Android OS
Moderator: Benq
-
Djubre_
#6426 Re: Android OS
Evo upravo sam installirao avast mobile security. Pored sto je antivirus, ima tu opciju ako izgubite telefon.. telefoni koji su rootani, instalirajte sa avasta, anti-theft opciju.. trazit ce da restartujete tel..
Onda udjite tu nastimajte pin, broj, prijatelja tj njegov br ako zelite, gps, zakljucavanje tel, brisanje memorije, hebavanje sms porukama lopova, pozivima.. itd itd..
Unesite svoje ime koje ce raditi u pozadini telefona, a da pronalazac veze nema o tome..
Ustvari, nadjite na marketu avast! Mobile security i procitajte kompletan opis aplikacije i bit ce vam jasnije..
Ja sam evo sve nastimao. Sutra cu to probati sa bratom bas..
Ima nekakva i sirena da lopovu svira haha.
Sent from my GT-I9001
Onda udjite tu nastimajte pin, broj, prijatelja tj njegov br ako zelite, gps, zakljucavanje tel, brisanje memorije, hebavanje sms porukama lopova, pozivima.. itd itd..
Unesite svoje ime koje ce raditi u pozadini telefona, a da pronalazac veze nema o tome..
Ustvari, nadjite na marketu avast! Mobile security i procitajte kompletan opis aplikacije i bit ce vam jasnije..
Sent from my GT-I9001
-
nenadjebivi_2
#6427 Re: Android OS
Cuo sam da taj avast trosi po dobro bateeriju.andr0id wrote:Evo upravo sam installirao avast mobile security. Pored sto je antivirus, ima tu opciju ako izgubite telefon.. telefoni koji su rootani, instalirajte sa avasta, anti-theft opciju.. trazit ce da restartujete tel..
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9300
-
Djubre_
#6428 Re: Android OS
E jbg.. sta vise ne trosi hehe.. pa sad cu ga ugasiti ne treba mi.. a ovaj anti-theft neka radi u pozadini.. on je nesto mali...
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
-
Djubre_
#6429 Re: Android OS
Hebo to... nego.. ko koristi od vas cm10? Imam jedan mali problem..
Kad mi dodje sms poruka.. a display je zakljucan.. uopste mi ne svijetli display.. da mi pokaze da imam poruku.. pa da je mogu odmah otvoriti... nego samo bljesne i to je to..
Ja sam to nesto cackao.. pa ne znam vratiti..
I jos nesto.. da li se moze nastimati ton za izvjestaj od poruke.. da znam da je stigla poruka osobi nekoj..
Sent from my GT-I9001
Kad mi dodje sms poruka.. a display je zakljucan.. uopste mi ne svijetli display.. da mi pokaze da imam poruku.. pa da je mogu odmah otvoriti... nego samo bljesne i to je to..
Ja sam to nesto cackao.. pa ne znam vratiti..
I jos nesto.. da li se moze nastimati ton za izvjestaj od poruke.. da znam da je stigla poruka osobi nekoj..
Sent from my GT-I9001
-
BJB
#6430 Re: Android OS
Imam tablet, jeftin, šlj marke,http://www.lightinthebox.com/Android-2- ... 60594.html koji je dok se gledao film na njemu zastopao i kad se ukljuci ne dize se sistem vec samo pise "Failed to recover system, system halted"...Totalni sam laik. Nasla sam na internetu da se na SDcard (nadjoh na ovom site-u gdje ih prodaju TFcard) moze prebaciti nesto da se system ponovo pokrene. Formatira se SDcard, pa sta dalje?
Mozete li mi makar malo pomoci?
Last edited by BJB on 11/01/2013 01:23, edited 1 time in total.
-
quarterback
#6431 Re: Android OS
probaj uraditi reset, obicno se radi dugim drzanjem power dugmeta (kod mene na kindle fireu je to 20 sekundi)
ako tablet ima instaliran neki custom boot loader (u sta sumnjam) mozes iz njega instalirati ponovo sistem, u protivnom nisam bas optimista
ako tablet ima instaliran neki custom boot loader (u sta sumnjam) mozes iz njega instalirati ponovo sistem, u protivnom nisam bas optimista
-
BJB
#6432 Re: Android OS
Mogu li uraditi boot sa SDcard?
