Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinozzoM6

#8001 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

BadBoy wrote:Mislim da sam upravo skontao koji je moj slijedeći telefon :D. S4 - zvijer hardware sa stock Androidom i update-om direktno od Googla - zvijer software. Za nekih pola godine kad cijena još malo spadne, bit će to predivan skok sa S2 kojeg trenutno handrim.
Samo dobro gledaj kad budeš uzimao da to bude I9500 hardware, a ne I9505 :)
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371
BadBoy

#8002 Re: Android OS

Post by BadBoy »

dinozzoM6 wrote:
BadBoy wrote:Mislim da sam upravo skontao koji je moj slijedeći telefon :D. S4 - zvijer hardware sa stock Androidom i update-om direktno od Googla - zvijer software. Za nekih pola godine kad cijena još malo spadne, bit će to predivan skok sa S2 kojeg trenutno handrim.
Samo dobro gledaj kad budeš uzimao da to bude I9500 hardware, a ne I9505 :)
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371
Razlikuju se u chipsetu. Jedan je za Američko tržište i dolazi sa Snapdragon procesorom, a drugi je internacionalni model i ima Exynos chipset. Sve ostalo je isto. Mislim da će Google ići sa ovom Snapdragon varijantom, da neće biti stock Androida za Exynos uređaje jer je Samsung malo ukakao motku i ne otvara drivere i dokumentaciju za taj chip.
Djubre_

#8003 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

quarterback wrote:akumulator i krajnicu
:lol::lol::lol:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Popocatepetl

#8004 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

Evo od danas sam i ja ponosni vlasnik jednog androida :) Galaxy S4, eh posto sam dosad imao iphone sad ne mogu da nadjem jednu stvar, moze li mi neko reci kako se na galaxyju pozatvaraju otvorene aplikacije jer sam poskidao hrpu aplikacija i predpostavljam da negdje rade u pozadini, na iphone se klikne 2 puta na home dugme i one se pojave i zatvoris ih, kako ide sa galaxyjem?
quarterback

#8005 Re: Android OS

Post by quarterback »

ima li neko igo primo za 1280x800 ?

ako moze negdje upload (sendspace?), hvala !
enisss

#8006 Re: Android OS

Post by enisss »

Popocatepetl wrote:Evo od danas sam i ja ponosni vlasnik jednog androida :) Galaxy S4, eh posto sam dosad imao iphone sad ne mogu da nadjem jednu stvar, moze li mi neko reci kako se na galaxyju pozatvaraju otvorene aplikacije jer sam poskidao hrpu aplikacija i predpostavljam da negdje rade u pozadini, na iphone se klikne 2 puta na home dugme i one se pojave i zatvoris ih, kako ide sa galaxyjem?
drzis home dugme i izbacice ti opciju da ugasis aplikacije u pozadini....
Popocatepetl

#8007 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

enisss wrote:
Popocatepetl wrote:Evo od danas sam i ja ponosni vlasnik jednog androida :) Galaxy S4, eh posto sam dosad imao iphone sad ne mogu da nadjem jednu stvar, moze li mi neko reci kako se na galaxyju pozatvaraju otvorene aplikacije jer sam poskidao hrpu aplikacija i predpostavljam da negdje rade u pozadini, na iphone se klikne 2 puta na home dugme i one se pojave i zatvoris ih, kako ide sa galaxyjem?
drzis home dugme i izbacice ti opciju da ugasis aplikacije u pozadini....
E hvala, ja probao sa duplim pritiskom pa mi se pojavi da snimim sekretaricu ili tako nesto :)

Sad sam i to nasao :)
Fauja Singh

#8008 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

I kakvi su utisci nakon prelaska sa iPhone-a na S4?

Sent from my Nexus 4
Popocatepetl

#8009 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

stroga normala wrote:I kakvi su utisci nakon prelaska sa iPhone-a na S4?

Sent from my Nexus 4
Iskren da budem S4 sam uzeo iz znatizelje a bojao sam se razocarenja jer sam sa iphone-om bio super zadovoljan, medjutim sad se pitam sto sam ovoliko dugo cekao na prelazak.

