Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hank Moody

#7751 Re: Android OS

Post by Hank Moody »

pošto sam prešalto sa ajvarfona na android, koji je pametan program odnosno applikacija za sms e da je najbliži iosu dok se ne naviknem na ovaj android :-)
vukojebina

#7752 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Dzaba si se ti onda presalto...i ne kontam sta je to "drugacije" pa ne mozes da se naviknes... I da, skroz je jednostavno ukicat sms u play store i sta ti izbaci, probaj sta ti pase...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
mumi80

#7753 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Ja koristim "go sms pro" i zadovoljan sam

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Hank Moody

#7754 Re: Android OS

Post by Hank Moody »

vukojebina wrote:Dzaba si se ti onda presalto...i ne kontam sta je to "drugacije" pa ne mozes da se naviknes... I da, skroz je jednostavno ukicat sms u play store i sta ti izbaci, probaj sta ti pase...

ti si znači hejter svega što nije andro, ok hvala za odgovor :oops: . A da nisam znao da postoji play store :wink:

neko drugi možda sa svojim savjetom :mrgreen:
go sms imam instaliranog trenutno, šta vi trenutno koristite
vukojebina

#7755 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Ne nisam ja hejter nicega, samo ne mogu da vjerujem da ljudi moraju na forumu postavit pitanje (sad se cudim da nisi temu otvorio) kako da promijeni jbni izgled sms-a... Sorry sto ne primijetih odma da si ti klasicni, iz udzbenika primjer iphone korisnik...

Hank Moody

#7756 Re: Android OS

Post by Hank Moody »

vukojebina wrote:Ne nisam ja hejter nicega, samo ne mogu da vjerujem da ljudi moraju na forumu postavit pitanje (sad se cudim da nisi temu otvorio) kako da promijeni jbni izgled sms-a... Sorry sto ne primijetih odma da si ti klasicni, iz udzbenika primjer iphone korisnik...

ma vidi se da nisi :D , sve ok momak samo nemoj se nervirat. Vidim da nisi skonto pitanje pitanje bijaše koje programe koristite za smse znači vlasnici telefona. A da priznajem ios korisim od 1x ali moram ti također objasniti da sam android imao verziju 1.5 Cupcake kada vjerovatno ti nisi ni znao šta je android tako da :skoljka:
p.s. ako ti se da polemisat pošalji naprijed pp da ne spemamo vozdrav :mrgreen:
Maharadza

#7757 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Hank Moody wrote:
vukojebina wrote:Dzaba si se ti onda presalto...i ne kontam sta je to "drugacije" pa ne mozes da se naviknes... I da, skroz je jednostavno ukicat sms u play store i sta ti izbaci, probaj sta ti pase...

ti si znači hejter svega što nije andro, ok hvala za odgovor :oops: . A da nisam znao da postoji play store :wink:

neko drugi možda sa svojim savjetom :mrgreen:
go sms imam instaliranog trenutno, šta vi trenutno koristite
Nuff said! Vrati se ti na iphone i uživaj bruda, nije andro za tebe! :thumbup:

Da ne ispadne da samo pljujem i "pametujem", evo šta preporučujem ako se ipak odlučiš ostati na Androidu:

https://play.google.com/store/apps/deta ... osms&hl=en

+

https://play.google.com/store/apps/deta ... cGhvbmUiXQ..

:thumbup:
quarterback

#7758 Re: Android OS

Post by quarterback »

Hank Moody wrote:pošto sam prešalto sa ajvarfona na android, koji je pametan program odnosno applikacija za sms e da je najbliži iosu dok se ne naviknem na ovaj android :-)
Image
Kal El

#7759 Re: AW: Android OS

Post by Kal El »

Kako ces se navici kad koristis ajfon skin :shock:
Ugledaj ljepote sto ti daje android ;)
Zaboravi zaostali telefon vjecito istog izgleda
mamkomamkić

#7760 Re: Android OS

Post by mamkomamkić »

Molim upućene i one koji koriste neki od telefona koje ću postirati, ili eventualno imaju neke od sličnih telefona da mi pomognu pri izboru. Želim dobar dual sim telefon, da ima wifi, android, solidnu kamericu (i prednju obavezno), baterija da traje barem 2 dana normalnog korištenja, i display koji sad ne znam je li bitan ali kod nekog ovako, kdo nekog telefona ovako.

Da li je bitno da je ovakva vrsta telefona "brandirana" ili jednostavno, da se gleda kvalitet, e sad šta je kvalitetno ne znam, jer dosta raje i ne koristi ove telefone, ili imaju "obične" dual sim mobilne.

Evo tri modela oko kojih se libim, cjenovni rang do 450 KM.

