Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
anonimnaosoba

#8076 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

Ady88 wrote:Kolege treba mi mala pomoć :-), uradio sam root i instalirao paranoid android rom i samim tim poništio garanciju. Telefon je kupljen otkljucan u jednoj prodavnici u Švicarskoj. Nije imao nikakav boot logo itd. Sad hoću da uradim unroot i ponistim broj flashanja na 0 sa TriangleAway i instaliram originalni rom kako ne bi skontali da je ista rađeno. Problem je što ne znam kakav mi je bio rom prije pa me zanima ima li kakav univerzalni rom za Europu tj. Svicarsku konkretno da bi ga mogao instalirati?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
imaš na xda Original Android Development, valjda tamo možeš naći originalni ROM koji ti treba...
Popocatepetl

#8077 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

Pitanje, nesto sam cackao po S4 i sad mi se sa lijeve strane pojavila kao jedna strelica koja viri negdje na sredini sa lijeve strane, ako je dodirnem otvori se kao lajsna siroka nekih 1 cm i ta lajsna stoji uzduz lijeve strane i u njoj se nalaze razne ikone za email, internet, video itd, tu lajsnu mogu prebaciti sa lijeve na desnu stranu ekrana, kad lajsnu zatvorim i dalje ostane ona strelica koja pokazuje da je lajsna tu, a ja ne znam kako da to skroz uklonim sa ekrana?

Nadam se da me neko skontao :-D
skafiskafsnjak

#8078 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Da li postoji neka aplikacija da mogu otkljucati telefon bez upotrebe tipke (hardverske) ?
Djubre_

#8079 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

To ti je menu.. idi u opcije launchera pa ugasi ga.. ne mogu se sjetit kako se to kod njih zove na engleskom.. ako ima gdje opcija toucher..

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Popocatepetl

#8080 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

Uspio sam pronaci :-D
jahh

#8081 Re: Android OS

Post by jahh »

Popocatepetl wrote:Pitanje, nesto sam cackao po S4 i sad mi se sa lijeve strane pojavila kao jedna strelica koja viri negdje na sredini sa lijeve strane, ako je dodirnem otvori se kao lajsna siroka nekih 1 cm i ta lajsna stoji uzduz lijeve strane i u njoj se nalaze razne ikone za email, internet, video itd, tu lajsnu mogu prebaciti sa lijeve na desnu stranu ekrana, kad lajsnu zatvorim i dalje ostane ona strelica koja pokazuje da je lajsna tu, a ja ne znam kako da to skroz uklonim sa ekrana?

Multi-Window ugasi.
jahh

#8082 Re: Android OS

Post by jahh »

Ady88 wrote:Kolege treba mi mala pomoć :-), uradio sam root i instalirao paranoid android rom i samim tim poništio garanciju. Telefon je kupljen otkljucan u jednoj prodavnici u Švicarskoj. Nije imao nikakav boot logo itd. Sad hoću da uradim unroot i ponistim broj flashanja na 0 sa TriangleAway i instaliram originalni rom kako ne bi skontali da je ista rađeno. Problem je što ne znam kakav mi je bio rom prije pa me zanima ima li kakav univerzalni rom za Europu tj. Svicarsku konkretno da bi ga mogao instalirati?

Sammobile.com i nađi firmware za tu regiju.
Ady88

#8083 Re: Android OS

Post by Ady88 »

jahh wrote: Sammobile.com i nađi firmware za tu regiju.
Hvala, nasao sam samo dvije verzije za GT-I9300:

- Switzerland (Swisscom) - SWC
- Switzerland - AUT

Predpostavljam da bi ja trebao skinuti ovu AUT verziju posto mi mobitel nije zakljucan na neku mrezu?
Popocatepetl

#8084 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

jahh wrote:
Popocatepetl wrote:Pitanje, nesto sam cackao po S4 i sad mi se sa lijeve strane pojavila kao jedna strelica koja viri negdje na sredini sa lijeve strane, ako je dodirnem otvori se kao lajsna siroka nekih 1 cm i ta lajsna stoji uzduz lijeve strane i u njoj se nalaze razne ikone za email, internet, video itd, tu lajsnu mogu prebaciti sa lijeve na desnu stranu ekrana, kad lajsnu zatvorim i dalje ostane ona strelica koja pokazuje da je lajsna tu, a ja ne znam kako da to skroz uklonim sa ekrana?

Multi-Window ugasi.
Rjesenje je bilo vrlo jednostavno, dodatna lajsna se ukljuci kada se ona tipka u donjem desnom cosku za vracanje unazad drzi duze a isto tako
se i ugasi
jahh

#8085 Re: Android OS

Post by jahh »

Popocatepetl wrote:
jahh wrote:

Multi-Window ugasi.
Rjesenje je bilo vrlo jednostavno, dodatna lajsna se ukljuci kada se ona tipka u donjem desnom cosku za vracanje unazad drzi duze a isto tako
se i ugasi
Pa to je MultiWindow ... Mozes gore iz Notification centra (kako to Samsung zove) ugasiti ga, možeš u postavkama a možeš i tako.
scout.bih

#8086 Re: Android OS

Post by scout.bih »

Sta mislite da li posatoji rizik od otkrivanja podataka (user, pass) za email accounte ako koristim neku email aplikaciju od trecih lica sa play store (ne orginalnu)?

