Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#6376 Re: Android OS

Post by Eborg »

Hvala! :thumbup:
Nermin_BH

#6377 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

cappy_tempo wrote:ja maloprije dodjem kuci sa xperiom P, ko malo dijete sa vrata raspakujem sve,jebo papire daj da ja mobitel cackam :D ,a kako umoran sa posla nisam ja ni razmisljo o sim kartici. ja ha karticu,a ono ha pingvini zdravo :( . sad sam u dilemi,a znam da ce me jaran prebiti ako to uradim,bil ja sam rezo karticu ili da cekam do veceras da mi on rezacem to odradi :mrgreen: . belaj je sto treba cekati veceras do 8,a meni se mobitel cacka malo je reci :mrgreen:
Bolje ti je na sjeckalicu jer ti ostane onaj dio ostali pa možeš kad hočeš sastaviti i vratiti u prvobitni oblik.
BadBoy

#6378 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Korisnici Nokie su najsličniji vozačima Golfa :D :D Ne znaju ni za šta drugo osim onoga na šta su navikli. Šalim se malo naravno :)
zLatk0

#6379 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Jaguar84 wrote:neki dobar remote za pc,uglavnom za kontrole gom playera,tune in radija i slicnih zajebancija......ako neko zna za takav...
Hvala!
TeamViewer ?
Joker88

#6380 Re: Android OS

Post by Joker88 »

imal iko ovaj tel:

Samsung-Galaxy-S-Relay-4G

Image

kakav je?
F16HT3R

#6381 Re: Android OS

Post by F16HT3R »

Evo recenzija pobjedničke aplikacije m:tel Android lige 2.

Radi se o domaćoj BH igrici: Defense Gear.

http://droid.ba/recenzija-defense-gear/
Reglan

#6382 Re: Android OS

Post by Reglan »

Vec duze vrijeme imam problema sa telefonom, tacnije displejom istog. U pitanju je Samsung Galaxy R, a problem je u tom sto vrlo cesto “poludi” i pocne sam da “klika”.

http://www.youtube.com/watch?v=gQCG4PO1irs

Dakle identicno tako, samo sto se to ne desava samo prilikom kucanja, vec u bilo kom momentu koristenja telefona. Otkljucam ga i on se “sam pritisne”. Jako je iritantno, u pocetku sam mislio da je do software-a medjutim prije par dana sam rootovao telefon i stavio ICS 4.0.4 na njega ali to nije nista pomoglo. Da li je neko imao istih/slicnih problema? Ako neko zna do cega bi moglo biti, molim pomoc.

Hvala
forzamilan

#6383 Re: Android OS

Post by forzamilan »

Jaguar84 wrote:neki dobar remote za pc,uglavnom za kontrole gom playera,tune in radija i slicnih zajebancija......ako neko zna za takav...
Hvala!
Unified Remote. Kod mene je basic free verzija dok kažu ova što se plaća još bolja. Preporuka za ovu aplikaciju odlična je.
Djubre_

#6384 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Udjem ja tamo,isao sam odmah na to. I ima sd card i sd card0 ali u obadva isti fajlovi.. nema 5-6 fajlova u obadva.. nekad sam imao i 20 foldera.. kud je to nestalo ptice znaju.. znaci restore opcija ne pomaze ako to uradim.. jer sam backup radio jos na starom softweru prije nego sam cm instalirao...

Sent from my GT-I9001
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6385 Re: Android OS

Post by un1ted »

Eh sada krece ofanziva :D
Sestri sam u telekomu uzeo Huawei U8180, pa me zanima kako i koji custom ROM da instaliram !?
Prvenstveno me zanima kako SPASITI SVE SA NJEGA SADA ukoliko bi doslo do problema pa da mogu vratiti STOCK ROOM od telekoma pa da imam pravo na garanciju.

Nadam se da neko ima dovoljno dobar da ovo pojasni, a ukoliko ne zeli "besplatno" trositi vrijeme, mogu mu poslati koju markicu kredita :D

Eto, pomozite mi da instalriam nesto fino, jer telefon ide sestri !?

