quaresma wrote:jel vama otkljucan bootloader na xperiji s iz bh telecoma? jel to moguce da su tako brzi sa Jelly Bean updateom? mislim, da su tako brzo ovi iz telekoma pustili nadogradnju![]()
- anonimnaosoba
#8217 Re: Android OS
al' ako ima garanciju, možda je gubi (ne znam gubi li se s otključavanjem bootloadera
)
-
Djubre_
#8218 Re: Android OS
E ljudi meni neki dan dodje ovaj S3 Ma da prvi put vidim ovu oznaku SGH-I747 A i inace znam za GT-I9300.. nebitno.. imam 2 GB rama sto je odlicno.
Imao sam masinicu odrezao karticu. Neko je pitao kako..
Mogu li kako ubaciti hrvatski jezik u tel ili moram u servis nositi?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Imao sam masinicu odrezao karticu. Neko je pitao kako..
Mogu li kako ubaciti hrvatski jezik u tel ili moram u servis nositi?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
BadBoy
#8219 Re: Android OS
To ti je američka verzija sa Snapdragon procesorima a ne Exynos procesorom. Znači moraš biti oprezan ako želiš da flashujes neki ROM jer je razlika. Mislim da jezike ubacuješ preko CSC-a pogledaj na XDA kako to mijenjati.
-
eskobar241
#8220 Re: Android OS
Pozdrav svima 
Zanima me koji je najbolji servis u gradu za Android telefone, znaci neko ko je najbolji, posto mi se desilo da sam kupio polovan note 1 koji prikazuje manje usb memorije nego sto treba, valjda 30 i nesto puta mobitel flesovan, ne znam ne razumijem se bas najbolje, ako ima neko da mi to malo pojasni, koliko je to stetno za mobitel i pitanje je za nekog ko zna da li je tu memoriju uopste povrtatiti?
Hvala
Zanima me koji je najbolji servis u gradu za Android telefone, znaci neko ko je najbolji, posto mi se desilo da sam kupio polovan note 1 koji prikazuje manje usb memorije nego sto treba, valjda 30 i nesto puta mobitel flesovan, ne znam ne razumijem se bas najbolje, ako ima neko da mi to malo pojasni, koliko je to stetno za mobitel i pitanje je za nekog ko zna da li je tu memoriju uopste povrtatiti?
Hvala
-
made_in_sarajevo
#8221 Re: Android OS
ja sam za xperiu P cekao 2,5 mjeseca JB i na kraju ja sam skino sa xdm foruma JB,skinuo flesh tool koji nije oficijelni sony jer bi onda morao otkljucati telefon i za 2min sav posao zavrsio. kad sam pitao bhtelecom da li slucajno znaju kad ce kod nas,kaze nije to do nas,kad sony pusti. eh ne ceko ga ja vala 
Last edited by made_in_sarajevo on 03/06/2013 14:36, edited 1 time in total.
- Kal El
#8222 Re: AW: Android OS
Ako možeš reći kako? Bio bih ti zahvalanjahh wrote:Mozes sam sebi bootloader otkljucat.Kal El wrote:Nije otključan nažalost, zna li neko gdje bi mogao da ga otključam? Ili je to dekodiranje?Quaresma wrote:jel vama otkljucan bootloader na xperiji s iz bh telecoma? jel to moguce da su tako brzi sa Jelly Bean updateom? mislim, da su tako brzo ovi iz telekoma pustili nadogradnju![]()
-
made_in_sarajevo
#8223 Re: Android OS
da ga flesujes,a da ne moras otkljucavati skinis ovaj flash tool
http://androxyde.github.io/index.html?1370263073000
evo ovdje par detalja sta kako http://talk.sonymobile.com/thread/35239 ... 0&tstart=0
ja sam preko ovog flash toola odradio JB bez problema,a nisam nista morao cackati bootloader,nesto ga otkljucavati. spojio na usb,ubacio JB i za 2min bilo gotovo
evo ovdje par detalja sta kako http://talk.sonymobile.com/thread/35239 ... 0&tstart=0
ja sam preko ovog flash toola odradio JB bez problema,a nisam nista morao cackati bootloader,nesto ga otkljucavati. spojio na usb,ubacio JB i za 2min bilo gotovo
- Kal El
#8224 Re: AW: Android OS
Ma imam ja JB iz Update-a,ali bih želio fleshovati na pre-rooted JB, samo trebam da vratim na ICS pa root i da instaliram CWM Recovery jer mi to treba damade_in_sarajevo wrote:da ga flesujes,a da ne moras otkljucavati skinis ovaj flash tool
Čekam da mi se napuni batetija na 50% nikad da se napuni hebo ih što su uklonili fast charge...
Last edited by Kal El on 03/06/2013 15:54, edited 1 time in total.