Koristm stock email app na S3 a fakat nije neki pa sam nasao ekstra Aquamail koji je napravila neka lijeva firma (kako vidjeh Ruska ako se nisam zahebo)?

Kontam da taj programer koji je to razvio lako moze doci do podataka, ili se opasno varam :)

Pozz

BadBoy

#8087 Re: Android OS

Post by BadBoy »

andr0id wrote:
BadBoy wrote:
dinozzoM6 wrote:
Bgmi ja u Zenici našao u tri radnje I9505 = Snapdragon za Amere, zato sam i rekao da paziš, naravno ako budeš uzimao klasiku sa TouchWiz-om :)
Ako ne, onda već sve znaš :)
Hvala ipak druže na savjetu :) Nego, zar je to već došao S4 do nas?
Dosao je. Ja u radnji gledao u zenici, 1190 KM.

Ozbiljno? Nije mu mala cijena, ali vala i vrijedi :D S tim da ću sačekati još malo pa će ako Bog da i on leći :D
Nabucco

#8088 Re: Android OS

Post by Nabucco »

Da li neko zna da li postoji neka aplikacija koja radi na sljedeci nacin. Tablet koristim u autu kao Media player. Sada me zanima da li postoji neka aplikacija da u isto vrijeme telefon snima kamerom (da ga koristim kao camdash-ili kako se to vec zove) a da pri tome mogu sve normalno raditi na tabletu ? pozz
KID

#8089 Re: Android OS

Post by KID »

skafiskafsnjak wrote:E ima li neka aplikacija da otkljucam mob bez koristenja hardverske tipke za otkljucavanje/zakljucavanje ?
bojim se da ce mi se pokvariti nakon nekog vremena ...
Screen off je odlicna

¤¤¤ Sent from my Tapatalk ¤¤¤
Gray

#8090 Re: Android OS

Post by Gray »

ismir123 wrote:Da li neko zna da li postoji neka aplikacija koja radi na sljedeci nacin. Tablet koristim u autu kao Media player. Sada me zanima da li postoji neka aplikacija da u isto vrijeme telefon snima kamerom (da ga koristim kao camdash-ili kako se to vec zove) a da pri tome mogu sve normalno raditi na tabletu ? pozz
DailyRoads Voyager, besplatna
Djubre_

#8091 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

scout.bih wrote:Sta mislite da li posatoji rizik od otkrivanja podataka (user, pass) za email accounte ako koristim neku email aplikaciju od trecih lica sa play store (ne orginalnu)?

Koristm stock email app na S3 a fakat nije neki pa sam nasao ekstra Aquamail koji je napravila neka lijeva firma (kako vidjeh Ruska ako se nisam zahebo)?

Kontam da taj programer koji je to razvio lako moze doci do podataka, ili se opasno varam :)

Pozz

Sto gmailu fali? Prejak email za telefone. A i racunare bogme..

nisam_ni_ja

#8092 Re: Android OS

Post by nisam_ni_ja »

skafiskafsnjak wrote:Da li postoji neka aplikacija da mogu otkljucati telefon bez upotrebe tipke (hardverske) ?
http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic. ... start=3560

Pri dnu strane se piše o tome. 179. strana.
Djubre_

#8093 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Evo i Apex launcher se azurirao..neko je pitao da li moze deinstalirati aplikaciju odmah pritiskom na nju. Sada moze na apex launcheru. Drzis prstom zeljenu iconu i na deinstaliraj..

nisam_ni_ja

#8094 Re: Android OS

Post by nisam_ni_ja »

Ja imam neki krekovani Apex, ovu premium verziju, i već par dana mi nudi ažuriranje. Hoću li ostati bez premijuma ako ažuriram?
Djubre_

#8095 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Nebi trebao ostati.. to je nastavak za premium korisnike. Ona se smatra placenom. Vidi u opisu sta je novo. Ako je nesto beze sto ne koristis, ne radi.. ali mozes slobodno

Fauja Singh

#8096 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Naravno da ces ostati bez premiuma, prilikom svake instalacije update-a on ti provjerava licencu, ako nemas validnu onda ne mozes koristiti aplikaciju.
Tako je na svim aplikacijama koje sam koristio a nisu placene, jedino da je Apex izuzetak.
nisam_ni_ja

#8097 Re: Одг: Android OS

Post by nisam_ni_ja »

Probo sinoć instalirati, i ne može, ne poklapaju se neki potpisi.

Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
Maharadza

#8098 Re: Одг: Android OS

Post by Maharadza »

nisam_ni_ja wrote:Probo sinoć instalirati, i ne može, ne poklapaju se neki potpisi.

Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
Sačekaj par dana ili sedmicu dok ne izađe krekovana verzija apk-a i nabaciš istu, ha-ya! :mrgreen:
_Astra_

#8099 Re: Android OS

Post by _Astra_ »

Zna li neko kako "popraviti" onu LED notifikaciju... instalirah Android 4.2.2 i sad mi dosta slabije svijetli nego prije... bilo da je na punjacu, bilo da je samo neka notifikacija...
probao sam s onim programom Lightflow...al nista...

Neka ideja ?
BadBoy

#8100 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Jedini način koji meni trenutno pada na pamet je da flashujes neki custom kernel koji ima opciju podešavanja LED svjetla.

Recimo Dorimanx kernel za galaxy s2 ima opciju da podesis svjetlinu onih dugmadi back i options.
Post Reply