Preporuka, CM 9 ? 7 ? Sta vrtiti na ovom telefonu :)
zLatk0

#6386 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

andr0id wrote:Udjem ja tamo,isao sam odmah na to. I ima sd card i sd card0 ali u obadva isti fajlovi.. nema 5-6 fajlova u obadva.. nekad sam imao i 20 foldera.. kud je to nestalo ptice znaju.. znaci restore opcija ne pomaze ako to uradim.. jer sam backup radio jos na starom softweru prije nego sam cm instalirao...

Sent from my GT-I9001
Nisam bas upratio, imas li ti te fajlove uopce na kartici ? ( po zauzetoj memoriji da uporedis)
un1ted wrote:Eh sada krece ofanziva :D
Sestri sam u telekomu uzeo Huawei U8180, pa me zanima kako i koji custom ROM da instaliram !?
Prvenstveno me zanima kako SPASITI SVE SA NJEGA SADA ukoliko bi doslo do problema pa da mogu vratiti STOCK ROOM od telekoma pa da imam pravo na garanciju.

Nadam se da neko ima dovoljno dobar da ovo pojasni, a ukoliko ne zeli "besplatno" trositi vrijeme, mogu mu poslati koju markicu kredita :D

Eto, pomozite mi da instalriam nesto fino, jer telefon ide sestri !?

Preporuka, CM 9 ? 7 ? Sta vrtiti na ovom telefonu :)
Kad ga rootas - opalis Backup peko recoverya i onda radi sta hoces.. Ako ti zatreba, vratis backup nazad i unroot ( mozda preko 1-2 klika) i nosi u telekom
awaken

#6387 Re: Android OS

Post by awaken »

BadBoy wrote:Korisnici Nokie su najsličniji vozačima Golfa :D :D Ne znaju ni za šta drugo osim onoga na šta su navikli. Šalim se malo naravno :)
Nokia je propala totalno, više je ni škutori ne kupuju pa možeš misliti dokle je došlo :D
(za slučaj da ne znaš Gospa, Mercedes i Nokia su 3 svete stvari u škutoriji :lol: )
A nisu uopće toliko loši telefoni, ali ljudska psiha je čudo, lako je ubijediti da nešto valja ili ne valja....najbolji dokaz za to ti je iPhone. :wink:

Treba probati neku od ovih novih zujalica na wp8, djeluju fino a šta je "ispod haube" vidjet ćemo. :)

A ovo je tema o Androidu? :D Aha, izvinjavam se :D šta reći o Androidu, sistem napravljen za ljude koji znaju šta je telefon i znaju od njega izvući maksimum :-D Što se samih modela tiče...kad jednom probaš Note onda samo ideš dalje nema više vraćanja na obične telefone :)
Djubre_

#6388 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ma ja ovo ne kontam.. slike su mi bile na telefonu.. nisam imao karticu.. Dobijem karticu.. ubacim je (nova otpakovana tek) pise, kartica nije ispravna.. kao greska.. izbaci mi formatiraj.. ajde kontam nema nista na njoj svakako je nova.. i opalim format.. nista.. opet javlja gresku..

Restartujem tel.. upali se.. vidim prihvatilo je i pise da je kartica ukljucena..

Sinoc hocu sliku staviti na display.. kad nema ni jedne slike.. Ja u album prazno.. u file menager,prazno.. ima samo DCIM folder od albuma, ali nema nista u njemu.. prazan.. Ima tu jos par foldera: viber, avaz cache, android, android-secure, tunny browser, clockwork.. i to je sve sto imam od foldera.. na sd card plavoj ikoni i sd card obicnoj folder iconi..

Tamo u pohranjivanju pod slikama nema nista mb..

Ne kontam sad, kad sam ubacio karticu u tel.. i restartovo ga... kako je mogao sam prebaciti slike na karticu a da nisam nista primjetio.. ako je sam prebacio.. onda sam ih sigurno izbrisao ja.. kad sam isao na pocetku da formatiram karticu..