1. O ovom nemam pojma, djeluje šminka 5 inči LED displej, idem uskoro da ga vidim "uživo" kako fercera

http://www.promedia.ba/product/2look-pa ... roid-4-0-4

2. Ovaj nije loš, ali eto nije amoled (trenutno imam SGH S8000 Jet koji mi je pravo cool) i sad mi nešto glupo ići na gori disp.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 2-4883.php

3. Ovaj raja hvale, e sad da li je preskup ne znam, ali djeluje dobar, samo ne znam kakva je baterija, strah me zbog onih tableta od 140-300KM njihovih modela, pa kažu baterija traje 2-3 sata, opet kontam se ovo je lentafon, mora trajati. Opet ne vidim da li je TFT ili neki bolji display, ali ovaj mi je na trećem mjestu.

http://shop.imtec.ba/smart-telefoni/127 ... -crni.html

E sad, kako biti pametan, da li uzeti samsung (365- univerzalno.) kao i do sad, ili porobati nešto novo? Ovaj prvi mi primamljiv zbog cijene - 299 i kao ima 5,0 inči i LED display.

Svaki savjet mi je dobrodošao, želim da do srijede ovariše jedan od ovih. Tnx
Kal El

#7761 Re: AW: Android OS

Post by Kal El »

Na mobu sam pa mi je mrsko otvarati svaki link pa se vratiti, ali nema baterije koja će trajati dva dana :mrgreen:
Možda jedino ako ga ne diraš :mrgreen:
vatrogasac

#7762 Re: AW: Android OS

Post by vatrogasac »

Kal El wrote:Na mobu sam pa mi je mrsko otvarati svaki link pa se vratiti, ali nema baterije koja će trajati dva dana :mrgreen:
Ima. Zavisi šta, koliko i kako radiš s njim. :mrgreen:

Image

Image
dječak sa šibicama

#7763 Re: Android OS

Post by dječak sa šibicama »

Laik pita, sta znaci ''rootovan tablet'' i zasto je to pozitivno/negativno?
daors

#7764 Re: Android OS

Post by daors »

dječak sa šibicama wrote:Laik pita, sta znaci ''rootovan tablet'' i zasto je to pozitivno/negativno?
link
quarterback

#7765 Re: Android OS

Post by quarterback »

znaci da imas pristup svemu na tabletu, da mozes promjeniti njegov operativni sistem, staviti neki drugi koji radi bolje

negativno - nema nista
pozitivno - sve
quarterback

#7766 Re: AW: Android OS

Post by quarterback »

Kal El wrote:Na mobu sam pa mi je mrsko otvarati svaki link pa se vratiti, ali nema baterije koja će trajati dva dana :mrgreen:
galaxy s2 + cm10, preko 2 dana
diram :lol:
XY.

#7767 Re: Android OS

Post by XY. »

na 4.0.4 imam imenik ali se cudno ponasa. gubim brojeve i ne prikazuje mi sve kontakte. ima li kakav telefonski imenik da je stabilan i isproban da mi neko preporuci? hocu tel brojeve da pohranim na uredjaj. takodjer ne mogu da nadjem program kojim cu urediti kontakte na pc pa ih exportovati na uredjaj (nesto kao ovi suite za nokia telefone) hvala
dječak sa šibicama

#7768 Re: Android OS

Post by dječak sa šibicama »

Hvala.

Ali kako imam garanciju na tablet, gubim je ako rootam uredjaj, zar ne.
Djubre_

#7769 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

XY. wrote:na 4.0.4 imam imenik ali se cudno ponasa. gubim brojeve i ne prikazuje mi sve kontakte. ima li kakav telefonski imenik da je stabilan i isproban da mi neko preporuci? hocu tel brojeve da pohranim na uredjaj. takodjer ne mogu da nadjem program kojim cu urediti kontakte na pc pa ih exportovati na uredjaj (nesto kao ovi suite za nokia telefone) hvala
Contacts+ na trg playu.
quarterback

#7770 Re: Android OS

Post by quarterback »

dječak sa šibicama wrote:Hvala.

Ali kako imam garanciju na tablet, gubim je ako rootam uredjaj, zar ne.
da
mumi80

#7771 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Al uvijek mozes uradit unroot

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
elmirčo

#7772 Re: Android OS

Post by elmirčo »

zna li neko neku aplikaciju za vodjenje budzeta, upisivanje prihodi/rashodi i to tako, sedmicno mjesecno nebitno??
antidroid

#7773 Re: Android OS

Post by antidroid »

https://play.google.com/store/apps/deta ... lzdG8iXQ..[/quote]

Od kada je izasla koristim je. Vrh!
zLatk0

#7774 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Facebook Home - vala i nije nesto, ne znam... Dobro je zamisljeno, ali po meni previse je forsiran fb nego sto bi trebao biti
anonimnaosoba

#7775 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

koji Wi-Fi hacker vi koristite ? uslov je samo da je učinkovit i da nije komplikovan :D
Post Reply