-
quarterback
#6433 Re: Android OS
ako nemas custom boot loader mislim da ne
jedino da potrazis po netu neke informacije vezane za taj tablet i vidis da li se neko susreo sa slicnim problemom, web xda developers je otac i majka svih koji cackaju po mobilnim uredjajima ali tesko da tamo spominju taj tablet, obicno se spominju brand name modeli
jedino da potrazis po netu neke informacije vezane za taj tablet i vidis da li se neko susreo sa slicnim problemom, web xda developers je otac i majka svih koji cackaju po mobilnim uredjajima ali tesko da tamo spominju taj tablet, obicno se spominju brand name modeli
-
quarterback
#6434 Re: Android OS
uzmi ovo sto ti pisem sa rezervom, jesam uspjesno sredio svoj kindle fire ali sam u principu i dalje amater
- shiljak
#6435 Re: Android OS
Testiraj ono sa SIM, da li će ti mobitel sam poslati poruku kad staviš tuđu SIM karticuandr0id wrote:Evo upravo sam installirao avast mobile security. Pored sto je antivirus, ima tu opciju ako izgubite telefon.. telefoni koji su rootani, instalirajte sa avasta, anti-theft opciju.. trazit ce da restartujete tel..
Sent from my GT-I9001
-
Djubre_
#6436 Re: Android OS
All-in-one-toolbox, skinite tu aplikaciju odlicna je za gasenje u startupu programa.. imao sam prosjek 225 mb koristeno.. sad 180 mb a free sa 95 na 160 prosjek.. restartujte i to je to.. otvara brze opcije na tel kako god.. i one sto nemozete ugasiti, on ugasi...
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
- crnivrag
#6437 Re: Android OS
Ne znam da li se neko susretao sa sličnim problemom, ako jeste molim da mi pomogne. Problem je sljedeći: Od jutros mi ne radi Google Play aplikacija prijavljuje grešku da ne može ostvariti konekciju, iako konekcija radi kako treba. Probao sam da se konektujem na drugu wifi mrežu, međutim problem je i dalje tu. Nakon toga sam probao da u izbrišem google account iz settingsa, i izbrisao data i cache za Google Play aplikaciju, a onda je vratio na factory state. I sad kad ukucam google account izbacuje mi poruku: "Can't establish a reliable connection".
U pitanju je tablet Prestigio PMP3170B, a android je ICS 4.0.3
-
Nermin_BH
#6438 Re: Android OS
Morat češ uraditi factory reset ako hočeš da ponovo radi.crnivrag wrote:Ne znam da li se neko susretao sa sličnim problemom, ako jeste molim da mi pomogne. Problem je sljedeći: Od jutros mi ne radi Google Play aplikacija prijavljuje grešku da ne može ostvariti konekciju, iako konekcija radi kako treba. Probao sam da se konektujem na drugu wifi mrežu, međutim problem je i dalje tu. Nakon toga sam probao da u izbrišem google account iz settingsa, i izbrisao data i cache za Google Play aplikaciju, a onda je vratio na factory state. I sad kad ukucam google account izbacuje mi poruku: "Can't establish a reliable connection".
-
Dady
#6439 Re: Android OS
Ako vec imas Samsung, koristi njegovu originalnu zastitu, koju bas ne mozes pregaziti flešanjem telefona. Na Location and Security/Find my mobile/, Cekiras SIM Change Alert, personaliziras poruku koju ces dobijati na drugi broj ako se umetne novi SIM, i čekirati Remote Controls. Osim ovog imam instaliran jos i Pray. mada je funkcionalnost ista.shiljak wrote:Testiraj ono sa SIM, da li će ti mobitel sam poslati poruku kad staviš tuđu SIM karticuandr0id wrote:Evo upravo sam installirao avast mobile security. Pored sto je antivirus, ima tu opciju ako izgubite telefon.. telefoni koji su rootani, instalirajte sa avasta, anti-theft opciju.. trazit ce da restartujete tel..
Sent from my GT-I9001
http://www.samsungdive.com/aboutN/forwa ... do#galaxys
-
Djubre_
#6440 Re: Android OS
Nemam ja te opcije uopste..
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
- crnivrag
#6441 Re: Android OS
Uradio sam factory reset, međutim ponovo isti problem. Da nije u pitanju kakav problem sa google-ovim serverima. Radi li vama google play?Nermin_BH wrote:Morat češ uraditi factory reset ako hočeš da ponovo radi.crnivrag wrote:Ne znam da li se neko susretao sa sličnim problemom, ako jeste molim da mi pomogne. Problem je sljedeći: Od jutros mi ne radi Google Play aplikacija prijavljuje grešku da ne može ostvariti konekciju, iako konekcija radi kako treba. Probao sam da se konektujem na drugu wifi mrežu, međutim problem je i dalje tu. Nakon toga sam probao da u izbrišem google account iz settingsa, i izbrisao data i cache za Google Play aplikaciju, a onda je vratio na factory state. I sad kad ukucam google account izbacuje mi poruku: "Can't establish a reliable connection".