Kakvi su drugi samsung telefoni ne znam ali ovaj je definitivno nesto najbolje sto trenutno postoji, ravnog mu nema, 37 miliona nekakvih opcija koje bukvalno ocaraju covjeka, sve je na svom mjestu, cak i ono sto se automatski radi na iphone i na androidu je isto ili jako slicno pa mi je trebalo manje od 2 minute da se naviknem.

Jedino jos ne znam kako mu baterija drzi ali i to cu saznati ovih dana, a i ostale funkcije cu isprobati dok se napuni jer sam stavio da se puni.

Sad zasad fenomenalno zadovoljan, trebam jos ovo koji dan kupiti dodatnu memoriju pa da se i oko toga ne brinem i polako upoznavati opcije gdje sta stoji :)

Telefon jako lagan, extra tanak i sa ogromnim ekranom, tek se vidi razlika ekrana kad se neki video istovremeno upali na S4 i na iphone

Ono sto mi se jos svidja sto su cijene originalne dodatne opreme za samsung bar 3 puta jeftinije nego za iphone

Cak i ono od cega sam takodje imao veliki strah, a to je appstore, na samsungu mi se vise svidja

Eto jedino ako bi nesto mogao naci da je prednost iphone je da se na iphone lakse i jednostavnije brisu aplikacije ili ja na samsungu laksi nacin nisam pronasao, na iphone pritisnes na aplikaciju malo duze i pored nje se pojavi x i kliknes na njega i izbrisano, kod samsunga se moga uci u opcije da bi se izbrisalo, ili ja ne znam neki drugi nacin :)
Djubre_

#8010 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Neka si ti zadovoljan to je meni drago cuti. Baterija te interesuje.. pa dobro on ima dobru bateriju.. ali i malo veci display i svjetlo.. pa mu malo svjetlo smanjiti odmah u opcijama displeja.. jer utice na bateriju..

Wireless, kada ne koristis, ugasi ga..

Razgovori, sms.. mozes i 3 dana..

Razgovori, sms, igrice, wireless.. dan dva..

Ali nemaj brige.. takve telefone vrijedi puniti svaku noc..

Pravi si sretnik po tom pitanju. Po mom misljenju, imas najnoviji i najbolji telefon u ovoj godini.. a i sve do s5 sigurno..

Trosit ces bateriju u pocetku sigurno brzo.. jer iz znatizelje, cackat ces ga cesto.. dok mu ne otkrijes sve cari.. koje nudi.. tako da ces poslije 4-5 mjeseci,imati duze bateriju.. :wink:

I jos nesto, te li-on baterije zahtjevaju dopunjavanje. Produzava im vijek trajanja. Tako da, nemoj nikada prazniti je do kraja.. dopunjuj je kad god mozes.. i nemaj brige da ce oslabiti..

Sretno!

seoBIH

#8011 Re: Android OS

Post by seoBIH »

na samsungu laksi nacin nisam pronasao, na iphone pritisnes na aplikaciju malo duze i pored nje se pojavi x i kliknes na njega i izbrisano, kod samsunga se moga uci u opcije da bi se izbrisalo, ili ja ne znam neki drugi nacin
Ja znam na nacin da ako je aplikacija na desktopu, drzis dugo na njoj i pojavi ti se opcija da je deinstalrias :)
Djubre_

#8012 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ne deinstalira je.. nego je samo ukloni sa desktopa.. ostane i dalje u aplikacijama.. na s4 ne znam da li ima..
Uglavnom, prije da su ostali na tome.. da moras ici postavke > aplikacije..

Skini sebi neku aplikaciju uninstaller bla bla.. mora biti nesto.. pa preko nje brises..

Ja sa rooto svoj ovaj, i skinuo aplikaciju Root Uninstaller.. i brisem ove sve.. neke samsungove itd.. lakse je, odmah ih otvori aplikacija..

