Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Johnny_x

#6851 Re: Android OS

Post by Johnny_x »

Je li moguće da ja preko svog telefona emitujem neku pjesmu i postavim je na određenu frekfenciju i da je u kolima slušam preko radia. Da li postoji neki program koji treba da skinem?
BadBoy

#6852 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Johnny_x wrote:Je li moguće da ja preko svog telefona emitujem neku pjesmu i postavim je na određenu frekfenciju i da je u kolima slušam preko radia. Da li postoji neki program koji treba da skinem?
Ako nemaš FM transmitter u telefonu onda ti nikakva aplikacija ne može pomoći.
Johnny_x

#6853 Re: Android OS

Post by Johnny_x »

BadBoy wrote:
Johnny_x wrote:Je li moguće da ja preko svog telefona emitujem neku pjesmu i postavim je na određenu frekfenciju i da je u kolima slušam preko radia. Da li postoji neki program koji treba da skinem?
Nisam baš upučen u ove stvari, imam na telefonu FM radio ako je to to.
Gray

#6854 Re: Android OS

Post by Gray »

Johnny_x wrote:
BadBoy wrote:

Nije to to. Mislim da malo koji android ima tu funkciju tako da 99% ne možeš.
vivax

#6855 Re: Android OS

Post by vivax »

Gray wrote:
Johnny_x wrote:
BadBoy wrote: Ako nemaš FM transmitter u telefonu onda ti nikakva aplikacija ne može pomoći.

Nije to to. Mislim da malo koji android ima tu funkciju tako da 99% ne možeš.
Ima li taj fm transmiter na s3 i ako ima kako se zove ta aplikacija za emitovanje na odredjenju frekvenciju?

Sent from my GT-I9300
Astrix

#6856 Re: Android OS

Post by Astrix »

Znam da to ima na nokijama koje imaju OS Symbian, a za android cisto sumnjam...
mido_Hz

#6857 Re: Android OS

Post by mido_Hz »

zLatk0 wrote:Koju gresku za kalendar? Pa idi u recovery, obrisi stari sistem i instaliraj novi. Nakon toga skini neki novi koji je ispravan i stavi njega umjesto tog sa bugom
brate usao bi ja u recovery al kako da udjem kad upalim mob samo mi se pojavi display i da kucam sifru, a sifru ne znam tako da mi trazi i email, a ja sam email nekad davno kucao tako da pojma nemam ni sta sam ni koji koristio, nisam to ozbiljno shvatio, tako da cini mi se jedino rjesenje ubacivanje novog softvera al kako
afa87

#6858 Re: Android OS

Post by afa87 »

afa87 wrote:Moze li se na HTC One X namjestiti da mi instalira aplikacije u memoriju od 25GB ili moze samo na onu od 2GB?
valter.ba

#6859 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Kada si otvorio gmail account trazio ti je da navedes alternativni mail na koji si takodjer dobio notifikaciju. Pretrazi mail adresu koju koristis i probaj naci taj mail u kojem je i sifra!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
mido_Hz

#6860 Re: Android OS

Post by mido_Hz »

valter.ba wrote:Kada si otvorio gmail account trazio ti je da navedes alternativni mail na koji si takodjer dobio notifikaciju. Pretrazi mail adresu koju koristis i probaj naci taj mail u kojem je i sifra!

vidi ovako brate, gledao sam upute izvadio sim i sd karticu i isao i izbrisao cijeli sistem tako da su svi podaci izbrisani sto nije lose, i sad kad ga upalim sistem se podigne do pola i nece dalje kao na kompu kad nema sistema nikako, dali sad mogu kako novi sistem da mu ubacim, probao sam al posto nece da se upali do kraja nece da prihvati usb, dali je to sad kako moguce posto je sistem go bos koliko mogu da vidim
jahh

#6861 Re: Android OS

Post by jahh »

mido_Hz wrote:
valter.ba wrote:Kada si otvorio gmail account trazio ti je da navedes alternativni mail na koji si takodjer dobio notifikaciju. Pretrazi mail adresu koju koristis i probaj naci taj mail u kojem je i sifra!

vidi ovako brate, gledao sam upute izvadio sim i sd karticu i isao i izbrisao cijeli sistem tako da su svi podaci izbrisani sto nije lose, i sad kad ga upalim sistem se podigne do pola i nece dalje kao na kompu kad nema sistema nikako, dali sad mogu kako novi sistem da mu ubacim, probao sam al posto nece da se upali do kraja nece da prihvati usb, dali je to sad kako moguce posto je sistem go bos koliko mogu da vidim
Sve može :)
mido_Hz

#6862 Re: Android OS

Post by mido_Hz »

jahh wrote:
mido_Hz wrote:

Sve može :)
daj brate pomozi mi kako i sta da uradim a da ne nosim u servis, odakle mi 30-40 KM iako sam u drzavnoj firmi ( BIRO ) ...;)
zLatk0