- Traktor`
#6442 Re: Android OS
ja nakon pokusaja i instalacija raznih romova, odlucim da se vratim na stock rom...nabacio JB i mjera...ali imam jedan problem...kad hocu da otvorim kontakte, desava mi se da cekam po dvije ili tri sekunde da mi otvori imenik...znaci otvori, ali mu treba dvije ili tri sekunde da mi prikaze kontakte...nekad mi tako i player, poruke i pozivi znaju malo zastekati, ali to je rijetko...da napomenem da sam mu uradio i root...ali mi se i prije roota to desavalo...ima li nacin da to sredim, jer mi to pomalo ide na zivce
trebam li preko cwm-a uraditi neki wipe necega ili je nesto skroz trece upitanju? nemam puno kontakata, oko 190, pa sumnjam da je to problem...mob. je Galaxy S3...znam da mora postojati nacin da se rijesim ovog belaja
samo mi nemojte reci da skinem neki program koji ubija nezeljene procese i bla bla, jer sam pokusao i s tim, pa mi je opet isto...
unaprijed hvala... 
-
Nermin_BH
#6443 Re: Android OS
Meni radi ok mozda je do tvog providera, jel ti rootan mobitel ?crnivrag wrote:Uradio sam factory reset, međutim ponovo isti problem. Da nije u pitanju kakav problem sa google-ovim serverima. Radi li vama google play?Nermin_BH wrote:Morat češ uraditi factory reset ako hočeš da ponovo radi.crnivrag wrote:Ne znam da li se neko susretao sa sličnim problemom, ako jeste molim da mi pomogne. Problem je sljedeći: Od jutros mi ne radi Google Play aplikacija prijavljuje grešku da ne može ostvariti konekciju, iako konekcija radi kako treba. Probao sam da se konektujem na drugu wifi mrežu, međutim problem je i dalje tu. Nakon toga sam probao da u izbrišem google account iz settingsa, i izbrisao data i cache za Google Play aplikaciju, a onda je vratio na factory state. I sad kad ukucam google account izbacuje mi poruku: "Can't establish a reliable connection".
-
zLatk0
#6444 Re: Android OS
Ima ko Apex Pro, a da mu radi sa ovom v1.4.0??
-----------
SRT8 DHD
-----------
SRT8 DHD
-
zLatk0
#6445 Re: Android OS
Pa da mu radi Pro verzija za licence key sa novom verzijim Apexa...
-
Djubre_
#6446 Re: Android OS
Imam i ja taj problem.. ali na cm10.. na facrickom je ok sve..Traktor` wrote:ja nakon pokusaja i instalacija raznih romova, odlucim da se vratim na stock rom...nabacio JB i mjera...ali imam jedan problem...kad hocu da otvorim kontakte, desava mi se da cekam po dvije ili tri sekunde da mi otvori imenik...znaci otvori, ali mu treba dvije ili tri sekunde da mi prikaze kontakte...nekad mi tako i player, poruke i pozivi znaju malo zastekati, ali to je rijetko...da napomenem da sam mu uradio i root...ali mi se i prije roota to desavalo...ima li nacin da to sredim, jer mi to pomalo ide na zivcetrebam li preko cwm-a uraditi neki wipe necega ili je nesto skroz trece upitanju? nemam puno kontakata, oko 190, pa sumnjam da je to problem...mob. je Galaxy S3...znam da mora postojati nacin da se rijesim ovog belaja
samo mi nemojte reci da skinem neki program koji ubija nezeljene procese i bla bla, jer sam pokusao i s tim, pa mi je opet isto...
unaprijed hvala...
Sporo otvori imenik.. poruke.. postavke... aplikacije..
Nekad leti a nekad nakon mirovanja steka po 2-3 sekunde..
I nervira me to.. ako neko nema rjesenje, vracam se na staro sve.. ma da mi se svidja cm10.. ali nije bas glat jebemu..
Sent from my GT-I9001
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6447 Re: Android OS
Pa i na sistemu tj xp ili w7 vam nekada zasteka comp 
-
Djubre_
#6448 Re: Android OS
Gdje cu zamjeniti ovaj Trebuchet sa Launcher.. cini mi se da me pitao sta da izaberem na pocetku..
A ustvari koji je klinac ovaj trebuchet..
Sent from my GT-I9001
A ustvari koji je klinac ovaj trebuchet..
Sent from my GT-I9001
-
Djubre_
#6449 Re: Android OS
Ma ove launchere treba sve ukinuti..
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
-
Djubre_
#6450 Re: Android OS
Pa radi i meni ok. I ko je rekao da se zalim? Samo puno cackam jer me SVE interesuje!
Inace.. mozes me ignorisati
Sent from my GT-I9001
Inace.. mozes me ignorisati
Sent from my GT-I9001