Maharadza

#8013 Re: Android OS

Post by Maharadza »

123456789 wrote:
na samsungu laksi nacin nisam pronasao, na iphone pritisnes na aplikaciju malo duze i pored nje se pojavi x i kliknes na njega i izbrisano, kod samsunga se moga uci u opcije da bi se izbrisalo, ili ja ne znam neki drugi nacin
Ja znam na nacin da ako je aplikacija na desktopu, drzis dugo na njoj i pojavi ti se opcija da je deinstalrias :)
To je kod custom launcher-a moguće dobiti. Preporučujem Nova Launcher, pošto se pokazao najboljim na androidu, barem koliko ja imam iskustva s istim (~4god.).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Djubre_

#8014 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Nova launcher, i Apex.. dalje ne skidaj launchere.. ne znam kakav je na s4? Tw launcher? Ili je nesto novo..

Maharadza

#8015 Re: Android OS

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Nova launcher, i Apex.. dalje ne skidaj launchere.. ne znam kakav je na s4? Tw launcher? Ili je nesto novo..

Apex je isto dobar, više funkcija ima od nova launcher-a, pogotovu bogatiji izbor animacija itd. (samo pro/paid verzija, ne i free) ali mi nekako "šteka", ništa strašno ali nova je za njega zmaj, bez sec. štopanja! :thumbup:

Preporučujem i MiHome launcher, čisto radi promjene nekada! I furanja ovih ajfonaša kada sretneš kojeg'! :mrgreen:
Djubre_

#8016 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ja ovaj koristim par mjeseci..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2005808

U sebi ima apex.. trosi 15 mb max.

Najbolji custom rom za s plus.

skafiskafsnjak

#8017 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

E ljudi, kupio sam LG 4X HD. E sad kad prikopcam na comp i pc suite, pise mi da imam novi sw (JB). Kliknem sve da radi, uradi download, ali kad treba da zavrsi, krene, i stane na 1% i tako dugo ... sta li je ?
Last edited by skafiskafsnjak on 19/05/2013 00:14, edited 2 times in total.
Jazzy.ba

#8018 Re: Android OS

Post by Jazzy.ba »

Gdje da nadjem stock romove za LG OptimusL7?
Melo15

#8020 Re: Android OS

Post by Melo15 »

Koristi li neko od vas SMS Prank Free??Koliko je "bezbjedan" program, moze li sta da steti mobitelu, posto sam negdje procitao da je jednom momku kartica zablokirana zbog ovog :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#8021 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

skafiskafsnjak wrote:E ljudi, kupio sam LG 4X HD. E sad kad prikopcam na comp i pc suite, pise mi da imam novi sw (JB). Kliknem sve da radi, uradi download, ali kad treba da zavrsi, krene, i stane na 1% i tako dugo ... sta li je ?
heeelppppp :D
mumi80

#8022 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Nisi jedini, bolje ti je da to odradis preko Odin-a

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Maharadza

#8023 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:
skafiskafsnjak wrote:E ljudi, kupio sam LG 4X HD. E sad kad prikopcam na comp i pc suite, pise mi da imam novi sw (JB). Kliknem sve da radi, uradi download, ali kad treba da zavrsi, krene, i stane na 1% i tako dugo ... sta li je ?
Koji ti je OS, win7/8? Pokreni taj pc suite "as administrator" i (ako koristiš win8) također u "compatibility mode"-u za win7 pa divi! INače, ima li taj fon opciju da odradiš update preko wifi-a tj. da to sam' odradi bez korištenja PC-a?

Evo uputstvo pa divi da sve odradiš kako piše:

http://www.smartphenom.com/2013/03/lg-j ... l7-l9.html
skafiskafsnjak

#8024 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

mumi80 wrote:Nisi jedini, bolje ti je da to odradis preko Odin-a

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
pa to mi reci :D hahaha . Kontam samo ja zapeo ...
skafiskafsnjak

#8025 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Koji ti je OS, win7/8? Pokreni taj pc suite "as administrator" i (ako koristiš win8) također u "compatibility mode"-u za win7 pa divi! INače, ima li taj fon opciju da odradiš update preko wifi-a tj. da to sam' odradi bez korištenja PC-a?

Evo uputstvo pa divi da sve odradiš kako piše:

http://www.smartphenom.com/2013/03/lg-j ... l7-l9.html
Win 8 mi je ... pokrenuo sam bio kao admin, a nisam to u compatibility radio ....

PS: preko wi-fi mi ne nadje novi sw ...ne znam zasto .
Post Reply