Sent from my GT-I9001
respo

#6389 Re: Android OS

Post by respo »

nisam bas upratio sve oko tog prostora na mobitelu al meni lici na dvije particije
jednu vidis jer je fat32 a druga je ext2,3,4 zavisno koja je i tu ne vidis

zato i "nemas" svih podataka na kartici
Ray

#6390 Re: Android OS

Post by Ray »

jahh wrote:
@Ray: Za te notifikacije, mislim da je to na 4.2.1. aosp-u.
Neki custom ROM? imam RR,na njemu te opcije nema,bar koliko znam :D
Djubre_

#6391 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ova Cobalt thema na marketu ubjedljivo najjaca za cm10!

Preporucujem!

Sent from my GT-I9001
zLatk0

#6392 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Prebacujem se danas malo na AOSP 4.2.1, malo promjena sa Sensa nakon pola godine, a prije njega isto bio AOPS ICS :-D
pinokio04

#6393 Re: Android OS

Post by pinokio04 »

Da pitam raju da li neko zna od vas da li HTC ONE X ima opciju kao s3 , da kad pocnes pisat poruku nekom, samo prineses telefon uhu i da on zove taj broj..
I da li ima opcija kod pisanja poruka, da povlacis prstom po tastaturi a da on spaja u rijeci, ili se moraju skinuti kakvi programii??
I ako postoje gdje se ukljuce ove opcije

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6394 Re: Android OS

Post by un1ted »

swype za pisanje poruka povlacenjem, dobijes 6 mjeseci ili godinu dana besplatno koristenje. Skines na njihovoj stranici, meni odlicno radi :)
electric

#6395 Re: Android OS

Post by electric »

pozz svima zanima me mislijene o Sony Xperia Arc S ili da mi preporucite neki telefon do 500 km? :)
Djubre_

#6396 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

electric wrote:pozz svima zanima me mislijene o Sony Xperia Arc S ili da mi preporucite neki telefon do 500 km? :)
Tema "smartphone diskusije".. ovo je tema za android probleme, savjete, pomoc i aplikacije :)

Kad vec pitas za taj, ne mislim nista lose.. a za tel do 500 km mislim da mozes Samsung Galaxy S2 uzeti.. jako dobar tel za te pare..

Sent from my GT-I9001
vukojebina

#6397 Re: Android OS

Post by vukojebina »

pinokio04 wrote:Da pitam raju da li neko zna od vas da li HTC ONE X ima opciju kao s3 , da kad pocnes pisat poruku nekom, samo prineses telefon uhu i da on zove taj broj..
I da li ima opcija kod pisanja poruka, da povlacis prstom po tastaturi a da on spaja u rijeci, ili se moraju skinuti kakvi programii??
I ako postoje gdje se ukljuce ove opcije

sta bi s onog da je htx one x bolji za klasu od s3?? eto ti sad uzivaj u "kvalitetnijoj plastici i ljepsem dizajnu"...
pinokio04

#6398 Re: Android OS

Post by pinokio04 »

Da li je moguće na fb kad otvoris neku sliku snimiti je u svoje fotke, kod mene ta opcija ne postoji, moze samo postavit je walpapers,i contact icon i whatsapp profil photo.
Znaci nemam opcije da snimim sliku ss fb ili googla na svoj album u mobu

Jel negdje caka ili??

Last edited by pinokio04 on 09/01/2013 16:30, edited 1 time in total.
zLatk0

#6399 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Official FB to ne moze, tako su oni namjestili..

Imas Fast For Facebook ili tako nesto, mozda je jos u Beta fazi, slicna je, pa mozda ima neke od tih opcija
Felidae

#6400 Re: Android OS

Post by Felidae »

forzamilan wrote:
Hvala!
Unified Remote. Kod mene je basic free verzija dok kažu ova što se plaća još bolja. Preporuka za ovu aplikaciju odlična je.
odlican!hvala!
Post Reply