#6863 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

afa87 wrote:Moze li se na HTC One X namjestiti da mi instalira aplikacije u memoriju od 25GB ili moze samo na onu od 2GB?
To 25gb je od dropbox?
Djubre_

#6864 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Idi ganjaj po lg stranici sofware za svoj tel... valjda negdje ima na google... mora biti u formatu tar.md5 pa skini odin program.. pa ariesVE sa google... pa cemo dalje.. udjes u download mode al haman da ti ni to ne znas.. kod mene se pritisnu zajedno tipke volume down + power + tipka back.. pojavi ti se android ovaj na mom avataru ispod pise download... a onda otvori odin program pa na prvo dodas ariesve taj a dole na dnu pod one package dodas taj software koji skines.. spojis usb kabal sa mob i u odinu pritisnes start... i on sve odradi za 10 min...

Na google kucaj svoj model tel i dodaj download mode.. da vidis kako se ulazi na tvom tel... tj koje su tipke....

Na google kucaj svoj model telefona i trazi software njegov...

I na google trazi odin program...

I na gogle trazi ariesve...

To je sve sto ti treba...

Imas objasnjenje za sve na google i youtube... znam u kakvoj si frci.. pa sretno...

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
silent hill

#6865 Re: Android OS

Post by silent hill »

zLatk0 wrote:
To 25gb je od dropbox?
Ne,interna memorija telefona
mumi80

#6866 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Moraš zamijenit vold.fstab

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
quarterback

#6867 Re: Android OS

Post by quarterback »

FM transmitter NIJE software nego hardware, dakle ako telefon nema ugradjen hardware (a 99% mobitela ga nema) koji mu omogucava da emituje muziku na nekoj FM frekvenciji ne postoji software koji to moze uraditi.

Umjesto toga mozete kupiti FM transmitter koji se obicno ukljuci u upaljac auta (mada ih ima koji rade i samo na baterije ili se spajaju na sam mobitel) i koji se potom preko svog kabla koji je identican kablu za slsalice ukljuci u mobitel i na taj nacin emituje FM signal.

Medjutim, na dosta auta ovo jako lose radi, takodje vecina FM transmittera koje mozete naci za 10 maraka po kojekakvim radnjama nisu pretjerano kvalitetni tako da je kvalitet zvuka najcesce ocajan, dodatni razlog za ovo je mijesanje signala radio stanica sa vasim signalom iz transmittera.

Radije bih preporucio montiranje aux in kabla u auto (ako je starije auto pa nema taj kabl) ili investiranje u kvalitetniji audio uredjaj u autu, onaj koji moze plejati MP3 sa USBa ili memorijske kartice.
Jazzy.ba

#6868 Re: Android OS

Post by Jazzy.ba »

Od danas je Jelly bean dostupan na S3 telefonima BHTelekoma.
F16HT3R

#6869 Re: Android OS

Post by F16HT3R »

Jelly Bean i dalje raste, ostali opadaju, ali opet nije neki prevelik rast, vjerovatno još dovoljan broj ljudi nije odradio nadogradnju.

http://goo.gl/r1eKN
valter.ba

#6870 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Jazzy.ba wrote:Od danas je Jelly bean dostupan na S3 telefonima BHTelekoma.
Zna li se kada ce biti za S2???

beco

#6871 Re: Android OS

Post by beco »

Postoji li nacin da se sa android telefona streamuje video na apple tv????
holowey

#6872 Re: Android OS

Post by holowey »

beco wrote:Postoji li nacin da se sa android telefona streamuje video na apple tv????
ja sa android telefona streamujem video na xbmc koristeci yatse aplikaciju...moguce da preko remote for apple tv aplikacije (dostupna preko play storea) ili neke slicne moze da se streama na apple tv
thejackal50

#6873 Re: Android OS

Post by thejackal50 »

Ljudi ne radite update na JB 4.1.2 Imam Galaxy S3 kupljen u BHT i jucer mi je ponudio update, bolje da sam gov#o pojeo nego to uradio. Kada hocu imenik da otvorim treba mu 5 sekundi ili kada zatvaram neku aplikaciju nema onog fade efekta sve je nesto u nekim trzajima. 4.0.4 je najbolji za sada.

Pozdrav
Djubre_

#6874 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Wipe cache pod wipe partitiom ocisti i pod advance ocisti wipe dalvik cache pa uradi update! Sta mislis da update tek onako se poslozi sam? Uradi to pa onda update. I sve ce letiti.

Wipe data ne diraj!

Samo wipe partition cache i pod advance wipe dalvik cache.

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6875 Re: Android OS

Post by un1ted »

Kakav je ovo Samsung I997 Infuse 4G ? Bolji od galaxy s 2 ili ? Kakav mu je community support ? IZleti mi pa da vidim koliko kosta, kakav je i da li mi se isplati prelaziti s galaxy s i9000 i fenomenalnog CM10!?
Post Reply